רונית שלום שאלתך מנוסחת באופן לא ברור ובפרט שאלתך על מחצית מהרכוש.
בכל זאת, אנסה לענות ואומר כך - ככל שאדם לא הותיר אחריו צוואה, הרי שעזבונו יחולק בהתאם להוראות חוק הירושה הקובע מיהם היורשים על פי דין שלו. ככל ילדים הם יורשים על פי דין של אדם ומכאן, שאחייניתך היא יורשת על פי דין של אביה.
מומלץ כי תפני לייעוץ מקצועי אשר וודאי יהיה בו כדי לעזור בהבנת המצב במדוייק.
שירה טולדנו, עו"ד
תודה רבה על תשובתך,בכל זאת ...אחייניתי לא הכירה את אביה כאב לצערי,גם אז היא מקבלת את כל רכושו.?שוב תודה רבה ,אשמח לתגובה
רונית שוב שלום.
כאמור החוק קובע מיהם היורשים על פי דין של אדם.
יחד עם זאת, בנסיבות המתוארות על ידך אמליץ כי תפני לייעוץ אישי באתר על מנת לאמוד את הנסיבות ולבחון אפשרות פנייה לבית המשפט בהליך מתאים.
שירה טולדנו, עו״ד
סיוון שלום, לא ברור משאלתך של מי הצוואה? והאם המורישה עודנה בחיים או לא?
מכל מקום, ככל שהנך יורשת על עזבון המנוחה (אימך או דודתך לא ברור), בין מכוח צו ירושה ובין מכוח צוואה וודאי שניתן לפעול בהליך משפטי אשר יימנע מכל אדם אחר לעשת פעולה כלשהי בחלק מרכושה של המנוחה.
מוטב כי תפני לקבלת ייעוץ משפטי אצל עו"ד אשר ייבחן את הנסיבוץ המתוארות על ידך וימליץ לך על ההליך המשפטי הנכון ביותר עבורך.
שירה טולדנו, עו"ד
המצב אותו את המתאר אינו נכנס בגדר העילות לתיקון צו ירושה באשר אינו בדר תיקון כלל.
צו הירושה מצהיר מיהם יורשי המנוח ומה חלקו של כל אחד מהם בעזבונו.
אם ובמידה ולאחר הוצאת הצו, אחד היורשים הלך לעולמו, הרי שעל יורשיו להוציא צו ירושה על עזבונו ומכוחו, הם יוכלו לממש את חלקו בצו הראשון (בצו בהוא היה יורש).
מומלץ כי תפנה לקבלת ייעוץ מקצועי בטרם תפעל בהליך משפטי.
שירה טולדנו, עו"ד
הקלד את תגובתך
בקשה לצו ירושה או בקשה לצו קיום צוואה אינן בגדר הליך משפטי המתנהל בין בעלי דין שונים אלא, הליך במסגרתו היורשים מקבלים פסק דין הצהרתי בין בצורת צו ירושה ובין בצורת צו קיום צוואה על מנת שיוכלו לממש את עזבון המנוח בהתאם להוראות חוק הירושה או הוראות הצוואה ואין כל דרך משפטית אחרת לעשות זאת.
הוצאות בהליך משםטי נפסקים לחובת הנתבע במידה שהערים קשיים על ניהול ההליך ו/או גרם לבזבזו זמן יקר של מערכת המשפט והתובע כאשר תביעתו של התובע צודקת.
מכאן, שבנסיבות בהן לא נוהל הליך משפטי מצדך כנגד העזבון בדמות 'התנגדות לצוואה' הרי שאין מקום לחייב בהוצאות.
שירה טולדנו, עו"ד
תודה על תשובתך המפורטת והמנומקת.
הקלד את תגובתך
ככל שבדקת ברשם הירושה והמנוח לא הפקיד צוואה. הרי שהדרך היחידה הינה להגיש בקשהש לצו ירושה אצל רשם הירושה, אשר יפרסם מודעה בעיתון בדיוק לשם הצורך הזה - כדי שמי שאוחז בידו צוואה יוציאה לאור. אם בתוך 14 ימים לא תוגש התנגדות לבקשתך, הרי שיינתן לך הצו המבוקש.
לשאלתך השנייה - צו יושה אינו מסמך עלי חותמים אלא הוא בגדר פסק דין הצהרתי המצהיר מיהם יורשי המנוח ומה חלקו של כל אחד בעזבונו של המנוח.
כאשר מגישים בקשה לצו ירושה - יש לצרף אישור משלוח הודעה על הגשת הבקשה לכלל היורשים על פי דין, או לחילופין לצרף תצהיר של היורשים המעיד כי הם מודעים להגשת הבקשה, את התצהיר יש להחתים אצל עורך דין.
שירה טולדנו, עו"ד
הקלד את תגובתך
הקלד את תגובתך
יש להגיש בקשה לצו קיום צוואה בצירוף הצוואה, תעודת פטירה ואישור על תשלום אגרות לרשם הירושה שבמקום מושבו של הנפטר.
את טפסי הבקשה והנחיות למילוי תוכלי למצוא באתר רשם הירושה וכמו כן, הנך יכולה לפנות לעורך דין העוסק בתחום אשר יטפל עבורך בכל ההליך עד לקבלת צו קיום צוואה.
שירה טולדנו, עו"ד
אגב, באשר להיותך ידועה בציבור של המנוח, מומלץ כי תפני לקבת ייעוץ מקצועי אצל עורך דין אשר ייבחן האם מגיעות לך זכויות מכוח היותך ידועה בציבור של המנוח למשל מחצית הזכויות שצבר במהלך החיים משותפים שאם כן, יש להגיש תביעה מתאימה לבית המשפט שייקבע מהו היקף הרכו שעליו יכל המנוח לצוות, כך שתהיי זוכה הן על פי הצוואה והן מכוח היותך ידועה בציבור.
בהצלחה,
שירה טולדנו, עו"ד
משרד עורכת הדין ריקי אופק מציע שירותי משרד בתחומים של -פשיטות רגל ייצוג חייבים,פירוקי חברות,דיני משפחה ודיני עיזבונות.
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.
"אני מאמינה כי יש להתחיל טיפול בתיק משפטי בתחום דיני המשפחה על ידי למידה ובניית אסטרטגיה שמתאימה לאותו לקוח ולאותו מקרה"
"ניסיון עשיר בטיפול וייצוג בתחום דיני המשפחה והגירושין, ברגישות ובמקצועיות חסרת פשרות..."
"הניסיון המקצועי שלי יחסוך לכם מס.."