כשירותו של אדם שהלך לעולמו, בעת עריכת צוואה - זו שאלה שתיבחן במסגרת הליך שנקרא 'התנגדות לבקשה לצו קיום צוואה' בבית המשפט לענייני משפחה.
במסגרת הליך שמיעת ההוכחות - בין בהצגת מסמכים (לא בהכרח רפואיים), שמיעת עדויות ובמידת הצורך חוות דעת מומחה שימונה על ידי בית המשפט - יכריע ביהמ"ש האם המנוח היה כשיר להבין ו/או לצוות ו/או האם הייתה השפעה בלתי הוגנת.
מומלץ לך לפנות לקבלת ייעוץ מקצועי אצל עו" דאשר ייבחן אתת טיב הראיות אשר בידייך.
בהצלחה,
שירה טולדנו, עו"ד
חיים שלום,
שאלתך אינה ברורה.
ככל שיש בידך צו ירושה והנך יורש על פיו, במידה וידוע לך מהו עזבונו של המנוח/ה, עליך לפנות עם הצו לאותם גורמים כגון בנקים, קופות גמל וכו' על מנת לשחרר את הכספים בהתאם לרישום בצו הירושה.
בהצלחה.
שירה טולדנו, עו"ד
יגאל שלום,
עליך לפנות לקבלת ייעוץ מקצועי אצל עו"ד מומחה בתחום אשר ייבחן את הוראות צוואת אביך האם היא מתייחסת למקרה של מות יורש קודם למות המנוח ו/או יורש אחר יורש ו/או יורש במקום יורש ו/או תנאים אחרים.
יש לבחון את הצוואה, להגיש בקשה לצו קיום צוואה ורק לאחר מכן ובמידת הצורך, לפעול למימוש הזכויות של היורשים על פיה.
שירה טולדנו, עו"ד
על מנת לקבל צו ירושה על עזבון בעלך המנוח, יש להגיש בקשה לצו ירושה לרשם הירושה אשר נמצא במקום מושבו של הנפטר, את הבקשה יש להגיש במספר עותקים ואליה לצרף מסמכים כגון תעודת פטירה, אישורי משלוח הודעה ליורשים ואישור על תשלום אגרות מתאימות.
את הטפסים, ההנחיות למילוי ועלויות האגרות תוכלי למצוא באתר האינטרנט של רשם הירושה.
לאחר קבלת הצו תוכלי לפנות אל הגופים המתאימים לשחרור הכספים.
בהצלחה.
שירה טולדנו, עו"ד
באם קיימת צוואה יש לפנות לעורך דין אשר ייבחן את תוכנה טיבה וכשרותה ובהתאם לנסיבות, ניתן לפנות לבית המשפט לענייני משפחה בהליך שנקרא 'התנגדות' לבקשה לצו קיום צוואה בשל השפעה בלתי הוגנת ו/או פגמים אחרים בכשרות המצווה או הצוואה.
בית המשפט ייבחן את טענותייך ובמידה וייקבע כי אכן הייתה על המצווה השפעה בלתי הוגנת מצד אחד הזכוים בצוואה, זו תבוטל ויחולו הוראות חוק הירושה לעניין חלוקת עזבון המנוח.
יש לשים לב, כי מיום שפורסמה בעיתון הודעה על הגשת בקשה לצו קיום צוואה עומדים לרשותך 14 ימים להתנגד ולכן מומלץ לפעול ללא דיחוי לקבלת ייעוץ משפטי מתאים (במידת הצורך, ניתן לבקש ארכה).
בהצלחה.
שירה טולדנו, עו"ד
האם צוואה תקפה או לא? זו שאלה שמסורה לבית המשפט לענייני בלבד בלבד ורק הוא מוסמך לבחון זאת, במסגרת הליך שנקרא 'התנגדות' לבקשה לצו קיום צוואה.
באם ישנה בידך צוואה אחת יש להגישה בקשה לצו קיום צוואה לרשם הירושה, אשר יפרסם בעיתונות את דבר הגשת הבקשה וזאת, על מנת לאפשר למי שמתנגד לצוואה ו/או למי שאוחז בידו צוואה אחרת להציגה בפניו.
שירה טולדנו, עו"ד
המקרה המתואר על ידך מעלה שאלות משפטיות רבות שיש לבחון במסגרת ייעוץ אצל עו"ד מומחה, אשר יחווה דעתו על פי הפרטים והנסיבות ובמידת הצורך יגיש תביעה מתאימה. לא ניתן להשיב לשאלתך במסגרת הפורום.
שירה טולדנו, עו"ד
הקלד את תגובתך
באם הנך הותיר אחריו צוואה שאתה אוחז בה, עליך להגיש לרשם הירושה אשר במקום מושבו של הנפטר - בקשה לצו קיום צוואה, לצרף את המסמכים הנדרשים - תעודת פטירה, צוואה ואישור אגרה לתשלום.
באתר האינטרנט של רשם הירושה תוכל למצוא את הטפסים ומידע מפורט אודות עלות האגרות.
שירה טולדנו, עו"ד
עליך להגיש בקשה לצו קיום צוואה, לרשם הירושה אשר במקום מושבו של הנפטר.
יש למלא את הבקשה על פי הפרטים הנדרשים, לצרף תעודת פטירה, את הצוואה ואישור על תשלום אגרות.
באתר האינטרנט של רשם הירושה/אפוטרופוס הכלל תוכל למצוא את כל המידע הנדרש, לרבות טפסים להורדה ועלות אגרות לתשלום.
שירה טולדנו, עו"ד
"מתמחה בדיני משפחה בכלל ובהליכי גירושין בפרט. מוזמנים לשוחח עימי לקבלת האסטרטגיה המשפטית הנכונה עבורכם...".
"גרפולוגית משפטית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לגרפולוגיה המשמשת כעדה מטעם בית המשפט..."
"ליווי לכל אורך ההליך המשפטי אל מול הגורמים הרלוונטיים תוך דגש על מתן יחס אישי ומקצועי..."
"ניסיון עשיר בטיפול וייצוג בתחום דיני המשפחה והגירושין, ברגישות ובמקצועיות חסרת פשרות..."
"אני מאמינה כי יש להתחיל טיפול בתיק משפטי בתחום דיני המשפחה על ידי למידה ובניית אסטרטגיה שמתאימה לאותו לקוח ולאותו מקרה"