יוסי שלום, בהחלט קיימת עילה. נראה כי מדובר בסיבוך על רקע רשלנות רפואית. בכל אופן עליך להיעזר בחוות דעת של רופא שיניים אשר יבחן את התיעוד וימליץ האם קיים "קייס" או לא. יש לשקול גם את הכדאיות הכלכלית בתביעה- הוצאות בגין חוות דעת וייצוג משפטי- אולי טיפול השורש יהיה כבר זול יותר? לשיקולך כמובן ושיהיה בהצלחה!
התשובה לעיל ניתנה על ידי - יוסי, בהצלחה!
גלית שלום. את מתארת נזק נפשי ובהחלט ניתן לתבוע על כך. כיוון שעברו רק שנתיים עדיין אין התיישנות כמובן. אבל- חברת הביטוח לא מפצה על "סיפורים" אלא יש להוכיח את הנזק באמצעות תיעוד רפואי- תלונות שלך אצל פסיכולוג או פסיכיאטר, טיפול כלשהו שעברת. הפיצוי ינתן על סמך המסמכים. ממליצה לך מאד להתייעץ עם עו"ד.
א. קיימות בעיות בכיסוי הביטוחי שניתן להתגבר עליהן - יש לבדוק האם החריג היה ברור, מה הוסבר ע"י סוכן הביטוח וכו'. ב. גם אם לא ניתן להתגבר על הבעיה הזו ואכן חברת הביטוח לא תכסה, קיימת אפשרות לתבוע פיצוי מכוח פקודת הנזיקין, אם האחריות לתאונה מוטלת על צד ג' כלשהו (הנהג השני או לחילופין- תנאי הדרך- ניתן גם לתבוע רשויות מקומיות כשתנאי הדרך גרמו לתאונה). ג. ציינת שהבן הוא בן 23 אך לא ציינת האם מדובר בתאונה בדרך לעבודה או בחזרה- יש לכך משמעות. אם מדובר בתאונה בעבודה- תהיה זכאות לפנות למוסד לביטוח לאומי כנפגע בעבודה. ד. לפי הגיל אני מניחה שהבן כבר לא בשירות צבאי, אך אם כן- קיימת זכאות לפנות למשרד הביטחון. ה. אם התאונה אירעה באשמתו של הבן ואין מדובר בתאונת עבודה או בזכאות לפנות למשרד הביטחון, עדיין קיימת אפשרות לפנות לביטוח לאומי לנכות כללית באם מדובר בנזקים קשים המקנים נכות גבוהה. אין בשאלה מספיק נתונים. הצגתי בתשובתי אופציות שונות. רצוי מאד להתייעץ עם עו"ד המומחה בתחום למיצוי מלוא הזכויות. בהצלחה!
הפיצוי בפגיעה בתאונת דרכים הוא נגזרת של אחוזי הנכות הנובעים מן התאונה. כמובן שאת זכאית לפיצויים עתידיים עבור עזרה, הפסדי השתכרות וכושר השתכרות בגלל הפגיעה בתאונה. אירוע מוחי (אגב- לא ציינת מה הנזק שנותר עקב האירוע המוחי), משנה את התמונה הכללית, מאחר וכעת ההנחה היא שאת זקוקה לעזרה גם ללא קשר לתאונה וגם ממילא נפגע כושר ההשתכרות שלך עקב האירוע המוחי, ולאו דווקא עקב התאונה. לכן- סביר להניח שתהיה ירידה בסכום הפיצוי, לפחות בכל הקשור לרכיבי הפיצוי לאחר קרות האירוע המוחי. אבל יש לבדוק ולאבחן היטב מהן ההשפעות של האירוע המוחי (האם משפיע על תפקוד הרגליים?) לעומת הנכות כתוצאה מן התאונה. יש השלכות הן בנוגע לפיצוי עבור ניידות, עזרה וסיעוד וכן הפסד כושר השתכרות. אין בידי מספיק נתונים בכדי לתת לך תשובה מדויקת. אני מניחה שאת מיוצגת על ידי עו"ד אם את כבר בהליך משפטי. קבעי עם עוה"ד שלך פגישה ועמדי על זכויותייך. אין שום סיבה שלא תקבלי את הטיפולים הקשורים לפגיעה ברגל !
גם אם האטת ואפילו בלמת, על הרכב שמאחורייך היה לשמור על מרחק סביר ובד"כ החזקה היא שבפגיעה מאחור, הרכב שפגע מאחור אחראי לתאונה, אא"כ מדובר במקרה חריג. המקרה שלך לא נראה כמקרה חריג. עלייך לדאוג לקבל את פרטי פוליסת צד ג' של הרכב הפוגע ולפנות לחברת הביטוח שלו. אם נפגעת גם בגופך, יש צורך לפנות לביטוח החובה של רכבך. לשאלות נוספות את מוזמנת להשאיר את פרטייך ואצור עימך קשר. בהצלחה!
"לאחר שנות עבודה רבות בתחום, אני מכירה כבר לא מעט מ'התחבולות' בהן נוקטות חברות הביטוח..."
"תכנון האסטרטגיה המשפטית עוד בשלבים הראשונים של התיק, מסייע לי בהשגת תוצאות איכותיות עבור לקוחותיי..."
"בכל יום ביומו, אני נלחם את מלחמתו של האזרח הפשוט כנגד תאגידי הביטוח והגופים הרפואיים הגדולים. המפתח להצלחה שלי - מאבק עיקש ללא פשרות, יושרה והגינות..."
"מייצגת נפגעים בתחום נזקי גוף לרבות תאונות דרכים, תאונות עבודה ונפילות ברשות הרבים..."
"דגש רב על השקט הנפשי והסוציאלי של כל לקוח ותיאום ציפיות מראש... "