ראשית אני מציעה להזמין תדפיסים לגבי השנים עברו על מנת להעבירם לבית בית המשפט ולאפוטרופוס הכללי ועל מנת שלא יעלו נגדך חשדות שלא מן העניין. במקביל להוציא את התדפיסים האחרונים שניתן להוציא בנקל, בלי להמזין עד שה"פישים" יגיעו.
תעבירם לבית המשפט ותראה אם נכון יהיה לבקש כי אתה תתמנה להיות אפוטרופוס כי לפי מה שנראה כל השנים אתה זה שביקרת וסעדת את האח.
אגב יש בתקנות סכום כסף שניתן לקבל מדי חודש בכובע של "אפוטרופוס" ויש אבחנה בין חסוי שנמצא בבית לעומת במוסד. תוכל לבקש לקבל את שכרך. בנוסף יהיה עליך לפרט ולהמציא קבלות על הוצאות העבר.
בהצלחה
חיה לזר נוטקין, עו"ד ומגשרת
ככל שאדם בוחר בחייו את מי למנות לו לאחראי על ענייניו הרפואיים והכספיים, הרי שנותנים למינוי משקל.
יחד עם זאת בעת ההכרזה מבקשים לקבל חוו"ד מאת שירותי הרווחה ובוחנים בזמן אמת מי הכי מתאים מבני המשפחה של האדם להתמנות להיות לו אפוטרופוס.
כך לדוגמא יכול להיות שאותה בת בשאלתך הלכה לעולמה, אינה כשירה בעצמה או אפילו ניתקה עם האדם שהפך להיות חסוי מגע ברבות השנים וכי לא מתאימה להתמנות לו לאפוטרופוס...
בהצלחה
חיה לזר נוטקין, עו"ד ומגשרת
ההגדרה של "מי שיכול לדאוג לעצמו" היא מאוד רחבה, לדוגמא האם אדם שלא עשה ביטוח משלים נכלל בהגדרה ? מי שהולך לרופא ולא נוטל את הכדורים שניתנו לו ? מי שכלל לא הולך לראות רופא ? מי שצובר חובות ?
לצורך בחינת ההגדרות וכל עוד האדם עליו אתה רוצה להכריז כ"חסוי" מודע למעשיו ומתנגד להכרזה רק פסיכיאטר מחוזי יוכל להכריז עליו "כחסוי" בניגוד לרצונו. בדרך כלל יש צורך כי הוא יהיה אדם כזה שמהווה סכנה לעצמו או לסביבתו.
היה והאח המדובר מהווה סכנה יש סיכוי שיכריזו עליו כ"חסוי". במקרה מקרה אחר...ניתן רק לנסות :-)
חיה לזר נוטקין, עו"ד ומגשרת
התשובה היא לא !
ממש כפי שהיה יכול להיות כי בחשבון של אמך תהיה יתרת זכות, אינך יורשת אותה באופן אוטומטי שכן יש לבחון אם היתה צוואה ואם לא היתה - הירושה היא לפי הדין.
בכלל צו אפוטרופסות מתבטל עם מות האדם, כך שאינך אחראית עוד על חשבונה.
יורשים מקבלים במסגרת הירושה - עזבון של חובות וזכויות. אם סך החובות עולה על סך הזכויות הרי שאותו יורש לא יהיה מחוייב לכל סכום אלא רק עד המנה שקיבל. לדוגמא, קיבלת נכס ששוויו 100,000 ש"ח ברם יש חובות של 200,000 ש"ח אזי לא תוכלי להיות חייבת את כל הסכום של 200,000 ש"ח כי "המנה" שקיבלת היא 100,000 ש"ח ומכאן שזה החוב שירשת מאמך . . .
הכלל הוא "עד גובה המנה שירשת"
בהצלחה
חיה לזר נוטקין, עו"ד ומגשרת
1. מצטערת לשמוע שזה המצב. יש לי לא מעט בני משפחה של חולי סכיזופרניה ואף חולי סכיזופרניה שאני מטפלת בהם. למיטב הבנתי עם טיפול מתאים ניתן לקיים חיים רגועים. חבל שזה לא המצב אצלכם.
2. ניתן להגיש התנגדויות, לנהל מו"מ לסגירת החובות ולכן אל תרים ידיים !
3. הבנקים לא צריכים היו לשאול מדוע גברת מסויימת באה אליהם לפתוח חשבון בנק ולאחר מכן ליטול הלוואה שכן היא לא היתה מוגדרת אצלם כ"חסויה" - מי שכשרותה המשפטית נלקחה ממנה.
היא נחזתה להיות ככל האדם וככל לקוחה פוטנציאלית אחרת.
אם אשתך היתה חסויה זה אומר שיש לה אפוטרופוס ואז כל זה לא היה קורה כי היו מבקשים את הסכמת האפוטרופוס לפעולות מסוג זה. לפיכך, רצוי כי תפעל בהקדם בכיוון זה.
לגבי אי יכולת לממן עו"ד אז יש בשביל זה עמותות, יש את הסיוע המשפטי שניתן למעוטי יכולת, ובכל זאת שווה לבדוק מול מס' עורכי דין כי זה שוק חופשי ואולי תמצא מישהו שמתאים לך לכיס...
בהצלחה
חיה לזר נוטקין, עו"ד ומגשרת
אחר והנושא אמור לעבור דרך בימ"ש ומשרד הרווחה היו צריכים לפנות אליך ולקבל את תגובתך. בכלל אחיך היו אמורים לצרף את שמות כל הילדים, כולל את שמך, ולציין אם את מסכימה / מתנגדת לזהות האפוטרופוס המבוקש.
לעיתים קורה שאחים מתאגדים ורושמים פרטים לא נכונים של אח שהם כדי שלא ניתן יהיה ליצור עימו קשר ואז התסקיר יאמר כי היה ניסיון ליצור קשר אך ללא הצלחה. אני מציעה לשים יד על הבקשה למינוי אפוטרופסות ועל הצו עצמו כדי לדעת מאיפה להתחיל. על פניו נשמע מחשיד . . .
בהצלחה
חיה לזר נוטקין, עו"ד ומגשרת
לא ברור את מי מבקשים למנות והאם אי הסכמתך היא רלוונטית בנסיבות העניין. בשביל זה בדיוק בית המשפט מקבל תסקיר ממשרד הרווחה שסוקר בקצרה את הנפשות הפועלות וחווה דעה בעניין זהות האפוטרופוס.
ניתן למנות אפוטרופוס שמוסכם על מרבית האחים אף אם אתה מתנגד. במקרה זה יתנו לך להשמיע את דבריך.
ככל שכולכם ראויים ואין לכם יכולת לכהן בתפקיד האפוטרופסים יחדיו - יתכן ויוחלט להוציא את המינוי לגוף חיצוני . . .
השאלה שלך היא מכללי האתיקה שכן אין חוק בנושא. כללי האתיקה של עוה"ד קובעים כי עו"ד שייצג אדם כלשהו לא יוכל לייצג את "היריב" שלו בעניין מולו, אלא אם מדובר על עניין אחר לגמרי.
ואחרי הסינית לעברית :-)
האב שנפטר ערך צוואה בה הוא מוריש לאחרים רכוש וגם לביתו החסויה. אותו עו"ד מייצג את מי שאמור לפקח על קבלת העיזבון (או חלקו) לטובת אותה חסויה, כך שלא מדובר על משהו שהוא נגד החסויה.
אני לא רואה מהשאלה שלך איזה ניגוד אינטרסים אבל בכל מקרה שאת לא מרגישה בנוח אני מציעה כי תפני עם הצוואה והמינוי אפוטרופסות לייעוץ פרטני כך שתקבלי תשובה מוסמכת לגבי המקרה הספציפי ולא "מענה כללי".
בהצלחה
חיה לזר נוטקין, עו"ד ומגשרת
שלום
אתה רושם כי אינך מצליח לסיים את ההליך, זאת אומרת שאתם כבר התחלתם תהליך משפטי. משכך יש מקום להגיש במסגרת התיק בקשה דחופה לקבל מינוי לצורך חתימה על הניתוח המוזמן שנקבע לילד או לתת החלטה דחופה באפוטרופסות הזמנית.
שיהיה בהצלחה
חיה לזר נוטקין, עו"ד ומגשרת
שלום רב.
יש הבדל בין אפוטרופוס לגוף לעומת רכוש. אם אני יוצאת מתוך נק' הנחה כי את ממונה עבור שניהם לאותו קשיש, חסוי, הרי שכל תפקידך מסתכם בזה שאת מעבירה את הכספים לבית האבות בזמן, שומרת על הכנסים האחרים שיש לו בחוץ לרבות השכרות וכו' (באישור בימ"ש), רוכשת עבורו תרופות וכדומה.
שיהיה בהצלחה
חיה לזר נוטקין, עו"ד ומגשרת
"ניסיון עשיר בטיפול וייצוג בתחום דיני המשפחה והגירושין, ברגישות ובמקצועיות חסרת פשרות..."
"מתמחה בתחום הגירושין והגישור, ועוסק בין היתר בתיקים בעלי מורכבות משפטית גבוהה, בסבלנות רבה, זמינות ושקיפות מלאה בכל צעד וצעד בדרך..."
"ליווי לכל אורך ההליך המשפטי אל מול הגורמים הרלוונטיים תוך דגש על מתן יחס אישי ומקצועי..."
"אני מאמינה כי יש להתחיל טיפול בתיק משפטי בתחום דיני המשפחה על ידי למידה ובניית אסטרטגיה שמתאימה לאותו לקוח ולאותו מקרה"