אפוטרופוס נועד לתת מענה פורמאלי עבור מי שהפך להיות תלוי בזולת. אותו אדם שמוכרז כ"חסוי" נשללת ממנו כשרותו המשפטית והוא אינו יכול לחתום על מסמכים רפואיים, מסמכי בנק ולכן לא יכול לנהל את ענייניו השוטפים. האפוטרופוס שמונה לו בא בנעליו.
יחד עם זאת אין לאפוטרופוס זכויות עדיפות מעבר לאלו שהיו לאותו אדם חסוי טרם הפיכתו לחסוי.
לפיכך, אם נוהלי בית החולים לא מאפשרים להשאר בחדר - אין האפוטרופוס רשאי להישאר בחדר. זה עניין של נהלי טיפול ולא של "זכות" האפוטרופוס.
הקלד את תגובתך
בעקרון הוצאת צו אפוטרופסות אמור לקחת כשבועיים ימים עד חודש ובלבד שלא חסרים מסמכים בתיק ולוחצים על משרד הרווחה לבצע תסקיר מהיר לעניין מי שמעוניינים למנות לו אפוטרופסות.
רק בריאות לך, לאמא ולכל המשפחה !
לא הבנתי אותך האם האמא שלי צריכה להוציא בבית המשפט אפוטרופוס וזה מספיק
ועל איזה מסמכים מדובר תודה ניצה
אמא שלך צריכה לדעת כי מרגע שממונה לה אפוטרופוס היא מאבדת את כשרותה המשפטית ולכן רצוי כי תינתן רק הצהרה בעניין זה, בבימ"ש או בפני עו"ד, וההצהרה תהווה נדבך חשוב בעת קרות מקרה שבו האמא שלך תזדקק שימונה לה אפוטרופוס
בהצלחה
הקלד את תגובתך
1. כמי שעוסקת בתיקי גירושין-משפחה אני חייבת להעמיד אותך על טעותך, יש משמורת שזה אצל מי הקטינים שוהים מרבית השבוע לעומת זהות האפוטרופוס של הקטינים, שהוא עניין של אחריות טבעית ששייכת לשני ההורים גם יחד, במידה שווה.
2. יש מקרים בהם האב אינו חלק מחיי הקטינים, נסע לחו"ל ולא שב וכדומה ואז האמא מבקשת להתמנות לאפוטרופוס ייחודי ובלעדי על הקטינים (או להפך, האם נעלמת...) וזאת כדי שרק חתימה אחת תחייב לעניין הוצאת דרכון, ניתוחים וכולי של הקטינים.
3. אני מניחה, בלי לקרוא את הסכם הגירושין שלך או פסק הדין, שהאפוטרופסות נותרה בידי שניכם, אחרת היית מודעת לכך כי היית אמורה לנהל הליך נפרד-נוסף.
משכך, ברור כי אם חלילה יקרה לך משהו, האפוטרופוס יהיה אבי ילדיך.
יחד עם זאת אין זה אומר כי בית המשפט ישתכנע כי דווקא הוא מתאים להיות "הורה משמורן" בנסיבות העניין.
בעניין זה ניתן יהיה לבקש למנות מישהו אחר כמשמורן לקטינים או למנות אדם נוסף כאפוטרופוס יחד עם אבי ילדך.
בהצלחה ובאמת, רק בריאות ואריכות ימים !
תחילה יש צורך בחוו"ד של רופא שיאמר כי הוא מתרשם שיש צורך באפוטרופסות שכן את מבקשת צו לרכוש וגוף. מאוחר יותר יש צורך להחתים את הנוגעים בדבר, אלה שמעוניינים להתמנות כאפוטרופוס על אחיך וכן התייחסות של הוריך לכך שאת תתמני. לסיום יש להעביר את הכל לבית המשפט על מנת שהוא ישלח את הבקשה לחוו"ד של שירותי הרווחה ויחליט אם לאשר או לא את צו האפוטרופסות
בהצלחה
הקלד את תגובתך
בבית הדין הרבני יש אפשרות לעשות - צוואה בחיים ולתת הוראות הורשה עוד בחיי האדם, שלא כמו בצוואות רגילות. מאחר ופה מדובר על תק' ה"ביניים" שבו אדם טרם נפטר והוא מתקשה לנהל את ענייניו הכספיים או הגופניים לבד רצוי כי אם הוא מעוניין באדם ספציפי להיות לו לעזר בעניינים אלה - הוא יוציא הצהרה בעניין זה + יצרף להצהרה אישור של מי שהוא מבקש למנותו כי הוא מסכים למינוי.
אני התבקשתי במשך שנותיי הרבות כעו"ד לעשות פעולה כזו והתוצאה היתה שחלק מהשופטים קבעו כי הבקשה "מוקדמת מדי" ואין לדון בה לעומת שופטים שנתנו להצהרות תוקף.
אם יש אפשרות לערב אדם שהוא פעיל בחיי האדם הערירי, אזי נכון כי תהיה הצהרה כזו בפני עו"ד / נוטריון וכי העתק מההצהרה תוחזק בידי אותו צד שלישי שיוכל לחשוף את ההצהרה בזמן המתאים ואף אחד לא יבצע מחטף.
שים לב כי גם צוואה, אם איש אינו יודע שפלוני נפטר היא לא נחשפת, ולכן ישנה חשיבות מכרעת גם באפוטרופסות וגם ובצוואות כי האדם יתן העתק למי שפעיל בחייו והוא סומך עליו שיחשוף אותה בזמן אמת-מתאים.
בהצלחה !
אני מצטערת לשמוע ומאחלת לכם רק בריאות.
ביחס לשאלתך מאחר ובן זוגך מעל גיל 18 שנה הרי שאין לו אפוטרופוס עפ"י הדין והוא "אדון לעצמו". יחד עם זאת וככל שניתן לקבל את הסכמת בן הזוג עצמו כי הוא בהכרה - דעתו היא הקובעת.
בהנחה כי בן זוגך אינו יכול להביע את דעתו הרי שיש צורך לקבוע מי האפוטרופוס שלו ולכן יש למהר ולהגיש אפוטרופסות זמנית על גוף לבן זוגך. שימי לב כי סביר להניח שהוריו יתנגדו ואז הרקע יהיה עמוק יותר.
מציעה אולי לחשוב על הליך גישורי מהיר או לקבוע "בורר" מוסכם שיכריע לאיזה כיוון הולכים. אפילו חוות דעת רפואית נוספת שתקבע מה עושים לגבי הניתוח המוצע כי קלקול יחסים זה דבר גרוע במצב שבו גם ככה כולם במתח נוראי.
בהצלחה !
1. המינוי שיש בידכם אם כן הוא לגוף ולכן ככל שתרצו לבצע פעולות כספיות יהיה צורך בצו לרכוש
2. במקרה של מוות (חו"ח) יש להוציא צו ירושה או צו קיום צוואה, במידה ואביך הותיר צוואה, ודרך הצו שם יסדירו את הבעלות על הדירה, הרכב וכולי. מנגד וככל שיש צורך לבצע פעולות מיידיות בחשבון הבנק של אביך נניח, אין מנוס אלא להוציא צו אפוטרופוס לרכוש שכן אחרת הבנק לא יסכים לביצוע פעולות על ידי מי שאין לו ייפוי כוח בחשבון שרשום ע"ש אביך בלבד
בהצלחה ורק בריאות
אין כל דרישה כי האפוטרופוס יהיה זה שיטפל באדם החסוי פיזית או מדי יום ולכן אם אחד האחים שפנוי לעניין מתגורר 120 ק"מ מאביו שנדרש לו אפוטרופוס אין בכך כל פסול.
מנגד, מאחר וציינת כי יתר האחים התנגדו לכך וביקשו להתמנות בכוחות עצמם לאפוטרופוס צריכים היו הדברים לבוא לידי ביטוי. חובה על מבקש האפוטרופסות להציג את הקרובים של האבא, להסביר מי מסכים ומי מתנגד ואף לצרף את תגובתכם בכתב !
אם זה לא נעשה - לא תקין !
מציעה לפנות לבית בית המשפט, להוציא את הבקשה והצווים על מנת ללמוד איפה נעשתה טעות ומדוע לא שוחחו איתכם (משירותי הרווחה), האם בכלל צויין כי יש לאביך ילדים נוספים מלבד האחות שהתמנתה וכולי.
במידת הצורך להגיש בקשה לבית בית המשפט ולבקש לשנות או הרכב האפוטרופסים כדי שתהיו גם אתם בתמונה.
בהצלחה
1. ככל שהצוואה נעשה כאשר האדם שערך אותה היה צלול, לא היתה השפעה בלתי הוגנת וכולי הרי שאין כלל חשיבות לכך שהוא הפך להיות חסוי, ואיבד את כשרותו המשפטית כי מבחינת לוחות הזמנים הצוואה נעשתה לפני כן
2. בית המשפט מעדיף כי בני המשפחה הקרובים יתמנו להיות אפוטרופוס של אדם שכן אז יש לאותו אפוטרופוס נגיעה אישית ורצוי להיות טוב ומיטיב עבור החסוי. ברור כי אם יש שלושה ילדים אזי צריכים את תגובת יתר הילדים כדי שמישהו מהם יתמנה להיות אפוטרופוס
בהצלחה
"אני מאמינה כי יש להתחיל טיפול בתיק משפטי בתחום דיני המשפחה על ידי למידה ובניית אסטרטגיה שמתאימה לאותו לקוח ולאותו מקרה"
"ליווי לכל אורך ההליך המשפטי אל מול הגורמים הרלוונטיים תוך דגש על מתן יחס אישי ומקצועי..."
"מתמחה בתחום הגירושין והגישור, ועוסק בין היתר בתיקים בעלי מורכבות משפטית גבוהה, בסבלנות רבה, זמינות ושקיפות מלאה בכל צעד וצעד בדרך..."
"ניסיון עשיר בטיפול וייצוג בתחום דיני המשפחה והגירושין, ברגישות ובמקצועיות חסרת פשרות..."