רשמנו חברה ישראלית וברצוננו לרשום חברת בת אוסטרלית לחברה הישראלית. בשנה הקרובה לא תיהיה בישראל כל פעילות, לא עובדים, לא הוצאות ולא הכנסות (למעט החזקת המניות של חברת הבת) כל הפעילות תתרחש רק באוסטרליה בחברה האוסטראלית עד שיהיו באוסראליה רווחים, רק אז תתחיל פעילות גם בישראל.
האם החברה הישראלית חייבת תיקים פעילים במעמ ומס הכנסה ולהגיד כל חודש דו"ח ודוח שנתי בסוף השנה?
שאלתי היא בעניין תשלום עבור שעות ייעוץ. אני עובד שכיר בחברה. נשכרתי ע"י חברה שניה כיועץ חיצוני, לתקופה קצובה של כחצי שנה לצורך פרוייקט. היות ומדובר על כשעתיים - שלוש בשבוע בלבד של עבודה:
1. האם ישנה דרך להיות מועסק ע"י החברה כעובד במשרה חלקית לצורך תשלום עבור שעות הייעוץ באמצעות תלוש שכר כאשר החברה תשלם עבור שעות הייעוץ בלבד?
2. האם תשלום במסגרת כזו כרוך בגדר חובה בעלויות נילוות (פנסיה, חופש, מחלה, ביטוחים וכו'..), או שבמקרה של עובד באחוז משרה קטן אין החברה מחוייבת לכך וניתן לשלם משכורת בלבד?
3. האם ישנה דרך חוקית כלשהיא, במידה ואפשרויות 1 ו-2 אינן אפשריות חוקית, לתשלום עבור שעות הייעוץ, מבלי שאאלץ להרשם כעוסק זעיר / פטור ולעבוד כנגד חשבוניות (היות ומדובר על פרוייקט תחום בזמן קצר ובעלויות חד פעמיות נמוכות)?
בעבר אני תושבת שכונת כפר שלם בתל אביב. גרנו בשכירות בשכונה משנת 2000. עד אפריל 2013 לא נשלחה לנו כל דרישה לתשלום ארנונה באזור. באפריל 2013 קיבלנו תשלום ארנונה ובה היה רשום, שאנו מחויבים לשלמה משנת 2009. חייבת לציין, כי עד שנת 2013 לא עשו מדידות באזור וגובה התשלום שלחו לנו לפי תצלום עביר. לאחר ביצוע מדידה בבית, בו גרנו, נכון לשנת 2013, עיריית תל אביב דורשת תשלום משנת 2009 . האם זה חוקי לבצע מדידות ולפתוח חשבון ארנונה בשנת 2013, אבל לדרוש לשלם עבור אותו חשבון רטרואקטיבי משנת 2009?
שלום רב,
על החלטת מנהל אגף גבייה (מיסים עקיפים) במע"מ, מגישים ערעור מנהלי או עתירה מנהלית?
עובדות המקרה:
נמסרו שיקים לפירעון חוב מע"מ, ביקשתי כי יגיעו להסדר חדש עם החייבים עקב מצב כלכלי קשה, קיבלתי סירוב ממנהל אגף גבייה, הוגשה בקשה חוזרת ל מנהלת תחום בכירה (אכיפת הגביה - מע"מ), אך טרם נתקבלה תשובה.
אני רוצה להגיש צו מניעה לפרעון שיקים, ויחד עם צו המניעה האם אני אמורה להגיש ערעור מנהלי או עתירה מנהלית?
היי, אני סטודנט וקיבלתי מלגה. המלגה עצמה על סך 10 אלף ש"ח תמורת התחייבות לעבוד שנה בסוף התואר במקום ממנו קיבלתי אותה. קיבלתי עם המלגה תלוש, כביכול תלוש משכורת שבו כתוב שעבדתי בחודש מאי (למרות שאני לא עובד במקום הזה). בתלוש יש סעיף "מלגה" על סך 10 אלף ש"ח ומתחת עוד סעיף "מלגה גילום". בגילום יש 11.5 אלף ש"ח למס הכנסה, 1300 שקל לביטוח לאומי ועוד 1100 ש"ח לביטוח בריאות. השאלה שלי היא האם זה הגיוני שהגילום והמס יוצא יותר מהמלגה עצמה?
ושאלה נוספת, במקרה וארצה להחזיר את המלגה ולבטל את ההתחייבות לשנת עבודה, האם מבחינה חוקית אהיה חייב להחזיר רק את מה שקיבלתי, את ה 10 אלף ש"ח או שאת כל הסכום שכתוב בתלוש כולל הגילום, שזה יוצא 10 אלף + 13 אלף ש"ח הגילום של המס?
תודה רבה מראש ויום טוב :)
אבי קבל נכות 100 אחוז (וועדה רפואית)
לאבי יש הכנסות פסיביות משני סוגים
שכר דירה פרטי שעליו הוא משלם 10 אחוז מס
ושכר דירה עסקי שמחויב במס מלא
מכיוון שהפטור ממס נוגבל עד לסכום של כ 70 אלף שקל בשנה
האם הוא ירד מההכנסות החייבות במס של 10 אחוז הוא בהכנסות המחוייבות בשיעור מלא
שניהם עולות על 70 אלף שקל
אני מעוניינת להגיש למס הכנסה טופס 135 לצורך החזר מס בעבור 2009
משכתי מכספי הפיצויים רק את הסכום הפטור ממס . את הייתר החייב במס עשיתי יעוד לקצבה(רצף).
בטופס 161 לא מצויינים כל הסכומים האלה(מה פטור ומה חייב במס) אלא רק באישור שקיבלתי מפקיד שומה.
שאלות:
1)כיצד עליי להתייחס לכספי הפיצויים הפטורים ממס אשר משכתי בעת מילוי טופס 135? האם יש לציין סכום זה באחד הסעיפים ואם כן באיזה סעיף והאם להעתיק את הסכום מאישור שנתן לי פקיד שומה כי כמו שציינתי בטופס 161
המעסיק לא מילא מה פטור ומה חייב במס.
2) אותה שאלה כמו מקודם רק לגבי כספי הפיצויים החייבים במס שעשיתי להם יעוד לקצבה(רצף).
3) למרות שפקיד שומה רשם באישור שנתן לי לא לנכות את המס מכספי הפיצויים הפטורים ממס בזמן משיכה חברת ביטוח ניכו מס. מה עושים במקרה כזה? האם צריך לציין מס הזה שלא היו אמורים לנכות באיזשהו סעיף בטופס 135