סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על דיני משפחה(919)

שאל בפורום דיני משפחה

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

לפורום זה אין מנהל

רוצה לנהל את הפורום?

צור קשר

12/11/2019 17:37 אור דירה שנקנתה בסתר לפני הגירושין דירה שנקנתה בסתר לפני הגירושין
זוג נישא בשנת 1960. הזוג התגרש ב1982 לאישה זכות מגורים בבית המשותף למשך כל ימי חייה (האישה ויתרה על מזונות לבנותיה ועל כתובתה)לאחר מות בן הזוג, התגלה כי במהלך חייהם המשותפים בן הזוג קנה דירה נוספת ללא ידיעתה. האם לאישה זכויות בדירה שנקנתה בסתר? (בן הזוג לא השתתף בהוצאות הבית ובגידול ילדיו תחת זאת חסך וקנה דירה)

יש להגיש תביעה נגד עיזבון המנוח של הגרוש לפירוק שיתוף בדירת המגורים שהוסתרה. הואיל והדירה הוסתרה טענת התיישנות שתיטען תידחה הואיל וחוק ההתיישנות סעיף 8 מגדיר התיישנות שלא מדעת שמירוץ ההתיישנות הוא מיום שנודע על קיומה של הדירה. יש לעבור הליך של יישוב סכסוך בטרם פנייה לתביעה ביחידת הסיוע של בית המשפט.


13/11/2019 21:03 איתן ארליכמן שאלה לגבי צוואה שאלה לגבי צוואה
לפני שנתיים חבר טוב שלי נפטר.
אני אחד מבין 5 מוטבים בצוואתו.
חברי הדיר את אביו ואחיו מצוואתו, ולכן אביו מתנגד לצוואה.
טענותיו של אביו הם באשר לחבר אחר שהוא מוטב בצוואה ואין לו טענות כלפי בהתנגדות שהגיש.
שאלתי, מה ההשלכות אם לא אגיע לדיונים בבית המשפט?

אם אתה צד להליך עליך להגיש בקשה לבית משפט שיורה על מחיקתך כנתבע בהעדר טענת יריבות מצד אביו של חבר שלך בכתב התביעה.

16/11/2019 20:42 ליאור צדוק רכוש משותף רכוש משותף
שנשאר בבית המשותף,ברם הבית נקנה על ידי גרושתי. כיום חפצים יקרים רבים נותרו בו,ביניהם מתקני ספורט יקרים אשר רכשתי לפני נישואיי. לא אוכל להוכיח שהם שלי. הסכם הגירושין איננו כולל את חלוקת הרכוש. כיצד אוכל לקבלם בחזרה על פי חוק ולתבוע חפצים שנקנו בכספי שנינו במהלך נישואינו?

היי ליאור,

אתה יכול להגיש תביעה רכושית לאיזון משאבים לבית משפט לענייני משפחה לחלק את הרכוש המשותף שנותר באופן שווה בהתאם לחוק יחסי ממון בין בני זוג אם הרכוש המשותף נקנה בתקופת הזוגיות. יש לעבור הליך של יישוב סכסוך למשך 45 ימים ביחידת הסיוע בטרם תוכל לתבוע.

אתה מוזמן לפנות אלי להמשך ייעוץ.

22/11/2019 11:46 אתי חיי זוגיות חיי זוגיות
אני גרושה ובין זוגי גרוש . שאלתי היא הבן זוג אב שכול שמקבלת כל חודש 9000 שח ממשרד הבטחון . אנחנו 4 וחצי שנים ביחד . שאלתי היא חס וחלליה שיחיה עד 120 . אם הלך לעלמו אני זכאית לקבל משהו מהקיצבה החודשית שמקבל

על מנת לקבל זכאות ממשרד הביטחון כליך להיחשב כידועה בציבור קרי מקיימים משק בית משותף ויחסי אישות. עליכם לעשות הסכם שאתם ידועים בציבור ולאשר אותו בבית המשפט למשפחה ולתת לו תוקף של פסק דין לחלופין עליך לתבוע תביעה לסעד הצהרתי שאת ידועה בציבור ואם ייקבע שכן את זכאית לתגמולים ממשרד הביטחון כי חוק הנכים מגדיר בן זוג נשואים או ידועים בציבור.
לפי חוק הנכים נפטר נכה שהיה זכאי לתגמולים בשעת פטירתו, ולפי חוק משפחות חיילים שנספו במערכה (תגמולים ושיקום) תש"י-1950 אין משלמים אחרי פטירתו תגמולים, יוסיפו לשלם את התגמול על פי חוק בשיעור שהיה משולם אותה שעה עד תום 36 חודש מסוף החודש שבו אירעה הפטירה, לידי בן המשפחה שהורה עליו הנכה בכתב לקצין התגמולים, ובאין הוראה - לידי בן זוגו, ובאין בן זוג לידי בן המשפחה שהורה עליו קצין התגמולים.
נפטר נכה שערב פטירתו הייתה דרגת נכותו 50% או יותר והיה אותה שעה נצרך, ישולמו לבן זוגו בתום התקופה המפורטת לעיל תגמולים בשיעור המשולם לאלמנה ללא ילדים לפי חוק משפחות חיילים שנספו במערכה.
נכה שהיה זכאי לתגמולים בשעת פטירתו, וערב פטירתו היה בעל דרגת נכות מיוחדת גם אם לא היה נצרך, או שדרגת נכותו הייתה 90% או יותר עקב פגיעה בראש מסוג שנקבע לענין זה בתקנות והיה אותה שעה נצרך, רואים אותו כחייל שנספה במערכה כאמור בחוק משפחות חיילים שנספו במערכה.
לפי הוראת אגף משפחות והנצחה מס' 21.01 נכה שנפטר שלא עקב נכותו ושדרגת נכותו הייתה 50% ויותר עקב חבלה בפעילות מבצעית, אלמנתו תהיה זכאית, לפנים משורת הדין לתגמול כשל אלמנת צה"ל, ללא יתר הזכויות, ובניכוי קצבת שארים המשולמת על ידי המוסד לביטוח לאומי.

16/02/2020 09:55 אוקסנה בקשה אחרי סגירת תיק משמורת ומזונות בקשה אחרי סגירת תיק משמורת ומזונות
שלום
בדיון החארון בקיץ 2019 שאחריו נסגרו תיקים בבית המשפט למשפחה השופטת קבע : משמרות משוטפת ,הסדרי ראיה ושהאב משלם לאם מזונות ומדור עבור ילד .מאז האב בכלל לא לוקח ילד .האמא לא מתנגדת למצב כזה ,אלא מסתבר שהאמא לא תוכל להמשיך לקבל זכויות של הורה עמצאי בגלל הגדרת "משמורת משוטפת" .האמא רוצה לפנות לבית המשפט על מנת ששופטת תתן הוראה לגופים המעניקים זכויות להורה עצמאי להמשיך להכיר באמא כמקבלת זכויות האלה.
במזכירות של בי המשפט נאמר לאמא שצריך ללכת לכול תהיליך מחדש ישוב סכסוך וכ"ד או להגיש ערור להחלטה.
האמא לא רוצה להגיש עירור כי היא מסכימה אם החלטה אלא יש פרט שהשופטת לא התיחסה פשוט וזה .מה לעשות ? תודה

היי אוקסנה,
יש להגיש תביעה לביטול משמורת משותפת ובמקומה לתבוע משמורת בלעדית עקב כך שהאב אינו עומד בזמני שהות של משמורת משותפת ,העדר מסוגלות הורית של האב מבחינת זמן שיכול להקדיש לילד, חוסר רצינות של האב שלא מראה מסוגלות לקיים את המשמורת המשותפת בכך שמפר את החלטת בית המשפט כבר על ההתחלה. כמו כן, יש לתבוע בקשה להגדלת מזונות. יש חובה לעבור הליך של יישוב סכסוך בטרם הגשת תביעות אבל ניתן לתבוע בטרם הליך יישוב סכסוך מזונות זמניים וצו להבטחת הקשר עם האב להורות בצו לקיים קשר עם הילד וזמני שהות.

15/02/2020 02:29 ילדים אבא בתרדמת אבא בתרדמת
נכנס לניתוח צלול ופעיל ויצא בתרדמת. הרופאים ורוב ילדיו אופטימיים. ילד אחד אינו אופטימי. מנסה להשיג אפוטרופוס על אבא כדי להעבירו לטיפול אחר ולטפל בענייני חשבון הבנק והרכוש.
יש לציין שאמא שלנו חיה, יש הרבה מאוד כסף בחשבון ויש גם צוואה מסודרת שאת פרטיה איננו יודעים.
האם הוא יכול לקבל אפוטרופוס ללא הסכמתנו? כיצד ניתן למנוע זאת? אנחנו חוששים שיעביר אותו לטיפול שיפגע בסיכוייו לח

היי,
את הבקשה למינוי אפוטרופוס לגוף ולרכוש ולעניינים אישיים יכול להגיש בן הזוג, הורה או קרוב משפחה אחר, וכן היועץ המשפטי לממשלה או נציג מטעמו לבית המשפט לענייני משפחה הסמוך למקום מגוריו.
אכן ניתן למנות אפוטרופוס על פי שיקול דעת בית המשפט אם סבר בית המשפט שאביכם אינו כשיר ולא יכול לדאוג לצרכיו וכן זה לטובתו המינוי בית המשפט יחליט מי האפוטרופוס שניתן לתת בו אמון שידאג לצרכים של אביכם. אתם יכולים להגיש התנגדות מנומקת לבקשה למינוי אפוטרופוס ובית המשפט מכריע לפי מי שידאג הכי טוב לטובת אביכם.


03/02/2020 19:05 כרמית 2בגירים בבית,האם אפשרי לחייב אותם בהשתתפות בהוצאות הבית? 2בגירים בבית,האם אפשרי לחייב אותם בהשתתפות בהוצאות הבית?
אם חד הורית,במצב כלכלי קשה מאד.2 בגירים שגרים בבית.כשירים לעבוד ולעזור בהוצאות הבית,אך לא מעונינים לעבוד כלל. מה ניתן לעשות מישפטית?האם חובת האם לכלכל אותם לבדה?האם ניתן להוציא צו הרחקה על מנת שיעזבו את הבית?תודה

1. אין חובה חוקית לממן ילידים מעל גיל 18 ואף להלין אותם.
2. לשם הוצאת צו הרחקה צריך להוכיח כי התקיימו התנאים הנדרשים בחוק לשם כך כגון: איומים אלימות וכו'

התשובה ניתנה בסעיף 1 לתגובה. איו כל חובה חוקית לממן ילדים מגיל 18 מכיוון שעד גיל 18 את משמשת כאפוטרופוס הטבעי של הילדים ומגיל 18 הם כבר עצמאיים ותקופת האפוטרפוסות מסתיימת עם ההגעה לגיל 18.

הקלד את תגובתך

26/11/2019 12:27 רעיה רותם חתימת הורים על דרכון חתימת הורים על דרכון
היי,
ילדיי בני 17.5 באפריל יהיו בני 18.
אבי ילדיי(אנחנו לא ביחד) אינו בר חתימה, נמצא באשפוז תשושי נפש.
אנחנו רוצים לטוס לחופשת פסח לניו יורק, אך הדרכון שלהם עד 26/4
אחותו היא אפוטרופסית גוף שלו.
אנו קצובים בזמן מכיוון שעלינו גם להוציא ויזה.
מה עושים???

היי רעיה,

לאור מצבו הרפואי של אב ילדיך יש להגיש בקשה למינוי אפוטרופוס לעניינים אישיים לבית משפט לענייני משפחה. יש גם אפשרות נוספת בחוק למינוי אדם שסומכים עליו של יפוי כח מתמשך על ידי עורך שמוסמך לכך כך שלא צריך החלטה מבית המשפט למשפחה אך זה דורש שאב ילדיך יהיה צלול בעת מתן יפוי הכח המתמשך.

10/02/2020 09:44 אמלי לוי בקשה להבהרת פסק דין בקשה להבהרת פסק דין
בפסד מזונות שניתן בשנת 2012 נקבע שבתי במשמורת שלי עד הגיעה לגיל 18. כשבתי הייתה בת 4 הוצאתי לה דרכון וצרפתי למשרד הפנים את פס"ד. כעת משפג תוקף הדרכון ורציתי לחדש לבתי שהיא בת 9 כיום משרד הפנים סרב וכתב לי שאביא פס"ד שבו כתוב במפורש שהבת שלי בחזקתי למרות שזה בדיוק מה שמתפרש מהפס"ד. מה עליי לעשות? האם עליי להגיש בקשה לבית המשפט להבהרת פס"ד? מה ההליך הנכון לאחר 8 שנים? האם ניתן לעשות זאת לבד?

שלום אמלי ,

על פי נוהל של משרד הפנים להוצאת דרכון/תעודת מעבר לקטין נדרשת לקבל הסכמת שני ההורים למתן דרכון לקטין, פרט למקרה בו ההורה מגיש הבקשה מציג פסק דין או הסכם
גירושין מקורי ומאושר על ידי בית המשפט המציין כי האפוטרופסות הבלעדית על הקטין ניתנה לאותו הורה מגיש הבקשה, או פסק דין הקובע כי אותו הורה רשאי לבקש דרכון עבור
הקטין ללא צורך בהסכמת ההורה השני. אין קשר לפסק דין משמורת כי ברגע ששני ההורים אפוטרופוסים של הילדה ואין לך אפוטרופסות בלעדית נדרשת הסכמת שני הצדדים בכתב מטעמים של חטיפות ילדים על פי אמנת האג.

04/12/2019 14:46 ד"ר בן מירון גבריאל זכויות על נכס לפני הישואין זכויות על נכס לפני הישואין
לבתי זכות על נכס שקיבלה מאיתו,הוריה,במתנה.בתי עומדת להנשא בעוד 4 חודשים.הסכמנו אתה שהזוג יחתום על הסכם ממון.בעלה לעתיד אינו מתלהב מהרעיון.האם יש דרך משפטית לעגן לדמור על זכותה הבלעדית על הנכס,גם לאחר נישואיה וגם במקרה,חס וחלילה ,של גרושין,ללא הסכם ממון החתום ע^ שני בני הזוג? אודה על תשובתכם.בברכה:ד"ר בן מירון .

ד"ר בן מירון שלום.

חוק יחסי ממון בין בני זוג קובע כלל כי מתנה רכושית איננה נחשבת לרכוש משותף שיחלוק במקרה של גירושין. יחד אם זאת יש לשים לב כי קיים חריג לכלל והוא כי תתכנה טענה מצד בין הזוג כי חרף העובדה שהמדובר במתנה שניתה לאשה עדין היתה לאשה כוונת שיתוף גם ביחס למתנה ולכן הפתרון הבטוח ביותר הינו הסכם ממון שמאושר בבית משפט.

עורכי דין מובילים בפורום דיני משפחה

עו"ד סימיה ויצמן
עו"ד סימיה ויצמן

"ניסיון עשיר בטיפול וייצוג בתחום דיני המשפחה והגירושין, ברגישות ובמקצועיות חסרת פשרות..."

עו"ד אריה לרנר
עו"ד אריה לרנר

"המשרד מציע פתרונות משפטיים ברמה גבוהה, תוך התאמה מלאה לצרכיו של הלקוח ובהתאם לנסיבות המקרה..."

גב' פנינה אריאלי

"גרפולוגית משפטית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לגרפולוגיה המשמשת כעדה מטעם בית המשפט..."

עו"ד חיה לזר נוטקין

"אני מאמינה כי יש להתחיל טיפול בתיק משפטי בתחום דיני המשפחה על ידי למידה ובניית אסטרטגיה שמתאימה לאותו לקוח ולאותו מקרה"

עו"ד עודד פסקל

מנהל משרד התחום דיני משפחה , הסכמי ממון , הסכמי גירושין מורכבים , ירושות צוואות ועוד. צוות המשרד ישמח להעניק ייעוץ וליווי מקצועי בכל שלבי התהליך

פסקי דין אחרונים בנושא פורום דיני משפחה

משמורת משותפת
משמורת משותפת בקונפליקט גבוה

עו"ד אמיר שי המתמחה בהליכי משמורת משותפת, בסקירה מרתקת על הקונפליקט המתעורר עקב משמורת במשפחות בהם ההורים אינם מסתדרים ביניהם.