עליך לתבוע את הגרוש ואת הבנק תביעה כספית נזיקית על הפרת חובה חקוקה בהתאם לפקודת הנזיקין ורשלנות.
היי נטלי,
התשובה היא שבעלך לא יכול לשעבד נכס שאינו רשום כבעלים.
יש להגיש תביעה נגד עיזבון המנוח של הגרוש לפירוק שיתוף בדירת המגורים שהוסתרה. הואיל והדירה הוסתרה טענת התיישנות שתיטען תידחה הואיל וחוק ההתיישנות סעיף 8 מגדיר התיישנות שלא מדעת שמירוץ ההתיישנות הוא מיום שנודע על קיומה של הדירה. יש לעבור הליך של יישוב סכסוך בטרם פנייה לתביעה ביחידת הסיוע של בית המשפט.
אם אתה צד להליך עליך להגיש בקשה לבית משפט שיורה על מחיקתך כנתבע בהעדר טענת יריבות מצד אביו של חבר שלך בכתב התביעה.
היי ליאור,
אתה יכול להגיש תביעה רכושית לאיזון משאבים לבית משפט לענייני משפחה לחלק את הרכוש המשותף שנותר באופן שווה בהתאם לחוק יחסי ממון בין בני זוג אם הרכוש המשותף נקנה בתקופת הזוגיות. יש לעבור הליך של יישוב סכסוך למשך 45 ימים ביחידת הסיוע בטרם תוכל לתבוע.
אתה מוזמן לפנות אלי להמשך ייעוץ.
על מנת לקבל זכאות ממשרד הביטחון כליך להיחשב כידועה בציבור קרי מקיימים משק בית משותף ויחסי אישות. עליכם לעשות הסכם שאתם ידועים בציבור ולאשר אותו בבית המשפט למשפחה ולתת לו תוקף של פסק דין לחלופין עליך לתבוע תביעה לסעד הצהרתי שאת ידועה בציבור ואם ייקבע שכן את זכאית לתגמולים ממשרד הביטחון כי חוק הנכים מגדיר בן זוג נשואים או ידועים בציבור.
לפי חוק הנכים נפטר נכה שהיה זכאי לתגמולים בשעת פטירתו, ולפי חוק משפחות חיילים שנספו במערכה (תגמולים ושיקום) תש"י-1950 אין משלמים אחרי פטירתו תגמולים, יוסיפו לשלם את התגמול על פי חוק בשיעור שהיה משולם אותה שעה עד תום 36 חודש מסוף החודש שבו אירעה הפטירה, לידי בן המשפחה שהורה עליו הנכה בכתב לקצין התגמולים, ובאין הוראה - לידי בן זוגו, ובאין בן זוג לידי בן המשפחה שהורה עליו קצין התגמולים.
נפטר נכה שערב פטירתו הייתה דרגת נכותו 50% או יותר והיה אותה שעה נצרך, ישולמו לבן זוגו בתום התקופה המפורטת לעיל תגמולים בשיעור המשולם לאלמנה ללא ילדים לפי חוק משפחות חיילים שנספו במערכה.
נכה שהיה זכאי לתגמולים בשעת פטירתו, וערב פטירתו היה בעל דרגת נכות מיוחדת גם אם לא היה נצרך, או שדרגת נכותו הייתה 90% או יותר עקב פגיעה בראש מסוג שנקבע לענין זה בתקנות והיה אותה שעה נצרך, רואים אותו כחייל שנספה במערכה כאמור בחוק משפחות חיילים שנספו במערכה.
לפי הוראת אגף משפחות והנצחה מס' 21.01 נכה שנפטר שלא עקב נכותו ושדרגת נכותו הייתה 50% ויותר עקב חבלה בפעילות מבצעית, אלמנתו תהיה זכאית, לפנים משורת הדין לתגמול כשל אלמנת צה"ל, ללא יתר הזכויות, ובניכוי קצבת שארים המשולמת על ידי המוסד לביטוח לאומי.
היי אוקסנה,
יש להגיש תביעה לביטול משמורת משותפת ובמקומה לתבוע משמורת בלעדית עקב כך שהאב אינו עומד בזמני שהות של משמורת משותפת ,העדר מסוגלות הורית של האב מבחינת זמן שיכול להקדיש לילד, חוסר רצינות של האב שלא מראה מסוגלות לקיים את המשמורת המשותפת בכך שמפר את החלטת בית המשפט כבר על ההתחלה. כמו כן, יש לתבוע בקשה להגדלת מזונות. יש חובה לעבור הליך של יישוב סכסוך בטרם הגשת תביעות אבל ניתן לתבוע בטרם הליך יישוב סכסוך מזונות זמניים וצו להבטחת הקשר עם האב להורות בצו לקיים קשר עם הילד וזמני שהות.
היי,
את הבקשה למינוי אפוטרופוס לגוף ולרכוש ולעניינים אישיים יכול להגיש בן הזוג, הורה או קרוב משפחה אחר, וכן היועץ המשפטי לממשלה או נציג מטעמו לבית המשפט לענייני משפחה הסמוך למקום מגוריו.
אכן ניתן למנות אפוטרופוס על פי שיקול דעת בית המשפט אם סבר בית המשפט שאביכם אינו כשיר ולא יכול לדאוג לצרכיו וכן זה לטובתו המינוי בית המשפט יחליט מי האפוטרופוס שניתן לתת בו אמון שידאג לצרכים של אביכם. אתם יכולים להגיש התנגדות מנומקת לבקשה למינוי אפוטרופוס ובית המשפט מכריע לפי מי שידאג הכי טוב לטובת אביכם.
1. אין חובה חוקית לממן ילידים מעל גיל 18 ואף להלין אותם.
2. לשם הוצאת צו הרחקה צריך להוכיח כי התקיימו התנאים הנדרשים בחוק לשם כך כגון: איומים אלימות וכו'
התשובה ניתנה בסעיף 1 לתגובה. איו כל חובה חוקית לממן ילדים מגיל 18 מכיוון שעד גיל 18 את משמשת כאפוטרופוס הטבעי של הילדים ומגיל 18 הם כבר עצמאיים ותקופת האפוטרפוסות מסתיימת עם ההגעה לגיל 18.
הקלד את תגובתך
היי רעיה,
לאור מצבו הרפואי של אב ילדיך יש להגיש בקשה למינוי אפוטרופוס לעניינים אישיים לבית משפט לענייני משפחה. יש גם אפשרות נוספת בחוק למינוי אדם שסומכים עליו של יפוי כח מתמשך על ידי עורך שמוסמך לכך כך שלא צריך החלטה מבית המשפט למשפחה אך זה דורש שאב ילדיך יהיה צלול בעת מתן יפוי הכח המתמשך.
משרד עורכת הדין ריקי אופק מציע שירותי משרד בתחומים של -פשיטות רגל ייצוג חייבים,פירוקי חברות,דיני משפחה ודיני עיזבונות.
"ליווי לכל אורך ההליך המשפטי אל מול הגורמים הרלוונטיים תוך דגש על מתן יחס אישי ומקצועי..."
"אני מאמינה כי יש להתחיל טיפול בתיק משפטי בתחום דיני המשפחה על ידי למידה ובניית אסטרטגיה שמתאימה לאותו לקוח ולאותו מקרה"
מנהל משרד התחום דיני משפחה , הסכמי ממון , הסכמי גירושין מורכבים , ירושות צוואות ועוד. צוות המשרד ישמח להעניק ייעוץ וליווי מקצועי בכל שלבי התהליך
"הניסיון המקצועי שלי יחסוך לכם מס.."
עו"ד אמיר שי המתמחה בהליכי משמורת משותפת, בסקירה מרתקת על הקונפליקט המתעורר עקב משמורת במשפחות בהם ההורים אינם מסתדרים ביניהם.