סעיף אריכות ימים מקנה לשותף בחשבון הבנק זכות לבצע פעולות בחשבון הבנק לרבות ריקון החשבון מכסף. יחד עם זאת, לאחר שיוצא צו ירושה או צו קיום צוואה אם יש צוואה אם יתברר ליורשים על פי דין או על פי הצוואה שהשותף משך משיכת יתר כספים שאינם חלקו בשותפות אלא שייכים למנוח הכלל המשפטי שחלקו של המנוח הוא קניינו בבעלותו ולכן היורשים ידרשו את החזרת הכספים ואם יגישו תביעה לצו עשה להחזרת הכספים התביעה תתקבל ובית המשפט יורה על החזרת הכספים. דהיינו, הבנק לא יגביל אותך בפעולות עד לקבלת צו ירושה או צו קיום צוואה כי זה המשמעות של סעיף אריכות ימים לאפשר רצף פעילות בחשבון בטרם צו ירושה או צו קיום צוואה אך אם יתבצע משיכת יתר היורשים ידרשו ויקסלו חזרה את כספי המנוח לפי חלקו בשותפות.
האם זה אומר שאני יכולה גם לסגור את החשבון? או למשל להעביר סכום כסף גדול ( לצורך רכישת דירה) בלי שהבנק יקשה עליי?
לא ניתן לסגור חשבון בנק עד שאין צו ירושה ועזבון המנוח יחולק. אם יש סעיף אריכות ימים ניתן לנהל את חשבון הבנק באופן שוטף. הבנק עלול להקשות בפעולות בסכומים חריגים עד לקבלת צו הירושה.
תיאורטית ניתן להוציא כל כספי החשבון כאשר קיים סעיף אריכות ימים. וזה עונה לך על שאלתך. אך סכומים גדולים יכול והבנק יערים קשיים בטרם ניתן צו ירושה.
אם על פי הצוואה אתם היורשים של עיזבון המנוח אז אתם נכנסים לנעליו של החבר המנוח כלומר אם החבר המנוח הוא היורש של עיזבון הסבתא אתם נכנסים בנעליו וכיורשים את מה שהורישה וציוותה הסבתא המנוחה. יש לקרוא את הצוואה על ידי עורך דין משפחה על מנת לבדוק משפטית באופן סופי.
מוזמנים ליצור עמי קשר להמשך ייעוץ משפטי בטלפון: 0525407233.
עו"ד אביב סטרול.
הקלד את תגובתך
אם ההסכם שותק בעניין דמי מזונות מגיל 18 ואילך אז הפסיקה קבעה כי אם הוא מעל לגיל 18 ועדיין תלמיד תיכון חיוב המזונות יימשך כסדרו. כמו כן, אם הילד מתגייס לצבא או שירות לאומי החיוב במזונות יורד לשליש. לגופו של עניין, על מנת לתת לך תשובה משפטית מדויקת עלי לקרוא את הסכם הגירושין ואת מוזמנת ליצור עמי קשר להמשך ייעוץ משפטי בטלפון: 052-5407233.
עו"ד אביב סטרול
מקור החיוב עד הגיע קטין לגיל 18 הינו, כאמור, מכוח הדין האישי.
מעל גיל 18, חיוב שני ההורים הינו מכוח סעיפים 4 ו-5 לחוק לתיקון דיני המשפחה (מזונות ילדים), התשי"ט-1959.
בע"א 4480/93 פלוני נ' פלונית, פ"ד מח(3) 461, קבע ביהמ"ש העליון כי הורים חבים במזונות ילדיהם אף בתקופת השירות הצבאי בצה"ל. הלכה זו הורחבה אף לתקופה שבין תום לימודיהם עד לגיוסם לצה"ל וכן לגבי ילדים הלומדים בכיתות יג' ו-יד', ועתודה צבאית.
מקור החיוב עד הגיע קטין לגיל 18 הינו, כאמור, מכוח הדין האישי.
מעל גיל 18, חיוב שני ההורים הינו מכוח סעיפים 4 ו-5 לחוק לתיקון דיני המשפחה (מזונות ילדים), התשי"ט-1959.
בע"א 4480/93 פלוני נ' פלונית, פ"ד מח(3) 461, קבע ביהמ"ש העליון כי הורים חבים במזונות ילדיהם אף בתקופת השירות הצבאי בצה"ל. הלכה זו הורחבה אף לתקופה שבין תום לימודיהם עד לגיוסם לצה"ל וכן לגבי ילדים הלומדים בכיתות יג' ו-יד', ועתודה צבאית.
האם אשתך ז"ל וחתמתם על סעיף אריכות ימים? סעיף אריכות ימים מקנה לשותף בחשבון הבנק זכות לבצע פעולות בחשבון הבנק לאחר מותו של השותף לחשבון הבנק לרבות ריקון החשבון מכסף. יחד עם זאת, לאחר שיוצא צו ירושה באם יתברר ליורשים על פי דין שמשכת משיכת יתר כספים שאינם חלקך זאת אומרת מעבר ל-75 אחוז אלא שייכים לקטינים הכלל המשפטי שחלקו של המנוח הוא קניינו בבעלותו ולכן היורשים על פי דין דהיינו הקטינים שירשו מחצית מחלקה של אשתך המנוחה (25 אחוז מכלל הרכוש ואתה 75 אחוז) ידרשו את החזרת הכספים ואם יגישו תביעה לצו עשה להחזרת הכספים התביעה תתקבל ובית המשפט למשפחה יורה על החזרת הכספים. דהיינו, הבנק לא יגביל אותך בפעולות עד לקבלת צו ירושה או צו קיום צוואה במידה וקיים סעיף אריכות ימים כי זה המשמעות של סעיף אריכות ימים לאפשר רצף פעילות בחשבון בטרם צו ירושה או צו קיום צוואה אך אם יתבצע משיכת יתר היורשים ידרשו ויקבלו חזרה את כספי המנוח לפי חלקם בעיזבון קרי: 25 אחוז מיתרת הזכות או חובה בחשבון הבנק. בגלל שיש יורשים קטינים הייתי ממליץ לך להגיש בקשה להתמנות מנהל העיזבון המנוחה ולקבל הוראות מבית משפט איך לחלק להם את הכסף בהגיעם לגיל 18 שנים. אם אחד או יותר מהיורשים הינם קטינים, מורה החוק כי יש למנות מנהל עיזבון הפועל בהתאם להוראות של בית המשפט, ולפי טובת הקטין.
שאלתך מורכבת ויש לבחון מספר פרמטרים: כגון הוצאות הילדים, מידת זמני השהות, הוצאות שוטפות של הילדים, הוצאות חריגות אל מול הכנסות האב והאם. מתחת לגיל 6 זו חובה אבסולוטית של האב לזון את ילדו.
אינני יכול לתת תשובה בפורןם זה לשאלה שכזו מבלי שאבחן את הפרמטרים המלאים וממליץ לך לקבל חוות דעת משפטית מעו"ד בתחום דיני המשפחה.
.
ראי פסק הדין 14231-09-16 השופט גיא הימן בית משפט השלום תל אביב בו הובהר כי היורש נכנס לנעלי המוריש בחשבון הבנק ובכלל וזכאי לעיין בתדפיסי חשבון בטרם הפטירה ובכל דבר שהמוריש היה זכאי לו.
שמחתי לעזור.
זהו פורום משפחה ולא אתיקה מקצועית.
הואיל ומדובר על מענק חד פעמי לילדים ולא מדובר על קצבת ילדים קבועה מדובר על שאלה פרשנית שהפסיקה טרם הכריעה בה והתשובה אינה חד משמעית.
לדעתי, צריך להגיע להסכמה עם בן הזוג שהסכום הזה ישמש לצרכי הילד בלבד באופן שיוסכם אם להפקדה לתכנית חיסכון על שמו או לשימוש מוסכם להוצאת מחציות וקיזוז בין המשמורנים.
נוסף על כך, ישנו בג"ץ שהוגש ביום 01.04.20 על עניין זה שתלוי ועומד.
מנהל משרד התחום דיני משפחה , הסכמי ממון , הסכמי גירושין מורכבים , ירושות צוואות ועוד. צוות המשרד ישמח להעניק ייעוץ וליווי מקצועי בכל שלבי התהליך
"ליווי לכל אורך ההליך המשפטי אל מול הגורמים הרלוונטיים תוך דגש על מתן יחס אישי ומקצועי..."
משרד עורכת הדין ריקי אופק מציע שירותי משרד בתחומים של -פשיטות רגל ייצוג חייבים,פירוקי חברות,דיני משפחה ודיני עיזבונות.
"ניסיון עשיר בטיפול וייצוג בתחום דיני המשפחה והגירושין, ברגישות ובמקצועיות חסרת פשרות..."
"גרפולוגית משפטית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לגרפולוגיה המשמשת כעדה מטעם בית המשפט..."
עו"ד אמיר שי המתמחה בהליכי משמורת משותפת, בסקירה מרתקת על הקונפליקט המתעורר עקב משמורת במשפחות בהם ההורים אינם מסתדרים ביניהם.