שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת "נָגִישׁ בִּקְלִיק" הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
סגור

מצא עורך דין :

כל הקטגוריות
כל תחומי העיסוק
כל האזורים
כל הערים

שאלו עו"ד על דיני משפחה(926)

שאל בפורום דיני משפחה

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

לפורום זה אין מנהל

רוצה לנהל את הפורום?

צור קשר

20/04/2020 12:11 ירדנה האם יש חובה בצו ירושה, והאם חתימה על סעיף אריכות ימים מונעת מהבנק כל מגבלה (עד שיש צו כזה) האם יש חובה בצו ירושה, והאם חתימה על סעיף אריכות ימים מונעת מהבנק כל מגבלה (עד שיש צו כזה)
שלום, בעלי נפטר והותיר אותי עם 3 ילדים קטינים. אנחנו חתומים על סעיף אריכות ימים בבנק. האם הבנק יכול להגביל כל פעולה שלי בחשבון עד להוצאת צו הירושה? האם בכלל חייב צו ירושה?
תודה

סעיף אריכות ימים מקנה לשותף בחשבון הבנק זכות לבצע פעולות בחשבון הבנק לרבות ריקון החשבון מכסף. יחד עם זאת, לאחר שיוצא צו ירושה או צו קיום צוואה אם יש צוואה אם יתברר ליורשים על פי דין או על פי הצוואה שהשותף משך משיכת יתר כספים שאינם חלקו בשותפות אלא שייכים למנוח הכלל המשפטי שחלקו של המנוח הוא קניינו בבעלותו ולכן היורשים ידרשו את החזרת הכספים ואם יגישו תביעה לצו עשה להחזרת הכספים התביעה תתקבל ובית המשפט יורה על החזרת הכספים. דהיינו, הבנק לא יגביל אותך בפעולות עד לקבלת צו ירושה או צו קיום צוואה כי זה המשמעות של סעיף אריכות ימים לאפשר רצף פעילות בחשבון בטרם צו ירושה או צו קיום צוואה אך אם יתבצע משיכת יתר היורשים ידרשו ויקסלו חזרה את כספי המנוח לפי חלקו בשותפות.

21/04/2020 05:19 ירדנה תודה רבה.

האם זה אומר שאני יכולה גם לסגור את החשבון? או למשל להעביר סכום כסף גדול ( לצורך רכישת דירה) בלי שהבנק יקשה עליי?

לא ניתן לסגור חשבון בנק עד שאין צו ירושה ועזבון המנוח יחולק. אם יש סעיף אריכות ימים ניתן לנהל את חשבון הבנק באופן שוטף. הבנק עלול להקשות בפעולות בסכומים חריגים עד לקבלת צו הירושה.

תיאורטית ניתן להוציא כל כספי החשבון כאשר קיים סעיף אריכות ימים. וזה עונה לך על שאלתך. אך סכומים גדולים יכול והבנק יערים קשיים בטרם ניתן צו ירושה.

23/04/2020 21:39 איתן הא שאלה בנוגע לירושה שאלה בנוגע לירושה
חברי המנוח כתב אותי ועוד מספר חברים כמותבים בצוואתו מאחר והיה מסוכסך עם משפחתו.
לאחר מאבק משפטי עם אביו, קיבלנו את חלקנו ע"פ צוואתו.
זמן לא רב לאחר פטירתו, סבתו של חברנו המנוח הלכה לעולמה, המשפחה מעולם לא סיפרה לה על דבר פטירתו של נכדה האהוב על מנת לא לצער אותה.
סבתו כתבה את חברנו כאחד המותבים בצוואתה.
האם יש בסיס משפטי לדרוש את חלקו מעזבונה של סבתו?

אם על פי הצוואה אתם היורשים של עיזבון המנוח אז אתם נכנסים לנעליו של החבר המנוח כלומר אם החבר המנוח הוא היורש של עיזבון הסבתא אתם נכנסים בנעליו וכיורשים את מה שהורישה וציוותה הסבתא המנוחה. יש לקרוא את הצוואה על ידי עורך דין משפחה על מנת לבדוק משפטית באופן סופי.

מוזמנים ליצור עמי קשר להמשך ייעוץ משפטי בטלפון: 0525407233.

עו"ד אביב סטרול.

הקלד את תגובתך

26/04/2020 12:24 דנה תשלום שליש מזונות כאשר הסכם המזונות שותק. תשלום שליש מזונות כאשר הסכם המזונות שותק.
שלום רב,

הגרוש ואני מנהלים הליכים בהוצאה לפוןעל מזה למעלה מ 12 שנה בגין מזונות אשר הוא משלם לסירוגין.

לפני כ 3 חודשים במסגרת אחת התגובת ביקש זה להגיש את יתרת חוב המזונות הנומינלי עבור 2 הילדים.

בתגובתו חישב הגרוש את תשלום השליש מיום הגעת הבכור לגיל 18

לאחר הבכור הגיע לגיל 18, לא שילם הגרוש שליש.

יצוין שהסכם המזונות ישן מאד ועל כן שותק בעניין זה.

האם עליי להגיש תביעה לבימ"ש לפתיחת ההסכם או שמא מספיקה הודאתו בחיוב זה בתגובה ועליי לפנות להוצל"פ?



אם אפנה להוצל"פ, ייתכן שבשל העיכובים (הפניה לתגובתו וכיו"ב) אפספס את המועד להגשת תביעה לבימ"ש לענייני משפחה.

הילד כבר בן 18 אבל לא יתבע את אבא שלו בשום אופן ואני לא רוצה לפספס את ההזדמנות להגיש תביעה לבימ"ש במידת הצורך (שהרי טרם הגיעו לגיל 18 הייתה קורונה ולא ניתן היה לפתוח תיקים חדשים...מה שמאפשר לי לאחר מעט בהגשת התביעה).

אשמח לעזרתכם.

אם ההסכם שותק בעניין דמי מזונות מגיל 18 ואילך אז הפסיקה קבעה כי אם הוא מעל לגיל 18 ועדיין תלמיד תיכון חיוב המזונות יימשך כסדרו. כמו כן, אם הילד מתגייס לצבא או שירות לאומי החיוב במזונות יורד לשליש. לגופו של עניין, על מנת לתת לך תשובה משפטית מדויקת עלי לקרוא את הסכם הגירושין ואת מוזמנת ליצור עמי קשר להמשך ייעוץ משפטי בטלפון: 052-5407233.

עו"ד אביב סטרול

מקור החיוב עד הגיע קטין לגיל 18 הינו, כאמור, מכוח הדין האישי.
מעל גיל 18, חיוב שני ההורים הינו מכוח סעיפים 4 ו-5 לחוק לתיקון דיני המשפחה (מזונות ילדים), התשי"ט-1959.

בע"א 4480/93 פלוני נ' פלונית, פ"ד מח(3) 461, קבע ביהמ"ש העליון כי הורים חבים במזונות ילדיהם אף בתקופת השירות הצבאי בצה"ל. הלכה זו הורחבה אף לתקופה שבין תום לימודיהם עד לגיוסם לצה"ל וכן לגבי ילדים הלומדים בכיתות יג' ו-יד', ועתודה צבאית.

24/04/2020 16:41 גלי מזונות לילד בגיר שמלאו לו 18 אך טרם סיים לימודיו בתיכון מזונות לילד בגיר שמלאו לו 18 אך טרם סיים לימודיו בתיכון
שלון רב, בני הגיע לגיל 18 אך טרם סיים לימודיו בתיכון שאלתי היא האם תשלום המזונות המלא הכולל מדור ע"ס 2000 ש"ח לפי הסכם הגירושין ישולם עד סיום לימודיו בתיכון גם אם מלאו לו 18 שנים אך כאמור לא סיים לימודיו ? קראתי כי יש לשלם את מלוא המזונות לפי המאוחר מביניהם האם נכון הדבר?האם זה בגדר חוק? ומה במקרה של עתודה צבאית אקדמית ? לפי הסכם הגירושין נכתב כי ישולמו 2000 ש"ח דמי מזונות ומדור עד גיל 18 ומגיל 18-21 ישולם שליש אשמח להבהרה לכתוב בחוק תודה, גלי

מקור החיוב עד הגיע קטין לגיל 18 הינו, כאמור, מכוח הדין האישי.
מעל גיל 18, חיוב שני ההורים הינו מכוח סעיפים 4 ו-5 לחוק לתיקון דיני המשפחה (מזונות ילדים), התשי"ט-1959.

בע"א 4480/93 פלוני נ' פלונית, פ"ד מח(3) 461, קבע ביהמ"ש העליון כי הורים חבים במזונות ילדיהם אף בתקופת השירות הצבאי בצה"ל. הלכה זו הורחבה אף לתקופה שבין תום לימודיהם עד לגיוסם לצה"ל וכן לגבי ילדים הלומדים בכיתות יג' ו-יד', ועתודה צבאית.

22/04/2020 03:01 מוטי האם ניתן למשוך 75% מהכסף מחשבון בנק משותף עד להוצאת צו ירושה? האם ניתן למשוך 75% מהכסף מחשבון בנק משותף עד להוצאת צו ירושה?
שלום רב, אני אלמן טרי. לאשתי ולי היה חשבון בנק משותף ויש לנו ילדים קטינים. צו הירושה יהיה על פי דין (אין צוואה).
האם לי כבן הזוג מובטח בכל מקרה לפחות 75% מהכסף? אני שואל כדי להבין האם אני יכול לדרוש מהבנק להעביר 75% מהכסף בחשבון לחשבון בנק אחר, בלי שהבנק יוכל להגביל אותי בשום צורה? מה לעשות במידה והבנק מתעקש לחכות לצו הירושה?
שאלה שנייה - האם אני יכול לקבל גישה לכל הסכום במידה ואני רוצה להשתמש בכסף כדי לרכוש דברים עבורי ועבור ילדיי, באמצעות אישור בית משפט?
תודה רבה.

האם אשתך ז"ל וחתמתם על סעיף אריכות ימים? סעיף אריכות ימים מקנה לשותף בחשבון הבנק זכות לבצע פעולות בחשבון הבנק לאחר מותו של השותף לחשבון הבנק לרבות ריקון החשבון מכסף. יחד עם זאת, לאחר שיוצא צו ירושה באם יתברר ליורשים על פי דין שמשכת משיכת יתר כספים שאינם חלקך זאת אומרת מעבר ל-75 אחוז אלא שייכים לקטינים הכלל המשפטי שחלקו של המנוח הוא קניינו בבעלותו ולכן היורשים על פי דין דהיינו הקטינים שירשו מחצית מחלקה של אשתך המנוחה (25 אחוז מכלל הרכוש ואתה 75 אחוז) ידרשו את החזרת הכספים ואם יגישו תביעה לצו עשה להחזרת הכספים התביעה תתקבל ובית המשפט למשפחה יורה על החזרת הכספים. דהיינו, הבנק לא יגביל אותך בפעולות עד לקבלת צו ירושה או צו קיום צוואה במידה וקיים סעיף אריכות ימים כי זה המשמעות של סעיף אריכות ימים לאפשר רצף פעילות בחשבון בטרם צו ירושה או צו קיום צוואה אך אם יתבצע משיכת יתר היורשים ידרשו ויקבלו חזרה את כספי המנוח לפי חלקם בעיזבון קרי: 25 אחוז מיתרת הזכות או חובה בחשבון הבנק. בגלל שיש יורשים קטינים הייתי ממליץ לך להגיש בקשה להתמנות מנהל העיזבון המנוחה ולקבל הוראות מבית משפט איך לחלק להם את הכסף בהגיעם לגיל 18 שנים. אם אחד או יותר מהיורשים הינם קטינים, מורה החוק כי יש למנות מנהל עיזבון הפועל בהתאם להוראות של בית המשפט, ולפי טובת הקטין.

19/04/2020 13:49 מ.ב. גובה המזונוות גובה המזונוות
שלום,

אם הבעל מקבל קצבת נכות לצמיתות, המורכבת מ-100% אי כושר עבודה (נפשי, אך יחסית מתפקד) ו-40% רפואי (לא מוגבל פיסית):

א. הקיצבה היא ע"ס 5200 נטו, כשמתוכה, למעשה- 1800 ש"ח עבור 2 קטינים (תוספת תלוים).

ב. הוא אברך מצוין ויכול להרוויח סכומים נוספים מלימוד במס' כוללים - - כפי שהיה מקבל לפרקים (אך סכומים אלה לרוב מועברים בצ'קים, מזומן או הפקדות כלשהן ).
או ע"י לימוד של ילדים וכו', דבר שהוא מסוגל, אבל לא אוהב לעשות.

ג. האם מרוויחה כ -10,500 ברוטו.

ד. יש לנו דירה משותפת ועדיין יש משכנתא גבוהה.

ה 4.ילדים קטינים- אחד מהם קטן מ-6.

השאלה:
כמה מזונות בערך הגיוני שיפסקו?
אני מבינה שה-1800 גם ככה של הילדים ויועברו אלי. האם זה נכלל בסכום המזונות?
התיעצתי עם עו"ד שאמר לי שהוא ידרוש שאקבל 10,000 ש"ח בחודש.אבל זה נשמע לי לא מבוסס. זה הגיוני?

אני מאמינה שהשופטים יתחשבו ב"מצבו" וגם ירחמו עליו כביכול וישאירו לו ממה לחיות.
אז מה כבר ישאר לי לקבל?

מודה לך מאוד.

שאלתך מורכבת ויש לבחון מספר פרמטרים: כגון הוצאות הילדים, מידת זמני השהות, הוצאות שוטפות של הילדים, הוצאות חריגות אל מול הכנסות האב והאם. מתחת לגיל 6 זו חובה אבסולוטית של האב לזון את ילדו.

אינני יכול לתת תשובה בפורןם זה לשאלה שכזו מבלי שאבחן את הפרמטרים המלאים וממליץ לך לקבל חוות דעת משפטית מעו"ד בתחום דיני המשפחה.

.

12/04/2020 12:38 נועה עיון בחשבונות מוריש עיון בחשבונות מוריש
לאחר קבלת צו ירושה, ופנייה לבנקים, קיבלנו רק תדפיסי חשבון מיום הפטירה בלבד. האם יש זכות ליורשים לעיין בתדפיסי חשבון לפני פטירת המנוח? מה קורה כאשר יש חשש למשהו לא תקין בחשבון, איך מוגשת בקשה לעיון בחשבון? תודה

ראי פסק הדין 14231-09-16 השופט גיא הימן בית משפט השלום תל אביב בו הובהר כי היורש נכנס לנעלי המוריש בחשבון הבנק ובכלל וזכאי לעיין בתדפיסי חשבון בטרם הפטירה ובכל דבר שהמוריש היה זכאי לו.
שמחתי לעזור.

16/04/2020 20:54 אינשם שאלה לגבי שכר טירחת עו שאלה לגבי שכר טירחת עו"ד
שלום,
ראשית- תודה על המענה.
מלבד יתר התשלומים של יצוג ותביעות-
האם מוכר ונהוג להתחייב בחוזה שאני אמורה לחתום עם עו"ד, לכך שבמידה שאזכה בהמשך בחלקו של בעלי בדירה, אצטרך לשלם לעו"ד סכום כספי+מע"מ ממחצית שווי הדירה בהפחתת מחצית המשכנתא שנותרה?
תודה

זהו פורום משפחה ולא אתיקה מקצועית.

10/04/2020 07:27 גלית תומך בקבלת החלטות חסר שיניים?! תומך בקבלת החלטות חסר שיניים?!
68383-03-16 בפס"ד כתוב כך. מה דעתך והאם ניתן לגרום שיהיה עם שיניים? איך-בתמצית?

2. בלי קשר, תומך אינו חיב בדיווחים תמידיים כמו אפוטרופוס. נכון?

04/04/2020 13:19 אילנה מענק המדינה 500 שח לכל ילד מענק המדינה 500 שח לכל ילד
אני גרושה +4 ילדים במשמורת משותפת ועל פי ההסכם אני מקבלת את ב. הילדים.
יש לציין שאני לא מקבלת מזונות.
האם מגיע לגרוש חצי מהמענק???

הואיל ומדובר על מענק חד פעמי לילדים ולא מדובר על קצבת ילדים קבועה מדובר על שאלה פרשנית שהפסיקה טרם הכריעה בה והתשובה אינה חד משמעית.
לדעתי, צריך להגיע להסכמה עם בן הזוג שהסכום הזה ישמש לצרכי הילד בלבד באופן שיוסכם אם להפקדה לתכנית חיסכון על שמו או לשימוש מוסכם להוצאת מחציות וקיזוז בין המשמורנים.

נוסף על כך, ישנו בג"ץ שהוגש ביום 01.04.20 על עניין זה שתלוי ועומד.

עורכי דין מובילים בפורום דיני משפחה

עו"ד עודד פסקל

מנהל משרד התחום דיני משפחה , הסכמי ממון , הסכמי גירושין מורכבים , ירושות צוואות ועוד. צוות המשרד ישמח להעניק ייעוץ וליווי מקצועי בכל שלבי התהליך

עו"ד משה פרץ
עו"ד משה פרץ

"ליווי לכל אורך ההליך המשפטי אל מול הגורמים הרלוונטיים תוך דגש על מתן יחס אישי ומקצועי..."

ריקי אופק אבן צור
עו"ד ריקי אופק אבן צור

משרד עורכת הדין ריקי אופק מציע שירותי משרד בתחומים של -פשיטות רגל ייצוג חייבים,פירוקי חברות,דיני משפחה ודיני עיזבונות.

עו"ד סימיה ויצמן
עו"ד סימיה ויצמן

"ניסיון עשיר בטיפול וייצוג בתחום דיני המשפחה והגירושין, ברגישות ובמקצועיות חסרת פשרות..."

גב' פנינה אריאלי

"גרפולוגית משפטית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לגרפולוגיה המשמשת כעדה מטעם בית המשפט..."

פסקי דין אחרונים בנושא פורום דיני משפחה

משמורת משותפת
משמורת משותפת בקונפליקט גבוה

עו"ד אמיר שי המתמחה בהליכי משמורת משותפת, בסקירה מרתקת על הקונפליקט המתעורר עקב משמורת במשפחות בהם ההורים אינם מסתדרים ביניהם.