סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על דיני משפחה(921)

שאל בפורום דיני משפחה

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

לפורום זה אין מנהל

רוצה לנהל את הפורום?

צור קשר

21/06/2020 05:56 סיגל תיקון הסכם ממון תיקון הסכם ממון
חתמנו לפני שנים על הסכם ממון והופקד בבית המשפט לענייני משפחה. היום אנו מעוניינים להכניס בהסכם שינוי מסוים - בהסכמה. האם אנו יכולים לבצע בעצמנו את התיקון ולהביא אותו לאישור והפקדה בבית המשפט בעצמנו, או שחייבים לבצע זאת באמצעות עו"ד?

אין תחליף לעין מקצועית של עו"ד לדיני משפחה שבקיא ברזי הפסיקה שיכול ומשהו בהסכם הממון לא מנוסח בצורה ברורה או לא מקיפה את כל החריגים שנקבעו בפסיקה ויצרו עילת תביעה מיותרת לאחד הצדדים.

הסכם ממון עם תיקונים הוא הסכם ממון חדש ויש להגישו כהסכם ממון בפני עצמו לבית המשפט למשפחה עם בקשה לאישור הסכם.



מוזמנת ליצור קשר להמשך ייעוץ בנייד 052-5407233.

21/06/2020 06:43 סיגל תיקון הסכם ממון תיקון הסכם ממון
בהמשך לשאלתי, דיברתי בינתיים עם הייעוץ של הנהלת בתי המשפט. הם העלו את הספק, שמא בכלל אי אפשר להביא לאישור תיקון להסכם ממון ישן, אלא חייבים לערוך הסכם חדש. האמנם אי אפשר להסתפק בתיקון להסכם שאושר בשנת 2009?

אין תחליף לעין מקצועית של עו"ד לדיני משפחה שבקיא ברזי הפסיקה שיכול ומשהו בהסכם הממון לא מנוסח בצורה ברורה או לא מקיפה את כל החריגים שנקבעו בפסיקה ויצרו עילת תביעה מיותרת לאחד הצדדים.

הסכם ממון עם תיקונים הוא הסכם ממון חדש ויש להגישו כהסכם ממון בפני עצמו לבית המשפט למשפחה עם בקשה לאישור הסכם.



מוזמנת ליצור קשר להמשך ייעוץ בנייד 052-5407233.

14/06/2020 15:12 עדי מה נכון מה נכון
הייתי אפוט של אחותי עד לפני חודש בו הוחלט בדיון כי ימונה לה אפוט חיצוני קרן לחסויים. זאת לאחר שבקשה להסיר מימנה
לחלוטין את עניין האפוט'.במקביל הוחלט שימונה לה מומחה לחוו"ד שיקבע אם היא זקוקה לאפוט. לאחותי מונה עו"ד מהסיוע.
לאחר הדיון קלטה אחותי שיש שכט שהוא שליש מקצבתה ומייד ביקשה באמצעות העו"ד שלה שאחזור למינוי.הוגשה בקשה והתבקש תסקיר משלים שבו הומלץ שאחזור עד חוו"ד.למרות זאת ניתנה החלטה שחיצוני ישאר על כנו. בגלל המהלכים הללו התבקשה הקרן (עי העו"ד)לא להעביר אליה את חשבון אחותי אלא לחכות עד חוו"ד שתתקיים בימים הקרובים.
הבעייה שנוצרה מכל המהלכים הללו שהחשבון עדיין על שמי ורק אני יכולה לפעול למרות שאינני כבר אפוט.אז הקרן נתנה לי אישור למשוך סכום כלשהו ולמסור לאחותי.עכשיו הם מבקשים שאמשוך עבור תשלום למומחה (3500) .האם זה תקין ? האם אני מסתבכת אם אמשוך לתשלום?

בית המשפט מינה מומחה וצריך לשלם את שכר טרחתו וזה מקובל שזה משולם מחשבון הבנק של החסוי. למען הסר ספק, ממליץ כי תגישי בקשה לבית המשפט למתן הוראות לאישור העברת הכסף לשכר טרחה של המומחה.

14/06/2020 14:38 ניב אמא אמא
אימי 88, התאלמנה לפני חצי שנה. לפני כחודש חתמה על צוואה אצל עורך דין שאליו הלכה.אנו 4 ילדים.בצוואה מקבלים רק 2 אחים.(אני מסודרת ולא איכפת לי).אחיי לא צעירים אך כלכלית מצבם רעוע..אבי בעודו בחיים גם חשב על חלוקה זו ואימי הולכת בדרכו.
לאימי מטפלת שעתיים ביום.היום המטפלת אמרה שכניראה יש התחלה של סניליות ובלבול ועקשנות יתר. עניין בעיית הזכרון מוכרת לנו.
כמו כן לאימי בעיית ברכיים בדרגה גבוהה והיא לוחצת שרוצה להינתח. אני לא בטוחה שהיא תעמוד בטראומת הניתוח והשיקום הקשה.לכן מצד אחד מתבקשת הערכת מסוגלות ומצד שני והיה והמעריך יגיד שהיא בתחילת מחלה קוגנטיבית לא הייתי רוצה לקלקל את צוואתה.מה עושים במקרה כזה?

ממה שאת מתארת יש לבחון בקשת אפוטרופוס גוף ורכוש או רק אחד מהם. וכן אם מצבה עדיין מאפשר זאת והמצב הקוגנטיבי מאפשר זאת יש לבחון להכין לאמך יפוי כח מתמשך שאמך תיפה כוח לאדם שסומכת עליו שידאג לאינטרסים שלה כאשר כבר לא תוכל להבין מצבים משפטיים.

בנוגע לצוואה כל עוד לא תוגש התנגדות מצד אחד היורשים או צד ג' הצוואה תאושר בצו קיום צוואה כלשונה. במידה ותוגש התנגדות זו כבר שאלה רפואית אם הייתה כשירה לצוות בצוואה והבינה את המשמעות של הצוואה.

משרדנו מוסמך לערוך יפוי כח מתמשך מוזמנת לפנות בנייד: 0525407233.

עו"ד סטרול.

13/06/2020 12:12 Zehavit m פרק ב רכישת דירה והשלכותיו פרק ב רכישת דירה והשלכותיו
היי בעלי גרוש עם 2 ילדים מנישואיו הקודמים. אנחנו נשואים מזה 10 שנים ולנו 3 ילדים. כרגע גרים בדירה שהייתה שלו אבל לקחנו משכנתא יחדיו. השאלה שלי היא אם חס וחלילה יקרה משהו לבעלי ואשאר לבד עם ילדי. האם תהייה לי בעיה עם החלק שלו בדירה מול ילדיו מנישואיו הקודמים? השאלה הזאת נובעת כי אנחנו עכשיו מעוניינם לרכוש בית קרקע עם יותר חדרים וכמובן שיקר הרבה יותר ונצטרך לקחת עוד פעם משכנתא. החשש שלי לעשות צעד כזה כי לא יודעת מה יהיה אם במידה ויקרה לו משהו האם מגיע משהו מהדירה לילדיו מהנישואים הקודמים? במידה וכן האם הם יוכלו לדרוש לפרק את הדירה במידה ולא אוכל לשלם את חלקם? מה הזכויות שלי אשמח לתשובתך

בהיעדר צוואה, זכות הראשונים בירושה מתחלקת שווה בשווה בין בן הזוג של הנפטר ובין ילדיו של הנפטר. בן הזוג מקבל מחצית מן הירושה, וכל הילדים של המנוח מתחלקים שווה בשווה. במחצית הנותרת. זה אומר שכל רכוש על שמו מחציתו יהיה שלך ומחצית השנייה של הילדים שווה בשווה בהעדר צוואה.

תודה על תשובה מהירה. רק עוד שאלה בהקשר לזה. אוקיי אז מחצית הרכוש של הבעל מתחלק בין כל ילדיו. ומה עם המשכנתא ששולמה האם מקזזים מהחישוב? ומה אם יש משכנתא לשלם האם לוקחים גם את זה בחישוב?

העיזבון יורש גם חובות ויש לשלם את המשכנתא שווה בשווה בין היורשים.

14/06/2020 10:12 יוסי שינוי שנת לידה שינוי שנת לידה
שלום רב. ברצוני לשנות שנת לידה לפי מה שמופיע בתעודת זהות איראנית שלי בתרגום לעברית של נוטריון דובר פרסית + שתי חותמות אפוסטיל מהארץ המאשרות זאת (משרד החוץ ובית המשפט המחוזי). אציין ששניתי לאחותי שנת לידה לפי מה שנכתב לה בתעודת לידה עם תרגום נוטריוני לפני 25 שנה והדבר נעשה בלי שום בעיה במשרד הפנים באזור מגוריה. בנוגע אליי, פניתי לפני כשנה לרשות האוכלוסין וההגירה לשינוי שנת לידה אך נעניתי בשלילה בתואנה שעליי להביא אפוסטיל איראני דרך מדינה שלישית. יצרתי קשר עם שגרירות איראן בגרמניה (דרך קרוב משפחה תושב גרמניה) שם נמסר לי שאיראן מסרבת להעניק חותמת אפוסטיל לתושב ישראל בכל מקום בעולם. בדקתי גם דרך שגרירות תורכיה בישראל וקיבלתי את אותה התשובה. שלחתי לפיכך בקשות טיפול לשר הפנים ולמבקר המדינה, אך שר הפנים מתעלם ממכתביי ומבקר המדינה טוען שאין בסמכותו לטפל. פניתי לשי"ל והם אמרו לי שאינם יכולים לסייע ואינם יודעים כיצד. פניתי לאגודה לזכויות האזרח וגם שם נאמר לי שאין אפשרות לסייע לי. פתחתי תיק בתשלום בבית המשפט לענייני משפחה ולאחר חודשי המתנה קיבלתי היום תשובה שלילית מהשופט והנחייה לסגירת התיק מאחר שלא הבאתי הוכחה פוזיטיבית ונגטיבית לשינוי שנת לידה (נוסף על תרגום נוטריוני של עו"ד ונוטריון דובר שפת המקור + חותמות אפוסטיל ישראליות מבית המשפט וממשרד החוץ) ואני מואשם בכך שחיכיתי הרבה שנים ולא שיניתי שנת לידה עשרות שנים אחורה (עליתי ארצה ב1951 והפקידות בשערי הכניסה ארצה כתבו לי ולבני משפחתי, שכולם כבר אינם בין החיים היום, שנות לידה שגויות). אני אדם מבוגר ואינני מבין מדוע כל הקשיים הללו. אילו עוד הוכחות אפשר לתת לשנת הלידה שלי? ובמה אני אשם שרק כעת התפניתי לשינוי שנת לידה? אפשר לראות שבסופו של דבר לא תצא לי משינוי השנה שום הטבה (מדובר ב3 שנים הפרש סך הכל בין הכתוב בתעודת הלידה האיראנית לבין תעודת הזהות הישראלית). אבל אני רוצה להיות עם שנת הלידה האמיתית שלי לעת זקנה. שאלתי היא למי ניתן לפנות עכשיו לערעור ואיך עושים זאת? מה הגוף שאפשר להגיש ערעור על החלטת בית המשפט לענייני משפחה ובאיזה שלב אפשר לפנות לבג"ץ? ומה העלות של פתיחת תיק בבית המשפט המחוזי, העליון ובג"ץ? פניתי היום בשאלה זו למזכירות בית המשפט לענייני משפחה ונעניתי שהם לא יודעים מה לעשות בשלב זה. אם בית המשפט לא יודע האם ניתן להגיש ערעור משפטי אז מי כן יודע? האם יש גוף משפטי שאפשר לפנות אליו לבקשת עזרה ללא תשלום? בשי"ל כאמור נמסר לי שהמקרה מורכב מדיי ושהם לא יודעים מה לעשות.

מקרה שלך מורכב. מוזמן ליצור עמי קשר בנייד :052-5407233.

10/06/2020 17:04 אבנר הארכת מועד להגשת ערעור על פסק דין הארכת מועד להגשת ערעור על פסק דין
הגשתי תביעה לבית הדין לענייני משפחה בירושלים, והפסדתי.

בפסק-הדין השופט כתב שיש לי 30 יום להגיש ערעור.

אני רוצה לבקש מבית-המשפט שיאריך לי את התקופה שבה אני יכול להגיש ערעור.

השאלה שלי היא טכנית- למי אני מגיש את הבקשה?
האם לבית הדין לענייני משפחה שנתן את פסק הדין, או לבית המשפט המחוזי בירושלים?

בקשה להארכת מועד להגשת ערעור מגישים לערכאת הערעור- בית המשפט המחוזי בירושלים.

08/06/2020 20:09 יניר שאלה על ייפוי כח מתמשך שאלה על ייפוי כח מתמשך
אפשר לשמוע טיפים לפני קבלת ייפוי כח על אחותי שהיא בחורה עם צרכים מיוחדים מלבד נושא גוף ורכוש, אולי אני מפספס משהו?

היי יניר,

בפורום זה עליך לשאול שאלה ספציפית כדי לקבל תשובה ספציפית.

13/05/2020 07:58 בטי ירושה ירושה
שלום,
אבא של בעלי נפטר והוא ואחיו עומדים לחתום על צו ירושה שמעביר את חלקם לאמא. היחסים המשפחתיים מורכבים וייתכן שהאמא בבוא היום תחלק את הכספים בחלוקה לא שוויונית בהשפעת חלק מהאחים. האם בעלי יכול להתנות את חתימתו על צו ירושה בכתיבת צוואה של אמא שלו שאומרת שכל אחד מארבעת האחים מקבל רבע? האם חוקי להוסיף סעיף לצוואה שמשמעותו שכל שינוי של הצוואה יעשה רק בהסכמת ארבעת האחים?
תודה

שלום רב,
מה שאת אומרת זה שבעלך ואחים שלו רוצים להסתלק מירושה לטובת האם שכל הרכוש בעיזבון יעבור לידי האם.

במקרה שכזה , האם יכולה לצוות בצוואה להוריש בצורה לא שוויונית ליורשים. הפתרון המשפטי לכך הוא הסכם בין היורשים שלאחר חלוקת עיזבון האם (שתחיה עד 120) יהיה חלוקה נוספת ביניהם כך שיורש שקיבל פחות יקבל מהיורש האחר שקיבל יותר שכל שהעיזבון יחולק בצורה שוויונית בין היורשים שווה בשווה.

מוזמנת ליצור קשר לעריכת הסכם בין יורשים לנייד :052-5407233.

בברכה,

עו"ד אביב סטרול

מדובר בירושת דירה וחסכונות. האם מקבל את חלקו עכשיו? במידה ולאמא שלו אין כסף נזיל לתת כרגע, מה קורה אם מחליט לקחת את החלק שלו בירושה ויתר האחים כן מעבירים את החלק שלהם אליה? מתי אם בכלל, יקבל את חלקו?
לגבי הסכם בין יורשים, במידה ובעלי לא מופיע בכלל בירושה, האם יש להסכם כזה תוקף?

היי,

ככל שישנו צו ירושה הכולל את שם בעלך כיורש זה אומר שחלקו שווה לשאר היורשים בהעדר צוואה מאחר והינו יורש על פי דין ולא על פי צוואה. כל רכוש שיש בעיזבון המנוח שכולל רכוש: נדל"ן, רכבים, כספים, קרנות פנסיה , קופות גמל וכד' שייכות לבעלך לפי החלק היחסי שמחולק בין היורשים.

בעלך יכול יכול להיכלל בצו ירושה גם מבלי לחתום כי הוא יורש על פי דין של בן משפחה או להסתלק מהירושה לטובת יורש אחר.

ילדי המוריש - אם הילדים נפטרו, יורשים צאצאיהם - נכדיו, ואם הם נפטרו - ניניו.

הוריו של המוריש - אם ההורים נפטרו יירשו צאצאיהם - אחי המוריש, ואם הם נפטרו - אחייני המוריש.
הורי הוריו של המוריש (סבים וסבתות) - אם הסבים נפטרו, יורשים צאצאיהם - דודי המוריש, ואם הם נפטרו - בני הדוד של המוריש.
מי שנקבע על פי הדין שהם יהיו היורשים של העיזבון והעיזבון יחולק ביניהם שווה בשווה.

03/06/2020 05:44 אייל הגבלת בני משפחה בשימוש כספי הורה סיעודי  לאפטרופסות הגבלת בני משפחה בשימוש כספי הורה סיעודי לאפטרופסות
עקב מחלוקת וסכסוך בין אחים כשאחד ההורים הינו סיעודי, מאיימים מתכוונים ,חלק מהאחים לפנות לערכאות גם לנושא אפוטרופוס וכדומה.
האם יש בידי האחים הנותרים, לשלוח אליהם התראה קבילה בבית משפט, שתתריע שכל הוצאות שיגרמו עקב הפנייה המשפטית שלהם לא תיגרע מכספי ההורים עתה או מכספי ירושה בעתיד אלא מכספם הפרטי??
האם יש דרך להבטיח זאת?

היי אייל,

אתה מתכוון לשלוח אליהם התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים שהפסד בו יגרור הוצאות משפט?

תמיד ניתן לשלוח התראה בטרם נקיטת הליכים משפטיים ככל שיש נימוקים משפטיים עניינים התומכים בעמדתך.

עורכי דין מובילים בפורום דיני משפחה

עו"ד משה פרץ
עו"ד משה פרץ

"ליווי לכל אורך ההליך המשפטי אל מול הגורמים הרלוונטיים תוך דגש על מתן יחס אישי ומקצועי..."

אורית בן ברוך
עו"ד אורית בן ברוך

"הניסיון המקצועי שלי יחסוך לכם מס.."

גב' פנינה אריאלי

"גרפולוגית משפטית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לגרפולוגיה המשמשת כעדה מטעם בית המשפט..."

עו"ד חיה לזר נוטקין

"אני מאמינה כי יש להתחיל טיפול בתיק משפטי בתחום דיני המשפחה על ידי למידה ובניית אסטרטגיה שמתאימה לאותו לקוח ולאותו מקרה"

עו"ד אריה לרנר
עו"ד אריה לרנר

"המשרד מציע פתרונות משפטיים ברמה גבוהה, תוך התאמה מלאה לצרכיו של הלקוח ובהתאם לנסיבות המקרה..."

פסקי דין אחרונים בנושא פורום דיני משפחה

משמורת משותפת
משמורת משותפת בקונפליקט גבוה

עו"ד אמיר שי המתמחה בהליכי משמורת משותפת, בסקירה מרתקת על הקונפליקט המתעורר עקב משמורת במשפחות בהם ההורים אינם מסתדרים ביניהם.