הי,
ליורש הראשון יש עזבון האם יש צוואה? אם כן יש להגיש בקשה לקיום צוואה לפי מה שציווה המצווה היורש הראשון, באם אין צוואה אז יש להגיש בקשה לצו ירושה ואז זה יורשים על פי דין:
ראשי האב מסודרים לפי סדר הזכייה על פי דין, כך שילדי המוריש ונכדיו קודמים להורי המוריש ואחיו, והורי המוריש ואחיו קודמים לסבי המוריש ודודיו.
לא עוברים לראש האב הבא אם ישנם יורשים בראש האב שלפניו.
סדר העדיפויות בתוך ראש אב הוא כזה, שקודם זוכה בירושה ההורה ורק אם הוא נפטר - יירש צאצאו.
סדר העדיפויות לפי ראשי האב יהיה, על כן:
ילדי המוריש - אם הילדים נפטרו, יורשים צאצאיהם - נכדיו, ואם הם נפטרו - ניניו.
הוריו של המוריש - אם ההורים נפטרו יירשו צאצאיהם - אחי המוריש, ואם הם נפטרו - אחייני המוריש.
הורי הוריו של המוריש (סבים וסבתות) - אם הסבים נפטרו, יורשים צאצאיהם - דודי המוריש, ואם הם נפטרו - בני הדוד של המוריש.
מי שנקבע על פי הדין שהם יהיו היורשים של העיזבון (בתוך ראש האב), העיזבון יחולק ביניהם שווה בשווה.
היי,
עליך להגיש בקשה ליישוב סכסוך לבית המשפט למשפחה הקרוב למגורייך טרם הגשת תביעות. הליך של 45 ימים. אתה יכול להגיש סעד זמני אכיפת קשר הורי שיקבע הסדרי ראייה. עלות אגרה 101 ש"ח.
להמשך ייעוץ מוזמן לפנות בנייד : 0525407233
עו"ד אביב סטרול מנהל פורום משפחה אתר iLAW
התשובה היא בחיוב ניתן להגיש לבית המשפט למשפחה.
לתרגום כדין אין תאריך תפוגה.
להגיש ערעור בזכות לבית המשפט המחוזי.
אם שני בני הזוג חתומים על הלוואות משכנתא או הבן זוג שהדירה לא על שמו ערב להלוואת המשכנתא התשובה שהבנק יכול לתבוע את הבן זוג. אם לא מתקיימים אחד מהתנאים הללו התשובה היא שלא יכולים לתבוע בהעדר יריבות משפטית.
היי
חוק יחסי ממון קובע כי חובות שצברו הצדדים יאוזנו בין הצדדים באופן שווה, דהיינו יש לשלם את החובות ביחד שווה בשווה. לכלל זה יש חריג בפסיקה כאשר החובות נוצרו עקב פעולה חריגה ללא ידיעת הבן זוג שלא ביצע את הפעולה החריגה והימורים מאחורי גבך עונה על חריג זה ולכן התשובה שיכול והלוואות שניטלו לאור הימורים יוחרגו מאיזון המשאבים.
להמשך ייעוץ מוזמנת לפנות בנייד : 0525407233
עו"ד אביב סטרול מנהל פורום משפחה אתר i LAW
היי
סעיפים 25- 24 לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות קובעים-
"24. היו הורי הקטין חיים בנפרד – בין שנישואיהם אוינו, הותרו או הופקעו בין שעדיין קיימים ובין שלא נישאו – רשאים הם להסכים ביניהם על מי מהם תהיה האפוטרופסות לקטין, כולה או מקצתה, מי מהם יחזיק בקטין, ומה יהיו זכויות ההורה שלא יחזיק בקטין לבוא עמו במגע; הסכם כזה טעון אישור בית המשפט והוא יאשרו לאחר שנוכח כי ההסכם הוא לטובת הקטין, ומשאושר, דינו – לכל ענין זולת ערעור – כדין החלטת בית המשפט.
25. לא באו ההורים לידי הסכם כאמור בסעיף 24, או שבאו לידי הסכם אך ההסכם לא בוצע, רשאי בית המשפט לקבוע את הענינים האמורים בסעיף 24 כפי שייראה לו לטובת הקטין, ובלבד שילדים עד גיל 6 יהיו אצל אמם אם אין סיבות מיוחדות להורות אחרת."
החוק קובע שכאשר ההורים חיים בנפרד הם יכולים להסכים ביניהם למי תהיה האפוטרופסות לקטין - כולה או מקצתה. אם לא הסכימו או שההסכם לא בוצע רשאי ביהמ"ש לקבוע ענין זה, כשהשיקול העליון הוא טובת הילד.
במידה ואתם בעל ואישה יהודים והתחתנתם ברבנות חל הדין האישי של המשפט העברי שאוסר על אישה לקיים קשר אינטימי עם גבר שאינו בעלה במקרה שכזה לא יואיל לאשר הסכם כזה בבית המשפט לענייני משפחה שכן האישה תחויב בגט פיטורין כי היא בגדה ואסורה לבעלה ויישלל ממנה זכויות כתובה ומזונות אישה. על פי הדין העברי לגבר מותר לקיים יחסים אינטימיים עם אישה אחרת במידה והיא אינה אשת איש.
היי
אני מבין משאלתך שיש הליך תביעת מזונות גם בישראל וגם באיטליה?
לגבי הדין האיטלקי אינני בקיא בו.
.
היי,
יש לפנות בתביעה לבית המשפט למשפחה בתביעה לחלוקה על פי צו של בית המשפט לפי סעיף 111 לחוק הירושה.
סעיף 111 לחוק הירושה, התשכ"ה-1965 קובע כדלקמן:
111. חלוקה על-פי צו בית-המשפט
(א) באין הסכם בין היורשים יחולקו נכסי העזבון ביניהם על-פי צו בית-המשפט.
(ב) מנהל העזבון יביא לפני בית-המשפט תכנית לחלוקת הנכסים.
(ג) הורה המוריש בצוואתו כיצד יחולקו נכסי העזבון בין היורשים, ינהג בית-המשפט לפי הוראות הצוואה, זולת אם שוכנע, מטעמים שיירשמו, שהיו סיבות מיוחדות לס
"גרפולוגית משפטית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לגרפולוגיה המשמשת כעדה מטעם בית המשפט..."
"ליווי לכל אורך ההליך המשפטי אל מול הגורמים הרלוונטיים תוך דגש על מתן יחס אישי ומקצועי..."
"מתמחה בדיני משפחה בכלל ובהליכי גירושין בפרט. מוזמנים לשוחח עימי לקבלת האסטרטגיה המשפטית הנכונה עבורכם...".
"מתמחה בתחום הגירושין והגישור, ועוסק בין היתר בתיקים בעלי מורכבות משפטית גבוהה, בסבלנות רבה, זמינות ושקיפות מלאה בכל צעד וצעד בדרך..."
"אני מאמינה כי יש להתחיל טיפול בתיק משפטי בתחום דיני המשפחה על ידי למידה ובניית אסטרטגיה שמתאימה לאותו לקוח ולאותו מקרה"
עו"ד אמיר שי המתמחה בהליכי משמורת משותפת, בסקירה מרתקת על הקונפליקט המתעורר עקב משמורת במשפחות בהם ההורים אינם מסתדרים ביניהם.