מתיאור העובדות שציינת, עולה כי קיימת עילה לתביעת להגדלת מזונות לאור "שינוי נסיבות מהותי" שמתקיים ואף קיימת עילה לביטול הסכם הגירושין לאור טעות והטעייה מצד הגרוש לגבי משיכת כספי הפנסיה נתון שלא ידעת עליו.
אך, קחי בחשבון שיש לקבל ייעוץ משפטי על ידי עו"ד שמתמחה בדיני משפחה שיקרא את הסכם הגירושין ויבחן מצב משפטי.
להמשך ייעוץ מוזמנת ליצור עמי קשר בנייד: 0525407233
עו"ד אביב סטרול- מנהל פורום משפחה
היי,
החוק קובע כי יש לשלם מזונות ילד עד גיל 18 שנים.
בפסיקה נקבע כי בתקופת השירות הצבאי בסדיר יש להפחית את המזונות לשליש מהסכום ששולם כל השנים טרם הגיוס.
אם לא כתוב בהסכם הגירושין שיש לשלם מעבר לגיל 18 שנים אז אינך מחויב לכך. יש לקחת בחשבון שאם לא כתוב כלום בהסכם על מזונות בזמן השירות הצבאי, גרושתך יכולה לתבוע תביעת מזונות אך כל עוד אין פסק דין שמורה לך לשלם אינך חייב לשלם מזונות מגיל 18 שנים.
היי,
ממה שמספרת ביצעתם הליך של הסתלקות מירושה לטובת האח הבכור. חצי דירת ההורים עבר אליו. עכשיו האמא שלכם קונה בית חדש והוא יעביר לה את החצי שקיבל מכספי המכירה של הדירה.
השאלה על מי תירשם הדירה החדשה? מהיכן יודעת שהאח הבכור לא ירשום מחצית הדירה על שמו?.
על מנת שלא יהיו תביעות עתידיות יש לערוך הסכם מתנה בין האמא והאח הבכור לאשר אותו בבית המשפט למשפחה ולקבוע בהסכם שזו מתנה שלא ניתן לבטל אותה. בכך לא יהיו תביעות עתידיות.
להמשך ייעוץ מוזמנת ליצור עמי קשר בנייד: 052-5407233
עו"ד אביב סטרול מנהל פורום משפחה.
היי ,
ממה שאת מספרת הסיכוי הוא אפסי מכיוון שבית המשפט מפחית מזונות שקיים "שינוי נסיבות מהותי" ירידה משמעותית בהכנסות ומכאן את מספרת שחזר לעבודה מה גם שבתקופה שלא עבד הגרוש שלך קיבל דמי אבטלה ובכל אופן היום חזר להכנסתו המלאה כך שלדעתי לא קיימת עילה להפחתת מזונות.
להמשך ייעוץ מוזמנת ליצור עמי קשר לנייד: 0525407233
עו"ד אביב סטרול מנהל הפורום משפחה
היי
ככל שאין הסכם ממון שאושר בבית משפט למשפחה המורה על הפרדה רכושית בין אביך לאמך אז סביר להניח כי מחצית מהרכוש של אביך כולל מה שרשום רק על שמו הוא שייך לאמך על נכסים שהצטברו מיום הנישואין ואילך. על נכסים טרום נישואין, ירושה ומתנה לא חל איזון משאבים והצד שצבר רכוש בדרך זו לא מתחלק עם הצד השני בעת פקיעת הנישואין.
כאשר אמך תלך לעולמה אז אם תהיה צוואה אז לפי הצוואה של המצווה ואם אין צוואה אתה תהיה יורש על פי דין.
להמשך ייעוץ מוזמן להתקשר לנייד: 052-5407233
עו"ד אביב סטרול מנהל פורום משפחה
זה אפשרי משפטית, אך ישנו כלל שבדרך כלל לא יינתן סעד זמני שמבוקש בסעד העיקרי אלא רק במקרים חריגים. הכלל הוא לא לשנות מצב קיים טרם ההכרעה בתביעה העיקרית.
הלכה מושרשת היא, כי צו עשה זמני העשוי לשנות את המצב הקיים לא יינתן על דרך השגרה, עוד לפני שנערך בירור כדבעי של טענות בעלי הדין (רע"א 338/88 חמיס נ' שטרן, פ"ד מג(4) 552), והוא יינתן רק במקרים חריגים, משנוכח בית המשפט כי התערבותו הינה חיונית כדי למנוע תוצאה קשה ביותר וכאשר הנזק שעלול להיגרם אינו ניתן לתיקון באמצעות פיצוי כספי הולם (רע"א 7477/13 גלריית עדן בע"מ נ' דגנית בלכנר פלד (פורסם בנבו, 3.12.2013); רע"א 5255/05 מר מוני קובל-חבר ועד המהנדסים בחברת החשמל מרחב הצפון נ' הסתדרות הכללית החדשה - האגף לאיגוד מקצועי (פורסם בנבו, 7.8.2005); גורן, בעמוד 543)).
זאת ועוד, הסעד הזמני חופף את הסעד העיקרי המבוקש בתביעה העיקרית וכידוע, תנאי בל יעבור הוא כי הצו הזמני יהא טפל לתביעה עצמה, ומטרתו תהא להבטיח את יעילותו של הסעד העיקרי אשר יינתן לאחר מכן (יואל זוסמן סדרי הדין האזרחי 614 (מהדורה שביעית, 1995)). לפיכך, רק במקרים מיוחדים וחריגים, שעל פיהם יש לדון במסגרת הבקשה לסעד זמני בצורך במתן הסעד העיקרי עצמו, ישקול בית המשפט מתן סעד זמני הזהה לסעד העיקרי.
תודה.
מאחר והאחיין הינו בגיר יש להגיש בקשה למינוי אפוטרופוס מטעמים של צרכים מיוחדים.
יש לאמת תצהיר עם אימות עו"ד. מלבד התצהיר ניתן לבצע זאת לבד, אך ישנו חובת דיווחים לאפוטרופוס הכללי במשך כל שנה.
מקרה מורכב.
האם הבית שנרכש על שם אחיך נרכש טרם הנישואין? אם כן, לא חל איזון משאבים על הבית ועל כל רכוש טרם הנישואין בהתאם לסעיף 5 חוק יחסי ממון:
הזכות לאיזון בפקיעת הנשואין (תיקון מס' 4) תשס"ט-2008
5. (א) עם התרת הנישואין או עם פקיעת הנישואין עקב מותו של בן זוג (בחוק זה – פקיעת הנישואין) זכאי כל אחד מבני הזוג למחצית שוויים של כלל נכסי בני הזוג, למעט –
(1) נכסים שהיו להם ערב הנישואין או שקיבלו במתנה או בירושה בתקופת הנישואין;
הבנתי שיש הסכם ממון של הפרדה רכושית מוחלטת. ובכן, הסכם הממון רק במקרים חריגים ניתן לבטל אבל יכול וניתן יהיה לטעון כי חלה חזקת השיתוף על הנכסים שנצטברו עם השנים כולל הדירות בפיליפינים.
להמשך ייעוץ מוזמנת ליצור קשר בנייד :0525407233.
אם יש צוואה הרכוש יעבור בהתאם לציווי שבצוואה.
אם אין צוואה יינתן צו ירושה והרכוש יחולק בין כל היורשים על פי דין: בן זוג, ילדי המוריש, הוריו אם בחיים, אחים.
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.
"המשרד מציע פתרונות משפטיים ברמה גבוהה, תוך התאמה מלאה לצרכיו של הלקוח ובהתאם לנסיבות המקרה..."
"גרפולוגית משפטית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לגרפולוגיה המשמשת כעדה מטעם בית המשפט..."
"מתמחה בתחום הגירושין והגישור, ועוסק בין היתר בתיקים בעלי מורכבות משפטית גבוהה, בסבלנות רבה, זמינות ושקיפות מלאה בכל צעד וצעד בדרך..."
"ניסיון עשיר בטיפול וייצוג בתחום דיני המשפחה והגירושין, ברגישות ובמקצועיות חסרת פשרות..."
עו"ד אמיר שי המתמחה בהליכי משמורת משותפת, בסקירה מרתקת על הקונפליקט המתעורר עקב משמורת במשפחות בהם ההורים אינם מסתדרים ביניהם.