אין חובה כזו בחוק לטפל באביך.
עו"ד אביב סטרול מנהל פורום משפחה.
המבחן הוא מסוגלות ההורית של האם להיות משמורנית בהתאם לתסקיר פקידת הסעד ולנתונים של האם. עד גיל 6 שנים ישנה חזקת הגיל הרך שטובת הילדים להיות במשמורת האם. גיל הילדים חשוב. אני סבור שיש להגיש לפחות תביעה למשמורת משותפת שעתידה להתקבל שיבטל דמי המזונות לכל צד באם ההכנסות בין הצדדים הן שוות וכל הורה יזון את ילדיו במשמורת שלו בהתאם לפסק דין בבית המשפט העליון בבע"מ 919/15 פלונית. באם האם מסוגלת לשהות עם הילדים כולל לינה 12 ימים מדוע לא תהיה מסוגלת לשהות עימם עוד 3 ימים ואז מדובר על משמורת משותפת וזמני שהות שווים.
להמשך ייעוץ מוזמן ליצור עמי קשר בנייד: 052-5407233.
עו"ד אביב סטרול מנהל פורומים משפחה וגירושין אתר ILAW
את צריכה להגיש תביעה לפירוק שיתוף לבית המשפט לענייני משפחה.
רצוי תמיד להיות מיוצג על ידי עו"ד מנוסה בדיני משפחה שכו הצד השני יכול להיות מיוצג על ידי עורך דין אבל זה נתון לשיקולך. יש לנסח כתב תביעה ולהגיש תצהיר תומך בעובדות כתב התביעה מאומת בפני עורך דין.
להמשך ייעוץ מוזמן ליצור עמי קשר בנייד: 052-5407233.
עו"ד אביב סטרול מנהל פורומים משפחה וגירושין אתר ILAW
המבחן הוא מבחן הוצאות הילד ואיזון הכנסות בין הצדדים. אין ספק שהכנסה משכ"ד עלולה להפחית מגובה המזונות שהמינימום לפי הפסיקה הוא 1,350 ש"ח לילד+ 30 אחוז הוצאות דמי מדור לילד אחד 40 אחוז הוצאות דמי מדור לשני ילדים 50 אחוז הוצאות דמי מדור לשלושה ילדים ומעלה.
להמשך ייעוץ מוזמן ליצור עמי קשר בנייד: 052-5407233.
עו"ד אביב סטרול מנהל פורומים משפחה וגירושין אתר ILAW
היי,
ההמלצה היא הסכם ממון ולאשר אותו בבית המשפט על מנת שלא יהיה ספק וכן לערוך צוואה כתובה שמבהיר מי היורשים בפני עורך דין שכן היא עלולה לשכנע אותו לכתוב צוואה חדשה שמוריש הכל לה או צוואה בעל פה בפני 2 עדים שמוריש הכל לה ואז תיקלעו לסכסוך משפטי ארוך.
מבחינת הפסיקה ידועים בציבור מצריך "משק בית משותף" שלא מתקיים לעת עתה אז התנאי זה לא מתקיים אך היא יכולה עדיין לטעון כי הייתה חזקת שיתוף ויש סיכוי גם שתעבור בקרוב לגור איתו וזה קצת מחשיד שהיא לא מוכנה לחתום על הסכם הממון שיכול ויהיו תביעות בעתיד בעניין הרכוש.
להמשך ייעוץ מומלץ ליצור עמי קשר בנייד: 052-5407233.
עו"ד אביב סטרול מנהל פורום משפחה.
תודה רבה על תשובתך! במידה והיא מסרבת בתוקף להסכם ממון יש משהו נוסף שניתן לעשות? בנוסף סבא שלי אינו יודע קרוא וכתוב במידה והיא החתימה אותו על צוואה ניתן לדעת מכך? והאם יש משהו לעשות בנידון?
והאם כדאי שאחד מילדיו ימונה כאפוטרופוס עליו?
כשרות לזכויות ולחובות
1. כל אדם כשר לזכויות ולחובות מגמר לידתו ועד מותו.
כשרות לפעולות משפטיות
2. כל אדם כשר לפעולות משפטיות, זולת אם נשללה או הוגבלה כשרות זו בחוק או בפסק דין של בית משפט.
מינוי אפוטרופוס ייעשה רק במצב בו שוכנע ביהמ”ש, כי אין באפשרות האדם לנהל את ענייניו וטובתו מחייבת מינוי אפוטרופוס עליו. זיקנה ו/או אינו יודע קרוא וכתוב אינה עילה למינוי אפוטרופוס אלא מצב בריאותי/ קוגניטיבי שאינו מאפשר לנהל את ענייניו נתמכת במסמכים רפואיים/פסיכיאטריים.
היי,
אפילו שלא נישאתם אתם ידועים בציבור וזה שווה לנישואין אם אותם זכויות רכושיות של חצי חצי בעל תקופת הזוגיות.
אם הדירה תירשם 50:50 על שם שניכם אז אין כל בעיה כי קיימת חזקת בעלות של שניכם.
ההבדל בין זוג נשוי ולבין זוג ידוע בציבור שבזוג נשוי יש חזקה של שיתוף רכושי והנטל להפריך חזקה זו על הצד שטוען שהייתה הפרדה רכושית. בידועים בציבור אין חזקת שיתוף ועל הטוען לשיתוף רכושי שווה להוכיח זאת בראיות.
הסכם הממון פותר את הצורך להוכיח את השיתוף הרכושי.
להמשך ייעוץ משפטי מוזמן ליצור עמי קשר בנייד: 052-5407233.
עו"ד אביב סטרול- מנהל פורום משפחה.
היי,
הכלל בחוק יחסי ממון כי הסכם ממון טעון אישור בית המשפט למשפחה או אישור נוטריון אם אין כוונה להינשא. החריג לכך: שהצדדים התנהגו כל השנים לפי ההסכם למרות שלא אישרו אותו.
להמשך ייעוץ מוזמן ליצור עמי קשר בנייד: 052-5407233.
עו"ד אביב סטרול- מנהל פורום משפחה.
היי,
בית הדין הרבני יכול להמליץ על ייעוץ זוגי בטרם מתן הגט, אך הם לא יכפו עליך.
עליך להראות עילת גירושין ובעניין גבר העילות גירושין בין השאר עקרות או העדר סיכוי לשלום בית, סירוב ליחסי אישות ועוד ועוד.
להמשך ייעוץ מוזמן ליצור עמי קשר בנייד: 052-5407233.
עו"ד אביב סטרול- מנהל פורום משפחה
מנהל משרד התחום דיני משפחה , הסכמי ממון , הסכמי גירושין מורכבים , ירושות צוואות ועוד. צוות המשרד ישמח להעניק ייעוץ וליווי מקצועי בכל שלבי התהליך
"הניסיון המקצועי שלי יחסוך לכם מס.."
"מתמחה בדיני משפחה בכלל ובהליכי גירושין בפרט. מוזמנים לשוחח עימי לקבלת האסטרטגיה המשפטית הנכונה עבורכם...".
משרד עורכת הדין ריקי אופק מציע שירותי משרד בתחומים של -פשיטות רגל ייצוג חייבים,פירוקי חברות,דיני משפחה ודיני עיזבונות.
"אני מאמינה כי יש להתחיל טיפול בתיק משפטי בתחום דיני המשפחה על ידי למידה ובניית אסטרטגיה שמתאימה לאותו לקוח ולאותו מקרה"
עו"ד אמיר שי המתמחה בהליכי משמורת משותפת, בסקירה מרתקת על הקונפליקט המתעורר עקב משמורת במשפחות בהם ההורים אינם מסתדרים ביניהם.