משה שלום,
עדיף שתגיע בעצמך ותדבר עם השופט בארבע עניים כשאתה מבקש הקלה בעונש.
לגבי היום והשעה, מבחינתך אין השפעה.
בהצלחה,
גליל שלום,
לגבי 1. מבחינה חוקית נהיגה כוללת חניה כשהרכב מונע ותתפלא בתי המשפט מרחיבים את הגדרת הנהיגה אפילו למנוע כבוי כשהמפתחות בפנים ואתה ליד מושב הנהג.
בהמשך לכך, חנייה עם מנוע דולק זה נהיגה. דיבור בסלולרי בזמן נהיגה אסור. אבל במציאות, אם אתה מחנה את הרכב בצורה תקינה כחוק ומדבר בנייד אתה צריך ליפול על שוטר סאדיסט לגמרי שיתן לך דו"ח על זה.
לגבי 2. התשובה היא שאסור. יחד עם זאת אני יודע על נוהל פנימי של המשטרה שאין אכפיה ברמזור אדום. יחד עם זאת הנהלים משתנים מפעם לפעם ואתה לא רוצה לנסות שוטר שלא שמע על הנהול כיוון שמבחינה משפטית זה אסור.
הכי פשוט, דבר עם דיבורית
אמנון שלום,
הייתי מציע שתבדוק מול הערייה אם אין לך חוב בגין אותו הדו"ח למקרה שבקשתך לא התקבלה בטעות ואתה עדיין מחכה...אחרת הרווחת מעצם הגשת הבקשה. תהנה
הדוח נרשם בידי שוטר קהילתי. [מדובר בקרייה שאין בה פקחים]
תודה
אמנון
אמנון שלום,
תוכל לפנות למרכז פניות נהגים ארצי (מפנ"א) בשאלה בעניין הזה אם זה כל כך מטריד אותך. בנוסף תוכל לנסות דרך מדור התביעות (משטרה) שאילו שייך מקום המגורים שלך.
אמנון שלום,
תוכל לפנות למרכז פניות נהגים ארצי (מפנ"א) בשאלה בעניין הזה אם זה כל כך מטריד אותך. בנוסף תוכל לנסות דרך מדור התביעות (משטרה) שאילו שייך מקום המגורים שלך.
האם יש זמן קצוב להזמנה למשפט. אם זמן שכזה חלף הדוח מבוטל?
תודה
אמנון
האם יש זמן קצוב להזמנה למשפט. אם זמן שכזה חלף הדוח מבוטל?
תודה
אמנון
מרק שלום,
על פני הדברים, אין קשר בין חברות הביטוח למשטרת ישראל.
טענת בעלת הרכב שפגע בך יכולה לנבוע מסיבות רבות, אחת מהן יכולה להיות בשל אי רצונה לשלם פרמייה מוגדלת לחברת הביטוח בשל תאונה באשמתה.
אינני שופט, ולכל מטבע יש שני צדדים, וככל שהדברים יתגלגלו לתביעות הדדיות, ייתכן והדברים ייאלצו להתברר בבית המשפט.
יחד עם זאת, וכפי שציינתי בתחילת התגובה, מסופקני אם משטרת ישראל תבקש לקחת חלק בהליך ולהגיש כתב אישום כנגד בעל הרכב הפוגע (ככל שבית המשפט יכריע בסופו של יום - אם יידרש), הן בשל רשלנות והן בשל אי ציות לתמרור.
מקווה שתשובתי סייעה לך.
שבת שלום ובהצלחה
ניקול שלום,
הפורום עוסק בדיני תעבורה ולא בדיני עבודה.
את מוזמנת לפנות לפורום המתאים ובטוחני כי שאלתך תיענה על - ידי מנהל הפורום.
בברכת רפואה שלמה.
הקלד את תגובתך
שלום גיא,
תודה על פנייתך.
התשובה לשאלה היא כן, אך יחד עם זאת בעולם המשפט לא הכל שחור ולבן וישנן טענות נוספות היכולות להיטען ע"י בעל הרכב. טענה לדוגמא היא כי לא הוא נהג ברכב בשעת ביצוע העבירה.
כמובן שיש צורך לשכנע את בית המשפט בטענות השונות אולם לשם כך רצוי להיעזר בשירותיו של עורך דין.
אשמח לייעץ לך גם בשיחה טלפונית.
בהצלחה
אריה שלום,
שאלת שאלות מעניינות, אצטרך לתת לך תשובה מפורטת. לצערי גם התשובה המפורטת לא תוכל להכיל את כלל האספקטים של העניין אבל לפחות יתנו מענה. במידה ותרצה לקבל מידע נוסף תוכל לקבל ממני מענה בנייד.
ראשית, מהי הכמות המותרת על פי חוק.
לפי החקיקה נהיגה בשכרות הנה מכמות של 240 מיקרוגרם לליטר אוויר נשוף.
הפסיקה העלתה את הרף לכמות של 290 מיקרוגרם.
לכן, נכון להיום זוהי הכמות שממנה והלאה המשטרה אוכפת. עכשיו נשאלת השאלה, כמה זה 290 מיקרוגרם. או במילים אחרות, כמה מותר לשתות?
לצערי אין תשובה ברורה לשאלה הזאת. לכאורה, המחוקק כיוון לכך שניתן יהיה לשתות כמות של 2 מנות משקה אבל אם תשתה את הכמות המותרת ותמצא שיכור על פי הינשוף הרי שתהיה מואשם בעבירה של נהיגה בשכרות. כמובן, שישנם הבדלים בין הכמות שכל אחד יכול לשתות, וישנם באופן טבעי הבדלים הקשורים במין, גיל, גובה משקל ונתונים נוספים.
לגבי השאלה לעניין "כשירות הנהג", אני מניח שאתה שואל שאלה לגבי ההתרשמות החיצונית של השוטר, דהיינו, בדיקת המאפיינים.
לצערי הרב, בדיקת המאפיינים יכולה רק לפגוע בך. אם היא תקינה לחלוטין יתעלמו ממנה. אם ההתרשמות של השוטר היא שאינך כשיר ולמעשה לפיו ראות עניו אתה שיכור, הרי שניתן לבסס אישום על "בדיקת המאפיינים".
כיוון שהבדיקה (מאפיינים) אינה מבוססת על החוק אלא פרי המצאתה של המשטרה, הרי שההמלצה הגורפת שלי היא לסרב לבצע את הבדיקה הזאת. לא רק שאינה תורמת אלא יכולה רק לפגוע.
לעניין נוסף. ישנם "אוכלוסיות מיוחדות", כמו נהגים מתחת לגיל 24, נהגי אוטובוס בתפקיד וכו'...שהכמות המותרת על פי חוק הנה 50 מיקרוגרם, במילים אחרות, שואף ל-0.
יחד עם זאת, המשטרה אינה יכולה לאכוף את החוק הזה כיוון שהמכשיר אינו יכול לבדוק את הכמויות הנמוכות.
הסיבה שאני יודע את זה, היא העובדה שאני עורך הדין היחיד בארץ (ולמיטב ידיעתי בעולם) שרכש מכשיר לבדיקת אלכוהול מהמשטרה, הניסויים שערכתי ( באמצעות פרופסור לכימיה אנליטית מהאוניברסיטה העברית) מגלים שהמכשיר סוטה בתוצאות ועלול להוביל להרשעת חפים מפשע.
זאת התורה כולה על רגל אחת, אם יש לך שאלות נוספות תוכל לקבל מענה בשיחה.
בהצלחה.
בקיצור גם לנהג ותיק מעל 24 יש יכולת מוגבלת ביותר לדעת אם עבר את הכמות המותרת, מה שאומר במילים אחרות שלגבר ממוצע לצורך העניין לא כדאי לשתות אפילו מעבר למנה אחת..ניקח אוטובוס..בכל אופן תודה על תשובתך.
הקלד את תגובתך
עווד שלום,
התשובות והשאלות מורכבות מכדי לתת מענה פשוט בכתב. זה יצריך לכתוב מגילה. אני מציע שתתאם פגישה שבה אוכל להתייחס ברצינות לשלל השאלות כיוון שלכל שאלה ישנם הרבה אספקטים.
מיכל שלום,
הפורום המתאים לשאלתך הנו פורום נזיקין. לא דיני תעבורה.
מי שאחראי על התיקון הוא זה אשם בתאונה. מכיוון שכל אחד טוען טענה סותרת, בית משפט יחליט.
לגבי מה מומלץ לעשות? לפנות לעורך דין המתמחה בדיני נזקין. הבן שלך יוכל לקבל פיצוי כספי מחברת הביטוח על הנזק הגופני שנגרם לו ללא קשר לשאלה מי אשם בתאונה.
אם תרצי אפנה אותך לעורך דין מתאים.
"דגש רב על השקט הנפשי והסוציאלי של כל לקוח ותיאום ציפיות מראש... "
"תחום דיני התעבורה בדמי ובנפשי. אני משתדל להעניק טיפול אישי, מעמיק ומקצועי לכל לקוח ולקוח. הדבר ניכר בפריצות הדרך להן גרמתי בסוגיות מרכזיות בתחום ..."
ייצוג נאשמים בערכאות השונות עקב עבירות תעבורה
"בכל תיק שבטיפולי בתחום המשפט הפלילי והתעבורה, אני עושה כל שביכולתי לייצג את לקוחותיי נאמנה. אני רואה בייצוג, עוד בשלב המקדמי בתיק, כגון בחקירה משטרתית, חשיבות רבה העשויה לצמצם נזקים"
כיצד ניתן להוכיח חפות של אדם שקיבל דו״ח על אי ציות לשוטר תעבורה? עו״ד שמואל (מולה) שחם מספר על מקרה שכזה וכיצד הצליח לזכות את הנתבע