נראה משאלתך שהסכם הממון מכיל סעיף הפרדה רכושית לעניין זכאות לפנסיה בתקופת הנישואין שכן על פי סעיף 5(א) לחוק יחסי ממון בין בני זוג אינך זכאית למחצית זכויות הפנסיה טרם הנישואין.
לתיאום פגישת ייעוץ לניתוח משפטי של הסכם הממון מוזמנת ליצור עמי קשר בנייד:
052-4898046.
עו"ד יהונתן רבינוביץ מנהל פורום הסכמי ממון.
הסכם ממון תקף לכל רכוש שכתוב בהסכם וישנה חובה לאשר את ההסכם בבית משפט או בפני נוטריון.
לתיאום פגישת ייעוץ מוזמנת ליצור עמי קשר בנייד: 052-4898046.
עו"ד יהונתן רבינוביץ מנהל פורום הסכמי ממון.
המלצתי לערוך הסכם ממון בו יובטחו החזר תשלומי המשכנתא שכן על פי סעיף 5(א) לחוק יחסי ממון לא חל איזון משאבים (חלוקת רכוש) בין הצדדים על רכוש טרם הנישואין. יחד עם זאת, יש לך עילת תביעה כספית רכושית להחזרת תשלומי המשכנתא אך הסכם ממון ואישורו בבית המשפט שהוא חובה ימנע מחלוקת עתידית.
לתיאום פגישת ייעוץ מוזמנת ליצור עמי קשר בנייד: 052-4898046.
עו"ד יהונתן רבינוביץ מנהל פורום הסכמי ממון.
הסכם ממון אינו תחליף לצוואה לכן במצב כזה את תהיי יורשת על פי דין מחצית רכוש של בעלך והחצי השני ההורים אם יוותרו בחיים וזאת על פי סעיף 11 לחוק הירושה.
זכות הירושה של בן זוג (תיקון מס' 4) תשל"ו-1976 (תיקון מס' 7) תשמ"ה-1985
11. (א) בן-זוגו של המוריש נוטל את המיטלטלין כולל מכונית נוסעים השייכים, לפי המקובל ולפי הנסיבות, למשק הבית המשותף, ונוטל משאר העזבון –
(1) אם הניח המוריש ילדים או צאצאיהם או הורים - חצי;
(2) אם הניח המוריש אחים או צאצאיהם או הורי הורים - שני שלישים, ובלבד שאם ערב מותו של המוריש היה בן הזוג נשוי לו שלוש שנים או יותר וגר עמו אותה שעה בדירה הכלולה, כולה או חלקה, בעזבון, יטול בן-הזוג את כל חלקו של המוריש בדירה האמורה, ושני שלישים מהנותר משאר העזבון.
לפיכך, אם ההורים נותרים בחיים את יורשת מחצית הרכוש של בעלך. יחד עם זאת ההורים יכולים לטעון כי קיימת הלוואה של 70 אחוז משווי הדירה (יש הסכם הלוואה בכתב?) אותה יש להחזיר והיא יכולה לתבוע את החזר ההלוואה ממך.
לתיאום פגישת ייעוץ מוזמנת ליצור עמי קשר בנייד: 052-4898046.
עו"ד יהונתן רבינוביץ מנהל פורום הסכמי ממון.
המקרה שתארת מאוד מורכב ומחייב פגישה בה יובהרו ויבדקו כלל ההיבטים.
עו"ד יהונתן רבינוביץ - 0524898046
היי,
הסכם ממון הינו חוזה לכל דבר וענין והצדדים יכולים להגן על זכויותיהם כפי שיראו לנכון ובתוך כך גם להסכים לגבי השתתפות בתשלום המשכנתא.
להמשך יעוץ ועריכת הסכם
עו"ד יהונתן רבינוביץ
0524898046
היי,
התשובה היא חיובית. על מנת לשמור על זכויותיך בדירה יש לערוך הסכם ממון שמשמעותו הפרדה רכושית בכל מהלך הזוגיות ביניכם.
ניתן לפנות אלי להמשך הייעוץ ועריכת ההסכם
0524898046
עו"ד יהונתן רבינוביץ
שלום רב,
בעיקרון מתאור המקרה עולה כי הסכם ממון הוא הפתרון הנכון (ניתן לערוך הסכם הלוואה בינכם לבין הבן שלכם, אבל זה לא פותר את הבעיה לחלוטין שכן כל שבח שיצטבר על הדירה בכל זאת יתחלק בין בנכם לבת זוגו). אם בת הזוג לא מסכימה זו בעיה גדולה, בעיקר כי זה מעיד על הכוונה שלה בקשר לנכס, הרי אם זה לא שלה איפה הבעיה?
ככל שבני הזוג מעוניינים לערוך הפרדה רכושית כדי להימנע מחזקת השיתוף (הקיימת במצבים מסויימים גם לגבי ידועים בציבור) כדאי לחתום על הסכם ממון שיהיה מפורט עד כמה שניתן לעניין הרכוש שיש לכל אחד מבני הזוג.
אתם רשאים להחליט לפי רצונכם כמה כל אחד מכן יפקיד לחשבון המשותף.