סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על בתים משותפים(1,749)

שאל בפורום בתים משותפים

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

מנהל פורום בתים משותפים

הדס מושקוביץ
איזור: מרכז
פקס:
טלפון: הצג טלפון

בעלת משרד עורכי דין במחוז המרכז, בעלת ידע וניסיון עתיר בתחום דיני הנזיקין והביטוח, לרבות נזקי נזילות, שריפה, תאונות עבודה ותאונות דרכים

24/08/2020 10:30 טלי תקנון וועד בית תקנון וועד בית
אני גרה בבניין מגורים יחסית ישן, אנחנו סובלים ממצוקת חנייה ע"י משפחה אחת שפשוט תופסת את כל השטח . אנחנו מעוניינים לבנות תקנון לבניין שלנו . האם התקנון מצריך אישור סופי מעורך דין? האם בתקנון חייב להתבסס על פי חוק המקרקעין? אשמח לקבל תגובות מבניינים שיש להם תקנון על מנת לדעת כיצד להערך לכך ואיך הוא אמור להראות

23/08/2020 15:31 סיון מפיץ ריח בלובי של בניין משותף מפיץ ריח בלובי של בניין משותף
שלום רב,
קיבלנו דירה חדשה מקבלן. עם אכלוס הבניין (17 דירות) ועד הבית התקין בלובי מפזר ריח שעושה ריח מאוד חזק. הריח גורם לי לכאבי ראש עד כדי שאני נמנעת בגלל זה מלעבור בלובי של הבניין (יורדת מהחנייה). ועד הבית לא מוכן להוריד את מפיץ הריח וטען שהוא הפחית את תדירות הפצת הריח לפעם בחצי שעה. כנראה בגלל שאין איוורור בלובי הריח עדיין נותר חזק ובעייתי. מה ניתן לעשות בנדון? זה ממש משפיע עלי לרעה בריאותית

23/08/2020 11:23 אמיר דוידוביץ מינוי נציגות מינוי נציגות
שלום רב , האם דיירת בבניין שאינה בעלת הנכס בטאבו (אלא בעלה) יכולה לשמש כוועד הבית / נציגות הבית המשותף ?

19/08/2020 07:38 יעקב משה מחויבות חברת עמידר לזכאיה מחויבות חברת עמידר לזכאיה
דיירים שמתגוררים בבית משותף בדירה של חברת עמידר לא מתנהלים בצורה תקינה, משאירים זבל בחדר המדרגות, מרעישים וכו'. האם ניתן לפנות לחברת עמידר בתלונה על אותם דיירים?

18/08/2020 10:17 סמי תקנון רשום אל מול אסיפה כללית ועוד תקנון רשום אל מול אסיפה כללית ועוד
אני גר בבנין משותף שמורכב מ 4 אגפים ב.עם הקמתו הקבלן רשם אותו עם תקנון מוסכם. חודשים אחרי התקיימה איספה כללית שבה 29 מתוך 34 שינו את התקנון שנרשם וקבעו כי כולם ישתתפו שווה בשווה בדמי ועד.המצב נשאר ככה 20 שנה עד אשר 2 האגפים שלמטה בחרו להיפרד ואז ועד בית שקם לו ל2 האגפים בהם אני גר החליט על דעת עצמו 4 אנשים בו כי לא ישולם שווה בשווה ורק חלק מהדיירים ישאו בעלויות המעליות. לציין כי שנה אחרי היה פסק דין של המפקחת שהפרידה בין האגפים כשאר כל שני אגפים מנהלים לבד על ידי נציגות שלהם את הדברים ורק מה שייך לארבעה משלמים עבורו. היא לא התייחסה למעליות אך רשמה שווה בשווה. שאלתי היא: האם חובה היה לרשום את החלטת אסיפה הכללית? או שמא היא גוברת על התקנון הראשוני שנרשם? לציין כי התקנון נקבע אז כשהיו 4 אגפים ביחד אך המצב משתנה ואני טוען שגם בגלל סיבה זו לא כבר לא מדבר.שנית ראיתי פסקי דין של העליון שבהם נרשם שראוי שיירשם כדי שיתפוס כלפי צד ג אך לא חובה וזאת בהקשר של הצמדה של רכוש משותף לאחת מהדירות אז קל וחומר שמדובר בדמי ועד.לעומת זאת ראיתי פסקי דין של מפקחים שקבעו כי חובה לרשום שיתפוס .אבקש לדעת מה מצבי המשפטי כיום לפי העובדות שתיארתי.לציין כי ועד בית שנבחר ב2018 לאתיפקד לא פירסם שום דוח כספי לא קיים אסיפה כללית, כשאר לא התקנון שנרשם ולא באסיפה הכללית יש התייחסות לעניין קיום איספה ועל כן חובה לחזור למצוי שקובע שחייבים לקיים אסיפה ואני טוען כי הועד לא חוקי ועל כן אסור לו לתבוע אותי ועל כן אסור לתרבות הדיור לייצג אותו.

18/08/2020 08:53 רום השתתפות בתיקון נזילה בצינור השתתפות בתיקון נזילה בצינור
אחד הדיירים בבניין טוען כי במקרה של דייר שמחובר ישירות לקו הביוב הראשי, ושהתיקון בצינור הוא בדירה אחרת שהצינור עובר דרכה, מקובל שוועד הבית משתתף ב-25% מעלות התיקון.
האם זה נכון ומקובל
תודה ויום טוב

16/08/2020 12:59 איבגני טיפול במרזב טיפול במרזב
לדירת הגג הוצמד גג הבניין ע"י הקבלן ועוד בשלב מכירת הבתים צנרת הניקוז מהגג שברשות פרטית יורדת לתוך גינה של דירת הקרקע ויוצרת נזק על מי חובה לטיפול ? דירת הגג ? דירת הגן ? ועד הבית ?

15/08/2020 16:35 מאור חנייה משותפת בבניין חנייה משותפת בבניין
שלום.
אני דייר חדש ששוכר דירה בבניין . בעלת הדירה גרה גם בבניין. לבניין יש שער חשמלי לחניון שמשותף עם בניין ליד. שחתמנו על החוזה בעלת הדירה ציינה בפניי שאין חנייה בבניין. כשהתחלתי להתגורר הבנתי שמספר רכבים של דיירי בניין חונים בשטח החנייה שהוא לא בטאבו של אף אחד.(זה גם לא מקומות רשמיים של חנייה זה פשוט בשטח החנייה ושלא חוסמים אף אחד). ששאלתי את בעלת הדירה אמרה שהפ בעלי דירות כאן ולא שוכרים. הצלחתי לארגן שלט למרות שהיא לא רצתה לתת לי, וכעת שחניתי באחת החניות האלו שכן אמר לי שאני תופס לו את החנייה ושאמרתי לו זה לא חנייה פרטית הוא אמר אתה שוכר פה יש הבדל. האם חוקי מה שהם עושים? האם מותר לי להחנות ?

10/08/2020 13:39 ילון דמי ועד בית דמי ועד בית
שלום,
האם ועד הבית יכול לחייב אותי בהוצאות ללא חשבונית כדוגמת הזמנת צבעי לבניין ותשלום ללא קבלה..
האם יש לי הזכות להתנות את התשלום בכך שההוצאות הן באופן חוקי ומתועדות או שיש זכות לוועד הבית להתנהל כרצונו ולי אין הזכות לבקש קבלות/הוכחות להוצאות ואני צריך לשלם בהתאם להוצאות?
תודה

09/08/2020 09:23 שמואל אמיר הסגת גבול הסגת גבול
אנו בעלי דירה בבית משותף. לדירה צמודה חניה פרטית רשומה בטאבו. שכן מבית אחר ברחוב שאינו חלק מהבית המשותף שלנו תופש את החניה שלנו. נאמר לי כי הדרך הטובה ביותר לפעול נגדו היא על ידי הגשת תביעה למפקח על הבתים המשותפים. לא מצאתי לכך ראיה ברורה בחוק. האם זה נכון באופן כללי? אני מניח שהתשובה ניתנה לי על סמך סעיף 72 (ג). האם סעיף 72 (ג) תקף לענין סמכות המפקח כאשר מסיג הגבול הנ"ל שוכר חניה בלבד (ולא את הדירה) באופן חוזי? האם התשובה לשאלת הסמכות תשתנה כאשר החניה הנ"ל שכורה בלחיצת יד ללא כל חוזה? האם קיים תנאי מינימלי שיכניס את השכן הנ"ל לסעיף 72 (ג) כך שלמפקח תהיה סמכות לדון בהסגת הגבול?

עורכי דין מובילים בפורום בתים משותפים

אלון כהן
עו"ד אלון כהן

שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.

אירית דרדיק פלם
עו"ד אירית דרדיק פלם

מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.

דרור הראל
עו"ד דרור הראל

מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.

תום חיימוב
עו"ד תום חיימוב

"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."