שלום גדי,
קודם כל, החבר שלך צודק! מחשפים מקצועיים יודעים לחפש הרבה יותר טוב ממישהו שאינו מקצועי. כדי לקבל פטנט, אסור שיהיה כל פרסום מוקדם יותר, לא משנה איפה, לא משנה באיזה שפה.
באופן עקרוני, יש לך 2 אפשרויות לערוך חיפשו. הראשונה ע"י מיידענים (כמו ניוטון) בו אתה תגדיר את החיפוש, הם יחפשו ויגישו לך את הממצאים ללא חוות דעת מקצועית. האפשרות השנייה היא חיפוש ע"י משרד עורכי פטנטים בו עורך פטנטים יגדיר את החיפשו במדויק, החיפוש ייערך ע"י מיידענים (כמו ניוטון) ואח"כ תקבל חוות דעת מקצועית על ממצאי החיפוש.
ספיציפית, אני מכיר את ניוטון בשם אבל לא עבדתי איתם כך שאיני יכול לתת לך חוות דעת אישית בנושא.
בברכה,
גדי
הבנתי את החשיבות ... זה די הגיוני :)
פניתי לניוטון כדי לבצע את החיפוש (במודל של אם הם לא מוצאים אז השירות לא כרוך בתשלום) והם גם מכוונים אותי למי בין עורכי הפטנטים כדאי לי לפנות (שהכי קרוב מקצועית לתחום של הרעיון שלי).
תודה רבה על התשובה שלך (חיזק את ההחלטה שלי)
גדי
שמחתי לעזור!
מוזמן לפנות אלי אחרי החיפוש אם תרצה להתייעץ.
בברכה,
גדי
שלום שי,
בקשת פרוביזורית תקפה לשנה אחת בלבד. בתום השנה עליך להמשיך אותה בבקשה רגילה. בד"כ מגישים או בקשות ממספר מדינות או בקשה בינלאומית, PCT.
עלות עריכת בקשה פרוביזורית תלויה בכמות הזמן הנדרש להכינה ובתחום הבקשה. אתה מוזמן לפנות בפרטי אם תרצה לקבל הצעה מאתנו. מספר הטלפון שלי מופיע למעלה.
בברכה,
גדי
שלום צבי,
(הייתי בחו"ל עם קשיי אינטרנט, מתנצל על התשובה המאוחרת)
באופן עקרוני ניתן לקבל פטנט על חיבור בין 2 טכנולוגיות קיימות היוצרות מוצר חדש, בתנאי שהחיבור בינהם אינו מובן מאליו. זהו שטח אפור ואין תשובה חד משמעית. הוספת WiFi נשמע כמו משהו טריוויאלי, אבל לפעמים אפשר להראות שהמוצר החדש טוב משמעותית ממה שקיים, ויוצר משהו חדש באמת.
אתה צריך להתייעץ עם עורך פטנטים מנוסה כדי לבדוק את כל הפרטים ולהעריך את הסיכויים.
בברכה,
גדי
שלום הדר,
נראה לי שצריך להכיר קצת יותר פרטיים על הנושא כדי לתת תשובה הולמת, אבל באופן כללי זה נשמע כמו שאלה כללית של איך מוכרים קונספט (בניגוד למוצר). אין נוסחת פלאים, צריך להגיע לאנשים הנכונים בחברה, ולהציג את הרעיון בצורה מקצועית ואטרקטיבית" תכונות, יתרון לצרכן,, יתרון מול פתרונות קיימים, יתרון מול מתחרים, עלות לחברה, רווחים פוטנציאלים, סיכונים וכו'.
בהצלחה,
גדי
אני מניחה מדבריך שרשמת פטנט פרוביזורי בארה"ב. לכן קהל היעד שלך נמצא שם כי רק בארה"ב הרעיון שלך מוגן. אשמח לעזור לך ואתה מוזמן להתקשר ל0505-286275 רישוי ויישום המצאות.
כל בקשת פטנט ראשונה שמגישים, בין אם פרוביזורית או רגילה, ולא משנה באיזה מדינה, שומרת על זכויות הרישום לשנה בכל העולם (כ-186 מדינות ליתר דיוק, אבל זה כולל את כל המדינות המעניינות)
גדי
שלום ליאת,
מסלול היזמות הוא מסע ארוך, מלא קשיים ואתגרים. לא לרכי לבב...
הצעד הראשון בהגנה על הרעיון הוא להגיש בקשת פטנט דרך משרד עורכי פטנטים (אין חיה כזאת מכון לפטנטים). עורך הפטנטים יכתוב עבורך ויגיש את בקשת הפטנט. העבודה נעשית תמורת תשלום (לא אחזוים).
אחרי הגשת בקשת הפטנט תוכלי לפנות לחברות כדי להציע את הרעיון. אם הרעיון ימצא חן בעיני חברה היא תכנס איתך למשא ומתן כדי לקבל את הזכויות. יש לך אפשרויות שונות למסחור הרעיון ואז תרצטרכי ליווי של עורדך דין מסחרי.
תלוי בתחום ובחדשנות של הרעיון, אבל ב"כ כלל מדובר על תמלוגים של אחוזים בודדים מאד.
בברכה,
גדי
כשאמרתי מכון הפטנטים התכוונתי לאתר שלהם
כמה אמור לעלות הגשת פטנט ?
האם ליווי של עו"ד מסחרי לחברות גם יעלה לי כסף או שזה לפי אחוזים ?
ומאחר שאין לי רקע ביזמות מימון או יכולת לייצר משהו העו"ד אמור ללות אותי בכל התהליכים ?
למכור את הרעיון לחברות ייתן לי אחוזים בודדים ??? לא יהיה לי לפחות 50%?
הי ליאת,
עלות הגשת בקשת פטנט כוללת עלות עריכת הבקשה, ואחרי כן ההגשה בתשלום האגרה. האגרה היא החלק הזול בעניין. בארץ 2.000 ש"ח או 1,222 ש"ח לאנשים פרטיים וחברות קטנות. עלות העריכה תלויה בכמות החומר ובכמה גובה עורך הפטנטים, אבל צפי לפחות למחיר של 10,000 ש"ח בכל משרד מסודר.
עו"ד מסחרי יכול לוות אותך במשא ומתן אחרי שאת איתרת חברה העמוניינת ברעיון שלך, הליך ארוך ולא פשוט.
אם יש לך רעיון, ומישהו צריך להשקיע את כל הכסף, העבודה והמאמץ לפתח את המוצר ולמכור אותו, החברה לוקחת עליה את כל העבודה, מימון וסיכון, כך שבטח לא מגיע לך 50%.
בברכה,
גדי
הי ליאת,
כאשרמקישים בגוגל המכון לפטנטים, מגיעים לאתר של חברה פרטית, ולא לאתר הרשמי של רשות הפטנטים! לתשומת ליבך...
בברכה,
גדי
שלום אוטי,
א. ניתן לערוך חיפוש מוקדם כדי לראות האם יש פרסומים מוקדמים המתארים את הרעיון שלך. עלות החיפוש שונה בהתאם למי שעורך את החיפוש.
אתה יכול לפנות למידען, להגדיר את החיפוש בעצמך, המידען יביא לך הרבה תוצאות, ותפרש אותם לבד. בד"כ עלות החיפוש תנוע סביבות 1,500 ש"ח.
אתה יכול לבצע את החיפוש דרך עורך פטנטים, כאשר עורך הפטנטים יגדיר את החיפוש (באופן המתאים לבקשת פטנט אח"כ), ידריך את המידען מה ואיך לחפש, ואח"כ יפיק לך חוות דעת משפטית. כאן מדובר בעלות גבוהה יותר של כמה אלפי שקלים.
ב. כדי להגיש בקשת פטנט אתה צריך לספק תאור מפורט, שרטוטים ומערכת תביעות. לא מספקים דגמים עם בקשת פטנט, רק מסמכים כתובים. עורך פטנטים מוסמך ידע מה להכין לך בבקשה ;)
בהצלחה!
גדי
שלום עמית,
ע"פ החוק הישראלי, שכיר שהוגה אמצאה חייב לדווח על כך לחברה. אם הרעיון שייך לתחום עבודתו של העובד, המעביד רשאי לנכס לעצמו את הזכויות. הקונספט נקרא אמצאת שירות.
טכנית, חובת הדיווח חלה אחרי גילוי האמצאה וניתן להגיש בקשת פטנט ורק אחריה לדווח למעביד.
אופציה אחרת שאנשים עושים היא להתפטר מן החברה ולהקים מיזם עצמאי.
דרך אגב, גם אם תעבדי על הרעיון שלך בזמנך החופשי בלבד (ערבים, סופי שבוע) כל עוד את שכירה, החברה יכולה לבקש את כל הזכויות באמצאה.
בברכה,
גדי
שלום מירי,
למחברם המקוריים יש זכויות יוצרים על החומרים שלהם, ובעקרון לא ניתן להשתמש בהם ללא רשותם.
פורום זה מיועד לפטנטים שהוא תחום עיסוקי, אני לא עוסק בזכויות יוצרים. יש כאן באתר פורום ייעודי לזכויות יוצרים, אני מציע לך להפנות את השאלה שם כדי לקבל תשובה מקצועית.
בברכה,
גדי
אם יש לכם רעיון חזק לפטנט ואתם חושבים למסחר אותו, חשוב מאד לדעת שחובה להגיש את בקשת הפטנט לפני שהרעיון מוצג בציבור. אם דברתם על הפטנט בטלוויזיה, לא תוכלו יותר לרשום פטנט, כי כבר גיליתם את הרעיון. כדי להיות ראויים לפטנט, בקשת הפטנט צריכה להיות חדשה ביום ההגשה.
בברכה,
גדי
שלום עופר,
נתחיל מהשאלה השניה, ניתן לקבל פטנט על שיטת פרסום חדשה אם יש לה מרכיב / חידוש שהוא טכנולוגי באופיו, לדוגמה פרסום מבוסס מיקום בניגוד לחידוש שיווקי כגון קנה שניים קבל שלישי חינם.
אני ממליץ לך להפגש עם עורך פטנטים כדי שיבהיר לך האם הרעיון הוא בר פטנט או לא. במידה שכן, ניתן לערוך חיפוש מוקדם כדי לנסות ולאתר האם הרעיון כבר פורסם.
בברכה,
גדי
"משרדי מעניק ייעוץ וייצוג בנושאים שונים בקניין רוחני, מול גופים ורשויות שונות, בארץ ובחו"ל, תוך הקפדה על ידע ומקצועיות ..."
"על מנת לספק ללקוחותיי את השירות הטוב ביותר, מקפיד על לימוד מקיף ורחב אודות עסקיהם"
"המכנה המשותף של לקוחותינו הוא פעילות מסחרית, עסקית ו/או משפטית בתחום הקניין הרוחני או סחר בינלאומי..."