שלום אריה,
יש לך 2 דרכים להגן על הרעיון שלך:
1. אתה יכול להגיש בקשת פטנט, במידה והבקשה תאושר לא יוכלו להשתמש באמצאה שלך באותה מדינה ללא אישורך;
2. אתה יכול להחתים את החברה על הסכם סודיות המפרט את האמצאה שלך ואת חובת הסודיות של החברה.
אם תוכל, ממליץ ללכת על שני הדרכים כי פטנט מגן עליך בפני כל מתחרה בעוד שהסכם פרטני הוא רק מול החברה שאיתה חתמת.
בברכה,
גדי
אריה,
תודה על המשוב, כיף לשמוע!
בברכה,
גדי
שלום אלחנן,
בעקרון באתר ה uspto . gov יש טפסים והוראות. בעקרון, כבעל הבקשה מותר לך להגיש לבד. עורך פטנטים ישראלי (כמוני) מנוע ע"פ החוק מלהגיש בקשה פרוביזורית בשמך.
בברכה,
גדי
א. תודה על תשובתך.
ב. כוונתי בשאלה הייתה האם יש איזה פורמט להגשת ה provisional , קצת הסתבכתי במציאת הפורמט הספציפי, האם יש אפשרות לשלוח לינק לעמוד עם הטופס הנצרך.
שוב תודה.
הבקשה עצמה צריכה להיות בפורמט PDF. הטופס הנלווה נקרא SB16. מעולם לא הגשתי Provisiojnal לבד (כבר אמרתי שאסור לי), כך שאני לא יכול לייעץ לך מעבר לזה.
אם ממש תרצה, יש באתר האמריקאי מספר טלפון שאתה יכול להתקשר אליהם ישירות ולהתייעץ.
בברכה,
גדי
שלום נדב,
אין חיה כזאת פטנט שיווקי ואין חוקים שונים לפטנטים מסוגים שונים. פטנט ניתן על טכנולוגיה חדשה, וכל הפטנטים שווים לפי החוק.
הדבר הקרוב ביותר הוא פטנט על שיטה עסקית, פטנט שרק ארה"ב מכירה בו כבר פטנט, למרות שמציאות גם בארה"ב מאד קשה לקבל פטנט על שיטה עסקית. שאר המדינות לא מכירות בחידוש עסקי כחידוש שהוא בר פטנט.
בברכה,
גדי
שלום מאיר,
ממליץ לך בחום קודם כל למצות את כל הקשרים שאתה יכול לקשור בעצמך. אתה מכיר הכי טוב את האמצאה שלך ותדע להסביר אותה הכי טוב לחברות. כן, מקובל לתת רשיון על טכנולוגיה עם פטנט פרוביזורי.
חברות שמשווקות פטנטים בד"כ עובדות רק עם פטנטים אמריקאים שאושרו. לא מכיר אף חברה רצינית שממסחרת בקשות זמנויות עם אחוזי הצלחה מדידים וסבירים...
בהצלחה,
גדי
שלום עידן,
איפה רשום הפטנט שלך? בד"כ קונים רק פטנטים אמריקאים רשומים.
פטנטים אינם מצרך נזיל מאד ואין דרך קלה להעריך את שווים. חברות הקונות פטנטים מסתכלות בין השאר על הטכנולוגיה, האם אפשר לתבוע מישהו בעל כסף, וכמה חזקות התביעות של הפטנט. אם יש כמה פטנטים באותו תחום החבילה שווה יותר כי יהיה יותר קל לתבוע מישהו על הפרה של מספר פטנטים.
בברכה,
גדי
שלום מאיר,
אם השינויים שעבר המוצר (במקרה הזה לשימוש בארץ) עומדים בקריטריונים של קבלת פטנט (חדשנות + התקדמות אמצאתית) התשובה היא כן. אם השינויים הם יותר טריוויאלים או החידוש בהם אינו טכנולוגי התשובה תהיה שלילית.
אם המוצר כבר נמכר בארץ אז אי אפשר לקבל יותר פטנט. בקשת הפטנט צריכה להיות מוגשת לפני שהמוצר מתפרסם ו/או נמכר.
בברכה,
גדי
שלום אריה,
אי אפשר לרשום פטנט על פורמט לתכנית טלוויזיה.
כדי להגן על עצמך אתה צריך לנסך מסמך עם היישום של הרעיון, והמסמך יוגן בזכויות יוצרים מרגע פרסומו (כמו שספר או שיר מוגנים). בכל הארצות לא צריך לרשום את היצירה בגוף מיוחד, חוץ מארה"ב ששמה מומלץ לרשום את המסמך באופן רשמי.
אם תרצה ייעוץ נוסף אתה צריך לפנות לעורך דין המתמחה בקניין רוחני. פנה אלי בפרטי אם תרצה המלצות.
בברכה,
גדי
שלום אור,
יש הרבה גופים שמשקיעים במיזמים, אבל בד"כ הם משקיעים בשלב יותר מתקדם.
בשלב ההתחלתי, אם אין לך מימון עצמי או משפחתי, פנה לקרן תנופה של המדען הראשי (גוגל פשוט יביא אותך לשם). זוהי קרן ממשלתית התומכת ביזמים פרטים.
בהצלחה,
גדי
שלום מיכה,
שאלה נבונה! בסופו של דבר זה שיקול עסקי. לפטנט יש עלות, ולוקח זמן לקבל אותו. אם המוצר שלך הוא אופנה חולפת ואורך החיים שלו מאד מוגבל, הפטנט פחות אטרקטיביי.
מצד שני, אם אורך החיים גדול, והוא יכול לעניין חברות גדולות, בלי פטנט לא תהיה לך כל הגנה ממתחרים.
אתה צריך לשקלל בסופו של דבר עלות מול תועלת. חשוב לזכור שאם אתה רוצה לרשום פטנט, אתה צריך לעשות זאת לפני שתפרסם את המוצר. אח"כ זה מאוחר מדי.
בהצלחה!
גדי
קראתי את תגובתך לשאלתו של מיכה, ואבקש הבהרה לגבי תזמון הגשת ההצעה ופרסום המוצר.
במקרה שלי, אני עובד על הפיתוח זה חודשים רבים, והמוצר צפוי להיות מוכן להשקה תוך כשלושה חודשים עד חצי שנה. האם זה מאוחר מידי? האם מספיק להגיש את *בקשת* הפטנט טרם ההשקה / פרסום, או שחשוב שהוא יעבור את כל התהליך של אישור ורישום לפני פרסום המוצר הרלוונטי? למיטב הנתי התהליך כולו עלול לארוך חודשים ארוכים ואף שנים...(?)
תודה!
שלום שי,
כן, מספיק להגיש את בקשת הפטנט טרם ההשקה (פרסום המוצר). הליך קבלת הפטנט (תלוי במסלול שבוחרים ובמדינה) יכול לקחת שנים באמת, וזה בלתי סביר בעליל לחכות לקבלת פטנט עד שמשיקים מוצר (חוץ אולי מתרופות, שהן מקרה בפני עצמו).
רצוי להגיש את בקשת הפטנט כמה שיותר מוקדם מבחינתך. המועד האחרון הוא לפני פרסום האמצאה.
בברכה,
גדי.
ראי תשובה למעלה...
"משרדי מעניק ייעוץ וייצוג בנושאים שונים בקניין רוחני, מול גופים ורשויות שונות, בארץ ובחו"ל, תוך הקפדה על ידע ומקצועיות ..."
"על מנת לספק ללקוחותיי את השירות הטוב ביותר, מקפיד על לימוד מקיף ורחב אודות עסקיהם"
"המכנה המשותף של לקוחותינו הוא פעילות מסחרית, עסקית ו/או משפטית בתחום הקניין הרוחני או סחר בינלאומי..."