הקלד את תגובתך
בקשה לצו ירושה או בקשה לצו קיום צוואה אינן בגדר הליך משפטי המתנהל בין בעלי דין שונים אלא, הליך במסגרתו היורשים מקבלים פסק דין הצהרתי בין בצורת צו ירושה ובין בצורת צו קיום צוואה על מנת שיוכלו לממש את עזבון המנוח בהתאם להוראות חוק הירושה או הוראות הצוואה ואין כל דרך משפטית אחרת לעשות זאת.
הוצאות בהליך משםטי נפסקים לחובת הנתבע במידה שהערים קשיים על ניהול ההליך ו/או גרם לבזבזו זמן יקר של מערכת המשפט והתובע כאשר תביעתו של התובע צודקת.
מכאן, שבנסיבות בהן לא נוהל הליך משפטי מצדך כנגד העזבון בדמות 'התנגדות לצוואה' הרי שאין מקום לחייב בהוצאות.
שירה טולדנו, עו"ד
תודה על תשובתך המפורטת והמנומקת.
הקלד את תגובתך
ככל שבדקת ברשם הירושה והמנוח לא הפקיד צוואה. הרי שהדרך היחידה הינה להגיש בקשהש לצו ירושה אצל רשם הירושה, אשר יפרסם מודעה בעיתון בדיוק לשם הצורך הזה - כדי שמי שאוחז בידו צוואה יוציאה לאור. אם בתוך 14 ימים לא תוגש התנגדות לבקשתך, הרי שיינתן לך הצו המבוקש.
לשאלתך השנייה - צו יושה אינו מסמך עלי חותמים אלא הוא בגדר פסק דין הצהרתי המצהיר מיהם יורשי המנוח ומה חלקו של כל אחד בעזבונו של המנוח.
כאשר מגישים בקשה לצו ירושה - יש לצרף אישור משלוח הודעה על הגשת הבקשה לכלל היורשים על פי דין, או לחילופין לצרף תצהיר של היורשים המעיד כי הם מודעים להגשת הבקשה, את התצהיר יש להחתים אצל עורך דין.
שירה טולדנו, עו"ד
הקלד את תגובתך
הקלד את תגובתך
יש להגיש בקשה לצו קיום צוואה בצירוף הצוואה, תעודת פטירה ואישור על תשלום אגרות לרשם הירושה שבמקום מושבו של הנפטר.
את טפסי הבקשה והנחיות למילוי תוכלי למצוא באתר רשם הירושה וכמו כן, הנך יכולה לפנות לעורך דין העוסק בתחום אשר יטפל עבורך בכל ההליך עד לקבלת צו קיום צוואה.
שירה טולדנו, עו"ד
אגב, באשר להיותך ידועה בציבור של המנוח, מומלץ כי תפני לקבת ייעוץ מקצועי אצל עורך דין אשר ייבחן האם מגיעות לך זכויות מכוח היותך ידועה בציבור של המנוח למשל מחצית הזכויות שצבר במהלך החיים משותפים שאם כן, יש להגיש תביעה מתאימה לבית המשפט שייקבע מהו היקף הרכו שעליו יכל המנוח לצוות, כך שתהיי זוכה הן על פי הצוואה והן מכוח היותך ידועה בציבור.
בהצלחה,
שירה טולדנו, עו"ד
בישראל לא חל מס עזבון על ירושה ואולם, עזבון שחולק בין היורשים וכעת מי מהם מעוניין לממשו, על כל יורש לבדוק את נסיבותיו ולבחון אילו פטורים חלים עליו ובמידה ולא יידרש לתשלום מיסים.
אם טרם חולק העזבון, מומלץ מאד לפנות לייעוץ מקצועי אשר יוכל לסייע בפתרון מיסוי בכך שיערוך הסכם בין יורשים לגבי שונות החלוקה בנכסים ובכך אולי להימנע מתשלום מיסוי בעת המימוש.
בהצלחה,
שירה טולדנו, עו"ד
שירה טולדנו, עו"ד
לא ניתן להשיב על שאלה זו במסגרת הפורום.
עלייך לפנות לקבלת ייעוץ מקצועי אצל עורך דין העוסק בתחום אשר ייבחן את הנסיבות ובהתאם להם יוכל לייתן חוות דעת האם מתקיימים ביניכם התנאים להכרה בך כ 'ידועה בציבור' ובמידה וכן, אפשר לפנות לבית המשפט בהליך של תביעה לקבלת מחצית הזכויות מכוח היותך ידועה בציבור ו/או להגיש בקשה לצו ירושה מכוח היותך יועה בציבור של המנוח.
ככלל, מגמת בתי המשפט לענייני משפחה כיום הינה פרשנות מרחיבה לעניין מעמד הידוע/ה בציבור וועל כן, מוטב להתייעץ בהקדם.
שירה טולדנו, עו"ד
אין צורך לאשר צוואה ברבנות כלל וכלל ואף לא בערכאה אחרת.
כל עורך דין שמתעסק בתחום יכול לייעץ לך בעניין ולערוך צוואה שמתאימה לרצונך.
ככלל, הפורום אינו עוסק בהמלצה על עורכי דין אלא נותן מענה ראשוני לשאלות בענייני צוואות וירושות.
שירה טולדנו, עו"ד
"מתמחה בתחום הגירושין והגישור, ועוסק בין היתר בתיקים בעלי מורכבות משפטית גבוהה, בסבלנות רבה, זמינות ושקיפות מלאה בכל צעד וצעד בדרך..."
"ניסיון עשיר בטיפול וייצוג בתחום דיני המשפחה והגירושין, ברגישות ובמקצועיות חסרת פשרות..."
"הניסיון המקצועי שלי יחסוך לכם מס.."
"גרפולוגית משפטית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לגרפולוגיה המשמשת כעדה מטעם בית המשפט..."
"מתמחה בדיני משפחה בכלל ובהליכי גירושין בפרט. מוזמנים לשוחח עימי לקבלת האסטרטגיה המשפטית הנכונה עבורכם...".