בישראל לא חל מס עזבון על ירושה ואולם, עזבון שחולק בין היורשים וכעת מי מהם מעוניין לממשו, על כל יורש לבדוק את נסיבותיו ולבחון אילו פטורים חלים עליו ובמידה ולא יידרש לתשלום מיסים.
אם טרם חולק העזבון, מומלץ מאד לפנות לייעוץ מקצועי אשר יוכל לסייע בפתרון מיסוי בכך שיערוך הסכם בין יורשים לגבי שונות החלוקה בנכסים ובכך אולי להימנע מתשלום מיסוי בעת המימוש.
בהצלחה,
שירה טולדנו, עו"ד
שירה טולדנו, עו"ד
לא ניתן להשיב על שאלה זו במסגרת הפורום.
עלייך לפנות לקבלת ייעוץ מקצועי אצל עורך דין העוסק בתחום אשר ייבחן את הנסיבות ובהתאם להם יוכל לייתן חוות דעת האם מתקיימים ביניכם התנאים להכרה בך כ 'ידועה בציבור' ובמידה וכן, אפשר לפנות לבית המשפט בהליך של תביעה לקבלת מחצית הזכויות מכוח היותך ידועה בציבור ו/או להגיש בקשה לצו ירושה מכוח היותך יועה בציבור של המנוח.
ככלל, מגמת בתי המשפט לענייני משפחה כיום הינה פרשנות מרחיבה לעניין מעמד הידוע/ה בציבור וועל כן, מוטב להתייעץ בהקדם.
שירה טולדנו, עו"ד
אין צורך לאשר צוואה ברבנות כלל וכלל ואף לא בערכאה אחרת.
כל עורך דין שמתעסק בתחום יכול לייעץ לך בעניין ולערוך צוואה שמתאימה לרצונך.
ככלל, הפורום אינו עוסק בהמלצה על עורכי דין אלא נותן מענה ראשוני לשאלות בענייני צוואות וירושות.
שירה טולדנו, עו"ד
יפעת שלום.
ככלל, צוואה הדדית תכיל הוראות נוספות כגון - יורש אחר יורש או יורש במקום יורש כפי שנהוג לעשות, היות ומשאלתך לא ברור תנאי הצוואות, מומלץ כי תפני לקבת ייעוץ מקצועי אצל עורך דין העוסק בתחום אשר ייבחן את שתי הצוואות ואת התנאים שקבעו הורייך ורק לאחר מכן, ניתן יהיה להמליץ על ההליך הנכון.
בהצלחה,
שירה טולדנו, עו"ד
האם הבקשה נמצאת אצל הרשם? או שהתיק הועבר לבית המשפט?
נעמה שלום, משאלתך עולה בבירור כי קיימת טעות בקשר לצו ירושה.
הוראות חוק הירושה קובעות מיהם היורשים על פי דין של הנפטר ומה חלקו של כל אחד מהם בעזבונו.
צו ירושה לא כותבים אלא מגישים בקשה לרשם הירושה אשר מוציא תחת ידו צו ירושה שהנו פסק דין הצהרתי בו רשום מיהם היורשים ומה חלקו של כל אחד מהם כאמור, בהתאם להוראות חוק הירושה.
אדם אשר מעוניין כי עזבונו יחולק בשונה מהוראות החוק, עורך צוואה ובה קובע מיהם יורשיו ומה מקבל כל אחד מהם.
כאשר פונים לבית הדין הרבני (במקום לרשם הירושה), אזי בית הדין מחלק את העזבון של המנוח בהתאם לדין דתי ולא בהתאם להוראות חוק הירושה.
על כן, בטרם תפנו לבית הדין, מומלץ כי תפנו לקבלת ייעוץ משפטי אשר יבהיר לכם את המשמעויות המשפטיות לכך והאם בכלל לכך כיוונתם מראש.
בהצלחה,
שירה טולדנו, עו"ד
ככל שאמך אינה מעוניינת כי אחיך יקבל חלק מהירושה באשר על פי הצוואה הנוכחית הוא זכאי לחלק מעזבונה אשר וודאי יילך לטובת הנושים, עליה לערוך צוואה חדשה ולבטל את הצוואה הקודמת.
מומלץ בחום לפנות לעורך דין העוסק בתחום אשר ימליץ על המשך פעולה ו/או חלוקה בחיים על דרך מתנה ועוד אפשרויות בהתאם לנסיבות.
בהצלחה,
שירה טולדנו, עו"ד
יש לפנות אל רשם הירושה אשר בממקום מושבו של הנפטר ולבקש לעיין בתיק.
ככל שניתן צו כל היורשים היו אמורים לקבל הודעה בדבר הגשת הבקשה אלא מקרה ניתנה לרשם הודעה כי לא הצליחו לאתר את כל היורשים ונעשו ניסיונות לשם כך.
במידת הצורך ובהתאם לגילוי, ניתן לפנות לבית המשפט בהליך משפטי מתאים.
בהצלחה,
שירה טולדנו, עו"ד
יש לבחון את הוראת הצוואה ובמידה ואין הוראות למקרה של מות יורש אזי יש לשקול את שינוי הצוואה הקיימת, לשם כך מומלץ כי תפנו לייעוץ אצל עורך דין העוסק בתחום יערוך את הצוואה בהתאם לרצונות ההורים באשר לחלוקה במקרה של מות יורש לפני המוריש.
בהצלחה, שירה טולדנו, עו"ד
ככל שכל האחים הינם יורשים של עזבון ההורים, ובמידה ואחד היורשים מעוניין לרכוש את חלקם של היורשים האחרים, ניתן לעשות זאת באמצעות 'הסכם בין יורשים' ולשם כך מומלץ לפנות לעו"ד מומחה שיערוך הסכם בהתאם לרצונות כלל היורשים.
ככל שאין הסכמת מלוא היורשים אזי לאחר הוצאת צו הירושה ורישום הזכויות בהתאם לו בפנקסי המקרקעין, כל אחד רשאי להגיש תביעה לפירוק השיתוף במקרקעין.
שירה טולדנו, עו"ד
שלום,
המצב הוא כזה
אחי ומשפחתו נכנס לגור בבית של אימא שנפטרה לפני חודש.
אין צוואה, אחי מתוך מס' אחים
מה משמעות להתנהלות זו של אחי?
מה האחים צריכים לעשות בכדי לעצור התנהלות זו.
עליך לפנות לעורך דין אשר יליץ על ההליך המשפטי המתאים - או תביעה לפינוי וסילוק יד, או תביעה לפירוק השיתוף במקרקעין ובמקביל תביעה לחיוב בדמי שימו ראויים עבור השימוש בדירה.
בהצלחה, שירה טולדנו, עו"ד
"הניסיון המקצועי שלי יחסוך לכם מס.."
"מתמחה בתחום הגירושין והגישור, ועוסק בין היתר בתיקים בעלי מורכבות משפטית גבוהה, בסבלנות רבה, זמינות ושקיפות מלאה בכל צעד וצעד בדרך..."
"מתמחה בדיני משפחה בכלל ובהליכי גירושין בפרט. מוזמנים לשוחח עימי לקבלת האסטרטגיה המשפטית הנכונה עבורכם...".
"אני מאמינה כי יש להתחיל טיפול בתיק משפטי בתחום דיני המשפחה על ידי למידה ובניית אסטרטגיה שמתאימה לאותו לקוח ולאותו מקרה"
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.