בכל הנוגע לפרסום, התשובה חיובית.
לעניין תוכן הדברים, האם מהווים לשון הרע, יש צורך לבחון את דברי הפרסום הנטענים להיות לשון הרע. מציע כי תפני לקבלת יעוץ פרטני.
שלום,
לא ברור מפרטי המקרה המתואר מדוע המקום שילם לך ולא ההפך... בכל מקרה, תלוי מה תפרסם וכיצד תתנסח אך בהחלט הדברים יכולים להיחשב כלשון הרע. במקרים מסוימים קיימות הגנות למפרסם בחוק איסור לשון הרע כהגנת אמת הפרסום במידה ואכן הדבר שפורסם היה אמת והיה בפרסום ענין ציבור.
שלום,
יש לבחון את דברי המנהל במדויק. על-פניו, נראה כי קיימת עילה. אמליץ לפנות ליעוץ פרטני לבחינה מעמיקה של פרטי המקרה.
שלום,
במקרה המתואר, על פניו, נראה כי קיימת עילה, גם במסגרת חוק איסור לשון הרע וגם לפי חוק הגנת הפרטיות. יכול להיות שתעלה שאלה לעניין המישור הראייתי, להוכיח שהכוונה אליך אך בכל מקרה אמליץ לך לבחון את המקרה באופן פרטני עם עורך דין.
חוק לשון הרע קובע כי פרסום דברים שנאמרים או נכתבים על-ידי בעל דין תוך כדי דיון במסגרת ההליך המשפטי ולמטרתו נכללים תחת הגנת פרסום מותר ולא ישמשו עילה למשפט אזרחי.
שלום,
יש לבחון תחילה את דברי הפרסום האם מהווים לשון הרע. במידה וקיימת עילה ניתן לפעול כנגד הטוקבקיסט ואף כנגד אתר האינטרנט בהתאם לנוהל ״הודעה והסרה״ לפיו ניתן לפנות לאתר המפרסם ולידע אותו אודות הפרסום הפוגעני על מנת שיסירו. מציע כי תפני לעו״ד לקבלת יעוץ פרטני.
היי גלי,
תלוי מה תפרסמי וכיצד תתנסחי אך בהחלט הדברים יכולים להיחשב כלשון הרע. במקרים מסוימים קיימות הגנות למפרסם בחוק איסור לשון הרע כהגנת אמת הפרסום במידה ואכן הדבר שפורסם היה אמת והיה בפרסום ענין ציבור.
היי כוכי,
הסכמי שכ״ט משתנים מעורך דין לעורך דין. תלוי במדיניות המשרד וכמובן בהערכת סיכויי ההצלחה בתיק. אני מניח שיש עורכי דין שעובדים על אחוזי הצלחה בלבד.
בהצלחה.