אניח ואקווה שאתה מיוצג ע"י עו"ד, היות ופסילה עד לתום ההליכים מעידה על תיק חמור ותוצאת ינשוף גבוהה.
כך או כך, לרוב, הפסילה המנהלית מנוכה מן העונש הסופי, אך רצוי לוודא זאת מראש במקרה של הסדר טיעון עם התביעה.
אם אינך מיוצג, אשמח לסייע לך.
בהצלחה,
עו"ד יאיר מושיוב
לעברו התעבורתי של נהג, אשר נאשם בנהיגה בשכרות, יש משקל מסויים, אך לא בלעדי.
הפסילה הנקובה בחוק אינה תלויה בעבר, אך בהחלט יש לעברו של הנהג השפעה על נכונות התביעה להתחשב יותר, במידה ומדברים על הסדר טיעון.
כך או כך, עברו של הנאשם יצויין במסגרת הטיעונים לעונש וכחלק משיקולי הענישה.
עו"ד יאיר מושיוב
מדברייך אני מבין שאינך מכחישה ששתית, ולמזלך, כביכול, התוצאה בינשוף הייתה נמוכה יחסית- כמה זה "אינה גבוהה בהרבה" מבחינתך?
ככלל, היתרון של עיסקת טיעון הוא ידיעה מוקדמת לקראת מה את הולכת. אין בד"כ הפתעות ואין לחצים. בנוסף, וחשוב יותר- בתמורה להודאה מוקדמת ולקיחת אחריות, התביעה אולי תסכים להפחתה בעונש משנתיים פסילה מינימלית.
יחד עם זאת, לא תמיד ולא כל אחד יכול להגיע להסדר טיעון "משתלם" ולכן חשוב שהמו"מ ינוהל ע"י איש מקצוע שמכיר ועבר על הראיות ועל החומר.
האפשרות השניה היא להודות בלי עיסקה, ולקוות שביהמ"ש יחליט משום מה, מבלי שיהיו לו נימוקים משפטיים טובים (ומצב אישי או עבר תעבורתי נקי אינם מספיקים!), שיש מקום להפחית מהפסילה הנקובה בחוק.
האפשרות השלישית היא לכפור ולנהל הוכחות- לוקח זמן רב אבל אולי יכול הביא לזיכוי או להפחתה בדרך הקשה.
כל מקרה לגופו!
אם תרצי, אוכל לסייע לך,
בהצלחה,
עו" ד יאיר מושיוב
האכיפה בישראל מתחילה מ-290 מק"ג, ולכן את מתחת לרף ולא אמורה לתת את הדין.
אם בכל זאת הגישו נגדך כתב אישום, לא הגיל הוא המשנה (כי גיל צעיר מזיק יותר מאשר מועיל), אלא קיימים פרמטרים אחרים לבדיקה והקלה.
את מוזמנת לפנות אליי למענה מקיף יותר, משום שאם בכל זאת תעמדי בביהמ"ש, כדאי שתדעי מה עושים, אחרת תוכלי להיות צפויה לפסילת רשיון של 3 חודשים לפחות.
עו"ד יאיר מושיוב
יש לאבחן בין שני מועדים שונים בהם הנהג פסול מלנהוג-
המועד הראשון, והמיידי מבין השניים הוא מועד הפסילה המנהלית. הפסילה המנהלית היא תקופה בת 30 יום (במרבית המקרים) בהם סמכות הפסילה ניתנת לקצין משטרה המבצע שימוע לנהג, אשר נמצא כי נהג שיכור.
פסילה זו מתחילה בד"כ מיד עם סיום הליך הבדיקה, או לחילופין, בסיום השימוע, אם זה לא התבצע באותו מקום (לעיתים הנהג יוזמן למחרת או לאחר ימים בודדים לתחנה, במידה ולא היה קצין בסמוך למקום העצירה).
המקרה השני הוא בסיום משפטו של הנהג הנאשם- לא משנה אם המשפט הסתיים בהרשעה לאחר הוכחות או לאחר הסדר טיעון, כך או כך, אם תינתן הפסילה, יהיה לביהמ"ש מקום לשיקול דעת בנוגע למועד תחילת הפסילה. לרוב, ייעתר ביהמ"ש לבקשת הנאשם לעיכוב ההפקדה, עד חודש ימים מיום גזר הדין.
במקרים חריגים ומוצדקים ייתכן אף יותר, אך ברירת המחדל תהיה ממועד גזר הדין.
כך או כך, וזהו הכלל החשוב מכל: הספירה לא תתחיל עד שלא יופקד הרשיון בפועל במזכירות ביהמ"ש בלבד!
אם אין בידי הנהג רשיון (מכל סיבה שהיא), עליו להמציא אישור ממשרד הרישוי, ואת האישור הזה עליו להפקיד במזכירות ביהמ"ש.
בכל מקרה עליו לקבל אישור הפקדה, המהווה אסמכתא בלעדית להפקדה ולתחילת מועד הספירה.
יש לזכור, כי גם אם נהג אכן לא נהג וקיים את הוראת ביהמ"ש בפועל, אך כלל לא הפקיד את רשיון הפלסטיק/נייר במזכירות - לא תיחשב תקופה זו, וחבל.
בברכה,
עו"ד יאיר מושיוב
רכבך תפוס במסגרת הליך שנקרא פסילה מנהלית. כפי שרשיונו של חברך פסול ל-30 ע"פ החלטת קצין בשימוע שנערך לו, כך גם רכבך, בתור זה ששימש לביצוע הנהיגה בשכרות.
יחד עם זאת, קיימים כלים וישנן דרכים להשיב לך את הרכב, וזאת באמצעות פניה מושכלת לביהמ"ש.
באפשרותך לפנות אליי לסיוע בעניין זה ואף בבחינת עניינו של חברך, אשר יעלה למשפט בקרוב ויהיה צפוי לפסילת רשיון לשנתיים ומעלה.
בברכה,
עו"ד יאיר מושיוב
אם טרם חלפו 45 ימי הערעור, באפשרותך להגיש ערעור לביהמ"ש המחוזי בבקשה להקל בעונשך מן הטעמים השונים.
יחד עם זאת, אם העונש שקיבלת היה חלק מהסדר טיעון בינך לבין התביעה, אזי לאו דווקא תתקבל בברכה במחוזי, היות ואתה מעין חוזר מהתחייבותך.
בשורה התחתונה- אם ביהמ"ש הוא זה שגזר עליך את העונש מבלי שידעת לקראת איזה עונש אתה הולך ולמרות שפירטת את כל הנימוקים להקלה עימך, אזי יש לך סיכוי להצליח בערעור.
אם תצטרך עזרה, אשמח לסייע
עו"ד יאיר מושיוב
עבירת הסירוב הינה עצמאית במשפחת עבירות הנהיגה בשכרות.
התביעה וביהמ"ש מתייחסים לנהג שסירב להיבדק, או ניסה להכשיל את הבדיקה או לא הצליח לבצעה מטעמים פסולים, כאל כזה שסירב להיבדק ומכאן, שהוא כאילו עבר את העבירה באופן המחמיר ביותר.
פירוש הדבר הוא שבהיעדר נימוק משכנע ולגיטימי, הנהג צפוי להיות מואשם במלוא חומרת העבירה, ועל כן הטיפול בתיק חייב להיות קפדני, מקצועי ומדוייק, שהלא פסילת המינימום בת השנתיים תיכנס לתוקף בקלות יתר במקרה שכזה, אם לא יצביעו על כשלים ראיתיים וליקויים בתיק.
יחד עם זאת, שוטר לא עוצר נהג שיכור, אלא אם היה מדובר בעבירות נלוות או נסיבות מחמירות.
(זאת בהינתן ששאלת על מעצר של ממש, עם חקירה כחשוד ואזיקים ותא מעצר, ולא "לעצור אותך" במובן של למן לך לעצור בצד, להיבד ולהשתחרר.)
במידת הצורך, אשמח לסייע,
עו"ד יאיר מושיוב
ככלל, החוק אינו מבחין בין נהג עם עבר נקי או לא, ככל שהדבר נוגע לעבירת הנהיגה בשכרות. כוונתי היא שעצם עבירת העבירה, הנהג, באשר הוא, נכנס בגדר שנתיים פסילה מינימום.
ואולם, בהסדרי טיעון לטובת הפחתה מהמינימום הנ"ל, נדרשים ליקויים ראייתיים וכשלים מצד המשטרה בתיק החקירה.
בהיעדר כשלים ראייתיים, גם נהג מושלם וותיק לא יצ'ופר בחריגה מהפסילה המינימלית. לכן מומלץ ורצוי שלא להתמודד עם תיקי שכרות ללא ייצוג עו"ד, מאחר ועו"ד לתעבורה (ולא כל עורך דין) יודע מה צריך להיות בתיק, באיזו רמה וכיצד לאתר את הפגמים הקטנים ביותר, אשר יחד מהווים עילה לחריגה מהחוק ולהפחתה מעונש המינימום.
אשמח לעמוד לשירותך,
עו"ד יאיר מושיוב
תביעת נזיקין היא החלק השולי בדאגותיו של בנך כרגע. גם משום שמדובר בכסף, אותו צפוי הביטוח לספוג, וגם כי היא לא תוגש אלא בעוד למעלה משנה.
התיק התעבורתי הוא הבעייתי כרגע, מאחר ולא זאת בלבד שבנך יואשם בנהיגה בקלות ראש ועוד סעיפים הנוגעים לגרימת התאונה, הוא גם יואשם בנהיגה בשכרות, אשר מהווה נסיבות מחמירות בעצם התאונה.
אני מקווה שבנך בריא ושלם, אך מכל מקום- פנה בהקדם האפשרי לעו"ד תעבורה (אל תערבב עם עו"ד לנזיקין, אם וכאשר יהיה רלוונטי), אשר יצלם וילמד את חומר החקירה ויוציא את בנך עם עונש נמוך מהצפוי.
אשמח לעמוד לשירותכם,
עו"ד יאיר מושיוב
תיק התעבורה אינו קשור לתיק הנזיקין. אלו בתי משפט שונים, טיעונים שונים ומועדים שונים.
"בכל תיק שבטיפולי בתחום המשפט הפלילי והתעבורה, אני עושה כל שביכולתי לייצג את לקוחותיי נאמנה. אני רואה בייצוג, עוד בשלב המקדמי בתיק, כגון בחקירה משטרתית, חשיבות רבה העשויה לצמצם נזקים"
"תחום דיני התעבורה בדמי ובנפשי. אני משתדל להעניק טיפול אישי, מעמיק ומקצועי לכל לקוח ולקוח. הדבר ניכר בפריצות הדרך להן גרמתי בסוגיות מרכזיות בתחום ..."
ייצוג נאשמים בערכאות השונות עקב עבירות תעבורה