הפרוצדורה הנכונה היא לעשות "צוואה בחיים" ולצוות על אי חיבור למכשירי החייאה או לחילופין לחתום על המסמכים הנכונים בנוכחות עו"ס - בדר"כ בבית אבות ובתי סיעודיים יש טפסים מתאימים ואין חובה לפנות לעו"ד.
מנגד, ברגע שהחולה עצמו לא נתן הוראה בחייו לאי חיבורו למכשיר החייאה, וככל שמדובר על אירוע שקורה בפתאומיות, הנוהג והמנהג בבתי החולים, מד"א וכולי הם לחבר למכשירים מאריכי חיים...
תודה רבה על התגובה המהירה,
אז במקרה שלנו, שאין צוואה בחיים והחולה אינה במצב שהיא יכולה להחליט (ולכן מונה אופוטרופוס) החולה תחובר למכשירים ולאופוטרופוס אין את הזכות להחליט אחרת ?
אני שואלת כי בכל ביקור בבית חולים שואלים אותנו מה לעשות במקרה של החיאה ורציתי לדעת אם יש לנו את הסמכות לענות על השאלה.
כפי שרשמתי אם זה עניין פתאומי - הבעיה שלכם היתה גדולה כי לא הייתם יכולים לומר שאין לחברה למכונת החייאה. במקרה שלכם ומאחר ומדובר על מצב מוגדר, ידוע וצפוי מה העתיד צופן לחולה ויש מספיק זמן לברר עם האפוטרופוס מה דעתו, במקרה כזה תוכלו עפ"י החוק לומר כי אינכם מעוניינים לחבר את החולה למכשירי החייאה.
זה ההבדל בין מקרה שבו קורה אירוע פתאומי לבין מקרה צפוי, חולה כבר מאושפז, מטופל וכד'.
רק בריאות !
יש אבחנה בין ניתוח שהוא מבחירה ואינו דחוף כך שזקוקים לצו אפוטרופוס כדי לבצע אותו לעומת ניתוח או פרוצדורה שהיא דחופה שאז מאפשרים לבן משפחה לתת את הסכמתו. יתכן כי בית האבות עד כה לא כ"כ הקפיד על הנהלים והחוק ועכדיו הם מתחילים ליישר קו :-)
1. חוו"ד מרופא משפחה אינה עוזרת. את צריכה להחתים את פסיכוגריאטר על הטפסים המתאימים על מנת להגיע למסקנה כי יש לשלול את כשרותו המשפטית של בעלך. כמובן שיש לקחת בחשבון שבעלך יכול להתנגד...
2. כל עוד החשבון בנק של בעלך נפתח במהלך החיים המשותפים הרי שחלה חזקה כאילו יש ביניכם "חזקת שיתוף" והכספים שמצויים בחשבונו הם משותפים. תשובתי כאמור יכולה להשתנות אם יש הסכם יחסי ממון או מצב מיוחד בין בני זוג מבחינת ניהול פיננסי ביניהם.
3. כל עוד בעלך לא איבד את כשרותו המשפטית ולא מונה לו אפוטרופוס או לחילופין הוא לא נפטר (חו"ח), הרי שהבנק יסכים לבצע פעולות בחשבון רק לבעלים - בעלך. משכך, יהיה עליך לדאוג שבעלך יכניס אותך כמיופת כוח/שותפה לחשבון או צו אפוטרופסות או צו ירושה / צו קיום צוואה במקרה של מוות אם תרצי לבצע פעולות בחשבון של בעלך.
4. המדינה מביעה את דעתה לגבי מי שמבקש להתמנות כאפוטרופוס לאדם אחר. יחד עם זאת, ישנה העדפה ברורה לכך שמי שמתמנה כאפוטרופוס לאדם אחר יהיה מקרבה ראשונה ולכן בת הזוג ו/או הילדים הם בהחלט אופציה רלוונטיתומועדפת על בימ"ש.
בהצלחה.
חיה לזר נוטקין, עו"ד ומגשרת
רח' פלאוט 10, פארק המדע, רחובות
טל' 08-9453604, פקס 08-9453605
דיני משפחה I גירושין I צוואות וירושה
תודה על תשובתך המפורטת
את יכולה לענות על השאלה האם הרשויות מדווחות ומתי ?
בעקרון מי שאמור ללכת ולעדכן את הבנק ויתר המוסדות על הפיכת אדם פלוני לחסוי הוא האפוטרופוס שלו שכן זו חובתו עפ"י דין
צערי הבעיה שאת מעלה מוכרת. הרבה ערירים מתמנה להם אפוטרופוס מטעם איזו עמותה והטיפול בהם הוא פחות טוב מאשר אם היה מדובר על אפוטרופוס שהוא בן משפחה או מכר ותיק.
יחד עם זאת החובות של האפוטרופוס היא לתת מענה למי שמעוניין במענה. ככל שמדובר על אדם מוזנח שאינו מעוניין בעזרה וטיפול יהיה קשה ואולי אפילו בלתי אפשרי לחייבו. אפילו האפוטרופוס לא יוכל, אלא אם אותו אדם מהווה איום לעצמו או לסביבתו.
יחד עם זאת, אין זו בושה לבקש מבית המשפט לזמן את האפוטרופוס לחקירה ולבחון את פעולותיו או אפילו לבקש לקבל דו"ח על פעולותיו.
חשוב לזכור כי מי שאמור להשגיח על החסוי מתוך הקהילה אינו האפוטרופוס אלא מחלקת הרווחה...ולכן צריכים גם לבחון את מעשי העו"סים שמטפלים באותו קשיש
ראשית אני שמחה לשמוע ואין זה מובן מאיליו. רק בריאות לאביך ולבני המשפחה.
שנית, יש להוציא לבית המשפט לענייני משפחה הודעה ובקשה לבטל את המנוי ולעדכן אותם בנעשה. מאחר ובכל מקרה מדובר על מינוי זמני שניתן לכם ניתן להחליט שלא להאריכו ובתק' הביניים האבא עדיין ייחשב כ"חסוי" ויהיה זקוק לחתימה של האפוטרופוס בכל שעל ושעל. אפשרות אחרת היא לפנות לבית המשפט ולבטל את האפוטרופוס.
כמובן שאסור לשכוח חוו"ד של רופא בנושא כי אחרת לא תוכלו לבטל את ההכרזה על האבא כחסוי !
1. את הטפסים ניתן להוריד מאתר הרשות השופטת.
2. עליך למלא את הטפסים ולהחתים עו"ד. ניתן להחתים את עורכי הדין שיושבים בבתי המשפט השונים בפרויקט שנועד לתת פרנסה לעוה"ד הצעירים של "אימות חתימה" מטעם לשכת עורכי הדין. למיטב זכרוני העלות היום היא כ-52 ש"ח לאימות.
3. כמו כן עליך להחתים את הרופא על המסמך המצורף בטפסים הנ"ל.
בברכה,
עו"ד חיה לזר נוטקין
תודה על תשובתך.
הצו לאפוטרופוסות יצא וכך גיליתי שנפלה טעות במילוי הטופס שהוגש לבית-המשפט.
הטופס הוכן ע"י עו"ד שיושב במסדרון בית-המשפט וממלא טפסים תמורת 50 ש"ח.
היות הוכוונה היתה לקבל אפוטרופוסות על הגוף בלבד (לצורך קבלת טיפול רפואי לבני),
והיות וקיבלנו גם על רכוש למרות שזו לא היתה מטרת הבקשה, אני שואל:
א. האם יש אפשרות לפנות לבית-המשפט פעם נוספת ולהסביר שקרתה טעות במילוי הטפסים ולבקש לתקן את המצב לאפוטרופוסות על הגוף בלבד ?
ב. במידה והתשובה שלילית, האם קיימת אפשרות להגיש בקשה לביטול האפוטרופוסות ?
האם טעות במילוי טופס היא ארוע שאין דרך לתקן אותה והאם טעות במילוי מספר הזהות או באיות השם היתה מקבלת טיפול זהה, כלומר אין אפשרות לתקן.
מדוע אי אפשר לתקן טעות שנעשתה בתום לב ועוד ע"י עו"ד בבנין בית-המשפט ?
האם בני אדם חסינים מטעויות ?
טעית וזהו זה ?
בתודה מראש
עמית
שלום בשנית.
אני מבינה כי ניתן כבר צו אפו'.
משכך, אין חשיבות אם עו"ד צעיר, שאמור היה לאמת לך את התצהיר במסגרת פרויקט של לשכת עורכי הדין "אימות חתימה" החליט גם לתת לך ייעוץ או לעבור על החומר שכתבת לבית המשפט, שכן בפועל הטעות קיימת ולא משנה מי גרם לה.
מה שלא ידעתי קודם, זה שהצו אפוטרופסות כבר קיים. מאחר ואת הטעות גילתם אני מניחה מיד עם מתן הצו, הרי שאתם עדיין במתכונת של צו זמני ולכן יש מקום להגיש בקשה לפיה אתם עותרים לתקן את הצו ולציין כי נפלה טעות מהותית וכד'.
נ.ב: מאחר ואתם כאפוטרופוסים מחוייבים להגיש תוך 30 יום דיווח לאפו' הכללי אני מציעה כי תפנו אליהם בכתב ותבקשו להקפיא את הדיווח נוכל טעות שנפלה במינוי.
בהצלחה
חיה לזר נוטקין, עו"ד ומגשרת
רח' פלאוט 10, פארק המדע, רחובות
טל' 08-9453604, פקס 08-9453605
דיני משפחה I גירושין I צוואות וירושה
חיה לזר נוטקין, עו"ד ומגשרת
רח' פלאוט 10, פארק המדע, רחובות
טל' 08-9453604, פקס 08-9453605
דיני משפחה I גירושין I צוואות וירושה
"ניסיון עשיר בטיפול וייצוג בתחום דיני המשפחה והגירושין, ברגישות ובמקצועיות חסרת פשרות..."
"ליווי לכל אורך ההליך המשפטי אל מול הגורמים הרלוונטיים תוך דגש על מתן יחס אישי ומקצועי..."
"אני מאמינה כי יש להתחיל טיפול בתיק משפטי בתחום דיני המשפחה על ידי למידה ובניית אסטרטגיה שמתאימה לאותו לקוח ולאותו מקרה"
"מתמחה בתחום הגירושין והגישור, ועוסק בין היתר בתיקים בעלי מורכבות משפטית גבוהה, בסבלנות רבה, זמינות ושקיפות מלאה בכל צעד וצעד בדרך..."