סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על דיני חוזים(512)

שאל בפורום דיני חוזים

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

לפורום זה אין מנהל

רוצה לנהל את הפורום?

צור קשר

23/12/2018 09:54 נטליה ביטול חוזה ביטול חוזה
היי
חתמתי על חוזה שבו לא ציינתי תאריך כניסה, חוזה ל10 חודשים עד 30.9.18
רגע לפני הכניסה לדירה חזרתי בי וביקשתי לבטל את החוזה. בעלת הדירה ביקשה שאשלם לה למרות שלא גרתי בדירה, עד שאמצא מחליפה, או עד סוף החוזה.
האם החוזה תקף בלי תאריך כניסה?
תודה

כן. אם יש תאריך סיום ותקופה, אפשר לגזור מזה את תאריך הכניסה.
על פניו נראה שהחוזה תקף.

12/07/2018 20:41 יוסי דרישה לא הגיונית של בעל הדירה לשיפוץ תשתית דירה דרישה לא הגיונית של בעל הדירה לשיפוץ תשתית דירה
שלום
הארכתי חוזה שכירות שנה שלישית, בעל הדירה ביקש להעלות שכר דירה התניתי זאת במשא ומתן עבור התקנת חלון במרפסת שירות (במקור היה רק תריס רעוע דרכו נכנסו אבק ולכלוך וכן קור בחורף), בעל הדירה הסכים וביצע.

לאחר התקנת החלון החליט בעל הדירה כי אני צריך לתקן את מסתור הכביסה העשוי מברזל חלוד ע"י צביעתו בחומר שימנע המשך ההחלדה. מדובר בתשתית בניין שלא השתנתה מאז בנייתו בשנות ה-70! כמו כן מצב מסתור הכביסה זהה אצל כל יתר השכנים- כך שמדובר בבלאי סביר וטבעי שאינו קשור אלי כלל.

בעל הדירה כעת מאיים כי אם לא אתקן את זה הוא יהיה פטור מתיקון ליקויים בהמשך בדירה
איך מתנהלים מול דבר כזה והאם אני יכול לבטל את החוזה החדש שיכנס לתוקפו בקרוב, למרות שכבר נחתם?

06/06/2018 07:06 תומר צפיה ב*פשוט עסקאות* בכרטיס אשראי ע צפיה ב*פשוט עסקאות* בכרטיס אשראי ע"י הבנק.
שלום רב,
לאחרונה התברר לי שהבנק שבו אני מנהל את חשבוני, נתן הרשאות למנהלי הסניפים ולסגניהם, לצפות בפירוט העסקאות בכרטיס האשראי שלי (לא בסכום הכולל שאמור לרדת, אלא ממש את פרוט העסקאות, איפה קניתי ובאיזה סכום.)
בבדיקה שעשיתי בשלושה בנקאים אחרים, נאמר לי שאין לאף אחד הרשאה לראות את פירוט העסקאות אלא רק את הסכום הכולל האמור לרדת.
לצורך העניין, אם יש לי דברים אישיים (חוקיים לחלוטין כמובן) שאני רוכש בכרטיס שאינני רוצה שמנהלת הסניף (או אף אדם אחר לצורך העניין הזה) תראה שאני מבצע האם זה לא נחשב כחדירה לפרטיות?
ידוע לי, שגם עובדי חברות האשראי לא יכולים לצפות בפרטי העסקאות שלי במידה ולא פניתי אליהם ורק אז הנתונים עולים בפניהם.
מה אומר החוק לגבי זה?
תודה!
תומר.

13/05/2018 15:04 אליאור מחפש משרד/עורך דין עצמאי שיכול לספוג כמות גדולה של לקוחות! מחפש משרד/עורך דין עצמאי שיכול לספוג כמות גדולה של לקוחות!
מחפש משרד עורכי דין, שזקוק לעוד לקוחות, ויכול להכיל כמות גדולה של לקוחות.
לפרטים: 0542166156

10/05/2018 15:50 רינת חוזה הארכת שכירות - פגיעה במשכיר חוזה הארכת שכירות - פגיעה במשכיר
שלום, אנחנו משכירים דירה מזה 7 חודשים ובחוזה קיים סעיף של אופציה להארכה, לפיו על השוכר לחתום על חוזה הארכה עד 15.4.18 וכן תנאי הוא שיעמוד בתנאי החוזה ללא דופי ולשביעות רצונו המלאה של המשכיר. אלא שמדובר באדם שמכפיש אותנו ומדבר בגסות, ולמרות שהצענו לו להאריך את השכירות - הוא נמנע מלחתום עליה (אבל כן רשם בוואטסאפ שמעוניין להמשיך) גם כשהתרענו שבהעדר חתימתו נשכיר את הבית לאחר, הוא לא התנגד. אלא ששבוע לאחר מכן, כשכמעט סגרנו עם שוכר אחר - פתאום ענה השוכר הנוכחי שהוא כן רוצה להאריך את החוזה ואף התבטא כלפינו בגסות שוב.
האם אנחנו מחוייבים להיענות לבקשתו למרות שלא חתם בזמן על ההארכה ולמרות שאיננו שבעי רצון מהתנהלותו מולנו? אציין שחוזה ההארכה אינו בתנאים המקוריים, משום שהשוכר לא עמד במחוייבויותיו ולכן הכנסנו שינוי מסויים שהוסכם על הצדדים.
אודה לתשובה מהירה.
המון תודה

11/04/2018 16:12 אסי חוזה שכירות - דחוף חוזה שכירות - דחוף
משכיר הביא לי לחתום על שטר חוב לבטחון.
מופיע שם המשפט "המחזיק בשטר פטור מכל החובות המוטלות על מחזיק בשטר, לרבות מהצגה לתשלום פרוסס, הודעת אי כיבוד".
המשכיר מתעקש על הופעת משפט זה בחוזה.
מה משפט זה אומר והאם זכותי לבטל אותו?
מה אפשר לרשום במקומו?
תודה.

05/03/2018 15:34 נתן סולומון חיוב בעיקור כלבה חיוב בעיקור כלבה
לאחר שאימצתי גורה...וחתמתי על התחייבות לעקרה חקרתי בנושא ואין לי רצון לעשות זאת בגלל עצם הניתוח ותופעות הלוואי שהוא עשוי לגרור. אציין שאין חובה בחוק לעקר כלבה אלא אם כן היא מגזע מסוכן שזה לא המקרה...ובכל מקרה אין לי כוונה שלכלבה יהיו גורים...ואני מוכן להתחייב על כך. אולם העמותה מתעקשת שאבצע את העיקור למרות שמזמן האימוץ עברו כבר מספר חודשים...ובמידה ולא היא תדרוש את החזרת הכלבה או תשלום פיצוי גבוה מאוד...שאלתי האם יכולה העמותה לחייבי בעיקור או בתשלום הפיצוי...תודה.

שלום רב,

מכיוון שאין חובה בחוק לעקר, אין לנו אפשרות להשיב, בלא לראות את מערכת ההסכמים בינך לבין העמותה.

ככל שבהתחייבות שלך לעיקור אין חריגים או נקודות יציאה, לכאורה, ניתן לחייב אותך בעיקור או לחילופין - בפיצוי.

25/03/2018 13:47 אלון דיני בנקאות  חוזים דיני בנקאות חוזים
שלום
יש לאלמוני חשבון בנק בהמשך מצטרף פלוני לחשבון ללא הגבלה ומבצע כל מיני פעולות בחשבון לאחר 4 שנים פלוני עוזב את חשבון הבנק מחתים אותו שאין לו שום זכות יותר בחשבון יותר האם אדם שלא קשור לחשבון יוכל להשתמש בסעיף הזה ולטעון שעצם שפלוני חתם בבנק אין לו זכיות על כסף האם זה נכון

שלום רב,

ביחסים שבין הבנק לבין הלקוחות, הכסף בכל חשבון שייך רק למי שהחשבון על שמו. אם היום, יש רק מישהו אחד שהוא בעל החשבון, מבחינת הבנק כל הכסף בחשבון - שייך לו.

אם בין השותפים בחשבון יש טענות בנוגע לכספים, הם צריכים להסדיר זאת בינם לבין עצמם.

07/01/2018 08:58 עומרי חוקיות חוזה מול מטפלת בפעוטון חוקיות חוזה מול מטפלת בפעוטון
לפני כ-4 חודשים הכנסנו את הקטנטן שלנו לפעוטון חתמנו על "הסכם רישום" ל-12 חודשי פעילות מול המטפלת המפרט את השעות, הדרישות והתשלומים במסגרת. במסגרת חוזה זה נדרשנו לשלם מחצית מהחודש האחרון מראש וכן 450 ₪ עבור חוגים ביטוח ומתנות. כמו כן מצוין בחוזה כי במקרה ונחליט להפסיק את ההתקשרות מול הפעוטון, סכום זה לא יוחזר בנוסף אם לא הודענו עד ל-5 לחודש על הפסקת ההתקשרות 30 יום מראש נאלץ לשלם עד שארית החודש וכמו כן עוד חודש מלאה נוסף, כלומר היות והיום כבר ה-7 לחודש, זה אומר את החודש הזה, חודש הבא + חודש נוסף?

הסיבה לרצון העזיבה היא שלאחרונה נקראנו מספר פעמים לא להביא את הילד לפעוטון בגלל שהוא "משלשל" (בחוזה כתוב שהילד יכול לחזור לגן רק בחלוף 24 שעות מרגע השלשול האחרון) חשוב לציין שמרגע שהילד חזר הביתה לא היה זכר לשום שילשול ושום מצב בריאותי חריג. זוג הורים נוספים פנו אלינו בטענה שגם להם הדבר התחיל להתרחש לאחרונה. לאחר בדיקה שלנו מול ההורים הנוספים יש חפיפה מוחלטת בין הימים בהם הם התבקשו לא להביא את הפעוט שלהם לימים בהם אנחנו גם היינו בבית עם שלנו (אציין כי בפעוטון יש את הילד של המטפלת, הילד שלי ועוד ילד בלבד). נשאלת השאלה האם על בסיס ההתנהגות המחשידה הזאת בליווי של מקרים נוספים ניתן להגיד שהמטפלת הפרה הסכם בגלל אי הטיפול שלה ומכן החוזה בעצם בטל ?

שלום רב,

אם הטענה שלכם נכונה, אז נראה על פניו שיש עילה לבטל ההסכם. במקרה של ביטול מוצדק של הסכם, הסעיפים המאפשרים ביטול ללא הצדקה לא חלים, וניתן לבטל גם לפני תקופת ההתראה המוקדמת.

עם זאת, ככל שהדבר לא נעשה בהסכמה, וככל שהסכסוך יגיע לבית משפט, אתם תצטרכו להוכיח כי הביטול שלכם היה מוצדק, כלומר להוכיח כי המטפלת שלחה באופן פיקטיבי את הילדים הביתה (אם הבנתי נכון את טענתכם).

02/01/2018 09:00 SHEILA השוכרות מסרבות להכניס מתווך/בעל הנכס/לקוחות פוטנציאלים לדירה לצורך ניסיון מכירת הדירה שנתקבלה בצו ירושה. השוכרות מסרבות להכניס מתווך/בעל הנכס/לקוחות פוטנציאלים לדירה לצורך ניסיון מכירת הדירה שנתקבלה בצו ירושה.
שלום רב.
השוכרות מסתירות הפרות חוזה, דמות שלישית ובעל החיים שלה בנכס המושכר בניגוד לתנאי החוזה.
השוכרות + דמות השלישית נמנעות מכול קשר עם בעל הנכס מפאת גילוי ההפרות, ממש באקראי.
בתנאיי החוזה ההפרות הן יסודיות הללו הן מצוינות כיסודיות. ההפרות נמשכות "כרגיל" והנ"ל מתנהלות בחשאיות ובהסתר.
כול זאת לכאורה ובשם 'הפרת הפרטיות שלהן'. הן אינן ברות השגה בטלפון ו/או במקום. אינן מוכנות להיפגש בנוכחות עורכי הדין או מתווכים או וועד הבניין בו נמצא הנכס וגם אינן מוכנות להגיש תלונה במשטרה על "פגיעה בפרטיות" כנראה מחשש שהשוטרים יתנו לבעל הנכס אישור להיכנס עימם אל הדירה ולפגוש את ההפרות.
בסעיפי החוזה הן מחויבות בתנאים כמו שעות נוחות ובזמנים מתואמים מראש לאפשר לגורמים ולבאי כוחו של התובע והתובע עצמו להיכנס לדירה הן לבחון מצב הדירה באם ישנן הפרות ולשם ביצוע עסקת מכירה/השכרה את הדירה.
הדברים המתחייבים ממצבים ונתונים כלכליים חשובים מאין כמוהם, נמנעים מאם הבעלים של הנכס ומזה זמן ואין מושיע.
מה עושים במקרים מעין אלו. הבעיה מחריפה בשוק הנדל"ן (לדברי המתווך...) המצב המשפחתי כלכלי נפשי בין בני המשפחה הולך ומחריף עקב העיכוב המיותר. כיצד נוהגים לאור המציאות שנכפת לאור הפרות היסודיות בחוזה השכירות?

שלום רב,

במקרה של הפרת הסכם, יש אפשרות לפנות לבית המשפט ולבקש את פינוי המושכר. מדובר בהליך מהיר יחסית, שלאחריו יש צורך, ככל שיש חוב כספי, לפתוח הליך נפרד בנוגע לחובות (ההליך דן רק בהצדקה לפינוי המושכר).

עורכי דין מובילים בפורום דיני חוזים

עו"ד דקל קרבר

"נשמח לספק לכם שירותי ייצוג מקצועיים ולהשיג את התוצאות הטובות ביותר תוך דגש על שירות מסור ומקצועי..."

דרור הראל
עו"ד דרור הראל

מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.

גב' פנינה אריאלי

"גרפולוגית משפטית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לגרפולוגיה המשמשת כעדה מטעם בית המשפט..."