סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על דיני חוזים(512)

שאל בפורום דיני חוזים

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

לפורום זה אין מנהל

רוצה לנהל את הפורום?

צור קשר

01/11/2017 10:46 אדי הארכת חוזה שכירות הארכת חוזה שכירות
שלום,
יש לי חוזה שכירות שמסתיים בסוף 2017 ורציתי לשאול לגבי העלאה אפשרית בשכ"ד מצד בעל הבית.
יש לי בחוזה סעיף שאומר : "השוכרים מתחייבים לפנות בתום תקופת השכירות את הדירה ולהעמידה לרשות המשכירים כשהיא
נקייה ופנויה מכל אדם /או חפץ השייך לשוכרים, ולהחזיר את כל המפתחות".
האם זכותו של בעל הבית לבקש ממני יותר כסף בחוזה חדש או שמא ספציפית לפי הסעיף הזה לא ניתן לקבוע כך?
תודה

שלום רב,

בסעיף שצוטטת אין כל מגבלה על העלאת שכר דירה בחוזה חדש.

לכן, המשכיר יכול לדרוש שכר דירה לפי ראות עיניו, ואתה צריך להחליט אם מקובל עליך או לא. מקובל - תעשו חוזה חדש או תאריכו את הישן עם שינוי דמי השכירות. לא מקובל - חוזה השכירות יסתיים ותצטרך לפנות את הדירה.

21/10/2017 09:40 אריאל חוזה מול ע חוזה מול ע"וד
שלום רב,
לפני כשנתיים חתמתי עם עורך דין על ייצוג תיק דיני עבודה. עורך הדין לא היה זמין, היו לו טעויות חישוביות רבות (לדוגמא, בחישוב תשלומי הפנסייה העוד חישב רק את הצד של המעביד ולא הכניס את הצד שלי למרות שבתלושי המשכורת כן נגבו ממני כספים אך לא שולמו לאף קרן, כלומר המעביד היה חייב לי את כל חלקי הפנסייה).
לבסוף הוגש כתב תביעה ומכיוון שהמעסיק לא הגיב לתביעה קבע השופט פסק דין בהעדר הנתבע על סכום התביעה שלי.
בהסכם שלי מול עורך הדין נכתב במפורש:
1. "1500 שח כולל מעמ כתיבת כ.תביעה + 15% שכ"ט מהסכום שיתקבל בסיום ההליך בין אם בפס"ד/ פשרה. בנוסף , אגרת פתיחת תיק בית משפ"ט + 150 ש"ח שליח.
2. בגין כל הליך נוסף יוסדר תשלום בנפרד וכרוך בתשלום שכ"ט בנפרד.
3.הלקוח מתחייב לשלם את שכה"ט הנ"ל אף במקרה של פשרה ו/ או באם יגבו תשלומים כלשהם מן הצד כשנגד ע"י הלקוח באופן ישיר".
לאחר קבלת פסק הדין התברר לי כי המעסיק הכריז על פשיטת רגל וגם החברה בה עבדתי נמצאת בליך פירוק חברה, הנ"ל הצריך אותי להגיש תביעה לכונס נכסים בעצמי (ללא הייצוג) וככל הנראה אקבל סכום כסף חלקי מביטוח לאומי בגלל היותי עובד.

שאלתי- האם אני נדרש לשלם לעו"ד אחוזים מהתביעה? גם אם מההליך שהוא עשה עבורי לא קיבלתי כסף כלשהו? לפי הבנתיאני נדרש לשלם עבור כתיבת התיק, תשלומי משפט ושליח אך לא מגיע לעו"ד סכום מהתביעה.
האם אני צודק?
תודה מראש

שלום רב,

לפי מה שהבנתי משאלתך, אתה מבסס את התביעה שלך לכספים מהחברה על פסק הדין שקיבלת בבית הדין לעבודה.

אם זהו המצב, אז הסכום שתקבל נובע, בין השאר, מעבודת עורך הדין.

בנסיבות אלה לדעתי יש לשלם לעורך הדין את האחוזים שהוסכם עליהם בהסכם שכר הטרחה.

25/09/2017 08:34 קרן האם יש עילה לפנייה לוועדת האתיקה של עורכי הדין ועילה להחלפתו של המייצג האם יש עילה לפנייה לוועדת האתיקה של עורכי הדין ועילה להחלפתו של המייצג
תיק המתנהל תקופה ארוכה מאוד נסגר מחוסר מעש (תביעה של מאות אלפים), על אף התראות שנשלחו מבעוד מועד מטעם בית המשפט לפני כן אל הצדדים.
עורך הדין התעלם מהתראות אלו וכמו כן גם התעלם מלקוחותיו לאורך חודשים ארוכים ולמשך תקופות ארוכות - ולא משיב לפניותיהם.
בנוסף, באופן עקבי לא מעוניין עורך הדין להשיב טלפונית (שלא לדבר על פגישה) אלא רק בהודעות ותיכתובות ס.מ.ס, וגם זה מעט מאוד (וזאת לפני סגירת התיק ואף לאחריו לכשנפתח מחדש תחת מספר תיק אחר).
קידום הדברים בתיק והתביעה מתנהלים מצידו בעצלתיים ומתבצעים כמעט רק ואם בכלל, לאחר שליחת תיזכורות חיוניות אליו.
1. האם זוהי עילה מוצדקת להחלפתו במינימום (עד אפס) תשלום שכר טירחתו (המבוסס לפי חוזה אך ורק על אחוזים ממה שהיה ואם בכלל היה נפסק בסוף בתיק) ?
2. האם זוהי עילה מוצדקת לפנייה ללשכת האתיקה של עורכי הדין בגינו ?
תודה מראש על כל התשובות!

שלום רב,

ראשית אבהיר כי בתיקים שאינם פליליים, ההחלטה אם להחליף את עורך הדין המייצג נתונה ללקוח, והוא רשאי להחליף את עורך הדין גם בלא נימוק.
עם זאת, עורך הדין רשאי לתבוע שכר טרחה, ולעניין זה ראי תשובתי לשאלתך הקודמת מאתמול.

בנוגע לוועדת האתיקה - על עורך דין לפעול בנאמנות לטובת הלקוח שלו, ועליו להתנהג בדרך ראויה המכבדת את המקצוע. אם את סבורה כי עורך הדין שייצג אותך הפר את חובותיו כלפייך, את כמובן רשאית לפנות לוועדת האתיקה.
נבהיר, כי לאחר פנייה לוועדת האתיקה, הוועדה עצמה בודקת את המקרה והיא זו שמחליטה אם להגיש אישום משמעתי נגד עורך הדין. עצם הפנייה לוועדת האתיקה רק מתחילה את הבדיקה בעניינו של עורך הדין. בנוסף, ועדת האתיקה אינה תחליף לעילות תביעה אישיות נגד עורך הדין. אם את סבורה שעורך הדיןנהג ברשלנות ונגרמו לך נזקים עקב כך, יש להגיש תביעה מתאימה לבית המשפט המוסמך.

כתיבה וחתימה טובה.

24/09/2017 09:23 קרן החלפת ייצוג בעיצומו של משפט מאוד ארוך החלפת ייצוג בעיצומו של משפט מאוד ארוך
החלפתי ייצוג (מסיבות מאוד מוצדקות לדעתי). החוזה שכ"ט עם עורך הדין שהוחלף כלל סעיף אחד בלבד וחצי עמוד - ששכר טרחתו יהיה באחוזים בלבד מהסכום שיפסק (ללא התניות, נקודות יציאה, או סייגים כלשהם).
1. האם יוכל לתבוע אותי על עבודה שהשקיע עד כה - כל עוד לא נפסק סכום בפסק הדין בתיק שבו יוצגתי על ידו ?
2. אם כן, האם ביהמ"ש בתביעה כזו מצידו צפוי להתחשב בי ובסיבות בגינן הוחלף (מעילה באמון מתועדת, התעלמות ארוכת טווח ועוד), ובעיקר בסעיף שכר הטרחה שהוזכר לעיל - ולהתנות תשלום אליו רק כפועל יוצא של מה שיפסק בתיק שהוא כבר לא מייצג אותי בו?

שלום רב,

עורך הדין בהחלט יכול לתבוע את שכר טרחתו. במקרים בהם הוחלף הייצוג באמצע בגין בעיות כפי שהצגת, בתי המשפט נוהגים לפסוק לפי העבודה שהושקעה בפועל, והם יכולים לשקול גם את הנסיבות בגינן הוחלף הייצוג.
לא בטוח שבית המשפט יפסוק שעליו להמתין לאחוזים מסוף התיק, שכן עורך הדין כביכול יוצא מהתמונה כבר עכשיו.
כדאי לשקול לנסות ולהגיע איתו להסכמה על שכר הטרחה שמגיע לו ועל אופן התשלום.

23/09/2017 05:00 א הסכם במשא ומתן הסכם במשא ומתן
שלום
משא ומתן שנמשך שנה וחצי בין האבא של ילדיי לביני- התסיים בחתימה מצידו על ההסםכ. אחרי שבוע שבועיים הוא עבר עורך דין וביטל את הסכמתו להסכם (ראוי לציין שבזמן הז ההי הלנו ויכוח על ניסוח שולי וקטן מההסכם).
עורך דינו החדש כתב במכתב לעורכת דיני שהמשא ומתן כשל ושהוא מבקש את כתבי הטענות להעביר אליו. למרות זאת המשכנו במשא ומתן כשעורך הדין שלו וכתב שאין הסמכות וההסםכ מבוטל וביטל את רוב הסיכומים המהותיים בהסכם ההוא.

כעבו רחצי שנה נוסת שוב הגענו להסמכות על הסכומים אבל לא נוצר שום הסכם חדש או טיוטא ושוב פוצץ את המשא ומתן הצד שכנגד כשביקש לשמו רלו את הזכות לתבוע אותי בעתיד תביעה נזיקית. מדובר בהפרת סעי ף בסיסי בהסכם- של העדר תביעות הדדיות שהיה מוסכם על כולנו במשך כל תקופת המשא ומתן.

שאלותיי הן:
האם אני יכולה לטעון שהו אניהל איתי משא ומתן בחוסר תום לב כשכל פעם הו אמפוצץ אותו - במטר הלהימנע מתשלומי מזונות כל אותה תקופה?
האם אני יכולה לטעון לנזקים בעקבות ההפכפכות שלו?
ושאלה אחרונה- עורך דינו משום מה מתעקש לומר שההסכם הראשוני שאותו הפר הלקוח שלו- עדיין קים, וכל השינוייים בוצעו בו בוצעו כטיוטות וגרסאות שונות שלו ושלא מדובר על הסכם חדש. לאחרונה משום מקום הוא הכניס כל מיני שינויים באותוה סכם מקורי - שכאמור משנות אותו לחלוטין! ובניגוד לטענתי שלמעשה הלקוח שלו הפר את ההסכם כשעבר ע אליו ושאני דורשת כרגע שיקיים אותו ככתב וכלשונו. זה משמעותי כי בהסכם ההוא היתה הסכמה על מזונות רטרואקטיביים בעלות גבוהה והוא כרנאה רוצה לטעון שנתתי הסכמתי לויתור על זה או לא יודעת מה. למה הוא מתעקשת לומר שכל השינויים בוצעו על טיוטאת ההסכם ההוא כשבפועל אין שום הסכם כתוב, ולא היה במשך כל התקופה שהלקוח שלו עבר אליו, ורק עכשיו כשאנחנו עומדיםבפני משפט הוא מציף אותי במיילים וטוען שההסכם המקורי הוא הבסיס לטיוטאת ההסכם שנבנתה?

תודה רבה

שלום רב,

ראשית, זה נשמע כמו מקרה סבוך, ארוך ומלא פרטים, ועדיף להתייעץ עם עורך הדין שליווה אותך בכל התהליך, משום שהוא בקיא בכל הדקויות, אשר בהחלט יכולה להיות להן השפעה על התשובות.

על פניו, יש אפשרות לטענות בנוגע לחוסר תום לב, בייחוד אם היה נוסח מוסכם על שני הצדדים של ההסכם.

את הנזקים שנגרמו לך, ככל שנגרמו לך, צריך לכרוך עם טענת חוסר תום הלב, שהיא יכולה להקים את הבסיס לקבלת הפיצויים.

בנוגע לשאלה השלישית - אין לי דרך להשיב משום שאני לא בקיא בפרטי המקרה ולא יכול להעריך את הטקטיקות של עורך הדין.

בהצלחה ושנה טובה.

17/09/2017 15:36 שמעון האם סיליבוס מהווה חוזה מחייב עם הסטודנט האם סיליבוס מהווה חוזה מחייב עם הסטודנט
אני סטודנט במכללה, סיימתי שנה ב, הלימודים מתקיימים פעם בשבוע מ 830 עד 15:30. בעקבות שינויים פנימיים של החוג (קיצור שנת לימודים) החלו להאריך את שעות הלימוד לסטודנטים של שנה לפני (אלו שמסיימים שנה א), כאשר נשאלנו אם אנו מעוניינים בהוספת שעות, הצבענו נגד (הרוב). עכשיו עם פתיחת שנת הלימודים החדשה, רוצים בכל זאת להוסיף שעה וחצי (לסיים ב 17:30)
בניגוד למה שסוכם בכלל עם הקבלה ללימודים, שהלימודים יסתיימו ב 15:30, ובניגוד להצבעה הכיתתית שנערכה שנה קודם לכן. יש לציין שרבים מהסטודנטיות אימהות שעל סמך זה נרשמו ללימודים בכללה, סיום בשעה מוקדמת.

בקיצור, האם ניתן לראות פה הפרה של חוזה עם הסטודנט (בתקנון המכללה אין פרטים על הסיליבוס עצמו ומעמדו המשפטי אם בכלל).

שלום רב,

היחסים בין הסטודנטים והמוסד הלימודי מוסדרים בתקנון של אותו המוסד.

בד"כ יש זכות למוסד לשנות את לוח הלימודים ושעות הלימוד.

אם אין שום איזכור לעניינים מסוג זה בתקנון, יש לבחון את המצגים שהציגו במכללה לפני ההתקשרות בקשר לשעות הלימוד.

לדעתי אין סיבה שסילבוס של שנה אחת יחייב את המכללה לכל שנות הלימוד.

02/08/2017 08:20 גולי דאוד חוזה שכירות חוזה שכירות
היי,

בתאריך ה1.8 הסתיים חוזה השכירות שלי כאשר נותר לי חשבון חשמל אחד לשלם שטרם הגיע חיובו ועל כן סוכם עם בעלת הדירה שנסגור חשבון לאחר הגעת החיוב.

*במהלך שהותי בדירה, ממש בתחילת החוזה, לפני כשנה, מכונת הכביסה שלי השתחררה והייתה רטיבות שגרמה לנזק קליל בקיר שסיוד קל פותר את הבעיה. לציין, היא הייתה מודעת לכך ולא אמרה דבר על תיקון הנזק (מינורי ככל שיהיה).

*לבקשתה ולהסכמתי יצאתי מהדירה עוד ב30.7 כדי שהיא תוכל להכניס צבעי ולצבוע את הדירה. לציין, שהיא לא הזכירה דבר על כך שזה הולך להיות על חשבוני...גם כאן, צביעה מינורית...

כעת היא מבקשת תשלום על צביעה כל הדירה ותיקון הרטיבות לאחר שהיא הביאה מישהו שיעשה זאת...האם היא יכולה לדרוש מממני מחיר על התיקון שהפתיעה איתו? למרות שלא היה בהסכמתי אלא על דעת עצמה..לציין, כי יש לי אצלה ערבויות שאינה מוכנה להחזיר טרם אשלם לה את שדורשת.

אודה למענה

שלום גולי,

באופן עקרוני שוכר אמור לתקן נזקים שנגרמו בגינו למושכר, אלא אם בעל הבית ויתר לשוכר.

בנוגע לצביעה - המצב שונה אם בעלת הבית מחייבת אותך על צביעה של כל הדירה או רק של האזור הפגום (בנוגע לצביעה של כל הדירה - יש לראות אם יש הוראות הדנות בכך בהסכם).

כמובן שגם תיקון שמבוצע על חשבונך צריך להעשות בתום לב ובסבירות, ולכן קודם כל היה ראוי להודיע לך שהיא מתכוונת לבצע תיקון ושהיא חושבבת שאת צריכה לשאת בעלותו, וכן יש לבחון גם את עלות התיקון בפועל, לעומת השאלה כמה אמור לעלות תיקון כזה באופן רגיל.

ניתן גם להתחשב, במסגרת ההתחשבנות הכוללת ביניכם, בעובדה שיצאת, לפי מה שאני מבין, יום או יומיים לפני תום התקופה לבקשתה..

לעניין חברת החשמל - אפשר להתקשר אליהם טלפונית ולסגור חשבון, לא צריך להמתין שיגיע בדואר.

02/08/2017 22:33 גולי שאלת המשך

תודה רבה על המשוב המהיר והעינייני. לצורך הבנה, היו לה מספר פעמים בהם שוחחה איתי בשבוע האחרון לפני תום חוזה, נכחה בדירה לא מעט פעמים, אך לא אמרה דבר על תיקונים על ובטח שלא יהיו על חשבוני, אלא רק שמכניסה צבעי וזהו, ועוד ביקשה שאצא קודם לשם כך...ובנוסף העובדה שבעלה נכח בדירה בצאתי וסכמנו שישיבו לי את הערבויות בסיכום חשבון החשמל ולא אמר מילה על תיקון נזקים כאלו ואחרים- האם יש להם עדיין זכות להחזיר לי את הערבויות בניכוי המחיר שדורשים? כעת נוצר מצב שידה על העליונה וכי כספי הערבות שלי אצלה והיא לא מוכנה להחזיר לי את עלות התיקון שלטענתה אני צריכה לספוג... האם יש לי מה לעשות בנושא?

11/07/2017 10:29 אסף קניתי רכב וקיבלתי מידע חלקי בגילוי נאות קניתי רכב וקיבלתי מידע חלקי בגילוי נאות
לא כתוב לי בטופס את ההסטוריה הביטוחית והאם הרכב עבר תאונה רק כתוב איפה אפשר לגשת למידע... האם זה נקרא מידע חסר? שמהווה הילה לתביעה וביטול הסכם? תודה מראש

שלום רב,

אם ניתנו לך הזדמנויות לבדוק את החומר, ואף הפנו אותך למקום הנכון, הדבר יקשה עליך מאוד לבטל את ההסכם מהסיבה הזו.

קונה סביר וזהיר צריך לבצע את הבדיקות לפני הרכישה.

09/07/2017 18:03 ליאור חוזה ללימוד אנגלית חוזה ללימוד אנגלית
סעיף 4(ב) לחוזה ביני לבין החברה עוסק בביטול שמוגש בכתב עד 4 ימים לפני השיעור הראשון ולא יאוחר מ-45 יום ממועד ביצוע העסקה, וקובע שבמצב כזה ביטול מזכה את הלקוח בהחזר כספי מלא, למעט דמי ביטול בשיעור של 400 ש"ח.
4(ג) קובע שביטול השתתפות בקורס אחרי מועד זה, מכל סיבה שהיא, למעט ביטול ע"פ חוק, לא יקנה ללקוח כל פטור מתשלום שכר הלימוד, והלקוח יהיה חייב בתשלום שכר הלימוד במלואו.
האם יש לי דרך לעשות משהו? חבל לי מאוד, אני משלם הרבה מאוד כסף ולא משתתף בכלל בקורס.

שלום רב,

ככלל, זה מסוג הדברים שהצדדים יכולים להסדיר כראות עיניהם בהסכם, ובמקרה כזה הם רשאים לשמור את כל הכסף.

מצד שני, צריכה להיות סבירות. ניתן להניח שהם יטענו שלא רשמו מישהו אחר לקורס ולכן הפסידו את שכר הלימוד ממנו, ולכן זה הוגן שאתה תשלם את שכר הלימוד. עם זאת, אם שכר הלימוד גבוה מאוד, יכולה להישמע טענה שזה עולה בהרבה על הנזקים שנגרמו להם בפועל. לזה יש להוסיף את נסיבות הביטול (כלומר - אם הביטול נובע מסיבה מיוחדת כמו אסון משפחתי חלילה או סתם כי לא בא לכם).

שווה לנסות לדבר איתם לראות אם מוכנים להחזיר חלק מהכסף או לרשום אותך לקורס אחר.

20/06/2017 08:26 השואלת שאלות בנוגע לקבלנות  משנה שאלות בנוגע לקבלנות משנה
היי
בעלי בעל עסק עצמאי פטור בתחום הגינון. לאחרונה פנה אליו שכנו שהוא בעל חברה לשיווק בתחום הגינון וכמו כן מקים גינות ציבוריות ומשטחי בטיחות לגני ילדים. הוא הציע לו להיות קבלן משנה- יקבל עבור עבודה בלבד- שכנו מביא את החומר והכל ומשלם רק על עבודה 25שקל למטר. העובר ושאר ההוצאות יהיו על בעלי. מה החוזה שצריך להיות בינהם ועל מה כדאי לשים לב? האם זה משתלם ?

שלום רב,
נתחיל מהסוף - השאלה האם זה משתלם היא שאלה כלכלית-מסחרית ולא משפטית. אתם צריכים להתחשב בהיקף העבודה הקיים וזה העתידי המוערך, לשקלל עלויות והכנסות כיום ובעתיד ולקבל החלטה מסחרית, האם הדבר כדאי או לא.
בהתאם להחלטה שתקבלו, צריך יהיה להסדיר בהסכם את כל ההסכמות המסחריות ביניכם ויחד עם זאת נושאים נוספים כגון חלוקת האחריות, מנגנונים לביצוע העבודה, מנגנוני תשלום, יחסי עובד-מעביד וכיו"ב.
יש מגוון רחב של נושאים שיש להסדיר בין הצדדים, ומומלץ לעשות זאת עם עורך דין שזה תחום עיסוקו.

עורכי דין מובילים בפורום דיני חוזים

עו"ד דקל קרבר

"נשמח לספק לכם שירותי ייצוג מקצועיים ולהשיג את התוצאות הטובות ביותר תוך דגש על שירות מסור ומקצועי..."

גב' פנינה אריאלי

"גרפולוגית משפטית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לגרפולוגיה המשמשת כעדה מטעם בית המשפט..."

דרור הראל
עו"ד דרור הראל

מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.