עליכם להגיש בקשה לרשם הירושות לצו קיום צוואה. אם החברה של אביכם המנוח תגיד התנגדות היא תועבר להכרעת בית המשפט לענייני משפחה.
בברכה,
אביב סטרול, עו"ד
מנהל פורום משפחה
עליך לפנות לפורום מיסוי.
היי,
זה תלוי בהחלטת בית המשפט לזימון עדים. בדרך כלל מגישים בקשה לזימון עדים ומבקשים שיוזמנו באמצעות המזכירות ואז בית המשפט מחליט אם אתה תבצע להם המצאה כדין עם שליח ומסור להם את ההחלטה לזימונם לעדות.
בברכה,
אביב סטרול, עו"ד
מנהל פורום משפחה
היי,
הבעלות שלך על הדירה רשומה על שמך וכל עוד היא רשומה על שמך במרשם המקרקעין (טאבו) או במרשם הזכויות ולא ניתן פסק דין בבית המשפט שאומר אחרת הדירה בבעלותך לפי אחוזי הבעלות שהיא רשומה עליך. לכן אין התיישנות על בעלות של דירה.
בברכה,
אביב סטרול, עו"ד
מנהל פורום משפחה
עליך להגיש תביעה לצו עשה כנגד הסבא והסבתא. לדעתי, לא ניתן יהיה להכריח אותם בצו בית משפט. סיכויים נמוכים.
אביב סטרול, עו"ד מנהל פורום משפחה
שלום רב,
ניתן לפנות לעמותת "הלב במשפט" שם מתנדבים עורכי דין בכל התחום האזרחי.
את פסק הדין והזמנים שנקבעו יש לקיים כלשונו.
אין חובה לפנות לצד השני אך אני סבור ששווה לנסות בטרם פנייה לבית המשפט.
ההליך שמתאים הוא בקשה לנקיטת הליכי ביזיון בית המשפט שם ניתן בהליך זה לבקש קנסות בגין אי קיום החלטת בית המשפט כלשונו.
לתיאום פגישת ייעוץ ניתן לפנות אלי בנייד: 052-5407233.
אביב סטרול, עו"ד מנהל פורום משפחה
ברגע שחזרתם לחיות ביחד השאלה אם מתקיים יחסים של ידועים בציבור קרי: משק בית משותף וחזקת שיתוף רכושי אם התשובה היא בחיוב אז זה בדיוק כמו זוג נשוי התא הזוגי צובר זכויות שיחולקו שווה בשווה עד מועד הקרע העתידי בתקווה שלא יהיה. המלצתי, לערוך הסכם ממון ולאשרו בבית המשפט למשפחה שיגדיר את אופן חלוקת הרכוש במידה ויחול קרע ביניכם ותיפרדו.
לתיאום פגישת ייעוץ ניתן לפנות אלי בנייד: 052-5407233
בברכה,
אביב סטרול, עו"ד מנהל פורום משפחה
פסק הדין בבע"מ 919/15 קובע כי במצב המשפטי כיום, יש לבחון את פערי ההכנסות בין ההורים ואת זמני השהייה של כל הורה עם הילדים ולפיהם לקבוע את שיעור המזונות. אולם, הוא עדיין משאיר שיקול דעת נרחב, לבתי המשפט לענייני משפחה בכל מקרה לגופו. הלכה למעשה, אם זמני השהות שלך רחבים ניתן לבקש להפחית שיעור המזונות לפי זמני השהות של הילדים עמך. כמו כן, בהליך תביעה להפחתת מזונות עליך להגיש תצהיר עדות ראשית המעיד על ירידה בהכנסות שאני מבין שכבר לא קיימת לכן זה עלול להשפיע על סיכויי ההפחתה ועל היקף ההפחתה שכן לא קיים כבר השינוי הנסיבות המהותי של ירידה בהכנסה.
תודה רבה אביב על התשובה. אחדד את השאלה שלי:
השאלה היא אם התקיים שינוי נסיבות בזמן הגשת התביעה ורואים כי אכן התקיים הן לפי כתב ההגנה. האם במידה ושינוי הנסיבות "חוזר אחורה" במהלך ההליך למה שהיה בפסק הדין ---- אך עדיין הנתונים מראים כי יש חוסר צדק והפרשי שכר משמעותיים כמו במפסק הדין---- האם בית משפט יכול לדחות תביעה בתואנה ששינוי הנסיבות חזר אחורה?
או האם במידה והוכח בזמן הגשת התביעה כי התקיימו שינויי נסיבות ולמרות וכי שינוי הנסיבות "חזר לאחור במהלך ההליך, על בית המשפט עדיין לבחון מחדש כעת על פי בעמ 919/15 גם אם במידה מופחתת לאוןר פערי הכנסה שעדיין מהותיים גם לפי פסק הדין?.
לדוגמא:
בפסק הדין הוחלט על מזונות מהורה א' - משתכר 8000 להורה המשתכר גבוה 13,500 ש"ח. ילדים מעל 6. זמני שהות 7/7.
פסק הדין ניתן כמה ימיןם לפני 919/15.
הורה א' ערער. בערוער רק הופסקו המזונות ששילם הורה א' (שמשתכר פחות) כי זו היתה תביעה של הורה ב' (שמשתכר יותר) למזונות על פי ההלכה הישנה.ולךכן לא קבעו מזונות מהורה ב' להורה א' בערעור ורק הפסיקו אותם.
שנה לאחר פסק הדין הורה ב' התחיל עבודה חדשה ב שכר של 24,000 ש"ח. הורה א' נשאר עם 8,000.
שנה אחרי הערעור הגיש הורה א' בקשה לחישוב מזונות לפי 919/15 בגלל שינוי נסיבות - בעיקר בגלל עליית שכרו של הורה ב' שהיא מהותית.
הגיעה הקורונה וההליך נמשך...אך כתב ההגנה והנספחים אכן מראים שכר הורה ב של 24,000 בשנה שלפני הבקשה לחישוב לפי 919/15.
בקדם משפט הורה ב' עדכן את השופט כי פוטר ועבר לעבודהחדשה בשכר של 14,500
השופט טוען כי ההבדל/שינוי הנסיבות כעת לא מהותי ומבקש מהורה א' (8000 ש"ח) לשקול משיכת התביעה.
היות ופסק הדין ניתן לפני 919/15 ועדיין יש הבדלים מהותיים האם אין מקום עדיין לקבל את הבקשה ולחשב את המזונות על פי 919/15? שכן בפסק הדין נפסקו מזונות להורה א' (8000) לידי הורה ב' (13,500) זמני שהות 7/7?
האין שיקול צדק ושוויון לרבות טובת ילדים לא גוברת על נסיון בית המשפט להביא לסופיות דיון/סיום הליכים בין הצדדים מתוך כוונה להותיר לפי תוצאת הערעור בעבר והותרת מזונות 0?
בע"מ 919/15 קובע כי באחריות הורית משותפת שיש זמני שהות שווים ושוויון בהכנסות - כל צד זן את ילדיו. ממה שאתה מתאר, קיים יתרון משמעותי להורה ב' בהיקף הכנסותיו של 40 אחוז מהורה א' ולכן לדעתי יש מקום לחייב את הורה ב' במזונות ילדים באופן מופחת.
לתיאום פגישת ייעוץ ניתן לפנות אלי בנייד: 052-5407233.
בברכה,
אביב סטרול, עו"ד מנהל פורום משפחה
יש להגיש תביעה לבית המשפט למשפחה לצו עשה שמורה לעמידר לתת לכם להיכנס לדירה לפנות את חפציה.
יש להודיע לעירייה לחברת החשמל שהנ"ל נפטרה ולשלוח להם תעודת פטירה ולסגור חשבונות עד שמתי שהדירה עברה לחזקת עמידר.
לגבי עלויות ייצוג משפטי ניתן ליצור קשר עמי קשר בנייד: 052-5407233
בברכה,
עו"ד אביב סטרול מנהל פורום משפחה.
"ניסיון עשיר בטיפול וייצוג בתחום דיני המשפחה והגירושין, ברגישות ובמקצועיות חסרת פשרות..."
"הניסיון המקצועי שלי יחסוך לכם מס.."
משרד עורכת הדין ריקי אופק מציע שירותי משרד בתחומים של -פשיטות רגל ייצוג חייבים,פירוקי חברות,דיני משפחה ודיני עיזבונות.
"אני מאמינה כי יש להתחיל טיפול בתיק משפטי בתחום דיני המשפחה על ידי למידה ובניית אסטרטגיה שמתאימה לאותו לקוח ולאותו מקרה"
מנהל משרד התחום דיני משפחה , הסכמי ממון , הסכמי גירושין מורכבים , ירושות צוואות ועוד. צוות המשרד ישמח להעניק ייעוץ וליווי מקצועי בכל שלבי התהליך
עו"ד אמיר שי המתמחה בהליכי משמורת משותפת, בסקירה מרתקת על הקונפליקט המתעורר עקב משמורת במשפחות בהם ההורים אינם מסתדרים ביניהם.