שוכרים שביקשו לעזוב את הדירה לא שילמו שכר דירה אחרון(בחוזה הם מחוייבים בהתראת 60 יום מראש והמשך תשלום שכר דירה באם לא נמצא שוכר חליפי המוסכם) .הצק שלהם לא כובד עקב הגבלה בחשבון. האם ואיך לפנות להוצאה לפועל או לבית משפט לתביעות קטנות?
כאשר השוכר מעוניין לבטל את חוזה השכירות לפני הכניסה לאחר חתימת החוזה
לאחר שגילה כי המתווך הטעה את אותו לגבי כמות החדרים המדויקת
בשטר בעלות הדירה רשומה כדירת 2.5 חדרים ובמודעה באתר יד 2 היא משווקת כדירת 3 חדרים דרך מתווך. המתווך הציג את הדירה ושיווק אותה כדירת 3 חדרים. ובחוזה שכירות, עליו חתמו השוכר והמשכיר, כמות החדרים שצוינה הינה 3
שטר הבעלות הוצג לשוכר רק לאחר חתימת החוזה לאחר שנתן אמון במתווך ובבעל הדירה
השוכר ציין בפני המתווך, יום לאחר חתימת החוזה, זמן קצר לאחר קבלת שטר הבעלות, כי הוא הטעה אותו לגבי כמות החדרים של הנכס. המתווך טען להגנתו כי מדובר ב2.5 חדרים מאחר וממ"ד נחשב כחצי חדר ומה זה משנה כי השוכר ראה את הדירה ואהב אותה והיא אינה מיועדת לקניה לכן מידע זה אינו רלוונטי. למותר לציין שזה לא משנה מדוע הדירה נחשבת כ- 2.5 חדרים. על המתווך לשווק את הדירה עם פרטיה הנכונים ולא לעגל כלפי מעלה את כמות החדרים שיש בדירה.
המתווך לקח תשלום בגין עמלת תיווך על סך 4000 שח במזומן ולא העביר לשוכר קבלה, השוכר לא הוחתם על מסמך שמתאר קבלת שירותי מתווך והתיווך לא מוזכר בחוזה. התיווך הינו ספציפי לדירה שפורסמה והמשכיר הוא זה שקיבל את שירותי המתווך בפועל. השוכר הוא זה שנדרש לשלם למתווך בפועל(על כך שהמתווך הציג לו את הדירה במשך חצי שעה). יש תיעוד בסמס כי המתווך קיבל סכום על סך 4000 שח וכי הוא זה שתיווך את הדירה וליווה את השוכר עד רגע חתימת החוזה.
המתווך, בתשובתו לגבי כמות החדרים, היה תקיף ועצבני, האשים את השוכר ולא הודה בטעותו ובהטעיית השוכר .
השוכר הבין כי נקלע לבעיית אמון עם המתווך ובעל הדירה וכי למשכיר ישנה יכולת להכריח אותו לשכור את הדירה לפחות בשלושת החודשים הראשונים וזאת במידה והמשכיר יחליט שעיוות האמת בנוגע לכמות החדרים אינה סיבה מספקת לביטול חוזה. ולכן החליט השוכר לנסות לסיים את החוזה שלא ברוח קרב ולטעון ששגה בכך שחתם על החוזה וכי לא יוכל לעמוד בהוצאות הכספיות לטווח הארוך
פחות מיומיים לאחר חתימת החוזה, המשכיר גילה רחמיו כלפי השוכר והסכים לביטול החוזה
השוכר ביקש החזר כספי מהמתווך שסירב בתוקף
לאחר ביטול החוזה, השוכר סיפר למתווך את סיבת הביטול האמיתית ודרש את הכסף בחזרה בגין הטעיה בדבר כמות החדרים
המתווך עדיין לא מודה בטעותו ומתקרבן
בעל הדירה גם כן אינו מודה בטעותו ומתעקש שהביטול היה בגין בעיה כספית ולא יכול להיות שהעילה לביטול חוזה היא הטעיה מאחר שהשוכר ראה את הדירה והדירה מצאה חן בעניו ושוב אין היא מיועדת לקניה כי אם להשכרה אז זה לא פרט חשוב.
לאחר דין ודברים, התחמקויות והרבה ריבים וכעס תוך ימים ספורים, השוכר טען בפני המתווך כי יגש לרשויות במידה ולא יקבל את הכסף בחזרה בהעברה בנקאית תוך זמן קצוב
המתווך שינה תגובתו ומשך זמן בכך שאמר שיחזיר את הכסף לאחר שיחתים שוכר אחר על הדירה
השוכר אינו יודע האם לקבל תשובה זו ולהאמין שיחזור אליו הכסף או שמא מדובר במשיכת זמן שתגרום לכך שלשוכר לא תהיה יכולת להתמקח על הכסף בעתיד מפאת התיישנות
מה עושים במצב כזה?
אני גר בדירה שכורה, יש לנו חניה שלנו בדירה. החנייה יכולה להכיל (בדוחק), את 2 המכוניות הקטנות שלנו.
לפעמים אנחנו אכן מחנים שם 2 מכוניות, הבעיה היא ששכן שגר בבניין והתרגל לעבור עם הקניות שלו מהסופר דרך החניה שלנו, כעת אם חונות שם 2 המכוניות מתקשה לעשות זאת.
הוא טוען שאסור לנו לעשות את זה, ומאיים בצעדים שונים.
שאלתי היא:
האם בחניה ששייכת לדירה שלנו, אני יכול להחנות 2 רכבים אפילו אם זה מפריע לשכן לעבור דרכה. (יש לציין שהמעבר דרך החניה שלנו הוא לא המעבר התקני לבניין, אלא פשוט השכן רגיל לעבור שם).
יש ברשותי שתי דירות להשקעה בשווי של כ- 2,000,000 ש"ח סה"כ.
אני רוצה לקנות בית חדש למגורים במחיר של כ- 2,000,000 ש"ח. אני מנסה לבחון אפשרויות חוקיות להמנע ממס הרכישה, האם ניתן להעביר את שתי הדירות שלי ע"ש ההורים שלי במתנה וכך להמנע ממס הרכישה?
שלום
זכינו בהגרלה דירה להשכרה מחיר למשתכן.לאחר שהתקבלה הודעה על הזכייה וכמו כן נקבע תאריך לחימה על חוזה שכירות.
נשלחה הודעה על השהייה/ביטול הזכייה.
מה זה אומר ואיך עלי לפעול?
תודה
שלום,
יש לנו בבניין ובכלל בהרבה בניינים בשכונה בעיה של חריגה בצריכת מים משותפת. הנושא ידוע לעירייה המקומית ועדיין זה לא טופל. זה התחיל בערך מאז שהחליפו לכולם פה את שעוני המים לדיגיטליים. בחודשים האחרונים, אני בתור שוכר, שילמתי סביב ה- 150 ש"ח לחודש עבור צריכה משותפת, מעבר לחשבון מים שלי.
האם במצב כזה, שזה לא מצב של בעיה בתשתית כמו פיצוץ בצנרת, אלא חריגה בעקבות סיבה לא ממש ברורה, האם אני השוכר משלם את החריגה או בעל הדירה?
רכשתי דירה בפרויקט ולקראת תשלום אחרון יש מחלוקת על דרך החישוב של היתרה והמדד.
הם מכניסים את המדד ליתרת החוב שנשאר לי לפני מעמ בעוד שאני טוען שיתרת החוב של והמדד מחושבים ומשולמים כנפרד.
מה שיוצר פער של סכום גדול בין 2 החישובים והמחלוקת היא על דרך החישוב. אשמח לעזרתכם בבקשה .