שלום רב,
אם בעת המכירה בידך דירת מגורים יחידה אשר החזקת בה לפחות 18 חודשים, את לכאורה זכאית לפטור ממס שבח.
עם זאת, מוצע לבקש מעורך הדין שמייצג אותך בעסקה, שיעשה לך סימולציה בהתחשב בכל הנתונים הספיציים הנוגעים לך ולעסקה.
לצערי התשובה היא כן
שלום רב,
התחייבותך למכירת הדירה הישנה תוך 12 חודשים מקבלת הדירה החדשה היא לא גמישה, אם לא תמכור את הדירה במועד תצטרך לשלם ריבית, הצמדה וקנסות בקשר למס הרכישה של הדירה החדשה.
העובדה שהורסים את הדירה הישנה אינה מהווה מכירה של הדירה הישנה ולכן לא מהווה עמידתך בהתחייבויותך.
אם תמכור את הדירה הישנה לאחר הריסתה הבעיה שתתעורר לך תהיה במס השבח שכן מכירת דירה הרוסה לא תאפשר לך שימוש בפטור ממס שבח.
בכל מקרה, לאור העובדה ששאלתך מעניינת וחשובה במציאות בה התחדשות עירונית מהווה חלק גדול מאוד מהעסקאות בארץ, ראיתי לנכון לפנות אל קולגה - עו"ד עידו שחם, עו"ד, שמאי ויוצא רשות המסים, שגם יביע את עמדתו בנושא.
בהצלחה!
בסעיף ישנם 2 מצבים של חילוף דירה יחידה לצורכי מס רכישה האחד לאחר הרכישה יש 18 חודשים,השני ברכישה דירה מקבלן על הנייר ו/או קב' רכישה 12 חודשים מיום הצפוי של קבלת הדירה. בשאלה לעיל מדובר בדירה יחידה קיימת שעליה צפוי להיות עסקה מסוג תמ"א 2 ולכת תהרס הדירה הנרכשת (החילופית) אינה דירה על הנייר ולכן יש למכור את הדירה שהייתה דירה יחידה תוך 18 חודשים נכון שעלול להתרחש תאונת מס עקב הרסת התכונות הפיזיות של הדירה בעת המכירה שגרום לחבות במס שבח ולכן עדיף למכור את הדירה הישנה לפני תחילת הרסתה ככל שהמוכר זכאי לפטור ו/או חישוב מס מוטב.
אשמח לענות על עוד אפשרויות ומחשבות על פי המקרא הספציפי ביעוץ מקצועי
ניתן לבדוק במערכת הרשם לעיניי ירושה האם הוצאו ליורשים צווי ירושה / קיום צוואה ומי הגורם אשר טיפל בקבלת הצווים ולפנות אליו.
שלום רב,
חובת התשלום לועד הבית חלה על הבעלים של הדירה.
בהנחה שהבעלים של כל החנויות הוא אותו אדם, ההחלטה מי ישלם לכם היא לא של הועד, אלא של הבעלים, בהתאם לחוזים עליהם חתם על שוכרי החנויות.
שאלתך בעיקרה לא משפטית ולא אוכל להשיב לה.
בכל מקרה, אציין כי במקרה של שדרוג הדירה תמורת תוספת תשלום, ישולם מס רכישה בגין תוספת התשלום עבור השדרוג.
התשובה לשאלתך אינה חד משמעית, אך אני סבור שניתן להגיש תביעה למפקח על מקרקעין בקשר להוצאות שנגרמו בקשר לניקיון הלכלוך שיוצרת המספרה.
את התביעה ניתן להגיש נגד הבעלים והשוכר.
אין ל-"יו"ר" ועד הבית (הנציגות) סמכות לקבל החלטות לבדו.
ישנן החלטות שהוא יכול לקבל יחד עם רוב הנציגות, ישנן החלטות שיש צורך ברוב הנוכחים באסיפת דיירים וישנן החלטות שנדרש רוב אחר (כגון רוב בעלי הדירות).
בנסיבות מסויימות אני סבור שבמקרה האמור ניתן להפסיק את ההתקשרות עם המנקה בהחלטת רוב הנציגות.
ראשית, אני מתנצל על העיכוב בתגובה.
לצערי אני סבור שאין לך הרבה אלטרנטיבות שכן נראה שאת אותן התשובות שנותן המשכיר לשוכרים החלופיים הוא היה נותן לך אם היית שואל על התקופה שלאחר תום השכירות וכאמור השוכר החלופי נכנס בנעליך.
כמובן, שכדאי לבחון את נוסח הסכם השכירות על-מנת לראות אם יש אלטרנטיבה חלופית עבורך.
בהצלחה
אם מדובר בדירה יחידה (מתאפשר גם במקרה של דירה חלופית, בכפוף למכירת הדירה הישנה תוך 18 חודשים מרכישה או 12 חודשים ממסירה (אם נרכשה מקבלן)) חישוב המס הוא כזה שבגין שווי הדירה עד 1,623,320 ישולם מס בשיעור 0%.