שלום רב,
מבחינה מיסויית, העובדה שהם מחזיקים דירה באמצעות חברה יכולה לפגוע בהם, שכן לרוב מצד אחד הם יחשבו כמי שבעלי חלקים מסוימים בדירה (למשל - אם יבואו לרכוש דירה נוספת), ומצד שני לא יוכלו לנצל פטורים מסוימים הניתנים רק ליחידים ולא לחברות.
ככלל ולמיטב ידיעתנו, גם בפרויקטים ממשלתיים מתחשבים בדירה המוחזקת בבעלות חברה, כאילו מחזיקים בה בעלי המניות.
לגבי המשכנתה - יש לבדוק העניין מול הוראות בנק ישראל.
בכל מקרה, מומלץ להיוועץ עם עו"ד לגבי השלכות העניין.
שלום רב,
במדינת ישראל קיים חופש חוזי רחב, שאומר שלרוב בית המשפט לא יתערב בסעיפים שקבעו הצדדים בחוזה ביניהם, גם אם לדעתו הסעיפים לא ראויים או שהשופט לא היה מתקשר בסעיפים כאמור.
עם זאת, ככל שבית המשפט יקבע שהסעיפים נוגדים את תקנת הציבור, יש לו סמכות לפסול אותם, כאשר ההחלטה האם סעיף מסוים נוגד את תקנת הציבור או לא, נתונה לבית המשפט לפי מיטב שיקול דעתו ולא ניתן לקבוע מראש אם סעיף מסוים נוגד או לא נוגד את תקנת הציבור.
מבלי להרחיב יותר מדי, ובהתייחס למה שכתבת, נראה לי לא ראוי (בלשון עדינה) להכניס סעיף אשר מחייב שוכר לשקר לבעל הבית.
שלום רב,
כעקרון עלייך לשלם דמי ועד מיום שקיבלת מפתח, אלא אם התקבלה החלטה אחרת ע"י האסיפה הכללית.
לדעתי, אין לנציגות סמכות לוותר על כספים, גם אם תפני אליהם בבקשה מיוחדת.
לעירייה יש אפשרות לפתור מתשלומי ארנונה בשל היות הנכס נכס ריק, וגם זאת בתנאים הקבועים בחוק.
שלום רב,
למיטב הבנתי אין מניעה להגיש תביעה כאמור, שכן מדובר באותו תובע ובאותה עילה.
בהצלחה
המפקח דן בסכסוכים בין בעלי דירות ולכן שוכר דירה לא רשאי להגיש תביעה אצל המפקח
ככלל, בשל חוק ההתיישנות ניתן לתבוע רק בגין החוב שהצטבר ב7 שנים הקודמות להגשת התביעה.
אם התיבה התקלקלה כתוצאה מבלאי סביר, נדמה שהוועד צריך לתקן אותה (כמובן שיכול להיות שבתקנון / בהחלטת אסיפת בעלי הדירות ייקבע אחרת).
שלום רב,
1. בד"כ בפרוייקט תמ"א 38(2) לאחר הריסת הבית מבוטל רישום הבית המשותף והבעלים עוברים להיות בעלים במושע של המגרש כאשר נרשמת הערת אזהרה על זכויות כל הבעלים לטובת הקבלן.
2. נהוג שהיזם משלם את כל המסים החלים (ככל שחלים) בפרוייקט.
3. בקשר למכירת הדירה הגדולה הנושא מצריך בדיקה מעמיקה, יש משמעות קריטית למועד המכירה ולפטורים שנוצלו במכירה לקבלן.
4. התשובה לשאלה זו היא זהה לשאלה הקודמת.
5. ברכישת הדירה החדשה ניתן להתחייב למכור את הדירה האחרת (ככל שהינה היחידה בבעלותך) תוך 18 חודשים (או שנה ממסירת דירה, אם מדובר ברכישה של דירה חדשה מקבלן) ולהיות זכאים לחישוב מס רכישה דירה יחידה.
שלום דן,
איני בטוח שאני הבנתי את שאלתך, אך בכל מקרה אני סבור שלאור מסלולי המס השונים והחזקות הרבות הנוגעים למיסוי המקרקעין, יהיה נכון אם תפנה לעו"ד העוסק בתחום כדי לקבל ייעוץ פרטני אשר יסייע לך לבחור במסלול הנכון עבורכם.
1. בגדול, איחור בתשלום לא מבטל את הזכות לפיצויים אך זה תלוי מקרה, כל למשל אם מדובר באיחור בתשלום האחרון ובהסכם קבוע כי איחור בתשלום יידחה את המסירה ייתכן שביהמ"ש יידחה את מועד המסירה (בהתאם לתקופת האיחור) אך גם זה לא וודאי.
2. אם לא קבוע בהסכם פיצוי מוסכם בגין איחור במסירה (מה שבד"כ קבלנים לא קובעים) אז תוכל לדרוש רק את הנזקים שנגרמו לך בפועל ולא פיצוי "מוסכם" בשיעור 10% מהתמורה (כיוון שלא הוסכם).