כן. זה תלוי מה הבנק שנתן את המשכנתא מבקש.
כן. בהצלחה.
ראשית יש לקבל אישור מהבנק שנותן את המשכנתא. שנית להבטיח זאת בהסכם המכר- עורכי דין העוסקים בתחום מכירים את זה- זה לא עניין מורכב.
זה שטח של העיריה. ללא אישורה לא ניתן לעשות דבר בעניין.
על מוכרי הדירה
שלום רב משה
כל מה שנכנס להגדרה כ"בלאי סביר" - כתוצאה מהתיישנות- לדוגמא משקופי עץ המשנים צבעם עם הזמן- אין לחייב השוכרים אולם, סתימה בביוב כתוצאה מלכלוך גדול שאסור היה להגיע לביוב חל על השוכרים ואתה רשאי להשתמש בכסף שנועד לבטחון- הכל בהנחה שהסכם השכירות אינו סותר זאת.
בהצלחה
לא. מאחר והמטרה היתה לעקוף רשות מרשויות המדינה. רק אם יש הסכם חתום או אסמכתא שכך היה וזאת היתה הכוונה אפשר לפנות לבית המשפט ולהיות חשופים לתשלום קנס או פיצוי כעת.
לפי חוק המקרקעין עסקה בנדלן כדי שתהיה תקפה חייבת להיעשות בכתב.
דינה של שכירות קצרה
79. (א) על אף האמור בסעיפים 7 ו-8, שכירות לתקופה שאינה עולה על חמש שנים אינה טעונה רישום, והתחייבות לעשות עסקה כזאת אינה טעונה מסמך בכתב.
(ב) הוראות סעיף קטן (א) לא יחולו על שכירות שיש עמה ברירה להאריך את תקופתה לתקופה כוללת העולה על חמש שנים, ולא על שכירות שתקופתה, כולה או מקצתה, חלה כעבור חמש שנים מגמירת חוזה השכירות.
(ג) אין בהוראות סעיף זה כדי למנוע רישום של שכירות שאינה טעונה רישום, אם ביקשו זאת הצדדים.
אמנם, לא כדאי לערוך עסקה ללא הסכם כתוב, כדי שבמקרה הצורך תהיה ראיה בכתב להסכם ביניכם.
זה תלוי מה רשום בהסכם. יש לקחת בחשבון שעצם חתימה על הסכם כזה מראש כמוה כהסכמה וידיעה כי יתכן והפרוייקט לא יצא לפועל אלא אם רשום אחרת בהסכם. בהצלחה.
בחוזה צריך להיות מטרת השימוש בנכס ואם זה רשום והיא קיימה עסק זכותך לתבוע אותה על הפרת החוזה ולבטל את החוזה.