אם מסגרת העבודה שלי הוגדרה מראש כמשמרת אחת מידי יום, בוקר או ערב, המעסיק יכול להחליט באופן שרירותי להוסיף לי משמרת בגלל בעיית כוח אדם? זה לא הרעת תנאים ? ואיך הוא אמור לתמחר לי את השעות הללו ?
שלום . לפני 3 שנים עברתי לתפקיד אחר באותה מחלקה ובהסכמת מנהלים מאחר והייתי שחוקה. הגיע מנהל חדש והרגשתי שמנתכל לי כל הזמן כי המחליפה לא היתה מצילחה בעבודתה במקומי. אחרי שנתיים התחיל לרמוז שאני צריכה לקבל חלק מעבודתה כי היא לא מספיקה. זה היה ברור שזה לא נכון והיא פשוט לא רוצה לעבוד קשה. כולם היו עדים להתנהגותו המזלזלת. בסופו של דבר פיטר אותי. ועזב בעצמו כי לא הסכמתי לתנאים כי מבחינתי זאת הרעת תנאים. האם ניתן להוכיח זאת בבית משפט את כל מה שקרה . האם ניתן לחייב עובד לחזור לתפקיד שלא מסוגל לבצע יותר בגלל שחיקה?
אני עובדת כקלדנית בבימ"ש משנת 95. מוכרת כעובדת מדינה החל משנת 2003. יש לי אישור מרופא תעסוקתי על כך שאני לא יכולה לעבוד יותר כקלדנית בגלל איבוד שמיעה באוזן עקב גידול על עצב האוזן. וכן יש לי 5% נכות עקב ביד ימין עקב מחלת מקצוע וכן 45 אחוז נכות אורטופדית בברך.
שאלתי היא במידה ורוצה לצאת לפנסיה רפואית מוקדמת עקב כך, עלי לפנות לוועדה של נציבות המדינה כדי שיימצאו אותי לא כשירה.
לקלדניות יש חוזה דרקוני שבמידה ולא אוכל להמשיך להיות קלדנית אני מפוטרת
יש אצלי עובד זמני שעובד שבוע בלבד, ואני כבר רוצה לפטר אותו, אני חייב לערוך לו שימוע ולתת לו מכתב פיטורין מסודר כמו עובד שעובד הרבה זמן או שיש נוהל אחר במקרה והוא עובד כל כך מעט זמן?
אני בחופשת לידה כרגע שמיועדת להסתיים ביולי. במקביל בתחילת מאי אנחנו מעתיקים את מקום המגורים שלנו מהמרכז לצפון, גליל. אני מתלבטת ולא יודעת האם להתפטר לטובת גידול ילדיי או בעקבות מעבר דירה. מיותר לציין שאנחנו זקוקים לפיצויים ובטח לזכאות בדמי אבטלה מבלי לחכות 90 יום. אובדת עצות ואשמח להכוונה. בנוסף חשוב לציין שאני עובדת 6 שנים במקום ואין לי חוזה