שלום ניסן,
הנושא תלוי במשתנים רבים.
על מנת שנוכל להתייחס עלינו לעיין בכל התיק הרפואי וכן בפוליסת הביטוח.
קיימים לא מעט סוגי פוליסות, והתנאים בהם שונים האחד מהשני.
שלח אלינו את החומר ונסייע.
בברכה,
עו"ד רפאל אלמוג
יוני, בשום אופן אין לחתום על המסמך לפני קבלת ייעוץ מקצועי. ככל ולא נעשתה הפרה של חובת הגילוי, מדוע לחתום על תנאי חיתום חדשים? מדוע לוותר על תגמולי הביטוח? חשוב לדעת כי במקרים רבים גם הטענה מתבררת בסופו של דבר כאינה נכונה או בלתי חוקית, בשעה שמוטלים על חברת הביטוח כללים ייחודיים. לכן, מציע לך לבחון את הנושא ולא לוותר כל כך מהר. בהצלחה.
שלום שי,
בשום אופן לא לוותר. מדובר בנימוק מאוד שכיח לדחייה. יש להעמיד את הנושא לבדיקה רפואית ומשפטית. בין השאר יש לבדוק מה נשאלת בהצהרת הבריאות? ממה סבלת אותה עת? כמה זמן חלף מאז ההצטרפות ועד אשר איבדת את כושר העבודה. מציע שנשוחח. בריאות והצלחה.
שלום דניאל,
להבנתי חברת הביטוח טוענת שהפרת את חובת הגילוי בעת ההצטרפות לביטוח. כלומר, כי היה עליך לדווח על מצב בריאותי מסוים וכי לא עשית כן.
על מנת לבדוק את נכונות וחוקיות הדחיה, עלי לעיין בהצעת הביטוח, לרבות הצהרת הבריאות וכן המסמכים הרפואיים הרלבנטיים.
אשמח להשיב על שאלות נוספות.
בריאות והצלחה.
בכל מקרה, החלטות הביטוח הלאומי אינן מחייבות את הקרן, אלא אם צוין כך מפורשות בתקנון הקרן. אשמח ליתן תשובה מדויקת ומפורטת יותר, לאחר קבלת הסברים.
אם כי סביר להניח שלא תראה נתון שונה. העובדה כי חוות הדעת לא נחתמה, לא מעידה על כך שהרופא לא יעמוד מאחורי הדברים שנכתבו בה. בהצלחה!
הקלד את תגובתך
אני מניח שחברת הביטוח ציינה בהצעת הביטוח כי הפוליסה לא בתוקף, אלא רק לאחר השלמת ביצוע החיתום. יש לבחון זאת לעומק. בנוסף, יש לבחון את הטפסים שעליהם חתמת ולאחר מכן לקבל החלטה. בריאות והצלחה!
ככל ואת ממלאת אחר תנאי מקרה הביטוח המופיעים בפוליסה, הרי שבחלוף תקופת ההמתנה על חברת הביטוח לשלם לך את תגמולי הביטוח.
את מוזמנת להעביר אלי את הפוליסה למייל ואוכל להשיב בצורה מקצועית יותר תוך כמה זמן על חברת הביטוח לשלם לך את התגמולים.
בברכה,
עו"ד רפאל אלמוג
שלום בוקי,
קביעות הביטוח הלאומי אינן מחייבות את קרן הפנסיה, אך הן בהחלט בעלות חשיבות. לא ניתן להתעלם מהממצאים הרפואיים המצוינים שם והרופאים הבודקים, בין אם מטעמך ובין אם מטעם בית המשפט (במקרה של מחלוקת שנגררת להליך שיפוטי) מביאים בחשבון את הממצאים הללו.
לשאלתך:
1. לא
2. לא בהכרח. מומלץ אבל לפנות לרופא תעסוקתי מטעמך ולאפשר לו לעיין בהחמרה. ייתכן וקביעה חדשה מטעם רופא תעסוקתי תשנה את עמדת הקרן.
3. ההגדרה פחות רלבנטית, התוכן הוא שקובע. בכל מקרה, הייתי נוקט בדרך משפטית אחרת.
4. לא משפיע בהכרח.
5. כנ"ל.
בברכה,
עו"ד רפאל אלמוג
האם אתה יכול להוכיח את שיעור השכר האמיתי ?
חברת הביטוח מחויבת לשלם לפי 75% ממוצע שכרך ב 12 החודשים שקדמו לאי הכושר. דעתי היא כי גם אם עבדת ללא תלושים בפרק הזמן הזה אך יש לך יכולת להוכיח את שיעור השכר, יש לעמוד עליו.
בריאות והצלחה.
עו"ד רפאל אלמוג