ככל ומדובר בביצוע פעולות המתחייבות לשם שיקום רפואי, בהתאם להמלצת הרופאים המטפלים (אף אם מדובר לצורך הקלת כאב), לדעתי הדבר אף מתחייב, על מנת להקטין את הנזק. יחד עם זאת, יש להימנע ממצב בו חברת הביטוח שולחת חוקרים ומגלה תמונה שלא הולמת בקנה אחד עם טענותיך. לכן, הנושא מאוד מסוכן.
בריאות והצלחה!
עו"ד רפאל אלמוג
מבוטח יכול להרחיב את הכיסוי למקרה של אובדן כושר עבודה מעבר לגיל 65, ובביטוחים שונים זה נעשה אוטומטית. יחד עם זאת, מומלץ לבחון בפוליסה שלך מה סוכם.
לאחרונה דווקא ניתן פסק דין מעניין לפיו מבוטח טען כי הניח שהכיסוי למקרה של אובדן כושר עבודה הינו עד גיל X ובית המשפט קיבל את עמדתו. ראה בעמוד הפייסבוק של משרדנו בטור השבועי שלנו בעיתון "עדיף", "הלכה למעשה".
בריאות והצלחה!
טובי שלום רב, על פניו ככל והתנאי בפוליסה הינו כי אובדן כושר עבודה הינו איבוד של 75% או יותר, הרי שעד 24% הינך יכולה לעבוד. יחד עם זאת, עליך להביא בחשבון כי הדבר עשוי לעורר בעיות, ככל וחברת הביטוח תגלה את הדבר. יהיה עליך להוכיח שבאמת הינך יכולה רק 24% ולא מעבר. בפועל, בעצם היציאה לעבודה את מסתכנת בהעלאת טענות מצד חברת הביטוח לפיהן המציאות מוכיחה אחרת מהתיעוד הרפואי.
בריאות והצלחה!
שלום רמי, מה מופיע בדף פרטי הביטוח? ראה בחלק תקופת הביטוח.
שלום אמיר,
על חברת הביטוח להשיב בתוך 30 ימים מקבלת מלוא המידע הדרוש לבירור חבותה.
בד"כ התהליך מסתיים בתוך 3 חודשים, אך כמובן שאין מועד קבוע מראש. אם המצאת את כל התיעוד והמידע הדרוש לחברת הביטוח לפני יותר מ 30 ימים, הרי שהיה עליה לשלם את התגמולים או לנמק בכתב מדוע לא משלמת.
לרשותך בכל עת.
בברכה,
עו"ד רפאל אלמוג
אז מה עליי לעשות כעת? מה שווה החוק אם החברה מצפצפת עליו ואינה מגיבה?
אך במקום למלא אחר הוראות הרופא בחרת לעבוד, אין שום מניעה מבחינה חוקית. אף אחד לא יכול למנוע ממך לעבוד, אך כמובן יהיו לך השלכות מבחינת זכויותיך בביטוח לאומי, או חברת ביטוח המבטחת בביטוח אובדן כושר עבודה, למשל.
בברכה,
עו"ד רפאל אלמוג
שאלתך הינה במערכת היחסים שבין עובד למעביד ולא בנושא של תביעת אובדן כושר עבודה, נגד ביטוח לאומי או חברת ביטוח.
מציע לך להפנות שאלתך אל עו"ד העוסק בדיני עבודה.
בברכה,
עו"ד רפאל אלמוג
קביעת הביטוח הלאומי אינה מחייבת את חברת הביטוח.
בברכה,
עו"ד רפאל אלמוג
לעובד חדש, שאין לו קרן פנסיה, תשלומים לקרן פנסיה כעבור שלושה חודשים ממועד תחילת עבודתו.
בברכה,
עו"ד רפאל אלמוג
אלמוג-שפירא, משרד עורכי דין
דב שלום, הדבר תלוי מאוד בתנאי הביטוח שרכשת. מאחר ואיני יודע, אנסה להמחיש בעזרת דוג'. למשל, באם רכשת ביטוח סטנדרטי, הרי שמבוטח נחשב כמי שאיבד את כושרו לעבוד רק אם אינו מסוגל לתפקד בשיעור של 75%. הווה אומר, 25% מהיקף העבודה מותר. אם כי אני מוכרח לציין כי הדבר מהווה הרבה מאוד פעמים מקור לבעיות הואיל וחברת הביטוח מנסה להסיק מכך שהמבוטח מסוגל לעבוד.
לתשובה עניינית יותר - העבר אלי את הפוליסה.
בברכה,
עו"ד רפאל אלמוג
אחדד את שאלתי.
לפי מה נקבע היקף המשרה ה"מותר".
אם נקבע לי 60% אובדן כושר.. האם אני יכול לעבוד 40% שעות מהיקף משרה מלאה או שזה 40% מהשכר הקובע או שניהם?