סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על אובדן כושר עבודה(176)

שאל בפורום אובדן כושר עבודה

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

מנהל פורום אובדן כושר עבודה

עו"ד רפאל אלמוג
איזור: תל אביב
פקס: 03-6916635
טלפון: הצג טלפון

"בכל יום ביומו, אני נלחם את מלחמתו של האזרח הפשוט כנגד תאגידי הביטוח והגופים הרפואיים הגדולים. המפתח להצלחה שלי - מאבק עיקש ללא פשרות, יושרה והגינות..."

11/02/2016 13:14 צוריאל שרעבי חזרה לאותה עבודה חזרה לאותה עבודה
עבדתי בתחום התחזוקה בעירייה תקופה ארוכה ובמהלך אחת העבודות נפלתי ונפצעתי ואיבדתי את היכולת לעבוד באותו תפקיד, קיבלתי פיצויים מחברת הביטוח על אבדן כושר עבודה. חלפו שנתיים מאותו מקרה ובנתיים התאוששתי לגמרי, ואני רוצה לחזור לאותה עבודה, תהיה בעיה להיות מבוטח שוב, במקרה כזה? חברת הביטוח יכולה לתבוע אותי אם תגלה שחזרתי לאותה עבודה?

במילים אחרות, האם סיימת את התיק בהסדר תוך "סילוק הפוליסה"?
אם הינך מבוטח בביטוח אובדן כושר עבודה וקיבלת תגמולי ביטוח עבור תקופה מסוימת, ולאחריה חזרת לעבודה, הרי שהפוליסה אינה מתבטלת. ככל ויתרחש מקרה הביטוח פעם נוספת, וכל עוד הפוליסה בתוקף, ניתן להגיש תביעה. לפי דברייך, אני מבין שהפוליסה בוטלה משום מה וכעת הינך מבקש לרכוש פוליסה חדשה.
נא הבהרותיך ואז אוכל להתייחס.

בברכה,

רפאל אלמוג, עו"ד

01/02/2016 14:47 ניסן איחור בהגשת התביעה לפיצוי איחור בהגשת התביעה לפיצוי
חליתי במחלה קשה בריאות ולא יכולתי לחזור לעבודה, מכיוון שהייתי בתקופה של טיפולים לא מצאתי את הזמן להגיש את התביעה לפיצוי לחברת הביטוח ובנתיים חלפו 6 חודשים. חברת הביטוח טוענת שהייתי אמור להגיש את הבקשה לפני שלושה חודשים ושעכשיו העניין יתעכב כי יש לבדוק את מצבי הבריאותי בצורה מקיפה יותר, העניין הוא שאני חייב את הפיצוי הזה דחוף, צריך להגיש נגדם תביעה?

יש לשים לב שמחובתך לשתף פעולה עם חברת הביטוח ולאפשר לה לברר את החבות. אם הגשת את התביעה וחברת הביטוח טרם הספיקה לברר את החבות, אין טעם להגיש תביעה לבית משפט (אלא אם יש חשש להתיישנות ואני לא מתרשם שזה המצב). יש כמובן לוודא בתחילת התהליך איזה מסמכים דרושים להם לשם בירור החבות על מנת שלא יתעכב הטיפול כי המועד לתשלום תגמולי הביטוח הינו 30 ימים עם קבלת מלוא המסמכים והמידע הדרוש לבירור החבות. בריאות והצלחה!

31/01/2016 22:30 עמי דרור מקרה לא ביטוחי מקרה לא ביטוחי
חטפתי התקף לב, בעקבות לחצים שהופעלו עלי בעבודה, כמובן שנאלצתי להפסיק לעבוד. כאשר הגשתי בקשה לביטוח לקבלת פיצוי הם טענו שהמקרה שלי "לא ביטוחי" משום שהתקף הלב, זה בגלל אורח החיים שלי ולא קשור לעבודה. (אני מעשן הרבה שנים). זו טענה הגיונית?

מה עמדתה הרשמית של חברת הביטוח במכתב הדחייה?
לרוב, פוליסות אובדן כושר עבודה כוללת כיסוי מפני מקרה ביטוח שנגרם בין אם כתוצאה מתאונה ובין אם כתוצאה ממחלה. חלק לא מבוטל של המחלות הינן תוצאה של אורח חיים לא בריא. איני מבין את הנימוק, או שלא הבנת את סיבת הדחייה.
אשמח לקבל הבהרות.

בברכה,

עו"ד רפאל אלמוג

29/01/2016 00:29 שליו סעיף עוגמת נפש ו/או פיצוי בתביעה סעיף עוגמת נפש ו/או פיצוי בתביעה
שלום רב,
הגשתי תביעה לפני למעלה מ-3 שנים. במשך שנתיים ההתנהלות מול חב' הביטוח הייתה על סף ההתעללות - ממש מלחמת התשה! לבסוף קיבלתי סכום מסוים רטרואקטיבי.
הגשתי ערעור ועברה עוד שנה... שוב קיבלתי החלטה רטרואקטיבית אך שוב התעלמות מחצי מהסעיפים (והסכומים המגיעים לי).
לבינתיים הגעתי למצב של פשיטת רגל, דבר שיכול היה להימנע בקלות עם הסדר תשלומים במידה והייתה משולמת לי הקצבה שמגיעה לי.
בכל התקופה לא יכולתי לקבל טיפולים (אלטרנטיביים וכדומה) ו/או עזרה במצב הקשה שהייתי בו שכן גם כך נתמכתי כלכלית על ידי משפחתי. טיפולים שהיו יכולים אולי לשפר את מצבי וגם מצבי הנפשי התדרדר עקב המצב הרפואי והכלכלי (ביטוח לאומי שאישר לי נכות כללית, פסק בין היתר 30% נפשי לצמיתה).

רגע לפני שאני פונה לבית המשפט בתביעה מול חברת הביטוח רציתי לדעת אם ניתן להוסיף לתביעה סעיף שמפצה אותי על הנזק הכלכלי (שגם מגביל ומותיר כתם לכל החיים) ועל עגמת הנפש (בלשון המעטה) שנגרמה לי ובעקבותיה ההתדרדרות במצב הנפשי.

חשוב לציין שלא הייתה אף סיבה מצדקת לסחבת של 3 שנים ו/או להחלטות שפיצו אותי רק חלקית. לקח לי הרבה זמן אבל לבסוף הבנתי שפשוט מנסים להתיש אותי ושאתייאש.
אין לי ספק שאזכה במשפט (ניתן להוכיח הכל בפשטות), השאלה שלי נוגעת רק לעניין הפיצוי.
תודה מראש!

שליו, לא ניתן לתבוע מכוח הפוליסה "עוגמת נפש" או נזקים אחרים.
יחד עם זאת, בדיוק למקרים כאלה שמורה לבית המשפט האפשרות להפעיל את סעיף 28א', לפיו דחייה של תשלום תגמולים שנעשתה בחוסר תום לב, עשויה להעמיד את חברת הביטוח בפני סנקציה של ריבית עונשית.
בנוסף, אם אי תשלום התגמולים הסב לך נזק תוצאתי, עקיף, ניתן לתבוע אותו במסגרת התביעה, אך לרוב בתי המשפט מקשים בדרישה זו לפיצוי.

28/01/2016 16:29 טל דמי אבטלה בזמן אבדן כושר עבודה דמי אבטלה בזמן אבדן כושר עבודה
עבדתי בתחום הבניין שלוש שנים ובעקבות נפילה מפיגום נפצעתי קשה ולא יכולתי לחזור לעבודה, האם אני יכול לקבל דמי אבטלה במקביל לזה שאני מגיש תביעה לפיצוי על אבדן כושר עבודה?

אין בעיה לקבל תגמולי ביטוח, במקביל לגמלאות המשולמות בביטוח לאומי (למעט במקרים מסוימים, כגון תוספת תלויים לקצבת נכות כללית).
יחד עם זאת, מומלץ לעיין בתנאי הפוליסה / קרן הפנסיה ולוודא כי אין תנאי קיזוז.

27/01/2016 21:18 ניר מרום רופא תעסוקתי רופא תעסוקתי
נפצעתי בעבודה והלכתי לבדיקה אצל רופא תעסוקתי שלתדהמתי קבע שאני כשיר להמשיך לעבוד באותה עבודה, על אף מצבי הבריאותי. הלכתי לרופא נוסף, מומחה והוא נתן לי אישור רפואי הפוך ממה שקבע הרופא הקודם. האם אני חייב להראות לחברת הביטוח את שני האישורים של הרופאים הללו, או רק את זה שלטובתי?

אם אתה רוצה שתביעתך תתקבל, אני מניח שאתה מבין איזה מסמך עליך לצרף או לא לחברת הביטוח. אינך צריך לעשות לחברת הביטוח או נציגה את העבודה. אם קיימת מחלוקת ואתה סבור שהרופא הראשון שגה, צרף את הערכת הרופא שקבע שהינך באובדן כושר. חשוב לדעת כי חברת הביטוח בכל אופן תוציא את התיק הרפואי בעת בירור החבות, וסיכוי טוב שתגיע למסמך הזה.

26/01/2016 19:07 ישראל חברת הביטוח טוענת שרימיתי אותה חברת הביטוח טוענת שרימיתי אותה
אחרי שנפצעתי בעבודה, פניתי לחברת הביטוח כדי שאקבל פיצוי על אבדן כושר עבודה, ואז חברת הביטוח שלחה מכתב שבו היא מסרבת לתת לי פיצוי כי הם עשו בדיקה ואני הצהרתי שהכל תקין אצלי והתברר להם שרימיתי אותם וסבלתי מבעיות בריאות ששוללות לי את הזכות לקבלת פיצוי, אני לא מבין איך הם יכולים לומר שאני מרמה אותם? מה עושים?

אם אני מבין נכון, חברת הביטוח טוענת שבעת ההצטרפות לביטוח הפרת את חובת הגילוי והסתרת ממנה מידע רפואי.
הבחינה כרוכה גם בבדיקה רפואית / עובדתית וגם משפטית.
יש לבדוק מה בדיוק לטענת חברת הביטוח הוסתר. האם אכן בעת ההצטרפות סבלת מהמחלה? האם המחלה מופיעה בהצהרת הבריאות? האם חברת הביטוח ידעה על הדבר (למשל, האם העברת דו"ח אבחנות בעת ההצטרפות?)? ועוד.
בכל אופן, אם חלפו למעלה משלוש שנים ממועד ההצטרפות ועד מקרה הביטוח, חברת הביטוח תידרש להוכיח כי ההסתרה נעשתה בכוונת מרמה (נטל קשה מאוד).

בברכה,

עו"ד רפאל אלמוג

25/01/2016 15:49 עוזי לב שלילת פיצוי בגלל אלכוהול שלילת פיצוי בגלל אלכוהול
הייתי באירוע של חברים, ופתאום קיבלתי קריאה מהעבודה להגיע באופן דחוף לבצע העמסה של ציוד הפקה. הגעתי לשם, במהירות שיכולתי ובעת שהרמתי מוטות ברזל של במה נפל אחד מהם על הרגל שלי ונפצעתי קשה ביותר. חברת הביטוח חקרה את המקרה וגילתה שקודם שהגעתי לאירוע שתיתי אלכוהול ומסרבת לתת לי פיצוי על אבדן כושר עבודה, מותר לה לעשות דבר כזה?

האם חברת הביטוח מתבססת על סייג לכיסוי הביטוח בפוליסה?
האם קיבלת מכתב דחייה מסודר?
אם כן - אמור לי בבקשה מה נימוק הדחייה שכתוב שם.

24/01/2016 19:00 פינו לוי שאלה שאלה
אני עובד בחברת הובלה, לפני שבוע בהובלת דירה, הרמתי מכונת כביסה בצורה לא נכונה ונפצעתי בגב. בחברת הביטוח שביטחה אותי, אמרו לי שכדי שאקבל את הפיצוי אני צריך ללכת לבדיקה אצל רופא שהיא תקבע. האם אני חייב?

על מנת להחליט האם לשלם לך את תגמולי הביטוח ושיעורם, על חברת הביטוח לברר את חבותה. לשם כך היא יכולה להסתפק בתיעוד רפואי, אך רשאית לעמוד על בדיקה רפואית. הינך מחויב לשתף עם חברת הביטוח ונציגיה פעולה. כמובן, ככל וחוות הדעת אינה משקפת נאמנה את מצבך, מומלץ להיוועץ עם מומחה מטעמך ולערוך חוות דעת נגדית ובמידת הצורך לקבל ייעוץ משפטי. בריאות והצלחה.

22/01/2016 00:07 נעמה חורש הטבות מס הטבות מס
אני שפית במקצועי, וניכוותי במסגרת העבודה בשתי הידיים באורח קשה בעקבות שמן רותח שנפל עלי. אני כבר למעלה משנה נמצאת בבית ומקבלת קצבת אבדן כושר עבודה. האם זה נכון שאחרי שנה, מגיעות לי הטבות מס?

אינני מתמחה בנושא.
איני מבין מכוח מה את סבורה כי מגיע לך. ניתן לקבל פטור ממס הכנסה במקרה של נכות רפואית משוקללת העולה על 90% בגין שלל מחלות או 100% בגין מחלה אחת, הנמשכת לפרק זמן של לפחות 184 ימים. ניתן לדרוש רטרואקטיבי עד 6 שנים.