באסם שלום,
למרבה הצער, החובות של אביך עוברים בירושה לאמך, אשר הלכה למעשה החזיקה כל העת בצוותא עם אביך בנכס, ועל כן הם חבים בארנונה יחד ולחוד.
עם זאת, על העירייה להוכיח כי הם שלחו מדי תקופה הודעה על חוב, וכי נקטו בפעולות אקטיביות לגבייתו במהלך 7 השנים האחרונות.
כמו כן, משום שאמך חיה מקצבת ביטוח לאומי היא זכאית להנחה חלקית בחיובי הארנונה.
אני מניח שרוב החוב ריבית והצמדה ( מדובר בסכות בכ 150 אלף ש"ח , האם כדאי לערב עו"ד היות והתיק כבר בהוצאה לפועל, כך שאולי בית משפט יבין את הסיטואצייה? איך אשה זקנה תתמודד עם חוב עצום אם אין הכנסות חוץ מקצבת שאירים? בעירייה ביקשו ממנה לשלם 10 אלף מזומן ו30% מהוחב בשיקים ואחר כך בכלל ידונו בבקשתה להנחה.
אני מציע שראשית תפנה לרשות ותקבל תדפיס והסבר ממה מורכב החוב, כלומר כמה ממנו "שוטף" ובגין איזה שנים וכמה ממנו "הפרשי הצמדה וריבית".
לאחר מכן, אתה יכול לפנות אלי טלפונית ואנסה לעזור לך.
ארנונה היא מס שנתי המושת על מחזיקי נכסים (דירות, עסקים) על-ידי הרשויות המוניציפאליות (עירייה, מועצה מקומית, מועצה אזורית) ונועדה למימון פעולות הרשות, קרי - שירותי ניקיון, תברואה, גינות, רמזורים, תאורת רחובות וכד' כאשר סכום הארנונה נקבע על-פי שלושה פרמטרים: שטח הנכס; סוג השימוש בנכס (מגורים, מפעל, משרדים); מיקום הנכס (אזור תעשיה, שכונת יוקרה).
ככל ויש לך השגות על התנהלות הרשות, עליך לפנות אליה בצורה מסודרת (רצוי במכתב בדואר רשום) ולהעלות בפניה את טענותיך.
רותי שלום,
על אף שמדובר בשינוי מדיניות, צווי הארנונה של המועצה מאפשרים חיוב בארנונה של שטחים מקורים, לרבות חניות מקורות, ועל כן מדובר ב"שינוי" מותר.
יהודה,
בכדי לבטל את ההסכם ו\או לקבל חזרה את הכספים ששולמו יש לבחון את ההסכם, את מועד התגבשות החוב ובגין אילו תקופות הוא חל, לרבות השאלה האם התשלום שולם בעת שהית בהליכי פשיטת רגל.
יהודה שלום,
אי מתן אישור להעברת הרישום בטאבו בשל חובות ארנונה, על אף מינויו של נאמן, אינו כדין, משום שהעירייה מבקשת לקבל עדיפות על פני נושים אחרים.
ככל והעירייה עומדת בסירובה, על הנאמן לפנות לבית המשפט המטפל בהליכי פשיטת הרגל, לקבל את אישורו למכירה ולבקש ממנו ליתן צו לרשם המקרקעין שיורה על אישור הרישום על שם הקונה.
נתנאלה שלום,
ככל ושינית את כתובתך הרשומה במשרד הפנים, ולמרות זאת העירייה שלחה את הדרישה לכתובתך הישנה, מדובר במסירה שאינה כדין.
דינה שלום,
ככל ותבחרי שלא לעדכן את העירייה על שטח הנכס "החדש", את חשופה למצב בו העירייה תגלה זאת בעצמה ואז היא תבצע תיקון חיוב רטרואקטיבי אשר יכלול הפרשי הצמדה וריביות גבוהות.
כמו כן, ככל ובעלך הינו גמלאי המקבל הבטחת הכנסה, הוא זכאי לפטור של 100% בגין ה-100 מ"ר הראשונים, כלומר פטור מלא לכל שטח הנכס "החדש".
שלום רב,
למרבה הצער, אין רלוונטיות בין בנייה של קניון, בניין מגורים וכד' לבין אזורי החיוב הקבועים בצו הארנונה.
בברכה,
אריק כהן, עו"ד.
עדי שלום,
ככל ואין מחלוקת על כך שהרשות נקטה בהליכים אודות החוב במהלך 7 השנים האחרונות, לא חלה התיישנות.
בברכה,
אריק כהן, עו"ד.