שלום רב,
משום שפקודת הנזיקין מקנה חסינות לעובד ציבור על מעשה שעשה תוך כדי מילוי תפקידו, ניתן לתבוע, לכל היותר, את הרשות בה עובד אותו שליח ציבור.
עם זאת, חריג לכלל זה הינו מקרה בו אותו עובד ציבור עשה את המעשה ביודעין ומתוך כוונה לגרום נזק וכד'.
כמו כן, בכדי לקבל הנחת נכס ריק - אשר ניתנת לכל היותר ל-6 חודשים בתקופת חזקתו של הבעלים בנכס, על הנכס להיות ריק מכל חפץ ואדם.
בשאלתך ציינת כי שלחת פקס לעירייה - האם יש לך אישור שליחה בכתב ו/או האם אישרת הגעת הפקס לעירייה? אם כן, העירייה לא תוכל לטעון כי לא הודיעו לה.
בנוסף, את יכולה להציג לעירייה אישורים מחברת חשמל ומים המעידים על היות הנכס ריק.
בברכה,
אריק כהן, עו"ד.
טלי שלום,
הריבית החודשית על חיובים בפיגור הינה 0.75% ובשנה כ-9%.
כמו כן, רשויות מוסיפות לדרישה לתשלום הוצאות גבייה בגין משלוח מכתבים וכד'.
בכל מקרה, יש לעשות תחשיב ולבחון האם הריביות שהושתו, חושבו ע"י הרשות כחוק.
בברכה,
אריק כהו, עו"ד
במקרה שבו נישום מבקש לתקוף את החלטת הרשות יש להבחין בין מקרה בו הנישום מבקש להשיב לו כספים ששולמו ביתר, לבין מקרה בו נישום מבקש להורות לרשות להימנע מלחייבו.
במקרה בו הכספים שולמו כבר לרשות, יכול הנישום להגיש תביעת השבה או עתירה מנהלית נגד הרשות. מאידך, במקרה בו נישום מבקש למנוע מהרשות לגבות כספים, הנישום יכול להגיש המרצת פתיחה לקבלת סעד הצהרתי, כאשר על הנישום לשלם לרשות את הסכומים שאינם שנויים במחלוקת.
כמו כן, חשוב לציין כי במקרה שציינת עלולה להיות בעייתיות רבה יותר מקום בו מדובר בהחלטה של שני הצדדים, אשר קיבלה תוקף של הסכם ע"י ועדת הערר.
בברכה,
אריק כהן, עו"ד.
רזי,
עפ"י חוק הרשויות המקומיות (ריבית והפרשי הצמדה על תשלומי חובה), תש"ם-1980 החלת ריבית פיגורים תחול 30 יום מהיום שבו נקבע התשלום.
על כן, ככל והתקבלה הסכמה בין הצדדים (אשר קיבלה תוקף של הסכם ע"י ועדת ערר) כי תחויב החל משנת 2007/8 העירייה יכולה ומוסמכת להשית עליך הפרשי ריבית מיום "תחילת החיוב".
עם זאת, ועפ"י האמור בפנייתך, עולה כי פניתם לעירייה בבקשה להסדיר את התשלום בגין שנים קודמות, והעירייה לא קיבלה את התשלום משום שחויב נישום אחר בארנונה בגין אותו הנכס.
על כן, יכול וקיימות במקרה זה נסיבות אחרות, אשר יכולות להביא לביטול הפרשי ריבית והצמדה, בשל מחדלי העירייה, ככל והיו.
בברכה,
אריק כהן, עו"ד.
רזי שלום,
עפ"י חוק הרשויות המקומיות, על כל תשלום חובה שלא שולם בתוך 30 יום מהיום שנקבע לשילומו, יושתו הפרשי הצמדה וריבית, וזאת בכדי לשוות לכספי החייב ערך ריאלי-עכשווי (שאחרת נוצר מצב בו נישום/בעל חוב ישלם ארנונה נמוכה מכפי שהיה עליו לשלם, קרי מתן הנחה אסורה בארנונה).
עם זאת, בשאלתך חסרות עובדות מהותיות אותן יש לבחון, לרבות, מהו המועד שיצאה השומה, מהו המועד בו ניתנה ההחלטה, מהו מועד החיוב שנקבע בהחלטה וכד', שהינן שאלות שיש בהם בכדי להבהיר האם וכיצד יש לחייבך בהפרשי הצמדה וריבית.
מאידך, יובהר כי קיימים מקרים בהם רשויות הפחיתו/ביטלו הפרשי ריבית והצמדה שהושתו על נישומים, אך יש לבחון כל מקרה לגופו, בכפוף לשאלות דלעיל.
הנך מוזמן ליצור עמי קשר לשם בדיקה מעמיקה יותר.
בברכה,
אריק כהן, עו"ד
הכרעת ועדת הערר היתה בפשרה היתה שבשל הנסיבות הקשות של התיק היא ממליצה לעירייה להגיע איתנו לפשרה -מחדלי הערייה היתה שכאשר אנחנו פנינו לעירייה לשלם את הארנונה טענו שהם גובים את הארנונה מהקבלן, רק ב-2012 הודיעו לנו שהם החליטו לעשות חילופי מחזיקים מ-2007 ובפסק ועדת הערר חוייבנו לשלם עבור 2008-9 וקיבלנו פטור מ 2007,2010,2011
לא נאמר דבר בפסק לגבי תשלומי ריבית והצמדה על החיובים החל משנת 2007 ועד היום
העירייה לא מוכנה לוותר על תשלומי ריבית והצמדה כי טוענת שעל פי חוק אינה יכולה לעשות זאת
תודה על התשובה המהירה ואודה לך על הפנייה למה שניתן לעשות מרווה שהפרטים ברורים כרגע
רונן שלום,
רשות מוסמכת להעניק הנחת נכס ריק לתקופה מקסימלית של חצי שנה, בכפוף להצגת ראיות (חשבון חשמל, מים וכד') כי הנכס עמד ריק.
מעבר לכך, אין חובה על הרשות ליתן הנחה נוספת.
עם זאת, קיימים מקרים בהם הרשות משיבה את ה"חוב" לסכום הקרן, קרי ללא הפרשי הצמדה וריבית (אותם אני מאמין שצברת בתקופה זו).
בברכה,
אריק כהן, עו"ד.
מאיר שלום,
איחוד תיקים, במהותו, צריך לכלול את מלוא חובותיך, לרבות חובות ארנונה.
על כן, ככל ורשות, או כל נושה אחר, מבקש לגבות כספים בדרך אחרת, הרי שמבקש הוא ליתן העדפה לחובך כלפיו על פני חובך לשאר הנושים.
בברכה,
אריק כהן, עו"ד.
מאיר שלום,
"ההצהרה" אליה אתה מתייחס הינה למעשה הודעת החדילה של עיריית תל אביב בתביעה ייצוגית שהוגשה נגדה (ת"צ (תל-אביב-יפו) 40267-12-10), בה הועלתה טענה כי העירייה גובה ריבית פיגורים על חובות ארנונה בדרך של ריבית דריבית, במקום בדרך של ריבית צמודה.
עם הודעת החדילה, העירייה אינה חייבת בהשבת הכספים, אלא חייבת היא לחדול מלהמשיך ולחייב בדרך של ריבית דריבית מיום הודעת החדילה ואילך, ולחייב בדרך של ריבית צמודה בלבד.
בברכה,
אריק כהן, עו"ד
שלום עינת,
חיוב ארנונה המתייחס לשנים קודמות, כלומר חיוב ארנונה רטרואקטיבי, נחשב בראשיתו כחיוב פסול ועל הרשות מוטלת החובה להוכיח אחרת.
עם זאת, יש לבחון כל מקרה ומקרה לגופו, לרבות התנהלות הנישום באותו מקרה.
בברכה,
אריק כהן, עו"ד.