נתן שלום,
כדי לחייב שוכר, על השכירות להיות לתקופה של שנה ומעלה, כאשר אם מדובר בתקופה קצרה יותר חיובי הארנונה מושתים על המשכיר ולא על השוכר.
ככלל, רצונך להשית את חיובי הארנונה על השוכרים שעזבו מעט בעייתי, שהרי למעשה מדובר בתיקון רטרואקטיבי, אך עם זאת קיימים מקרים בהם הושבו הכספים (ככל ומדובר בתקופת שכירות של למעלה משנה), בכפוף לבדיקת הסכם השכירות בין הצדדים, האם קיימת בו התייחסות לחיובי ארנונה, האם ההסכם הועבר לעירייה וכד'.
בברכה,
אריק כהן, עו"ד.
שרה שלום,
ראי תקנות התכנון והבניה (חישוב שטחים ואחוזי בניה בתכניות ובהיתרים), תשנ"ב-1992, הקובעות מהו גובהה של קומה "רגילה" ושל קומת גלריה/יציע, כאשר ככל וקומת הגלריה/יציע מתחת ל1.8 מ' היא אינה ברת חיוב בארנונה.
על כן, וככל ומידות הנכס אינן בהתאם לתקנות, לא ניתן לחייב את חלק הנכס בארנונה (בכפוף לסייגים), וההיפך.
בברכה,
אריק כהן, עו"ד.
עובד,
חוקי העזר העירוניים הדנים בדו"חות חניה, קובעים כי ניתן לתת דו"ח הן במקרה שבו הנהג החנה את הרכב והן במקרה בו הנהג עצר את הרכב.
אין בחוקי העזר (חוק העמדת הרכב וחנייתו) הוראה בדבר התראה, אך ככל והסיבה שעצרת הינה תקלה ברכב וכד' לא ניתן יהיה לתת לך דו"ח.
בברכה,
אריק כהן, עו"ד.
עובד שלום,
ככל והארנונה אינה משולמת במלואה, דבר שאינך חולק עליו, העירייה מוסמכת לשלוח אליך מכתב התראה ולאחר 15 יום מעת ששלחה את מכתב ההתראה היא יכולה להתחיל לפעול כנגד החייב בהליכי גבייה.
בברכה,
אריק כהן, עו"ד.
גלינה שלום,
עפ"י תיאורך (היותך אם חד הורית, חובות וכד') עולה כי את זכאית להנחות בארנונה. עם זאת, עליך לגשת לעירייה, לדבר איתם אודות ההנחות המגיעות לך וכן על פריסת החוב הקיים בצורה בה תוכלי לעמוד, וזאת משום שברגע שיש חובות, הסכום שמשולם משויך לקרן והחוב ממשיך לצבור הפרשי ריבית והצמדה.
בברכה,
אריק כהן, עו"ד.
פנחס שלום,
החקיקה המסדירה את ההנחות בארנונה היא תקנות ההסדרים (ולא חוק ההסדרים).
תקנות אלה קובעות הנחה בארנונה לאזרח ותיק, כאשר ההנחות מוענקות בהתבסס על הגדרת האזרח הותיק, קרי האם האזרח הותיק מקבל הבטחת הכנסה; מהו סכום ההכנסה; האם זכאי לגמלת סעד וכו'.
כמו כן, יש לבחון את צו הארנונה, ולבדוק האם ניתנות לאזרחים ותיקים הנחות נוספות.
בברכה,
אריק כהן, עו"ד.
שרה שלום,
במקרה המתואר יש לבחון האם צו הארנונה של המועצה מאפשר חיוב של מחסנים בדירות מגורים, כאשר יש הבדלים בין צו הארנונה של רשות אחד לרשות אחרת.
במקרה זה, יש לבחון עובדתית את "המחסן", קרי האם מדובר במחסן סגור/פתוח (מס' קירות), האם מקורה באופן מלא/חלקי וכד', הכל בכפוף לקבוע בצו הארנונה.
בנוסף, במקרה שהתקרה של הנכס נמוכה מ-1.7 מ', מדובר בשטח שאינו בר חיוב בארנונה., כאשר יש רשויות שקובעות שאף שטח בו קיימת תקרה שנמוכה מ-1.8 מ' לא יחויב בארנונה.
בברכה,
אריק כהן, עו"ד.
שלום אריק,
תודה על תשובתך. לפי מה שמצאתי באינטרנט צו הארנונה של מועצה אזורית עמק יזרעאל אינו מבדיל בין חלקים שונים של "בניין המשמש או המיועד לשמש
למגורים". בהודעת השומה שקיבלתי - אין הבדל בין התעריף של המחסן והתעריף של שאר הבית. הייתכן שגם המחסן נחשב "מגורים"? כמו כן לא מצאתי בצו הארנונה התייחסות לגובה התקרה - למרות שבשרטוט של הבית שלי שקיבלתי מהמועצה כתוב: מחסן מרוצף גג רעפים 1.80 מ'H - ואז רשום הגודל של שטח המחסן (33.61). אבל אם הגובה מצוין בשרטוט - האם לא הגיוני שיש לו משמעות כלשהי? כעת לפי מה שכתוב - אני מבינה שמדדו שטח שנמוך מ-1.80 - וציינו זאת - אך מתייחסים אליו כשטח בר חיוב בארנונה בכל מקרה. האם נשמע לך הגיוני?
שוב תודה,
שרה
כתוב בשרטוט פחות מ-1.80 מ' - אך הסימן לא הופיע במודעה שפרסמתי בפורום
שרה,
ככל ומדובר במחסן סגור מכלל צדדיו (ארבעה קירות), צו הארנונה קובע כי ניתן לחייבו בארנונה, כאשר החיוב יהיה בסיווג מגורים.
כמו"כ, ככל ואין בצו הארנונה התייחסות ספציפית לגובה התקרה, יש לפעול עפ"י חוק התכנון והבניה, הקובע כי הגובה המקסימלי לחיוב נכס, הינו 1.7 מ' ומעלה.
אנא צרי עמי קשר טלפוני, ואמסור לך מידע נוסף בעניין זה.
בברכה,
אריק כהן, עו"ד.
ערן שלום,
שאלתך אינה ממוקדת דיה, אך אני מאמין שעיון בצו המועצות המקומיות (מועצות אזוריות), תשי"ח - 1958 יבהיר מהו ועד יישוב וכיצד ניתן להחליפו.
בברכה,
אריק כהן, עו"ד
תומר שלום,
יש לבחון במקרה דנן האם "האשם" באי עדכון הסיווג המתאים נופל על כתפי העירייה או על כתפיך.
עוד יש לבחון מדוע במהלך ה-90 הראשונים מיום קבלת החזקה בנכס לא הוגשה השגה, אלא רק לאחר כ-7 חודשים.
עירייה יכולה במקרים מסוימים לזכות רטרואקטיבית (לרוב בצורה של זיכוי עתידי בחיובי הארנונה), אך יש לבחון כל מקרה לגופו כמתואר לעיל.
בכל שאלה נוספת, הנך מוזמן לפנות אלי.
בברכה,
אריק כהן, עו"ד.
גלית שלום,
פורום זה עוסק בתחום המיסוי המוניציפאלי.
אני ממליץ לך לפנות לדוברות העירייה ו/או למחלקת החינוך בעירייה אשר יכולות לעזור לך בעניין זה.
בברכה,
אריק כהן, עו"ד.