כוכי שלום,
הינך זכאית להודיע על התפטרותך ולקבל פיצוי פיטורים כל עוד את מודיעה על התפטרותך לרגל הטיפול בילדך תוך 9 חודשים ממועד לידתו.
בברכה,
סיון שטינברג עו"ד
מנהלת פורום זכויות עובדים
טל ערב טוב,
אם את מתפטרת אינך יכולה לקבל פיצויי פיטורים אלא אם חל עליך הסכם קיבוצי או הסכם עבודה שמחילים את סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים שזה אומר שאת זכאית לקבל פיצויי פיטורים גם אם התפטרת. את זכאית גם לפדיון חופשה בנוסף להבראה. בברכה סיון שטינברג עו״ד
ערב טוב רינת, על פי החוק ניתן לקבל שעת הנקה רק אם את עובדת במשרה מלאה. אין חשיבות לוותק. אולם יש מקומות עבודה שיש בהם נוהג כן לתת שעת הנקה גם אם לא עובדים משרה מלאה אולי את עובדת במקום כזה, בדקי עם המעסיק. בברכה, סיון שטינברג עו״ד
שיר ערב טוב,
אין בעד מה, שמחתי לעזור :)
האם לבעלך יש הסכם עבודה? אם כן תבדקי אם קיים סעיף 14 שאומר שניתן לקבל את פיצויי הפיטורים שהופרשו לקרן הפנסיה או לביטוח המנהלים. במידה ואין יש לבדוק אם חל עליו הסכם קיבוצי שיכול להחיל את סעיף 14 ובמידה ואין אם הכספים הופרשו לקרן פנסיה אז בעלך זכאי לקבל את כספי פיצויי הפיטורים שהופקדו אבל יוכל להשתמש בכספים רק כשיגיע לגיל פנסיה או חס וחלילה במקרה של נכות או מוות. שבוע טוב. סיון שטינברג עו״ד
סימונה שלום,
דמי חגים - על פי החוק כל עובד לאחר 3 חודשים זכאי לתשלום דמי חגים אם יום החג נפל על יום העבודה או אם עבדת יום לפני ויום אחרי החג או שלא עבדת יום לפני או אחרי החג אך זה היה בהסכמת מעסיקך.
חזרה מחופשת לידה- על פי חוק עבודת נשים המעסיק מחויב להשיבך למקום העבודה מיד בתום חופשת הלידה ובמידה והוא לא עושה כן הוא פועל בניגוד לחוק וניתן לדרוש ממנו שיחזירך לעבודה ובמידה ולא תגישי נגדו תביעה.
שעת הנקה- ניתן לקבל למשך 4 חודשים מתום תקופת הלידה רק אם הינך עובדת במשרה מלאה.
עישון במקום העבודה -והוא מנוגד לחוק אלא אם המעסיק הקצה חדר מסויים שבו ניתן לעשן כל עוד אין בו אנשים שלא מעשנים. בכל מקרה החוק קובע כי העסיק רשאי לאסור לגמרי על עישון במקום העבודה ועל כן זה לא יחשב כהרעת תנאים.
מועד תשלום השכר- על פי החוק על המעסיק לשלם לך עד ה 9 של החודש לאחר החודש שאת אמורה לקבל בגינו משכורת. על כן תשלום לאחר חודשיים נחשב כהלנת שכר ומנוגד לחוק.
כל האמור לעיל הוא על פי החוק החל גם על עובדים במגזר הפרטי, מאחר ואת עובדת מדינה חל עליך חוק התקשי״ר ויש לבדוק אם את זכאית לקבל זכויות נוספות לגבי החגים ולשעת ההנקה ועליך לבדוק את תנאי העבודה שלך בהתאם לחוק זה או להסכם קיבוצי אם חל עליך.
בברכה,
סיון שטינברג עו״ד
מנהלת פורום זכויות עובדים
ענבל שלום,
בתי הדין לעבודה קבעו כי יש לבצע שימוע בכל מקרה בו מחליטים לפטר עובד וגם במקרה בו החברה נקלעה לקשיים כלכליים.
האם את עובדת שעתית ? כמה זמן עבדת במקום העבודה ? כך שאוכל להגיד לך אם המעסיק נתן לך את מלוא תקופת ההודעה המוקדמת.
לגבי ההודעה המוקדמת עצמה - בפסיקות של בתי הדין לעבודה נקבע כי עובד רשאי לצאת בזמן תקופת ההודעה המוקדמת לראיונות עבודה אך בתנאי כי זה לא יפגע בפעילות העסקית של המעסיק.
בברכה,
סיון שטינברג, עו"ד
מנהלת פורום זכויות עובדים
היי, תודה על ההתייחסות. אני עבדתי שם 9 חודשים- השכר הוא גלובלי. מהיום שבו הודיעו לי על הפיטורים שלושה ימים החסרתי לטובת ביטוח לאומי, לשכת עבודה וכו' כדי לנסות לדאוג לכך שלא אשאר ללא הכנסה וביומיים האחרים יצאתי לראיונות עבודה וחזרתי למשרד. ממשכורת של 6000 הוירדו לי ל- 2900!!! שזה לא נראה לי הגיוני בעליל
מבחינת הודעה מוקדמת- מגיעים לך 13.5 ימים של הודעה מוקדמת.
נשמע לי גם סכום לא סביר, תבקשי לקבל מהם פירוט. כעקרון עליך לחשב את השכר שהרווחת ליום, אם עבדת 5 ימים בשבוע והרווחת 6000₪ אני מעריכה את יום עבודתך ב 300₪ ליום כפול 3 ימים מלאים שנעדרת שהמעסיק רשאי לקזז כי לא היית בכלל הגענו ל 1500₪ ולא ל 2900₪.
בברכה,
סיון שטינברג עו״ד
מנהלת פורום זכויות עובדים
יהודית שלום,
על מנת לדעת אם קיימת טעות בהפרשות הפנסיוניות שלך יש לבדוק את הפוליסה שלך ותנאי העבודה וכן את כל ההפקדות. מומלץ לבדוק את הנושא עם עו״ד הבקיא בדיני עבודה.
בברכה,
סיון שטינברג עו״ד
מנהלת פורום זכויות עובדים
מעיין שלום,
על פי סעיף 43 לחוק חיילים משוחררים את זכאית לקבל פיצויי פיטורים בעקבות התגייסותך לצבא קבע אם עבדת במקום העבודה לפני התגייסותך לשירות סדיר והינך מתחייבת לשירות קבע של שנתיים. מעבר לכך ניתן לטעון כי קיים נוהג במקום העבודה לתת פיצויי פיטורים גם אם מתפטרים לאור המקרה של חברתך.
בהצלחה,
סיון שטינברג עו״ד
מנהלת פורום זכוית עובדים
תמי שלום,
מאחר ואת עובדת לפחות שעתיים אחרי השעה 22:00 המשמרת שלך נחשבת לעבודת לילה ואת זכאית לקבל שעות נוספות החל מהשעה ה- 8 לעבודתך, כלומר את זכאית לקבל שעה נוספת אחת בשיעור של 125%.
בברכה,
סיון שטינברג עו"ד
מנהלת פורום זכויות עובדים
מיקה שלום,
על פי סעיף 25 לחוק הגנת השכר המעסיק אינו רשאי לנכות את סכום זה משכרך.
בברכה,
עו"ד סיון שטינברג,
מנהלת פורום זכויות עובדים
"לוחמת על זכויות לקוחותיי ללא פשרות, כאשר לנגד עיני כל העת טובתם האישית בלבד..."
"משרדנו שם לו למטרה להעניק לכל אחד מלקוחותיו שירות נאות, יחס אישי, ואת מלוא תשומת הלב הראויה..."