״אושרת שלום,
הינך מחויבת לשלם למנקה זכויות סוציאליות אף אם תגמלת אותה בדברים אחרים, לא ניתן להתנות או לשנות או לא לשלם את הזכויות המגיעות למנקה מכוח החוק. כל עוד לא נותקה מערכת יחסי העבודה בניכם למעלה מחצי שנה יש רצף לתקופת העבודה ולמנקה מגיע הפרשות לפנסיה החל משנת 2008, דמי חופש , דמי הבראה, דמי חגים הכל לפי היקף משרתה ולותק בעבודתה. יש מאמרים רבים באינטרנט שמסבירים איך לחשב את הזכויות של המנקה רשמי - ״זכויות סוציאליות למנקה״ ואם לא תסתדרי את תמיד יכולה להגיע לפגישת ייעוץ עם עו״ד הבקיא בתחום. הכי חשוב זה לפרט את כל הסכומים שתשלמי לה ותרשמי כי בקבלת הכספים אין לא יהיו לה כל תביעות נגדך. בהצלחה!
האם אני מחוייבת לשלם למנקה את כל הכספים כחוק גם כאשר המנקה טוענת כי איננה רוצה להצהיר על הכנסותיה בפני הרשויות (כלומר - היא רוצה לעבוד ב"שחור" מבלי שביטוח לאומי ומס הכנסה ידעו על הכנסותיה)?...
אושרת שלום,
התשובה היא כן.
בכל מקרה, הייתי מציעה לך לא לשלם למנקה בשחור ולהצהיר עליה בפני ביטוח לאומי הואיל ומעבר לעובדה כי התנהלות זה הינה מנוגדת לחוק במידה ולמנקה תתרחש תאונת עבודה היא לא תוכל לקבל כספים מביטוח לאומי ואת זו שתצטרכי לשאת בהוצאותיה הרבות.
שרון שלום,
כעקרון, את תהיי זכאית לקבל אבטלה רק אם המעסיק יפטר אותך ויתן לך מכתב פיטורים כדין, אולם מאחר ומדובר במקרה מיוחד בו יש חשש אמיתי אם תקבלי משכורת בסוף החודש הייתי מציעה לך לבדוק את העניין לעומק עם ביטוח לאומי.
כוכי שלום,
את זכאית להתפטר ולקבל פיצויי פיטורים תוך 9 חודשים ממועד הלידה וכל עוד את מציינת במכתב ההתפטרות למעסיק כי את מתפטרת לרגל הטיפול בילדך.
בברכה,
סיון שטינברג עו"ד
מנהלת פורום זכויות עובדים
חזרתי מחופשת לידה ,עברתי למחלקה אחר מקוון שמשרד שלי עבר למקום רחוק ,וזה לא התאים לי כל כך בגלל המרחק. אבל אני לא כך כך מרוצה מתפקיד החדש.
האם אך ורק טיפול בילד , זאת הסיבה מזכה אותי בפיצויים?
אודה לתשובתך שוב בפורום
יוכי
בהצלחה
כרגע אני נמצאת בחופשת לידה (הארכתי מ 12 שבועות ל 26 שבועות) ואני שוקלת להתפטר מעבודתי. האם אני מחויבת לתת הודעה מוקדמת? כלומר האם עליי לחזור ולעבוד את ימי ההודעה המוקדמת, כפי שמוטל עליי בהתאם לוותק שלי?
תודה!
הקלד את תגובתך
סימונה שלום,
את רשאית להתפטר לרגל הטיפול בילד תוך 9 חודשים ממועד הלידה ותקבלי את פיצויי הפיטורים, רק תדאגי לציין את סיבת ההתפטרות במכתב. כמו כן אני מציעה לך לבדוק גם את התנאים שחלים עליך מכוח חוקת העבודה כעובדת במכבי אש.
שלום לך,
המצב בעייתי ברגע שהתפטרת אינך זכאי לפיצוי פיטורים. אם יש לך קרן פנסיה אתה זכאי
לקבל את כל ה 6 אחוז שהופרשו כרכיב פיצוי פיטורים לקרן הפנסיה, אינך יכול למשוך את הכסף אך הוא ישאר בקרן פנסיה ותוכל להשתמש בו כשתצא לפנסיה או חלילה במצב של נכות.
סילביו שלום,
האם המעסיק שם שלט כי במקום העבודה הותקנו מצלמות ?
מה הסיבה שדווקא עכשיו לאחר 3 שנים החלטת שאתה רוצה להגיש תביעה ? על פניו זה נראה חסר תום לב להגיש את התביעה רק לאחר 3 שנים ללא סיבה.
בברכה,
סיון שטינברג עו"ד
מנהלת פורום זכויות עובדים
יהל שלום,
כעקרון, אם מדובר באותן שעות ובאותו שכר אז שינוי המשרה לא יחשב כהרעת תנאים ,אלא אם מהות העבודה השתנתה באופן קיצוני, לשם הדוגמא, מעבודה פקידותית הינך נדרש לבצע עבודות פיזיות.
בברכה,
סיון שטינברג עו"ד
מנהלת פורום זכויות עובדים
דפנה שלום,
אם יפטרו אותך לאחר שניסו למצוא לך עבודה חלופית ולא הצליחו, ושילמו לך את כל ימי המחלה שנצברו לך ועשו לך שימוע כדין אין לך עילת תביעה. אם המעסיק לא פעל כן אז יש לך עילת תביעה.
בברכה,
סיון שטינברג עו"ד
מנהלת פורום תאונות עבודה
חגאי שלום,
למרות שאתה לא עובד בזמן הארוחות עם הילדים - אתה צריך להיות איתם בשביל לשמור עליהם נכון ?
אם זה המצב, שאתה חייב להיות נוכח במקום העבודה כשהילדים אוכלים זה נחשב כזמן עבודה ועל המעסיק לשלם לך שכר עבור שעות אלו (פרט לזמן ההפסקה שהוא חייב לתת לך על פי החוק ושהוא רשאי לא לשלם לך).
בברכה,
סיון שטינברג עו"ד
מנהלת פורום זכויות עובדים
קארין שלום,
על פי החוק אם את נדרשת להגיע למקום העבודה בתחבורה ציבורית על המעסיק לשלם לך נסיעות ועד לגובה של 25.20 ש"ח לכל יום עבודה.
לגבי ההתלמדות - בהתלמדות את מגיעה למקום העבודה לומדת את העבודה וגם עובדת כל כן המעסיק מחויב לשלם לך על ההתלמדות - לפחות שכר מינימום. האם אתם מחתימים כרטיס או יש דוח נוכחות ? בכל מקרה רשמי לך את כל הימים שעבדת ביומן מסודר.
לגבי שבוע ההתאקלמות - אם זה מה שנהוג במקום העבודה ואת מקבלת מעל שכר מינימום להערכתי אין מה לעשות בעניין הזה.
בברכה,
סיון שטינברג עו"ד
מנהלת פורום זכויות עובדים
"לוחמת על זכויות לקוחותיי ללא פשרות, כאשר לנגד עיני כל העת טובתם האישית בלבד..."
"משרדנו שם לו למטרה להעניק לכל אחד מלקוחותיו שירות נאות, יחס אישי, ואת מלוא תשומת הלב הראויה..."