שרמן שלום,
להלן תשובותיי:
1. על המעסיק לשלם לך עבור הזמן שהוא מבקש ממך להגיע לפני המשמרת ואחרי המשמרת, מדובר בשעות עבודה.
2. מה זה רענון ? כעקרון על מעסיק לשלם לך עבור הזמן שהיית ברענון - 8 שעות ובגובה השכר שאתה מרוויח.
3. אם יש חוסרים במשכורות - אתה רשאי לדרוש אותם מהמעסיק, פנה אליו בפנייה בכתב במסגרת מכתב של הרעת תנאים (כמופיע בהמשך).
4. אם נשלחת הביתה בשל התנהגות לא ראויה, המעסיק לא חייב לשלם לך שכר על יום זה, אולם רק במידה והנהגת באופן לא ראוי. אם נשלחת לביתך ללא אשמתך, על המעסיק לשלם לך את שכר העבודה ואם הוא לא משלם אתה רשאי לטעון להרעת תנאים.
5. על פי החוק על המעסיק לנהל רישום מסודר של שעות העבודה שלך וימי העבודה. אני מציעה לך לנהל גם רישום משל עצמך (ביומן מסודר) אם תיאלץ לתבוע את המעסיק בעתיד.
ראה אתה רשאי לתת למעסיק התראה על הרעת תנאים אך עליך לציין בפניו ואת הרעת התנאים באופן מדויק ולבקש ממנו שיתקן אותה, במידה והוא לא יעשה כן, אתה רשאי להתפטר בדין מפוטר ולקבל את פיצויי פיטורים (אם אתה עובד מעל שנה).
אולגה שלום,
1. האם החתמתם במקום העבודה כרטיס ? או מילאתם דוח נוכחות ?
2. מי העיף אתכן מהמשרדים ? אתן כבר לא עובדות יותר במקום העבודה ?
לא.. אין במקום כרטיס עבודה או דוח נוכחות, המנהלת שלנו באותו זמן רשמה את שעות העבודה והיא כנראה פספסה את היום הזה.
ומי שהעיף אותנו מהמשרדים זה היה המנכ"ל שלא רצה לשמוע מאיתנו ואמר "שאין לו זמן לשטויות שלנו כי אנחנו לא נקבל את הכסף". כאשר אמרתי לו שאני בסך הכל רוצה לקבל את מה שמגיע לי, הוא צעק עלי שהוא יזמין משטרה כי אני מפריעה לו בעבודה.
חשבתי שיש אפשרות לבדוק במצלמות, המשרדים שם מצולמים אבל המנכ"ל אמר "אי אפשר לבדוק שום דבר." כאשר בוודאות המצלמות עובדות שם.
ולא אנחנו כבר לא עובדות שם, כאשר החליפו לנו מנהלת, המנהלת החדשה אחרי שבוע וחצי פיטרה אותנו (את כל הבנות החדשות מהמנהלת האחרת שהצטרפו).
אולגה ערב טוב,
מדבריך אני מבינה שמדובר בסכום מאוד קטן של תביעה, הייתי מציעה לך לשלוח למעסיק מכתב התראה בטרם נקיטת הליכים משפטיים ואם לא עוזר להגיש תביעה לבית הדין לעבודה.
בברכה, סיון שטינברג,]
מנהלת פורום זכויות עובדים
מזל ערב טוב,
אם המכתב לא עזר, הייתי מציעה לך לשקול להגיש תביעה כנגד המעסיק ולדרוש את פיצויי הפיטורים. לפרטים נוספים, את מוזמנת ליצור עימי קשר בפרטיי באתר.
חן ערב טוב,
מאחר ויש לך מעל ותק של חצי שנה במקום העבודה, אם המעסיק רוצה לפטר אותך הוא חייב לבקש היתר ממשרד התמ"ת. אם הוא פיטר אותך מדובר בפיטורים אסורים ואת זכאית להגיש נגדו תביעה ולדרוש פיצויים בסכומים נאים מאוד. בכל מקרה אני זקוקה לפרטים נוספים על מנת לתת לך תשובה יותר מדויקת, את מוזמנת ליצור עימי קשר.
בברכה,
סיון שטינברג, עו"ד
מנהלת פורום זכויות עובדים
צבי שלום,
כעקרון, אין הוראה בחוק המחייבת את המעסיק לשלם לעובד הוצאות לינה וכלכלה.
אולם, בהסכמים קיבוציים, בהסכמי עבודה אישיים ובנוהג, יש מקומות עבודה רבים שכן משלמים לעובדים הוצאות לינה וכלכלה כאשר הם לנים במקום המרוחק מביתם מתוקף עבודתם ובדר"כ המעסיק קובע בהסכם את הסכומים שהוא מתחייב לשלם לעובד. כל מקרה ונסיבותיו.
בברכה,
סיון שטינברג, עו"ד
מנהלת פורום זכויות עובדים
הקלד את תגובתך
העובד דיבר בנייד שלו בקול רם שיחה פרטית
רבקה ערב טוב,
אם מדובר בהתייחסות חוזרת ונשנית העובד יכול לטעון כי התייחסותו המזלזלת והבוטה של המעסיק מהווה נסיבות שאינו מאפשרות לו להמשיך לעבוד בעבודתו, להתפטר בדין מפוטר ולקבל פיצויי פיטורים.
שיר בוקר טוב,
ראשית, הרשי לי להתנצל על העיכוב במתן תשובתי.
שאלת מספר שאלות להלן תשובותיי:
1. לגבי בדיקת הפוליגרף - כעקרון, לא ניתן לחייב עובד לעבוד בדיקת פוליגרף שכן מדובר בפלישה לפרטיות ופגיעה בכבודו של העובד.
לטעמי, קביעה בחוזה העבודה כי העובד מחויב לעשות בדיקה שכזו כל 6 חודשים אף אם אין סיבה לעשותה, נשמעת לי לא סבירה. כמובן שהדבר תלוי בנסיבות, יש מקרים של עבודות ביטחוניות המחייבות בדיקות שכאלו על מנת לבדוק כי העובד שומר על רמת סודיות גבוהה.
על כן וכעולה מפסקי דין בבתי הדין לעבודה, אם קיימות נסיבות מיוחדות, כגון חשד לגניבה, הפרת סודיות וכו' המעסיק רשאי לבקש מהעובד לעבור בדיקת פוליגרף ואם העובד לא יסכים (שזוהי זכותו של העובד) המעסיק רשאי לפטרו לאחר שערך לו שימוע כדין.
2. באשר לחיוב להיבדק ע"י רופא תעסוקתי - לטעמי, אם המעסיק מחייב עובד לעבוד בדיקה רפואית, הבדיקה אמורה להיעשות בזמן העבודה ובתשלום.
3. המעסיק מחויב לספק לעובדים תנאים סבירים לעבודה - ומקרר תקין זה אחד מהם.
4. לגבי ההפסקה - אם בעלך עובד בעבודה פיזית - משך ההפסקה צריך להיות 45 דקות לפחות כאשר מתוך זמן זה בעלך רשאי להיות בהפסקה רצופה של חצי שעה. יש מפעלים שקיימים להם הסדרים ספציפיים במסגרת הסכם קיבוצי ויתכן ומגיע לו אף הפסקה ארוכה יותר.
בברכה,
סיון שטינברג, עו"ד
מנהלת פורום זכויות עובדים
רחלי שלום,
אני מציעה לך לשלוח למעסיק מכתב מסודר בדואר רשום כי כל עוד לא תקבלי את הטפסים תוך 7 ימים תיאלצי להגיש נגדם תביעה לבית הדין לעבודה ולדרוש הלנת פיצויי פיטורים.
אם זה לא יסתדר, יש לשקול לשלוח להם מכתב התראה מעו"ד או ישר להגיש תביעה לביה"ד לעבודה.
דני שלום,
על פי החוק על המעסיק לשלם לך דמי נסיעות בגובה הסכום שאתה משלם על הנסיעות הלוך וחזור בתחבורה ציבורית ועד לסך של 25.20₪ ליום עבודה.
על המעסיק לשלם לך את כל המחיר של החופשי חודשי או אם משלם לך לפי ימים אז את המחיר המלא שאתה משלם עבור יום נסיעה. הצג בפניו את כרטיסי הנסיעה באוטובוס ובקש שיעדכן את הסכום בתלוש.
בברכה.
סיון שטינברג עו״ד
מנהלת פורום זכויות עובדים
האם יש להם אפשרות לבחור אם לשלם לי לפי חופשי חודשי או לפי יום(13.20 הלוך ושוב),למרות שאני משלם יומית?
הקלד את תגובתך
אלי שלום,
האם כוונתך שלא קיבלת שום העלאה בשכר במשך 10 שנים?
בחודש 4.2005 סה"כ מרכיבי שכר 6900 שח. יש פיצוי שווי 1230 שח סה"כ תשלומים 8130שח
בחודש 5.2013 סה"כ מרכיבי שכר 6900 שח.יש גילום שווי 1212 שח ואשל 250שח
סה"כ תשלומים 8362 שח
זה 8 שנים תודה מראש אלי
אלי ערב טוב,
אם המעסיק הבטיח כי יעלה לך את השכר וניתן להוכיח את הבטחתו אז התנהלותו אינה כדין והינך רשאי לדרוש את העלאת השכר.
לגבי תוספות לשכר, בשנת 2003 למשל, ניתן צו הרחבה אשר קבע כי יש להוסיף לכל העובדים תוספת יוקר לשכר ברוטו. הייתי מציעה לך לפנות אל רואה חשבון או חשב שכר שיעבור על התלושים ויבדוק אם ניתנו לך התוספות הללו ואם יש תוספות נוספות.
"משרדנו שם לו למטרה להעניק לכל אחד מלקוחותיו שירות נאות, יחס אישי, ואת מלוא תשומת הלב הראויה..."
"לוחמת על זכויות לקוחותיי ללא פשרות, כאשר לנגד עיני כל העת טובתם האישית בלבד..."