שלום חיים, שאלה זו אינה מתאימה לפורום נדל"ן, מדובר בשאלה כללית של סדרי דין.
בכל מקרה אציין כי על פניו אתה יכול לתבוע אותו כי נשוא ההתקשרות ביניכם היא דירה בישראל, אך ככל שאינך יכול לאתר אותו, לא יהיה טעם להגיש תביעה נגדו.
בברכה,
אלון
המפקח רשאי לסטות מדיני הראיות וסדרי הדין ולכן ניתן להגיע לדיון עם המחשב הנייד ולבקש את רשותו של המפקח להציג את הסרטון.
אין לכך תשובה ברורה, מצד אחד יש שיטענו שמדובר בלשון הרע ו/או פגיעה בפרטיותם של החייבים, מצד שני יש הטוענים שזו חובה של הנציגות, שכן מדובר בעניין כלכלי הנוגע לכלל הדיירים.
אני נוטה להסכים עם עמדתם של האחרונים, אך אין בכך כדי לשלול את הסיכונים המשפטיים הכרוכים בפרסום (למעט אם החלטה כאמור התקבלה באסיפת בעלי הדירות או קבועה בתקנון).
הנושא ככל הנראה נמצא בסמכותו של המפקח על בתים משותפים, אך אף אם הוא בסמכות המפקח ואף אם המקרה נוגד את תקנון הבית המשותף, אני חושש שהמפקח לא יראה תביעה מסוג זה - העוסקת בזוטי דברים, בעין יפה.
אחד התנאים למתן פטור ממס שבח של דירה יחידה (יכולה להיות דירתך היחידה או דירתו היחידה של המנוח במידה ומתקיימים תנאי סעיף 49ב(5) לחוק מיסוי מקרקעין (שבח ורכישה)) הינה היותו של הנכס הנמכר "דירת מגורים מזכה" - דירה המשמשת למגורים ואשר שימשה למגורים ארבע חמישיות מהתקופה שבשלה מחושב השבח (במקרה שלך החל ממועד הרכישה על-ידי המוריש) או דירה אשר שימשה למגורים בארבע השנים שקדמו למכירתה.
אציין כי נוסף על האמור לעיל, עלייך לעמוד בכל שאר דרישות הפטור בהתאם לסעיף 49ב לחוק מיסוי מקרקעין (שבח ורכישה).
שמחתי לסייע
סעיף 5א לחוק המכר (דירות) קובע (בכפוף לכך שהדירה נרכשה לאחר שנכנס לתוקף), כי קבלן יכול לאחר במסירת נכס עד חודשיים ממועד המסירה החוזי וזאת ללא תשלום פיצויים (לאחר מכן משלם רטרואקטיבית).
במידה והוסכם בנספח השינויים שהוזמנו בדירה על דחיית מועד המסירה, התאריך החוזי הינו תאריך המסירה בתוספת תקופת הדחייה.
תת-סעיף ג' לסעיף הנ"ל מאפשר לקבלן לדחות את המסירה לתקופה נוספת בשל נסיבות שאינן תלויות בקבלן ("שאינן בשליטת המוכר ושהסיכון להתרחשותן ולתוצאותיהן אינו מוטל עליו") ובלבד שהוסכם על כך בהסכם הרכישה (במקרה שלך נראה שכך סוכם), על כן, שאלתך הינה בעיקרה ראייתית ולא משפטית, ז"א האם הסיבה לאיחור כנטען על-ידי הקבלן היא הסיבה האמיתית לאיחור (האם יש אסמכתאות על-כך?) והאם לא הייתה לקבלן השפעה על האיחור כאמור והאם יכול היה למנוע אותו (הזמין את חברת חשמל באיחור, לא שיתף פעולה עם חברת חשמל וכד').
ישנם קבלנים שמתחייבים למסור הודעות על איחור כאשר מתגבש האיחור (ולא במועד המסירה), אך איני יודע אם כך המקרה אצלך ולכן לא ברורה המשמעות של הדיווח בדיעבד במקרה שלך.
אני סבור שמקרים כאמור מצריכים בדיקה יסודית ופרטנית תוך דרישת אסמכתאות והסברים מהקבלן.
בהצלחה!
ככל שמדובר בחלק מהרכוש המשותף, ניתן לפנות אל המפקח על בתים משותפים בבקשה לסלק את המבנה ולהשיב את השטח למצבו המקורי.
במקרה בו מדובר בשטח הצמוד לדירה ייתכן שגם יהיה ניתן לפנות אל המפקח על בתים משותפים בטענה שהשימוש בהצמדה שונה מהמוגדר בתקנון, אך הדבר מצריך בדיקה מעמיקה של המקרה ושל מסמכי הבית המשותף.
בכל מקרה, ניתן לפנות בתלונה למחלקת פיקוח על הבנייה ברשות המקומית, שכן מדובר בחריגת בנייה, זאת מכיוון שבניית מחסן דורשת הוצאת היתר בנייה.
התשובה תלויה בתוכנו של הצו - ככל שניתן לבצעו בהליכי הוצאה לפועל או על-ידי אדם אחר, ניתן לפנות אל לשכת ההוצאה לפועל, במידה ולא, ניתן לפנות בבקשה לפי פקודת בזיון בית המשפט.
בהצלחה!
על פניו, הסכסוך המתואר הינו בסמכות המפקחת.
על אף האמור, אני סבור שבמקרה כאמור עדיף למצוא פתרונות חלופיים לבעיה (כגון ניתוק מעצור הדלת או ניהול דין ודברים עם השכנה) מאשר להגיש תביעה על עניין פעוט שכזה, שכן הגשת תביעה כזו עלולה להראות תמוהה למפקח, מה גם שאם ברור לשכנה שמה שהיא עושה הוא אסור ואין כל סעד אופרטיבי שיכול המפקח להעניק, איזו תועלת תעלה מפניה אל המפקח?