יש הבדל בין סיכון שהתממש שאינו קשור בהתנהלות הצוות הרפואי לבין נזק שנגרם על ידי התנהלות לא תקינה. כאשר ההתנהלות תקינה והנזק נגרם בשל סיכון ידוע, אין עילת תביעה בגין רשלנות רפואית.
אני מניח שכוונתך לתא לחץ. ככל שידוע לי טיפול זה מוכר במקרים מסויימים בלבד. מציע לבחון מול קופת החולים.
השאלה לא ברורה דיו על מנת להעניק תשובה עניינית.
על פניו אכן לא מדובר ברשלנות רפואית אלא אם מדובר בטיפול מיותר ו/או רשלני. ככל ומדובר בתיאום ציפיות בעייתי הרי שלא בטוח שמדובר בפן משפטי רפואי אלא בפן ההסכמי חוזי.
על מנת לאשפז בכפייה יש לעמוד בכללים מסויימים. על מנת לבחון מקרה ספציפי יש לפרט את נסיבותיו ולהתעמק בתיעוד הרפואי.
שלום רב דינה. איתור מומחה בתיק רשלנות רפואית הוא תלוי נסיבות התיק, לרבות רלבנטיות התחום וזהות הנתבע. בהיעדר נתונים קשה לי להתייחס. אם כבר פניתם לעו"ד העוסק בתחום שבחון את האפשרות אני מציע להיוועץ עמו על הנושא ולבחון עמו את הצפי וכיו"ב.
שלום רב תודה על תגובתך. דיברתי עם עורך הדין שבוע שעבר והוא אמר שעדיין מחפשים..האם זה בסדר להציק לו כל הזמן או עדיף לחכות עד שיעדכן? מדובר בתביעה נגד שני בתי חולים שהתרשלו בטיפול אונקולוגי באבי וגרמו למותו בטרם עת מזיהום (כאשר היה נקי מסרטן וסבל מתופעות לוואי מהטיפול הביולוגי אבל הם טענו אחרת) מדובר בתחום סרטן הריאות
שלום שוב. אני מבין מדבריך שאתם מיוצגים על ידי עו"ד ולכן התשובה הטובה ביותר הינה לפנות אליו לקבלת תשובות לשאלותיך.
שלום רב, העובדות מהפן האובייקטיבי והסובייקטיבי מחייבות בחינה רצינית. לא ניתן לדעת על פי דבריך האם באמת יש דבר מה לא ראוי בטיפול שקיבלת. ייתכן וישנה הצדקה רפואית שלא לבצע את הטיפול שביקשת וייתכן ולא. יש לבדוק את הנושא ולא ניתן על פי שאלתך להגיע למסקנה.
שלום רב, אני לא בדיוק מבין את מהות השאלה. ככל הידוע לי חולה קורונה, ככל חולה במחלה אחרת זכאי לקבלת טיפול.
האם זה נכון שהמדינה יכולה להכריח חולה קורונה לקבל טיפול אפילו שהוא לא מעונין בשום טיפול?
אני מדגישה-שאני לא שואלת על ענין הבידוד.אלא רק על הטיפול במחלה.
הוא שומר על בידוד לגמרי אבל לא מעונין, מסיבותיו שלו ,לקבל טיפול.אבל יש דרך להלחם בדיקטטורה הזאת?האם באמת יכולים להכריח חולה קורונה לקבל טיפול לפי החוק????
האם אדם שמקבל התקף לב מחויב לקבל טיפול? האם אדם שנמצא באירוע מוחי חייב לקבל טיפול? התשובות לטעמי ברורות. כאשר אדם חולה, על הצוות הרפואי לטפל בו תוך שמירה על כל הכללים המשפטיים לרבות קבלת הסכמה מדעת. אני מניח שהתשובה שלי ברורה.
השאלה היא למה הנך קורא דוח אירוע חריג. ישנם מסמכים שבית החולים מחויב להעביר בהיותם מסמכים רפואיים וישנם מסמכים שנערכים "לקראת תביעה" אשר אותם בית החולים אינו חייב להעביר.
הבנתי שבכל מקרה חריג ממלאים בבית החולים דוח אודות המקרה. בית החולים מוכן למסור לי את המסמכים הרפואיים הרגילים, אך לא מוזכר שם דבר מהאירוע שקרה, הוא לא הוכנס לתיעוד הניתוח.
אני מעוניינת לקבל דוח בו מפורט המקרה שקרה והסבר מצד הרופאה שטיפלה בי (שלא מכחישה את המקרה), הכל נאמר לי בשיחה ואני רוצה שזה יהיה כתוב.
כפי שפרטתי קודם, איני סבור שבית החולים יעביר מסמך פנימי שנערך לצורכי משפט. בית החולים מחויב להעביר את התיק הרפואי המלא על פי חוק זכויות החולה.
"גרפולוגית משפטית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לגרפולוגיה המשמשת כעדה מטעם בית המשפט..."
"דגש רב על השקט הנפשי והסוציאלי של כל לקוח ותיאום ציפיות מראש... "
"בכל יום ביומו, אני נלחם את מלחמתו של האזרח הפשוט כנגד תאגידי הביטוח והגופים הרפואיים הגדולים. המפתח להצלחה שלי - מאבק עיקש ללא פשרות, יושרה והגינות..."
סממנים רבים שהופיעו אצל החולה היו צריכים להדליק אצל הצוותים הרפואיים נורה אדומה, כי לחולה דלקת קרום המוח. למרבה הצער, מחלתה לא אובחנה והיא נפטרה. עו"ד רן שפירא, מנהל פורום רשלנות רפואית באתר, סוקר את המקרה.