סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על רשלנות רפואית(182)

שאל בפורום רשלנות רפואית

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

מנהל פורום רשלנות רפואית

עו"ד רן שפירא
איזור: תל אביב
פקס: 036916635
טלפון: הצג טלפון

"אמינות ומהימנות, יושרה, מקצועיות ומאבק בשיתוף פעולה מלא ושקוף עם לקוחותינו, הינם כללי ברזל של משרדנו..."

29/06/2020 04:49 רוני הכרה בתסמונת הכרה בתסמונת
האם ילד שנולד עם תסמונת פראדר ווילי מוכר כרשלנות רפואית? למרות שהאם עברה את כל הבדיקות האפשריות בהריון

שלום רב,
על מנת לבחון אפשרות לרשלנות בהיעדר אבחון תסמונת גנטית כאמור בשאלתך, יש מקום לבחינת מעקב ההריון לרבות הצורך לביצוע בדיקות גנטיות מקדימות לרבות יכולתן של אלו לאבחן את התסמונת עובר ללידה. מציע לך לפנות לעורך דין לבירור מעמיק של הנושא ולהגעה למסקנה מקצועית.

16/06/2020 05:56 דבורה שכר טרחה בגישור שכר טרחה בגישור
שלום
רציתי לשאול אם צד מסויים משלם בגישור 75% ואני שילמתי 25% למגשר האם זה גורם לו לנטייה לצד השני?
אני שואלת לא מה אמור להיות אלא מה קורה בפועל או מה עלול לקרות.

מגשר צריך להיות אובייקטיבי ונטרלי ללא קשר למי משלם לו את שכרו.

14/06/2020 16:02 דניאל טרואני שכר טרחה מקסימלי בתביעות לשיקום מקצועי בביטוח לאומי שכר טרחה מקסימלי בתביעות לשיקום מקצועי בביטוח לאומי
שלום רב,
אני זקוק לייעוץ משפטי בנושא תביעת שיקום מקצועי בביטוח לאומי.

לפני כשנה הגשתי תביעה לנכות כללית בביטוח לאומי מטעם עורכת דין באשדוד.
הסכם שכר הטרחה היה 800 ש"ח פתיחת תיק + 1000 ש"ח לועדות רפואיות + 16% מהקצבת הנכות.
התביעה נכשלה ולא הצלחנו להשיג קצבה מביטוח לאומי.
במקום זה פנינו לשיקום מקצועי בביטוח לאומי על מנת לקבל סיוע במימון בלימודים.

כעת עורכת הדין דורשת 16% מכל תשלום שאקבל מהשיקום המקצועי.
לדוגמה, מתוך שכר לימוד שנתי של 12,000 ש"ח היא תגבה 16% שכר טרחה.
כנ"ל לגבי תשלומים על נסיעות, ספרי לימוד, קורסים, דיור במעונות וכו'.. היא דורשת 16% מכל תשלום שאקבל.
בנוסף לכך היא רוצה לגבות 16% מתשלום דמי השיקום החודשיים. (16% מתוך 3300 כל חודש.)
העו"ד טוענת שאני כפוף לתשלום מכיוון שהחוזה מחייב אותי לשלם לה 16% מכל תשלום שאקבל מהשיקום בביטוח לאומי.


מבדיקה באתר "כל זכות" ואתרי זכויות נוספים, הבנתי ששכר הטרחה המקסימלי לתביעות שיקום מקצועי בביטוח לאומי הינו 1600 ש"ח (800 ש"ח פתיחת תיק + 800 ש"ח תוספת על הצלחה בתביעה) מדובר בסכום נמוך יותר בהרבה ממה שהעו"ד דורשת שאשלם לה.
כתוב שעל פי החוק אסור לגבות שכר טרחה גבוה מזה.


כעת עורכת הדין מאיימת לתבוע אותי ולדרוש ממני אלפי שקלים בגין התביעה לשיקום המקצועי.


האם מותר לה לעשות דבר כזה? זה חוקי מה שהיא עושה?
אני זקוק לייעוץ משפטי בנושא בדחיפות, אני מפחד שהיא תממש את האיומים שלה ותתבע אותי.

מצורף קישור לאתר "כל זכות" בו מפורט כי שכר הטרחה המקסימלי לתביעות שיקום מקצועי לא יעלה על 1600 ש"ח.

שלום רב,
על פי הידוע לי בנושא שיקום שכר הטרחה המקסימלי על פי החוק הוא דמי פתיחת תיק של 800 ש"ח + 800 ש"ח. לא ידוע לי על אפשרות לגבות מתוך שכר לימוד ו/או כדומה. אני מציע שתבקשי מעוה"ד שתפנה אותך למקור החוקי לגבייה הנ"ל.

09/06/2020 05:33 אירית קרע דרגה 3b קרע דרגה 3b
היי...
לידה שהסתיימה בקרע דרגה 3b (לא מכשירנית)
האם זו עילה לתביעה?
כתוצאה מכך סובלת מאי שליטה בסוגרים

שלום רב, גרימת הקרע היא למעשה הנזק. יש לבחון האם המקור לנזק הוא ברשלנות. לשם כך צריכים לשמוע את מלוא העובדות ולבחון את התיעוד הרפואי. ממליץ לפנות לייעוץ אישי ע"י עו"ד.

03/06/2020 06:08 אלונה סויסה רשלנות רפואית בניתוח קיסרי רשלנות רפואית בניתוח קיסרי
שלום רב, לפני כשלוש שנים ילדתי תאומים בן ובת בניתוח קיסרי יזום. בעקבות סיבוך שלאחר הלידה (ואני מדגישה ל-א-ח-ר הלידה) הופנתי לטיפול נמרץ עקב סיבוך שעליו אפרט בהמשך.
לאחר כשלושה חודשים התגלתה לתדהמתי שארית של שיליה ברחמי דבר שגרם להידבקויות קשות ברחם ואי כניסה להריון בעתיד.
פנינו לעו״ד והוא הפנה את התיק לחוות דעת רפואית. שם אמרו לנו שיש עילה לתביעת רשלנות אך הבעיה העיקרית שלנו היא כספית.
לפי מה שאני ובעלי הבנו שאין אפשרות להסתמך על אחוזים מהתביעה אלא זה סכום שחובה לשלמו בטרם מתחילה התביעה. הסכום הוא נורא גבוה ואין ביכולתינו לשלמו.
האם ישנה אפשרות לסיוע ממקור כלשהו לתלום חוות הדעת? או לחילופין (אם אתה מכיר) איזשהו רופא שכן מוכן לכתוב חוות דעת ואת התשלום נבצע בסוף התהליך?
אודה לתשובתך

שלום רב,
לא ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית בלא חוות דעת רפואית שתתמוך בטענות. ככל וישנה בעיה כלכלית לשאת בעלויות חוות הדעת אני מציע להיוועץ עם עורך הדין המייצג לגבי האפשרות החלופיות.
בהצלחה.

25/05/2020 14:39 מירן רשלנות רפואית -פסיכולוגית רשלנות רפואית -פסיכולוגית
שלום
אחותי מטופלת אצל פסיכולוגית 7 שנים .
במהלך השנים הפסיכולוגית היתה מעליבה את אחותי ,לא מכבדת אותה,לא מקבלת את דבריה כלגיטימיים מזלזלת ברגשותיה ונותנת הרגשה שאין לגיטמציה להרגיש כפי שהיא מרגישה .אחותי חששה להתחיל טיפול אחר למרות שהרגישה שמתעללים בה רגשית בתוך הטיפול כי פחדה לדבריה להתחיל מחדש עם מישהו שלא מכירה
המטפלת קטעה את הטיפול פתאום אחרי שאחותי הבעיה מולה איזה שהוא רגש שמבחינת המטפלת לא היה לגיטימי ,אחותי פנתה לקולוגה כדי לשכנע אותה לא לסיים את הטיפול .המטפלת קבעה פגישת סיכום לעוד שבועיים בפגישת הסיכום הוחלט על המשך טיפול . אחותי הגיעה לפגישה ואמרה למטפלת שהיא מרגישה לא רצויה שם יותר .המטפלת אמרה לה "ממש לא משנה לי אם תבואי או לא ואני לא בטוחה שאני רוצה לטפל בך" אחותי הודיעה לפסיכולוגית שבזאת הסתיים הטיפול והיא לא רוצה יותר להגיע ,אחותי מאוד פגועה ,הפסיכולוגית יודעת שאחותי בדיכאון וזקוקה לטיפול ובכל זאת נהגה בדרך מאוד פוגענית לא מספיק אחותי סובלת וגם מתנהגים אליה כך בתך טיפול.כרגע היא מדוכאת לא יוצאת מהבית ונכנסה לחרדות וכואבת את אובדן הקשר עם אותה מטפלת .אומרת שהמטפלת זלזלה בה בצורה בוטה ומדברת על חוסר רצון לחיות .
האם יש מקום במקרה כזה לתבוע את המטפלת על התרשלות מקצועית ?

שלום רב, פסיכולוגית אינה רופאה ולכן על רשלנותה המקצועית להיבחן באספקלריה של פסיכולוגיה בלבד. ככל ואחותך אינה מרוצה מטיב הטיפול כמובן שרצוי להחליפו. על מנת לשקול הליך משפטי נגד פסיכולוג/ית יש לבחון האם באמת יש הפרת חובה משמעותית וזאת יש לבדוק באמצעות פסיכולוג מומחה חיצוני אחר.

17/04/2020 23:30 דוד הסכמה מדעת לפני הנשמה פולשנית של חולי קורונה הסכמה מדעת לפני הנשמה פולשנית של חולי קורונה
מצד אחד אנחנו במשבר, אבל מצד שני מערכת הבריאות עוד לא קרסה ואין כרגע עומס יתר בבתי החולים (למעשה מדיווחים שונים יש דווקא פחות עומס מהרגיל), כך שלפחות בינתיים הרופאים לא יכולים לטעון שאנחנו בשעת חירום שבה מותר להם לעגל פינות.

מצטברים הנתונים לפיהם שיעורי התמותה של חולי קורונה קשישים עם מחלות רקע שמחוברים להנשמה פולשנית קרובים ל-100%, (ד"ר צימליכמן משיבא אמר בראיון שהשיעור הוא 70%-80% וזה כולל את כל החולים כולל הצעירים ללא מחלות רקע), לאור זאת לדעתי קמה חובה משפטית כבדה לקבל הסכמה מדעת של המטופלים או האפוטרופוסים שלהם לביצוע הפרוצדורה הזאת, במיוחד כשהיא נעשית בצורה לא בהולה (גם כאן יש דיווחים על "הנשמה מוקדמת" משיקולים שונים שנעשית עוד לפני שהחולים נמצאים במצוקה נשימתית דחופה), ולא הוצגו בפניהם אלטרנטיבות טיפוליות אחרות, כמו טיפול פליאטיבי.

ברור שקשר סיבתי ונזק יהיה קשה מאוד להוכיח כאן (גם לגבי סבל יגידו שהם היו מורדמים ומונשמים ולא הרגישו כלום, מצד שני יש עדויות של מונשמים לשעבר על הסבל שחוו בזמן ההנשמה), כי יגידו שבכל מקרה הם היו מתים. אבל האם בכל זאת ניתן לקבל פיצוי אם לא ניתנה הסכמה מדעת?

על פניו, ככל ויש צורך רפואי בהרדמה והנשמה לצורך הצלת חיי החולה, לא נראה כי יש צורך בהסכמה מדעת אלא אם קיימת חלופה שניתן לשקול אותה. כך או כך, ההנשמה לא אמורה להוביל לפגיעה או לעליה בסיכונים אלא להפך. בשורה התחתונה, על מנת לקבוע היעדר הסכמה מדעת, יש מקום להוכיח שישנן אופציות אחרות שהיה מקום להציגן בפני המטופל. כל מקרה לגופו.

10/05/2020 08:07 שאלה שאלה כללית שאלה כללית
שלום
ההורה שלי קשיש ומרותק לבית בעבר היו באים בתדירות רופא המשפחה ואחות לביקור בית ובשנים האחרונות הם פשוט מתחמקים מלהגיע, במיוחד שמדובר בקשיש שאחנו מסוגל ללכת, כל פעם צריך להתחנן לביקור בית, שאלתי כדי לקבל את זכויות הקשיש לביקורי בית למי כדאי לפנות כי הנהלת המרפאה לא ממש עוזרת בזה ? תמיד זה תירוצים
אודה לכם על עצה טובה

איני מכיר חובה של רופא להגיע לבית מטופל אלא כמובן מדובר בתנאי ביטוח שונים. מציע לבחון את הזכויות בפועל את מול קופת החולים וחברות הביטוח.

17/04/2020 06:54 ליאל אימא שלנו אימא שלנו
אמי בת 87, דימנטית עם פרקינסון קל. לפני שבועיים הקדימה קנה לושט, איבדה את ההכרה ומאז היא מונשמת, מוזנת ומורדמת בביהח. נסיונות לגרום לה לנשום עצמונית לא צלחו והרופאים מבקשים רשות המשפחה לפיון קנה הנשימה. אני מבין שגם אם לא נסכים ההליך יבוצע כדי להמשיך את חייה. אנחנו חמישה ילדים שצופים קדימה ורואים שהמשך חייה יהיה במוסד סיעודי, באיכות חיים ירודה ומיותרת. אנחנו מבקשים לסיים את חייה כאן ועכשיו. אנחנו תמימי דעים בנושא. האם ניתן לבקש מבית החולים להפסיק את חייה. אני יכול לציין כאן בשם כל הילדים שמה שמניע אותנו זאת אהבה גדולה לאמנו ושום אינטרס אחר. לא יכולים לראות אותה בסבל מתמשך וללא תכלית. ושוב, כיצד ניתן לאלץ את בית החולים לא להמשיך להחיות אותה? תודה

שלום ליאל, שאלתך קשה מנשוא. הן בפן הרפואי והן בפן המשפטי. ישנו חוק הנקרא חוק החולה הנוטה למות שמבהיר שנקודת המוצא היא שאדם רוצה להמשיך לחיות. יחד עם זאת ישנם חריגים בחוק המאפשרים מהלכים אחרים (כגון בהתאם לרצון מיופה כוח או אפוטרופוס). מציע לך לעיין בתנאי החוק ולהיוועץ עם הצוות הרפואי. תהיו חזקים.

24/02/2020 17:50 יהודה פיצוי כספי פיצוי כספי
שלום.
תביעה שהוגשה בתאריך יולי 2015 בגין רשלנות רפואית בזמן הריון.
את הפיצוי הכספי ההורים מקבלים ישירות אליהם?
חשוב לציין שבכתב התביעה ההורים הם התובעים.
תודה רבה

שלום רב, ישנו שוני בין תביעה שמגישים ההורים בגין הולדה בעוולה לבין תביעה בגין רשלנות בלידה המוגשת מטעם הקטין באמצעות הוריו. מציע לכם להיוועץ בעורך הדין שלכם שהגיש את התביעה שיסביר לכם לעומק.

עורכי דין מובילים בפורום רשלנות רפואית

גב' פנינה אריאלי

"גרפולוגית משפטית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לגרפולוגיה המשמשת כעדה מטעם בית המשפט..."

עו"ד רפאל אלמוג
עו"ד רפאל אלמוג

"בכל יום ביומו, אני נלחם את מלחמתו של האזרח הפשוט כנגד תאגידי הביטוח והגופים הרפואיים הגדולים. המפתח להצלחה שלי - מאבק עיקש ללא פשרות, יושרה והגינות..."

אריה שליאנסקי
עו"ד אריה שילאנסקי

"דגש רב על השקט הנפשי והסוציאלי של כל לקוח ותיאום ציפיות מראש... "

פסקי דין אחרונים בנושא פורום רשלנות רפואית

רשלנות באבחון דלקת קרום המוח

סממנים רבים שהופיעו אצל החולה היו צריכים להדליק אצל הצוותים הרפואיים נורה אדומה, כי לחולה דלקת קרום המוח. למרבה הצער, מחלתה לא אובחנה והיא נפטרה. עו"ד רן שפירא, מנהל פורום רשלנות רפואית באתר, סוקר את המקרה.