סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על רשלנות רפואית(182)

שאל בפורום רשלנות רפואית

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

מנהל פורום רשלנות רפואית

עו"ד רן שפירא
איזור: תל אביב
פקס: 036916635
טלפון: הצג טלפון

"אמינות ומהימנות, יושרה, מקצועיות ומאבק בשיתוף פעולה מלא ושקוף עם לקוחותינו, הינם כללי ברזל של משרדנו..."

25/01/2021 18:49 ימית יעקבי הוצאת יומן בעל תוכן רפואי הוצאת יומן בעל תוכן רפואי
שלום רב, אני מתכננת להוציא יומן עבור נשים בהריון כאשר המטרה העיקרית היא שהיומן ישמש להן ככלי מעקב ומקום לתעד חוויות שעוברות עליהן בכל תקופת ההריון. בנוסף אני מתכננת גם להוסיף חלקים הכוללים מידע והמלצות וזאת לפי אתר אשר נתן לי את האפשרות לקחת ממנו תכנים.(האתר חוקי ופעיל). מאחר ואינני רופאה, ברצוני לכתוב הבהרה כי "הכותבת איננה רופאה וכי היומן הוא בגדר המלצה והאחריות הנה על המשתמשות". שאלתי היא: האם הבהרה כזו מספיקה על מנת להסיר אחריות במקרה הצורך? תודה רבה.

איני מבין כל כך את המונח "יומן". הצגת המלצות רפואיות בזמן שאין לך הכשרה או ידע נראה לי מהלך שבכל מקרה אינו ראוי.

24/01/2021 11:50 yosef חוות דעת של רופא מארה חוות דעת של רופא מארה"ב,
לכבוד כבוד העורך דין
אני שוקל להגיש תביעה לרשלנות רפואית ולהכין חוות דעת של רופא מארה"ב, האם לשם הגנה על חוות הדעת שלו בבית המשפט, הרופא יהייה חייב להגיע לישראל או שהוא יוכל לעשות זאת ב זום באם הוא יצטרך
תודה
יוסף

שלום רב, האפשרות לחקירה מרחוק אפשרית באישור בית המשפט בלבד. מציע שתיוועץ עם עורך הדין שלך בנושא.

06/12/2020 16:28 גולי מה קורה לאחר תביעה? מה קורה לאחר תביעה?
רציתי לשאול, היה לי סיפור של רשלנות רפואית מסובכת, שכללה מס' תחומים של רפואה,
השאלה שלי היא כזו, אם אני תבעתי את בית החולים על רשלנות שארעה במחלקת כירורגיה פלסטית,
האם אני יכולה להמשיך להיות מטופלת במחלקת פה ולסת?? כלומר איך המעמד שלי לאחר תביעת בית החולים במחלקות אחרות?
אני יכולה להישאר שם או צריכה לעבור לבית חולים אחר?
אשמח למענה....

אין שום בעייתיות לקבל טיפול בבית חולים אשר נגדו הוגשה תביעה. יש לך זכות מלאה לקבלת שירותי רפואה בדיוק כמו מטופל שלא הגיש תביעה. אין לכך ולא צריכה להיות לכך משמעות או השלכה.

02/11/2020 11:55 שרית הריון חוץ רחמי בתהליך IVF הריון חוץ רחמי בתהליך IVF
שלום, האם ניתן לתבוע רופא על החזרת עוברים בתהליך IVF אשר ממנו נוצר הריון חוץ רחמי?

06/01/2021 10:14 עו"ד רן שפירא IVF

שלום רב. ככל ומדובר בסיכון שעלול להתרחש גם בהתנהלות תקינה לא ניתן להגיש תביעה. ככל ומדובר באפשרות להוכיח רשלנות בביצוע החזרת העוברים אזי ניתן לבחון זאת נקודתית.

26/10/2020 12:59 יוסי טיפול רשלני בהגבהה נעליים טיפול רשלני בהגבהה נעליים
שלום, אני נכה צה"ל מקבל נעליים לפי מידה עם מדרסים והגבהה. במשך שנים אני הולך עם הגבהה פנימית של 3 ס"מ בנעל ימין. כעת מבירור רפואי אצל רופאים, ובדיקת הליכה מעבדתית. התברר שאני אמור להיות עם 1 ס"מ או בלי הגבהה בכלל. מה עושים במצב כזה שאני נכה צה"ל שייך לאגף השיקום אך טיפול רשלני מצד המזכירה הרפואית של אגף השיקום+ ספק הנעליים שעובד איתם. האם יש עילה לתבוע את מי מהם או שני הגורמים לקבלת פיצוי על פגיעה במפרק הירך וכאבי גב מיותרים? תודה.

שלום רב, איני יודע האם הגבהת יתר יכולה באמת ליצור נזק ממשי עד כדי נכות. זוהי שאלה רפואית. ככל ואכן נגרם נזק משמעותי ומדובר ברשלנות בהמלצה הרפואית ייתכן וניתן יהיה לשקול הליך משפטי.

21/10/2020 01:58 אורית דעתך בבקשה דעתך בבקשה
שלום
לא ניראה לי התנהלות רופא המשפחה שלי. עברתי רופא משפחה עקב מעבר דירה ונתקלתי בתופעה שלא מוכרת לי. (אציין שבתחומי אני מזכירה רפואית ולא נתקלתי בדוגמאות כאלו)
1. כאשר מודפס לדוגמא הפניה או כל תעוד אחר יש את הסעיף הקבוע של אבחנות רפואיות.
פרט לתיאור האבחה הרפואית ממנה אני סובלת , הרופא מוסיף בשורות נוספות את שמות הרופאים אצלם אני מטופלת. הסברתי שכמובן אני מסכימה ומקובל ששמות הרופאים יהיו כתובים בתיק, מידע פנימי אבל אני לא סכימה עם זה שיהיה כתוב שמות הרופאים כמוצג בכל טופס מודפס. האם מותר לי לסרב לכך, האם דעתי מוצדקת? (כשאמרתי זאת לרופא הוא ציין שהוא יסודי ושמות הרופאים מסמלים את תחום הבעיות מהם אני סובלת. מועלם לא נתקלתי בתופעה כזו) הרי לפעמים רופא הוא לא קבוע ומתיעצים עם נוספים ורופאים מתחלפים. האבחנה היא לרוב קבועה לא הרופא. הרופא לא הסכים עם דעתי לטענתו הוא עושה סדר בתיק....
2. בנפרד לשאלה הראשונה.
אני סובלת מדלילות בשיער, התקרחות נשית. פרט למידע פנימי שכתוב בתיק רופא המשפחה הקודם לא כתב לי באבחנות התקרחות.
עכשיו הרופא החדש החליט להוסיף לאבחנות "התקרחות". ותמיד זה יוצג ויודפס בכל מסמך רפואי.
האם זכותי לבקש ממנו שיסיר את ההתקרחות מאבחנות ? (אין לי בעיה שמחייב להיות כתוב בתיק, מידע פנימי).
לגברים לא כותבים אבחנה רפואית התקרחות. מספיק שזו פגיעה כי אני אישה וההשלכות שונות.
האם זכותי ואני צודקת?
אין לי עם מי להתייעץ בנושא
אשמח לדעתך בשאלותי האם דעתי מוצדקת ומקובלת והמלצתך.
תודה רבה

שלום רב,
לא כל כך הבנתי את נושא שמות הרופאים. לא מוכרת לי תופעה כזו. על פניו אם לשמות הרופאים ישנה חשיבות לטיפול ייתכן ונכון לרשום. אחרת, איני מבין את הטעם. לעניין האבחנות הנוספות, הרופא מחויב לרשום אך את יכולה לפנות אליו בבקשה שאבחנות מסויימות לא תופענה במסמך מסויים. זו דרישה שנראית לי לגיטימית ומובנת לחלוטין.

06/08/2020 19:08 יורי מה חובה על רופא לרשום בתיק רפואי? האם המידע יכול להגיע לגורמים אחרים מלבד צוות בית החולים? מה חובה על רופא לרשום בתיק רפואי? האם המידע יכול להגיע לגורמים אחרים מלבד צוות בית החולים?
שלום,
אדם שעומד לפני טיפול רפואי כל שהוא, מטופל בתרופות למחלה אחרת (נפשית) יכול לבקש מהרופא לא לרשום מידע לגבי המצב הנפשי? לידע אותו בעל פה ולסכם איתו שלא לרשום (בהנחה שהטיפול הוא קוסמטי למשל או רופא שינה - לא רופא נפש)
השאלה היא לא אם אפשר לבקש מהרופא - אלה אם מותר לרופא לא לרשום את המידע הזה ברשומה הרפואית?

ושאלה נוספת - האם במידה וירשם, המידע עלול להגיע למשל למי שיכול לשלול רישיונות נהיגה?
אני חושש שבאבחנות מסויימות ויתור על החיסיון הרפואי (למשל על ידי פניה לביטוח לאומי) גוררת פנייה למי שיכול לשלול או לאשר במקרים מסויימים שלילית רישיון.
השאלה אם רישום בבית חולים ציבורי כמו איכילוב שאדם לוקח תרופה מסויימת יכל לגרור פנייה כזאת שעלולה להיגרם בשלילת רישיון נהיגה.

תודה רבה ושבת שלום,

על הרופא לתעד את המהלך הרפואי לרבות כל נתון רלבנטי לטיפול. איני חושב שלקיחת תרופה פסיכיאטרית יכולה לכשעצמה להוביל להיעדר אפשרות לנהוג (אלא תרופות מאוד מסוימות ואבחנות מאוד ספציפיות). ככל ואכן אדם במצב נפשי שלא מאפשר לו לנהוג באופן תקין ובטיחותי בוודאי שהדיווח למשרד הרישוי בנושא במקומה.

20/08/2020 11:51 ענבל באילו דרכים ניתן לפעול כנגד הנוירולוג במקרה הבא באילו דרכים ניתן לפעול כנגד הנוירולוג במקרה הבא
בת משפחתי פנתה לנוירולוג של קופ"ח במטרה לאבחן פגיעת ראש ולקבל טיפול מתאים.

הנוירולוג שאל אותה ממה לדעתה זה נגרם לה, היא ענתה שכתוצאה מתקיפה מסוימת שתקפו אותה ושבכללה חנקו אותה והפעילו עליה חומרים.

הנוירולוג ראה בתיק קופ"ח שהיא נוטלת כדורים פסיכיאטריים ולאחר שוידא מולה שהיא נוטלת אותם בהוראות פסיכיאטר (אציין שהיא מטופלת פסיכיאטרית באופן פרטי בלבד, וכי קופ"ח רק רושמת לה את הכדורים ומנפיקה אותם אך מעולם לא היתה אצל כל פסיכיאטר מהקופ"ח) הוא הוכיח אותה לגבי זה שהיא לא הגישה תלונה במשטרה בעניין, לא האמין לתקיפה , קרי לסיבה שבגינה לדעתה נגרמה לה פגיעת ראש, ולא ביצע כל בדיקה נוירולוגית וכל רישום לגבי תלונותיה הנוירולוגיות (קרי לגבי תסמיני פגיעת הראש) , רשם רק שמתלוננת על כך שתקפו אותה בחומרים הוסיף לכך "סימן שאלה ", רשם שלא פנתה למשטרה , ושמטופלת ע"י פסיכיאטר ונוטלת כדורים והאבחנה שלו היתה "השגחה".

שאלתי היא:

האם הנוירולוג התרשל, או פעל באופן בלתי תקין כמפורט להלן ,או בכלל:

1. האם נוירולוג רשאי להימנע מלרשום תלונות נוירולוגיות של מטופל, בעצם רשם רק את הסיבה לתלונות הנוירולוגיות ולא את התלונות הנוירולוגיות עצמן.

2. האם נוירולוג רשאי להתעלם מתלונות בתחום הנוירולוגי ולהימנע מלבצע בדיקות בתחום הנוירולוגיה על סמך נסיבות מתחום רפואה אחר, קרי על סמך נסיבות מתחום הפסיכיאטריה שאינן בתחום מומחיותו?

3. האם נוירולוג , קרי רופא שאינו פסיכיאטר, רשאי לרשום בתיק רפואי של המטופל, פירוט ממנו עולה שהמטופל בעצם מדמיין את התכנים שאותם הוא מעלה בפניו,(מדמיין את הסיבה בגינה נגרמה פגיעת ראש) וזאת שרירותית ומבלי שהנוירולוג יפנה את המטופל לפסיכיאטר באותו עניין?

4. גם ככל שמטופל מדמיין את הסיבה לתסמיני פגיעת ראש, הרי אין זה אומר שלא צריך לבדוק האם קיימת פגיעת ראש, והאם יש צורך בטיפול.

בת משפחתי ניזוקה מביקורה זה אצל הנוירולוג, בגין התנהלותו נמנע ממנה אבחון וטיפול בפגיעת ראש, היא שילמה באופן פרטי 30,000 ש"ח לטיפול בפגיעות ראש, היא מפחדת ללכת לנוירולוגים מקופ"ח בגין שהנוירולוג אבחן הלכה למעשה שאין להאמין לה ורשם שהיא מטופלת אצל פסיכיאטר +כדורים והיא דאגה כל השנים לטיפול פסיכיאטרי פרטי כי לא רצתה כל רישום בתחום הפסיכיאטרי בתיק קופ"ח, ועוד.....

מה ניתן לעשות בעניין ? איך ניתן לפעול כנגד הנוירולוג באילו דרכים?

תודה רבה

לא ניתן לבחון את התנהלות הנוירולוג מבלי לעיין ברשומה הרפואית בזמן אמת ולבדוק האם התנהלותו עמדה במבחן סטנדרט הרפואה הסביר. ככל ועל פי הרשומה יסתבר כי התנהלותו הייתה רשלנית באופן שהוביל לנזק, ייתכן ויהיה מקום לפעול משפטית.

23/08/2020 08:03 ליאל 11 רשלנות רפואית מידע שגוי רשלנות רפואית מידע שגוי
שלום,הלכתי לרופא נשים לקבלת טיפול וייעוץ בנושא pms הפוגע באיכות חיים שלי באופן מובהק. הרופא (רופא מרפאה ולא פרטי) נתן לי מרשם של גלולות נגד הריון ואמר לי שניתן לקיים יחסי מין ללא אמצעי מניעה. גם אם אני ביום החמישי של הווסת.
מסתבר שמידע זה שגוי . גם רופאת המשפחה שלי וגם האחיות במרפאה אישרו שזה מידע שגוי . הוא ידע בוודאות באיזה יום אני במחזור ואמר לי לפחות פעמיים באופן ברור שניתן לקיים יחסי מין ללא אמצעי הגנה נוספים. כעת אני מחכה לתשובה אם אני בהריון או לא . לחוצה, שיכול להיות שיש לי הריון לא רצוי בגלל מידע שגוי מוחלט. מה עושים?

ראשית להמתין לתוצאות. ככל וההריון אינו רצוי וניתן להוכיח כי הנו תוצאה של המלצה לא תקינה ניתן לבחון זאת מנקודת מבט משפטית.

29/08/2020 13:38 שילי שומרון מניעת טיפול רפואי מניעת טיפול רפואי
שלום,
ברצוני לדעת האם יש מה לעשות מבחינה משפטית במצב הבא: בן משפחה מונע מבן משפחה אחר טיפול תרופתי בגלל תיאוריות קונספירציה כאלה ואחרות לגבי כוונת זדון של הרופאים וכאלה. האם יש מה לעשות באופן מיידי?

איני מבין כיצד בן משפחה יכול למנוע מבן משפחה אחר טיפול תרופתי. השאלה לא ברורה ולכן לא ניתן להתייחס אליה באופן ענייני.

עורכי דין מובילים בפורום רשלנות רפואית

אריה שליאנסקי
עו"ד אריה שילאנסקי

"דגש רב על השקט הנפשי והסוציאלי של כל לקוח ותיאום ציפיות מראש... "

גב' פנינה אריאלי

"גרפולוגית משפטית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לגרפולוגיה המשמשת כעדה מטעם בית המשפט..."

עו"ד רפאל אלמוג
עו"ד רפאל אלמוג

"בכל יום ביומו, אני נלחם את מלחמתו של האזרח הפשוט כנגד תאגידי הביטוח והגופים הרפואיים הגדולים. המפתח להצלחה שלי - מאבק עיקש ללא פשרות, יושרה והגינות..."

פסקי דין אחרונים בנושא פורום רשלנות רפואית

רשלנות באבחון דלקת קרום המוח

סממנים רבים שהופיעו אצל החולה היו צריכים להדליק אצל הצוותים הרפואיים נורה אדומה, כי לחולה דלקת קרום המוח. למרבה הצער, מחלתה לא אובחנה והיא נפטרה. עו"ד רן שפירא, מנהל פורום רשלנות רפואית באתר, סוקר את המקרה.