סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על בתים משותפים(1,736)

שאל בפורום בתים משותפים

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

מנהל פורום בתים משותפים

הדס מושקוביץ
איזור: מרכז
פקס:
טלפון: הצג טלפון

בעלת משרד עורכי דין במחוז המרכז, בעלת ידע וניסיון עתיר בתחום דיני הנזיקין והביטוח, לרבות נזקי נזילות, שריפה, תאונות עבודה ותאונות דרכים

14/10/2019 23:01 אסף לביא איטום גג על גבי יחידת דיור קיימת איטום גג על גבי יחידת דיור קיימת
שלום. לפני כ 12 שנה הרחבנו את הדירה שברשותנו והשמשנו את גג יחידת הדיור של הדיירים בקומת הקרקע למרפסת שלנו בקומה השנייה (כ - 28 מ"ר גג). יחידת הדיור נבנתה באחריות המלאה של הדיירים בקומה הראשונה, שלטענתן, עברה איטום גג מלא.
תהליך השמשת הגג למרפסת, מבחינתנו, כלל בסה"כ הנחת חול וריצוף על גבי התשתית האיטומית הקיימת והשימוש במרפסת הוא שימוש ביתי.
לימים, החלו בעיות של רטיבות בקירות יחידת הדיור בקומה הראשונה וברור שיש לבצע איטום מקיף וחדש של הגג, הכרוך בעלות גבוהה.
בנוסף, תמונות שיש ברשותנו מראות, בדיעבד, שלא היו יריעות איטום על הגג אלא בוצע איטום מסוג אחר - כנראה באיכות נמוכה יותר.
לטעמנו - עלות האיטום החדש צריכה להתחלק בין שתי המשפחות, מאחר והמרפסת/גג נבנתה על תשתית קיימת. שהרי - אם לא היינו בונים מרפסת על גבי יחידת הדיור בקומת הקרקע - כל עלות התיקון היתה נופלת על השכנים למטה.
אשמח לדעת מבחינה משפטתית:
1. על מי נופלת האחריות לאיטום מחדש ?
2. האם התשובה משתנה באם היה איטום איכותי או לא , לפני השיפוץ ? (זו נקודת מחלוקת)
3. עבודת האיטום כוללת הסרת הריצוף, פינויו וריצוף מחדש (חלק ניכר מעלות האיטום הכולל). האם יש להתייחס לעלות של חלק זה של השיפוץ באופן שונה מבחינת עלות השיפוץ הכולל?
תודה רבה על העזרה. אסף

13/10/2019 15:36 ריקי יפה שכן שמפריע שכן שמפריע
שלום. מה לעשות במצב של שכן שמרבה לעשות "על האש" בחצרו, וכל העשן הסמיך והמסריח עולה אל השכן המתגורר מעליו באותו הבית

15/04/2016 22:40 רחלי ,נוהל תשלום מיסי ועד בית ,נוהל תשלום מיסי ועד בית
כיצד יש לחלק את תשלום מיסי ועד הבית . האם לפי מספר הדירות בבנין , או לחילופין לפי שטח הדירה של כל דייר ודייר ? שאלה נוספת - כאשר יש חניה קרקעית בה נמצאים 2 סוגי חניה - חניה רגילה בגובה הרצפה - ויש חניות בהן יש מיכפל חניה כלומר מתקן שבו חונות 2 מכוניות אחת מעל השניה המופעלת על ידי מתקן מיוחד - מי אמור לשלם עבור אחזקת מיכפל החניות ? כלל הדיירים באופן שווה (כמו על המעלית) או רק אלו שבידם מיכפל חניות ? אודה על תשובתך המלומדה.

במידה ותקנון הבית המשותף אינו מורה אחרת- תשלום חלקו של כל בעל דירה הוא על פי שטח רצפת דירתו הרשום בטאבו לעומת שטחי רצפת הדירות הנוספות בבניין. לעניין מכפילי החנייה- במידה והמתקן נרכש על ידי בעל דירה מסוים ומשרת רק אותו באופן ייחודי ובלעדי- חובת התחזוקה רובצת עליו בלבד.

12/10/2019 14:53 עינת מכפילי חניה

במידה ובחוזה רכישה מצויין כי כל בעלי הדירות מחוייבים לשאת בהוצאות המכפילים, האם זה תקין? זה חוקי? לי אין מכפילי חניה. מדוע אני צריכה לשאת בהוצאות השוטפות וכן בתיקונים

06/10/2019 07:04 שרית על האש על האש
שלום רב,
אני גרה במגדל ומעוניינת לדעת האם מותר לדיירים לעשות על האש/ מנגל במרפסת ביתם.
הריח והעשן מתפזרים לכל עבר ומהווים מטרד.
תודה

04/10/2019 06:02 ורוניקה שימוש ברכוש המשותף שימוש ברכוש המשותף
שלום, האם אני יכולה להוציא ארונית בצמוד לדת כניסה של הבית שלי בקיר שעליו יש פעמון לא מפריע לדייר השני ובכלל לאף אחד. דייר שלידי מתנגד בתוקף.
האם אני יכולה להשאיר את הארונית
יש לציין שארונית זו אינה גובלת במעבר הפרוזדור

02/10/2019 06:44 דב פיפרברג רטיבות בקיר חיצוני בשל צינור מזגן רטיבות בקיר חיצוני בשל צינור מזגן
נוצרה רטיבות בקיר חיצוני כתצאה מצינור ניקוז מים של מזגן.נוצרה רטיבות אצל אחד הדיירים.מי צריך לממן את תיקון הרטיבות אצל אותו דייר ?

23/09/2019 13:12 Sharon Paz זיפות גג משותף זיפות גג משותף
שלום רב,
דירתי בבניין רכבת ובכניסה שלי יש 6 דירות. הדייר בקומה השלישית והאחרונה החליט על דעת עצמו עקב רטיבות שהתגלתה בתקרתו לזפת חצי גג, כלומר רק בצד של דירתו. הוא עשה זאת ללא ידיעתי ומבלי שנתתי את הסכמתי. כעת מבקש כי אשלם שליש מההוצאה. כלומר רוצה שששתי הדירות מתחתיו יחלקו את עלות התיקון של הגג.
האם חלה עליי חובת תשלום?

19/09/2019 09:21 שמואל נזק למעלית נזק למעלית
שלום רב,
אנחנו שוכרים דירה בבית משותף עם מעלית
לאחרונה הזמנו ספה מחברת רהיטים והם שלחו אותה עם מוביל. המוביל דחף בכח את הספה למעלית ועיקם חלקים מסויימים בחלק העליון של המעלית (אנחנו לא נוכחנו במקום אלא רק פתחנו לו את דלת הבית). ועד הבית כמובן באה עם הטענה אלינו. התקשרתי לחברת רהיטים והם לגמרי מתנערים מאחריות , אמרו שהמובילים הם עצמאיים והם לא לוקחים עליהם שום אחריות ושאנחנו אמורים לשלם על הנזק.
שאלתי היא מי אחראי ? כיצד עלינו לפעול כעת?
תודה רבה!

19/09/2019 07:36 Niv קניית ציוד לחדר הדיירים קניית ציוד לחדר הדיירים
שלום רב, ברצוננו לקנות צויד לחדר הדיירים: מזגן, כיסאות, שולחנות....מה קורה אם חלק מהדיירים לא רוצים לשלם על מנת לקנות את הציוד הנ"ל? אני לא רואה לנכון להכריח אותם...מאחר וחדר הדיירים הוא חלק מהשטחים המשותפים כמובן שלא ניתן למנוע מהם לעשות שימוש בחדר הדיירים..אך האם אפשר למנוע מהם שימוש במזגן, בשולחן ובכיסאות? (כלומר לא לתת את השלט למזגן, לאפסן את השולחן והכיסאות בחדר אחר....). אודה מאוד לתשובתכם! תודה

16/09/2019 10:01 דניאל נהלי כניסה לבריכה משותפת נהלי כניסה לבריכה משותפת
שלום, לאחרונה עברתי לבניין משותף ובו בריכה. לאחר התכנסות הוועד (אשר לא נבחר אלא פשוט התנדב) הם החליטו לקבוע נהלים מפלים לגבי הכניסה לבריכה: נהלים אלו כאמור הוגדרו כך: "קרובי משפחה מדרגה ראשונה אשר הינם הורים, ילדים ונכדים"
הגדרת "מדרגה ראשונה" ע"פ החוק הינה "בן/בת זוג, לרבות ידוע בציבור, הורה, אח/אחות, בן/בת.
ניתן לראות כי הועד בחר להוציא מהגדרה זו מס' משתתפים ומאידך להוסיף להגדרה חידוש מרענן בדמות "נכדים".
קיים קיפוח ברור של חלק מהדיירים כי , קיים מצב אבסורדי בו דירה מסוימת יכולה להגיע עם 20 אורחים לבריכה (כל עוד מדובר בהגדרתכם ל"קרבה ראשונה"), בעוד אלמן בן 65 ו/או צעיר ללא ילדים/נכדים יכולים להגיע לבדם בלבד.
אני מאמין כי בוצעה אפליה מכוונת לקיפוח של דיירים על בסיס גיל (כפי שההגדרות החדשות מטיבות עם הדיירים המבוגרים בלבד), מעמד משפחתי (דיירים ללא ילדים/נכדים) ו/או נראות חיצונית (רק הצעירים עוברים תשאול מביך בכניסה לבריכה). האם יש לי קייס? האם יש לי מה לעשות בנידון? תודה רבה

עורכי דין מובילים בפורום בתים משותפים

דרור הראל
עו"ד דרור הראל

מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.

אירית דרדיק פלם
עו"ד אירית דרדיק פלם

מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.

תום חיימוב
עו"ד תום חיימוב

"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."

אלון כהן
עו"ד אלון כהן

שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.