ורד שלום,
על מנת שניתן יהיה להכיר בהרמת התינוק בידיים כתאונת עבודה על המטפלת יהיה להוכיח למוסד לביטוח לאומי כי היה מדובר באירוע חריג ועוצמתי שבגינו היא נפגעה בידיה. כמו כן, יתכן גם שהיא סוחבת פציעה קודמת מאירוע אחר - דבר שביטוח לאומי יוכל לראות מעיון בתיקה הרפואי.
האם העובדת ביקשה שתמלאי לה טופס בל 250 ?
אירית שלום,
ככל ונפילתך במשרד החינוך היה במסגרת עבודתך ובמהלך עבודתך, עליך לדווח על התאונה למקום העבודה שבשבילו עבדת והיית במשרד החינוך באותו מועד ולהחתים על טופס בל 250 (ניתן להוריד מהאינטרנט).
לאחר חתימת המעסיק על הטופס, למסור את הטופס לרופא המטפל בך ולבקש שיתן לך תעודה רפואית לנפגע בעבודה, את מסמך זה עליך להגיש למוסד לביטוח לאומי באמצעות טופס בל 211 -(ניתן להוריד מהאינטרנט) - הודעה על תאונת עבודה ותביעה לקבלת דמי פגיעה. לאחר שתאונתך תוכר כתאונת עבודה תהיי זכאית לקבל עד 90 יום דמי פגיעה בשווי 75% משכרך.
שימי לב לציין בטופס בל 211 את כל מקומות העבודה שאת עובדת בהם והשכר שאת מרוויחה מהם כולל ב - 4 חודשים שלפני הפגיעה.
המון בריאות ושבת שלום,
סיון שטינברג, עו"ד
מנהלת פורום תאונות עבודה
שמר שלום,
אני זקוקה לפרטים נוספים על מנת להשיב לך:
1. בן כמה היורש?
2. כיצד האב נהרג בתאונה ? האם הייתה רשלנות של המעסיק ?
3. ככל והייתה רשלנות מצד המעסיק האם היורשים הגישו תביעה כנגד המעסיק ?
4. האם האב קיבל קצבת נכות מביטוח לאומי לפני שנהרג ?
הקלד את תגובתך
בתשובה לשאלתך - הנקע היה ממש מתחת למשרד, בדרך לעבודה.
אשמח לתשובה :)
תודה
חנה שלום,
מאחר והתאונה התרחשה בדרכך לעבודה התאונה נחשבת כתאונת עבודה וכך עליך לפעול:
1. את יכולה לדווח על הפציעה אפילו אם חזרת לעבוד מהבית ועל כן, עליך לדווח באופן מיידי למעסיק על התאונה ולבקש שימלא לך טופס בל 250 (ניתן להוריד מהאינטרנט).
2. עם הטופס גשי אל רופא המשפחה וככל והרופא יחליט לתת לך ימי מחלה את תקבלי ממנו "תעודה רפואית ראשונה לנפגע בעבודה". את תעודה הזו (ושאר התעודות שיגיעו אחריה ככל ויהיו לך עוד ימי מחלה) עליך להגיש למוסד לביטוח לאומי יחד עם טופס בל 211 (טופס המדווח לביטוח לאומי על התאונה ודרישה לתשלום דמי פגיעה שניתן להוריד מהאינטרנט או לקחת מסניף ביטוח לאומי) ותקבלי תשלום עבור הימים שלא עבדת בשווי 75% משכרך ועד 91 ימים ממועד הפגיעה. הקפידי לשמור את כל המסמכים הרפואיים וההוצאות שהוצאת בגין הפגיעה.
3. לאחר קבלת דמי הפגיעה את זכאית להגיש תביעה לקביעת נכות מהמוסד לביטוח לאומי תוך שנה ממועד הפגיעה וככל ותקבע לך דרגת נכות מעל 9% תהיי זכאית למענק או לקצבה.
4. לפי הפירוט של התאונה, אינך יכולה לתבוע את המעסיק או לקבל ממנו החזרים של ההוצאות של נסיעותיך במוניות, מאחר ופגיעתך אינה קשורה לרשלנותו. מה שכן, אם נקעת את רגלך בעקבות מהמורה או בור שהיה במדרכה או בכביש יתכן וניתן לתבוע את העירייה ולדרוש לקבל את כל ההוצאות שהוצאת מבחינת הנסיעות.
5. האם יש לך ביטוח של תאונות אישיות - אם כן, יתכן ותוכלי לקבל פיצוי מביטוח זה, יש לקרוא את התנאים המופיעים בפוליסה.
6. כמו כן, ככל ותהיה פגיעה בכושר עבודתך (אני מקווה שלא) - יש לבדוק גם את הפוליסה של אובדן כושר עבודה הקיימת בקרן הפנסיה או בביטוח המנהלים (ככל ויש לך).
המון בריאות,
סיון שטינברג, עו"ד
מנהלת פורום תאונות עבודה
עזרת לי מאוד!
תודה רבה על תשומת ליבך והעזרה :)
עופר שלום, כעקרון אין מניעה לטוס לזמן קצר כל עוד אופי הנסיעה מתאים למצבך הרפואי.
שאול שלום רב,
ככל ונפגעת בתאונה בעקבות רשלנותו של מעסיקך אז יהיה ניתן להגיש נגדו תביעה נזיקית.
לדוגמא, החלקת בעקבות כתם שמן אשר היה על הרצפה ואשר המעסיק לא דאג לנקות אותו.
כיצד החלקת במקום העבודה ?
בברכה,
סיון שטינברג, עו"ד
מנהלת פורום תאונות עבודה
ניתן להעלות את אחוזי הנכות שנגרמו לך אם תצליח להוכיח בפני ביטוח לאומי כי חלה החמרה במצבך הרפואי ואז ניתן גם לטעון שכושר השתכרותך נפגע ולבקש להפעיל את תקנה 15 - אשר מכפילה את אחוזי הנכות.
ניתן להגיש תביעה להחמרה במצבך לביטוח לאומי ויש לבחון את פוליסת אובדן כושר העבודה שלך בביטוח המנהלים. אתה מוזמן ליצור עימי קשר ביום ראשון ונקדם את הנושא. שבת שלום.
ערב טוב,
לפני שאשיב לך, האם דיווחת על התאונה לביטוח לאומי ?
כתשובה לשאלתך הדיווח לביטוח לאומי מתבצע עוד כמה ימים אני בשלב הכנת אישורים רפואיים וכנ"ל להגיש לביטוח לאומי.. תודה על תשובתך מראש
שלום לך,
ראשית יש לדווח על התאונה כתאונת עבודה לביטוח לאומי - כפי שאני מבינה שאתה מגיש.
מאחר ואתה עצמאי לפני הדיווח על התאונה לביטוח לאומי ולשם קבלת טיפול רפואי עליך למלא טופס בל 283 ולהגיש טופס זה לרופא ולקבל תעודות רפואיות לנפגע בעבודה שרק באמצעותם תוכל לקבל דמי פגיעה מביטוח לאומי. דמי הפגיעה הם הכספים שתקבל עבור אובדן הכנסותיך עד 91 ימים מיום הפגיעה.
לאחר מכן וככל והפגיעה חמורה, תוכל להגיש לביטוח לאומי תביעה לקביעת דרגת נכות תוך שנה ממועד הפגיעה ולאחר שתקבל אל כל דמי הפגיעה.
מבחינת הנופש - כל עוד מדובר בנופש אמיתי ללא עבודה, איני רואה בכך פסול או השפעה על קבלת הזכויות מביטוח לאומי.
בברכה,
סיון שטינברג, עו"ד
מנהלת פורום תאונות עבודה
תודה רבה על התשובה.. מאוד מודה לך
הקלד את תגובתך
הקלד את תגובתך
אני מבקשת לענותי לי בלי קשר לאיך נפגעתי בקרסול. אם יש כמה אפשרויות תכתבי את כולן אני לא מבינה למה את לא עונה כל כך הרבה זמן, זה נראה כאילו את מורחת את הזמן כדי שאני אגיע אליך לייעוץ בתשלום אני בטוחה שבסוף אני אשלם על זה איכשהוא אין מתנות חינם במיוחד לא בפורומים תמיד העורך דין מנסה למשוך אליו את הלקוחות השואלים זה ממש לא בסדר
תודה
שרה
שרה שלום,
להבדיל מפורומים אחרים, אני משתדלת להשיב לכל פונה באופן ספציפי עד כמה שניתן במסגרת הפורום ובשל כך שאלתי המקדימה אליך!
לענייננו, ראשית, עליך לדווח למעסיק על התאונה ולבקש שימלא לך טופס בל 250 (ניתן להוריד מהאינטרנט). אם המעסיק מסרב לחתום או מעכב את החתימה את יכולה לפנות אל ביטוח לאומי במכתב ולציין כי הוא מסרב לחתום וכי הוא מתבקש להורות לו לחתום על הטופס .
עם הטופס גשי אל רופא המשפחה ותוכלי לקבל דמי פגיעה מביטוח לאומי בשווי של 75% ממשכורתך עד 91 ימים מיום התאונה. מרופא המשפחה תקבלי תעודות רפואיות לנפגע בעבודה ועליך להגישן לביטוח לאומי באמצעות טופס בל 211 שאותו ניתן להוריד מהאינטרנט. אם המעסיק מסרב לחתום על בל 211 את גם זכאית לבקש מביטוח לאומי שיורה לו לחתום ולמלא את הטפסים.
שנית, לאחר קבלת דמי הפגיעה את זכאית להגיש תביעה לקביעת נכות מהמוסד לביטוח לאומי תוך שנה ממועד הפגיעה.
בלי קשר, על המעסיק לבטח את עובדיו בחבות מעבידים, כך שככל ופגיעתך נגרמה בעקבות רשלנותו של המעסיק את זכאית להגיש תביעה כנגד המעסיק ובגלל זה שאלתי איך נפגעת בקרסול.
מבחינת לתבוע את המעסיק בגלל שעיכב את הטפסים, את רשאית לתבוע אבל כבכל תביעה עליך להוכיח שהוא עיכב את הטפסים ואת הנזק שנגרם לך בעקבות העיכוב.
בהצלחה,
סיון שטינברג, עו"ד
מנהלת פורום תאונות עבודה