אירית שלום,
אני מציעה לך לפנות לרופא תעסוקתי אשר יקבע אם את רשאית לחזור למקום העבודה. מאוד יתכן כי הרופא יקבע כי את רשאית לחזור אך בהגבלות מסויימות (ללא הרמת משאות, ללא כיפופים) או יתכן ויקבע כי עליך להישאר עוד לנוח בבית.
במקרה כזה, מצבך הבריאותי והתעסוקתי יתבהר והמעסיק יהיה יותר סובלני.
בברכה,
סיון שטינברג - פליישר עו"ד
פרידה שלום,
בתאונת עבודה את זכאית לקבל כסף מביטוח לאומי ובכפוף לכך שהגשת תביעה בל 211.
עדיף לשמור את הזכאות לימי מחלה שאת זכאית לקבל מהמעסיק למקרים אחרים שלא תוכלי לקבל כספים מביטוח לאומי.
האם המעסיק חתם לך על בל 250 .?
בברכה,
סיון שטינברג עו"ד
מלי שלום,
החלטתו של הרופא התעסוקתי תשפיע על קבלת פיצויי הפיטורים, שכן ככל והרופא יקבע כי בעלך יכול לחזור לעבודה, המעסיק לא יהיה רשאי לפטרו.
אגב, קיימת אפשרות כי בעלך לא חייב לחכות שהמעסיק יפטר אותו והוא יכול להתפטר על רקע מצב בריאותי לקוי כנגד המצאת מסמכים רלוונטיים ולדרוש פיצויים, אך חוו"ד של רופא תעסוקתי אשר קובעת כי הוא מסוגל לחזור לעבודה, תסכל את אפשרות זו.
לעניין התביעה של חברת הביטוח של המעסיק - לא ניתן לקבל כפל פיצוי, כלומר חברת הביטוח תיקח בחשבון את כל הכספים שקיבלתם מביטוח לאומי ותציע לכם פיצוי רק בנוסף לסכום שקיבלתם מביטוח לאומי. מומלץ מאוד להיות מלווים בעו"ד הבקיא בתחום אשר ילווה אתכם בקבלת הפיצוי המגיע לכם מחב' הביטוח, משרדי ישמח לסייע ככל ואתם לא מיוצגים.
שבת שלום,
סיון שטינברג עו"ד
אסתי שלום,
עדיף שביטוח לאומי יכיר בתאונתך כתאונת עבודה ולמה ? כי במידה ותהיה החמרה במצבך תמיד תוכלי לפנות לביטוח לאומי ולדרוש את זכויותיך וכך את גם שומרת את ימי המחלה למקרים בהם כן תזדקקי להם.
.
על מנת שביטוח לאומי יאשר לך את התאונה כתאונת עבודה, עליך להוכיח כי היית כבר בדרך לעבודה ומחוץ לשטח הבית, באיזה מדרגות נפלת ?
על כן, עליך להחתים את המעסיק על טופס בל 250 (ניתן להוריד מהאינטרנט)
עם הבל 250 לפנות לרופא שייתן לך תעודה רפואית ראשונה לנפגע בעבודה, את תעודה זו את מגישה לביטוח לאומי יחד עם טופס בל 211 - תביעה לקבלת דמי פגיעה והכרה בתאונה כתאונת עבודה.
כל תעודה רפואית לנפגע בעבודה נוספת שתקבלי בהמשך יש לשלוח אל ביטוח לאומי ואת זכאית לקבל שכר עד 75% משכרך במשך 90 יום ממועד התאונה.
לאחר שתקבלי את דמי הפגיעה את גם זכאית להגיש תביעה לביטוח לאומי לקביעת דרגת נכות. מומלץ להיות מלווה בהליך ע"י עו"ד.
בברכה,
סיון שטינברג עו"ד
היי סיון, נפלתי במדרגות הבנין בו שוכנת דירתי והייתי בדרכי לעבודה. אם לא החסרתי מהעבודה כיון שלא יכולתי להחסיר. יש לי על מה לתבוע את הביטוח לאומי(נזקים עתידיים,כרגע מעט כואב אך אין לדעת מה יתפתח!)מה דעתך?
אסתי שלום,
תגישי תביעה לביטוח לאומי, עדיף להגיש תביעה לביטוח לאומי כי לא ניתן לדעת אילו נזקים עתידיים עשויים להיגרם לך.
בברכה,
סיון שטינברג עו"ד
שחר שלום,
במצב של החמרה במצבך, אתה רשאי להגיש תביעה להחמרה למוסד לביטוח לאומי על מנת להגדיל את אחוזי הנכות, קודם עליך להיבדק ע"י רופא תעסוקתי בקופת החולים יחד עם כל הפרוטוקולים של הועדה הרפואית והמסמכים הרפואיים ולבקש ממנו אישור רפואי כי מצבך אכן הוחמר ורק אז להגיש את התביעה. מומלץ להיות מלווה בהליך זה ע"י עו"ד הבקיא בתחום.
בברכה,
סיון שטינברג עו"ד
מירה שלום,
על מנת שאוכל להשיב לך באופן ענייני עליי לקבל קצת יותר פרטים.
מי פגע בבנך ? המעסיק עצמו או עובדי המעסיק ? האם היה מדובר בהתנהלות קבועה ויומיומית או במקרה חריג? האם בנך התפטר או פוטר ? קיבל פיצויי פיטורים ?
במידה ועובדי המעסיק פגעו בבנך והמעסיק לא עשה דבר בכדי למנוע את זה - ניתן להגיש תביעת רשלנות כנגד המעסיק.
במידה והמעסיק עצמו פגע בבנך - אז יש להגיש תביעה נזיקית כנגד המעסיק.
כמו כן, יש להוכיח קשר סיבתי בין התנהלות המעסיק לבין הפגיעה הנפשית בבנך - יש צורך בחוו"ד פסיכיאטרית.
מומלץ להיות מלווה בהליך זה ע"י עו"ד הבקיא בתחום.
בברכה,
סיון שטינברג עו"ד
הקלד את תגובתך
שימי שלום,
1. מותר אלא אם הצהרת בפני ביטוח לאומי כי אינך מסוגל לנהוג ברכב בעקבות התאונה.
2. בוודאי שמותר אלא אם הצהרת כי אינך מסוגל לצאת מהבית.
3. למעסיק ולביטוח לאומי מותר לשלוח אחריך חוקרים פרטיים שיבדקו אם הצהרותיך בפני ביטוח לאומי נכונות.
4. מביטוח לאומי אתה זכאי לקבל דמי פגיעה עד 91 ימים ממועד התאונה לאחר מכן אתה יכול להגיש תביעה לקבלת דרגת נכות. לאחר 91 ימים אתה יכול לקבל אישור מרופא תעסוקתי שיכול להמשיך את תקופת אי הכושר.
בברכת חג שמח
סיון שטינברג עו״ד
שאלה 2 .ההצהרה לגבי יציאה מהבית היא מול הביטוח לאומי בלבד או שאם הודעתי למעסיק בשיחה מסויימת שאיני יוצא מהבית זה גם נחשב הצהרה?
שאלה 3. במידה ולא הגשתי תביעה לביטוח הלאומי ,אבל אני כרגע בתאונת עבודה ,האם עדיין מותר למעסיק לנהל אחרי מעקב ?
שאלה נוספת: מה המשמעות של טופס בל 250 שאותו מילאתי למי הוא מיועד ?והאם זו נחשבת הצהרה לביטוח לאומי ?
שימי שלום,
שאלה 2- כעקרון ההצהרה היא מול ביטוח לאומי, אך אם המעסיק חושד וישים אחריך חוקר פרטי הדבר יגיע לביטוח לאומי ועל כן, כדאי שלא יהיו סתירות בין הדברים שאמרת למעסיק לבין מה שהצהרת לביטוח לאומי.
שאלה 3 - מותר למעסיק.
לגבי טופס בל 250 - זהו טופס שעליך להביא לרופא המשפחה על מנת שיתן לך תעודה רפואית לנפגע בעבודה המציינת את הימים שאינך יכול לעבוד, ואת תעודה זו אתה צריך להגיש לביטוח לאומי באמצעות טופס בל 211 ותוכל לקבל דמי פגיעה- תשלום עבור הימים שלא עבדת בעקבות התאונה ועד 91 ימים ממועד התאונה.
בברכה,
סיון שטינברג עו"ד
שאדי שלום,
ראשית, קיימת אופציה להגיש לביטוח לאומי את הטופס בל 250 יחד עם מכתב נלווה מטעמך בו אתה מציין כי המעסיק מסרב לחתום על הטופס ולבקש מביטוח לאומי שיפנו אליו ישירות וידרשו ממנו למלא את הטופס.
במידה וזה לא עוזר - איני מכירה פסקי דין שדנים בסוגיה כי אי מתן טופס בל 250 מהווה עילה להתפטרות, אך לעניות דעתי ככל והמעסיק היה נוכח במועד התאונה וניתן להוכיח זאת והוא מסרב לחתום על הטופס, התנהלות זו יכולה להוות עילה להתפטרות בדין מפוטר ולראות מה ביה"ד יפסוק.
חשוב רק לתת למעסיק לפני כן מכתב התראה כי הוא נדרש לתקן את הרעת התנאים ובמידה ולא יתקן תאלץ להתפטר.
בברכה,
סיון שטינברג עו"ד
אורלי שלום,
זה תלוי, יש מקרים שכתוצאה מלחץ נפשי חריג נגרמה בעיה בבלוטת התריס.
במה את עובדת?
האם היה אירוע חריג בעבודה שגרם לך לבעייה הרפואית?
האם סבלת לפני כן מבעייה בבלוטת התריס?
בברכה,
סיון שטינברג עו״ד
בשנת 2008 חצי שנה לאחר לידת בתי בלידה שלישית בשל לחץ בעבודה ומתיחות קשה עם מנהליי במקום העבודה חשתי חולשה נוראית עצבנות ואי שקט עייפות כרונית ורצון רק לישון ולא להתמודד עם מה שקורה סביבי בבדיקות דם נתגלה כי אני סובלת מתת פעילות קשה של בלוטת התריס. הרופאה המליצה עד חודש מנוחה בבית עד שאני התאזן עם כדורי אלטרוקסין מנהלת עבודה שלי הגיבה לכך שאני אעוף חזרה לכיסא שלי והמשיך לעבוד מצבי התדרדר ובשנת 2011 פוטרתי מהעבודה אחרי 11שנות עבודה בטענה כי התפקוד שלי לקוי עבדתי כמזכירה רפואית בקופת חולים חשוב לציין שלאורך כל ההריון סבלתי מהתנקשות מתמשכת על ידי ממונים והייתי בלחץ נוראי לגבי עתידי כיום אני סובלת מעודף משקל ודיכאון קשה
אורלי שלום,
ראשית, הייתי ממליצה לך לעיין בכל החומר הרפואי שלך משנת 2008 ולראות אם ציינת במסמכים הרפואיים כי את לא מרגישה טוב בעקבות העבודה.
שנית, יש לבדוק אם ניתן להוכיח את היחס שקיבלת ממקום העבודה וכן להתייעץ עם רופא המומחה בתחום אם היחס יכול להיות הגורם למחלה ואם יכול לתת חוות דעת לבית משפט.
ממליצה לך להגיע עם החומר הרפואי למומחה הבקיא בתחום לפגישת ייעוץ.
בברכת חג שמח,
סיון שטינברג עו״ד