מיכאל שלום,
על פי החוק, על מנת להגיש תביעה לרשלנות כנגד מעסיק עליך לצרף לתביעה חוו"ד רפואית. יש אפשרות להגיש בקשה לקבלת פטור מהגשת חוו"ד - אך הפטור ניתן לעיתים נדירות.
הייתי מציעה לנסות לנהל מו"מ עם חברת הביטוח בטרם הגשת תביעה לביהמ"ש יחד עם אחוזי הנכות שקיבלת מביטוח לאומי. אם תרצה משרדי ישמח לסייע לך בעניין.
בברכה,
סיון שטינברג - פליישר עו"ד
נירית שלום,
תאונת עבודה מוגדרת באופן מפורש בסעיף 80 לחוק ביטוח לאומי הנך מוזמנת לעיין בסעיף. ככל ויש לך שאלה ספציפית לגבי מקרה ספציפי או שאלה מסוימת לגבי סעיף בחוק את מוזמנת לשאול.
בברכה,
סיון שטינברג - פליישר עו"ד
אור ערב טוב,
ראשית, מאחר והמכה התרחשה בזמן העבודה אתה רשאי להגיש תביעה לביטוח לאומי ולקבל דמי פגיעה אם תיעדר מעבודה ואף לקבל דרגת נכות ככל ונגרמה לך נכות.
בשלב ראשון, עליך להחתים את המעסיק על טופס בל 250.
שנית, אם קיבלת את המכה בראש בעקבות רשלנות של המעסיק ניתן להגיש נגדו תביעה ככל ונגרם לך נזק של ממש אך זה יתברר רק לאחר שיעבור זמן ותראה מה ההשלכות של המכה.
בינתיים תשמור את כל המסמכים הרפואיים.
כיצד קיבלת את המכה?
המון בריאות,
סיון שטינברג - פליישר עו"ד
נועה בוקר טוב,
רופא המוסמך מטעם ביטוח לאומי רשאי לזמן אותך לבדיקה מחודשת של הנכות כל עוד עברו 6 חודשים מהקביעה האחרונה של דרגת הנכות.
אני מציעה לך לנצל את ההזדמנות ולטעון להחמרת מצב ולבקש להפעיל את תקנה 15 וכמובן לשתף פעולה עם הבקשות של ביטוח לאומי בכל הנוגע לטופס ויתור סודיות רפואית.
מומלץ מאוד להיות מלווה בהליך ע"י עו"ד הבקיא בתחום, אם תרצי משרדי ישמח לסייע לך בהליך.
בברכה,
סיון שטינברג - פליישר עו"ד
הקלד את תגובתך
:-)
איתן שלום,
ככל והתאונה נגרמה בעקבות רשלנות של המלון אז בהחלט ניתן וכאשר יש בשר לתביעה ולא פצע שטחי בלבד. הזמן יעיד על חומרת הפגיעה.
מה שכן כמובן לדווח על התאונה כתאונת עבודה לביטוח לאומי.
בברכה,
סיון שטינברג פלישר עו״ד
אביטל שלום,
לפי דבריך יש מקום להגיש תביעת רשלנות, ממליצה לך ללכת לפגישת ייעוץ עם עו"ד הבקיא בתחום.
בברכה,
סיון שטינברג - פליישר עו"ד
תמי ערב טוב,
המעסיקה אינה רשאית לפטר אותך תוך כדי חופשת מחלה!
אני ממליצה לך לדווח על תאונה זו כתאונת עבודה לביטוח לאומי, כך שאם מצבך יחמיר (בתקווה שלא) תמיד תהיי זכאית לקבל סיוע וטיפול מביטוח לאומי. לצורך כך עליך להחתים את המעסיקה על טופס בל 250 - הצהרה על תאונת עבודה ואת טופס זה לתת לרופא על מנת שיוציא לך תעודה רפואית לנפגע בעבודה. את התעודה הרפואית עם 5 ימי המחלה עליך להגיש לביטוח לאומי יחד עם טופס בל 211 ואת התשלום עבור אותם ימים תקבלי מביטוח לאומי ולא דרך המעסיקה.
בברכה,
סיון שטינברג - פליישר עו"ד
טל שלום,
במידה והמעסיק התרשל ובעקבות התרשלותו נגרמה לך התאונה וניתן להוכיח את ההתרשלות, אז בהחלט ניתן להגיש תביעה כנגד המעסיק.
כיצד קרתה לך התאונה ?
בברכה, ,
סיון שטינברג - פליישר, עו"ד
אלי שלום,
סעיף 8 לחוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות התשס"א 2001 - קובע כי על המעסיק לתת לך אישור על תקופת העסקה תוך 14 יום מסיום תקופת העסקתך או תוך 7 ימים מהיום שביקשת בכתב את האישור מהמעסיק, לפי המוקדם מביניהם.
כמו כן, החוק קובע כי אם המעסיק מסרב להמציא את האישור הוא יחויב בקנס לפי סעיף 61 (א)(1) לחוק העונשין. כמו כן, ניתן גם לדווח למשרד התמ"ת.
בברכה,
סיון שטינברג - פליישר עו"ד
מיכאל שלום,
מומלץ כי תדווח על התאונה לביטוח לאומי בדיוק מן הטעמים שציינת - במקרה של החמרה במצבך. יש להיבדק בהקדם האפשרי.
כמו כן, עליך להחתים את המעסיק על טופס בל 250 (ניתן להוריד מהאינטרנט) ולמסור לרופא כך שיתן לך תעודה רפואית לנפגע בעבודה, אשר אותה תוכל להגיש לביטוח לאומי באמצעות טופס בל 211. (ניתן להוריד מהאינטרנט).
בברכה,
סיון שטינברג - פליישר עו"ד