אסף שלום,
אני מבינה שאתה כבר מצוי באמצע הליך לקביעת נכות בביטוח לאומי ? האם אתה מיוצג, מומלץ מאוד להיות מיוצג בייחוד בפגיעה רצינית כמו שלך ע"י עו"ד הבקיא בתחום.
האם כוונתך להגיש תביעה כנגד המעסיק בגין תאונת העבודה ? אם כן, יש לבדוק אם הפגיעה נגרמה לך בעקבות רשלנותו של המעסיק שלך. אני זקוקה לפרטים נוספים - אתה מוזמן לכתוב לי כאן או ליצור עימי קשר דרך פרטיי באתר.
המון בריאות!
אלעד שלום,
יתכן וניתן להכיר בפגיעה שלך כמחלת מקצוע או כתאונת עבודה לפי מיקרוטראומה (ביצוע פעולות חוזרות ונשנות קלות אשר גרמו עם הזמן לנזק רציני).
לצורך כך יש לבדוק אם ניתן לקשר את פגיעתך לאופן ביצוע עבודתך כמחסנאי ומומלץ כי תיוועץ עם עו"ד הבקיא בתחום.
ברגע שפגיעתך תוכר בביטוח לאומי תוכל לקבל החזר של הימים שלא עבדת - בשיעור של 75% מהשכר עד 90 ימים וכן לאחר מכן להגיש תביעה לקביעת דרגת נכות.
ליאת שלום,
עבור היום של התאונה - על המעסיק לשלם בשיעור מלא ואת שאר ימי המחלה את זכאית לקבל מביטוח לאומי בשיעור של 75% משכרך וזאת באמצעות הגשת תביעה לקבלת דמי פגיעה ולהכרה בתאונה כתאונת עבודה (טופס בל 211) שאת יכולה להוריד מאתר הביטוח הלאומי.
בטרם תגישי את התביעה, על המעסיק למלא לך טופס בל 250 - דיווח על התאונה, אשר עליך להביא לרופא המטפל שיתן לך תעודות רפואיות לנפגע בעבודה.
את התעודות הרפואיות עליך להגיש לביטוח לאומי יחד עם התביעה - טופס בל 211.
אשמח אם תפרטי כיצד נפלת בדרכך לעבודה, שכן יתכן וניתן לדרוש פיצוי עם יש גוף או גורם האחראי לנפילתך.
בברכה,
סיון שטינברג, עו"ד
רפי שלום,
אם עברת את התאונה בדרכך הביתה או בדרכך למקום העבודה תאונת הדרכים עדיין נחשבת כתאונת עבודה.
במידה ולא יתכן ואתה רשאי להגיש תביעה כנגד המעסיק בגין התקלה באופנוע כל עוד התקלה התרחשה בעקבות אי תחזוק של האופנוע או רשלנות של המעסיק.
הקלד את תגובתך
ליבי שלום,
אני מציעה לך בכל מקרה לדווח על המקרה לביטוח לאומי ולבקש שיכירו בתאונה כתאונת עבודה כמה שיותר מהר שכן גם אם בהמשך הפגיעה תחמיר תהיי רשאית להגיש תביעה לקביעת דרגת נכות בביטוח לאומי.
לגבי ימי המחלה - אם המעסיק ישלם לך ימי מחלה לא תוכלי לקבל דמי פגיעה מביטוח לאומי, אבל עדיין את יכולה לבקש שיכירו לך בתאונה כתאונת עבודה, רק עלייך לציין כי המעסיק נתן לך ימי מחלה. לדעתי עדיף לקבל דמי פגיעה מביטוח לאומי ולשמור את ימי המחלה למקרים אחרים.
כעקרון ניתן לתבוע את הביטוח של המעסיק אם הייתה רשלנות בהתנהלותו. יש להיוועץ עם עורך דין הבקיא בתחום .
בברכה,
סיון שטינברג עו"ד
מנהלת פורומים תאונות עבודה וזכויות עובדים
האם אני יכולה בעקרון להגיש את התביעה רק להכרה ולא לדמי פגיעה.
זה לא משתלם לי.
הבנתי כי יש ברשותי 12 חודשים.
תודה על תשובתך,
ברגע שאני לקחתי ימי מחלה. אני מודיעה להם שלא ייתנו לי דמי פגיעה?
בעקרון רק עוד כמה חודשים אוכל לדעת את חומרת הנזק.
או ללכת להליך אזרחי - לגבי תביעת רשלנות.
הקלד את תגובתך
רן שלום,
במידה ותראה שאינך מסוגל לבצע את עבודתך, עליך לקבוע תור לרופא תעסוקתי שיקבע אם אתה יכול לעבוד או שימליץ לך על תפקיד חלופי אחר שיתאים למצבך. ברגע שיהיה לך אישור מרופא תעסוקתי המעסיק יהיה חייב לכבד אותו לפעול על פיו.
בברכה,
סיון שטינברג עו"ד
מנהלת פורום תאונות עבודה ופורום זכויות עובדים
אפי שלום,
ראשית עליך לבקש מהמעסיק למלא טופס בל 250 - שזהו טופס הודעה על התאונה במקום העבודה.
עם הבל 250 את ניגשת אל הרופא והוא יתן לך תעודה רפואית ראשונה לנפגע בעבודה אם תקבלי ימי מחלה.
את תעודה וכל התעודות הנוספות שתקבלי אחריהם עליך להגיש לביטוח לאומי עם מילוי טופס שנקרא בל 201 (ניתן להוריד מהאינטרנט). לאחר שביטוח לאומי יאשר לך את תאונת העבודה תוכלי לקבל דמי פגיעה עבור כל הימים שלא עבדת בעקבות התאונה - עד 91 ימים בשיעור של 75% משכרך. לאחר קבלת דמי הפגיעה תהיי רשאית להגיש לביטוח לאומי תביעה לקבלת דרגת נכות. רצוי להיות מלווה בהליך זה ע"י עורך דין הבקיא בתחום.
המון בריאות,
סיון שטינברג, עו"ד
מנהלת פורום תאונות עבודה וזכויות עובדים