אליאן שלום,
ככל ואינך עובדת בבית, נפילה בתוך שטח ביתך אינה מהווה תאונת עבודה, אולם ככל ואיבדת את יכולתך לתפקד בעקבות התאונה את רשאית להגיש תביעה על תאונה (שאינה תאונת דרכים ואינה תאונת עבודה) למוסד לביטוח לאומי ולקבל עד 90 ימים בגין אובדן התפקוד. שימי לב, עליך להגיש את תביעה זו לביטוח לאומי עד 90 יום מיום התאונה, ככל ותגישי לאחר מכן יתכן וידחו את תביעתך.
כמו כן, בדקי אם את מבוטחת בביטוח של תאונות אישיות - אם כן תוכלי לקבל פיצוי גם מביטוח זה. מומלץ להיות מיוצג בהליכים אלו ע"י עו"ד הבקיא בתחום.
בברכה,
עו"ד סיון שטינברג
מנהלת פורום תאונות עבודה
שרון שלום,
אני מציעה לברר את הסוגיה מול הביטוח הלאומי. מספר טלפון - 6050 *
רק לתשומת לבך, ככל וטענת לפגיעה קשה בעקבות התאונה שבעקבותיה אתה מרותק למיטתך יתכן ונסיעה לחו"ל תעלה ספקות מצד ביטוח לאומי שעוד עשוי למנוע ממך את זכאותך לקבלת כספים ממנו.
בברכה,
סיון שטינברג, עו"ד
מנהלת פורום תאונות עבודה
לידיה שלום,
על מנת שנפילתך תוכר כתאונת עבודה עליך להראות כי נפלת כאשר היית בדרכך לעבודה, כלומר לאחר שיצאת משטח ביתך או מהמקום בו לנת ושנחשב כשטח פרטי .
המון בריאות,
סיון שטינברג, עו"ד לדיני עבודה
מעיין שלום,
לפני שאוכל להשיב לך יש לי מספר שאלות:
1. האם יש לך הסכם עבודה? אם קיים נא בדקי אם יש בו התייחסות לשכר שאת אמורה לקבל בעת תאונה או בעת אובדן כושר עבודה.
2. האם חל על מקום עבודתך הסכם קיבוצי? ובמידה ואינך יודעת, מה תחום עיסוקך ?
3. האם במקום העבודה יש קרן המשלמת דמי פגיעה משלימים בעת תאונה ?
ליליה שלום,
מאחר והתאונה קרתה לך בדרכך חזרה מהעבודה מדובר בתאונת עבודה.
על כן דווחי על התאונה למעסיקך בהקדם האפשרי ובקשי ממנו למלא עבורך טופס בל 250 שניתן להוריד מהאתר של ביטוח לאומי.
עם טופס זה בל 250 גשי אל רופא המשפחה וקבלי ממנו תעודה רפואית לנפגע בעבודה.
כל יום שלא תוכלי לעבוד תוכלי לקבל שכר בשווי של 75% משכרך מביטוח לאומי עד 91 ימים שנקראים דמי פגיעה באמצעות הגשת התעודות הרפואיות וטופס בל 211 "תשלום דמי פגיעה והודעה על תאונת עבודה" אשר גם אותו ניתן להוריד מאתר האינטרנט.
הקפידי לשמור את כל המסמכים הרפואיים והקבלות של ההוצאות שיהיו לך כתוצאה מהתאונה.
ושאלה חשובה, מדוע נפלת במדרגות ברכבת ? האם היה מכשול כלשהו שבגללו נפלת ?
בכל מקרה, על מנת שתקבלי את התוצאות הטובות ביותר אני ממליצה לך להיות מיוצגת ע"י עו"ד המומחה בתחום.
המון בריאות,
סיון שטינברג, עו"ד
רוני ערב טוב,
האם המעסיק מילא את הטופס בל 250 ?
האם מסרת את הטופס בל 250 אל רופא המשפחה וקיבלת תעודה רפואית ראשונה לנפגע בעבודה ?
שימי לב רק עם תעודה רפואית לנפגע בעבודה והגשת טופס בל 211 לביטוח לאומי - "תביעה לתשלום דמי פגיעה והודעה על פגיעה בעבודה" (ניתן להוריד מאתר הביטוח הלאומי) תוכלי לקבל דמי פגיעה - עד 91 ימים בשווי של 75% מהשכר שלך.
בברכת בריאות,
סיון שטינברג עו"ד
מנהלת פורום תאונות עבודה
שמואל שלום,
ראשית, בעבור יום הפגיעה הנך זכאי לקבל תשלום של שכר מלא מהמעסיק.
לפי חוק דמי מחלה במקרה של תאונת עבודה אינך זכאי לקבל דמי מחלה מאחר והנך זכאי לקבל דמי פגיעה מביטוח לאומי, כפי שקיבלת.
אולם לגבי 30 ימי המחלה הנוספים שקיבלת, האם הגשת תביעה לקביעת דרגת נכות מביטוח לאומי ? והאם יש לך קרן פנסיה או ביטוח מנהלים ?
דימה בוקר טוב,
על מנת שאוכל להשיבך היכן נפגעת בגופך כתוצאה מהתאונה?
בוקר טוב,
עברתי תאונת אופנוע בדרך לעבודה, הפגיעות העיקריות שלי הינם פריקה של כתף שמאל, ושבר קשה מאוד של יד ימין בין המפרק לכף היד. כאשר יד ימין היא הדומינטית. מלבד מגבלות התאונה הקיימתו של יד ימין והצלקות אליהם קיבלתי את אחוזי הנכות. אני סובל הרבה מכאבים בעת חילופי עונות וביצועים דברים בסיסים כמו עבודה מרובה עם מחשב (הכרחי בעבודה שלי), כתיבה (כמישהו שעושה תואר), הרמה של משקל (לדוגמא שישיית מיים) וביצוע משימות אחרות כגבר במשפחה.
דימה שלום,
ניתן להעלות את קצבת הנכות אם נגרמה לך החמרה במצבך הרפואי באמצעות הגשת תביעה להחמרה במצב למוסד לביטוח לאומי. אני ממליצה לך להתייעץ בעניין זה עם עו"ד המומחה בתחום. אם תרצה הנך מוזמן ליצור עימי קשר דרך הפרטים באתר ואשמח לעזור.
לגבי שאר הזכויות המגיעות לך, מאחר ונקבעו לך מעל 10% נכות אתה רשאי לקבל שיקום מקצועי מביטוח לאומי אם בעקבות הפגיעה אינך מסוגל לעבוד בעבודתך או בעבודה מתאימה אחרת. לזכויות נוספות יש פירוט באתר האינטרנט של המוסד לביטוח לאומי.
בברכת בריאות,
סיון שטינברג, עו"ד
מנהלת פורום תאונות עבודה
יקי שלום,
תאונת דרכים אשר התרחשה בדרך לעבודה מהווה תאונת עבודה.
ראשית עליך לדווח על התאונה למשטרת ישראל ולקבל מהם דוח משטרה המאשר כי עברת תאונת דרכים ולציין כי התאונה התרחשה כאשר היית בדרכך למקום העבודה.
שנית, ככל ואינך חש בטוב ואינך מסוגל לעבוד כתוצאה מהתאונה, אתה זכאי לקבל תשלום מביטוח לאומי עד 91 ימים בגין ימי העבודה שלא עבדת בשווי של 75% משכרך ושנקראים "דמי פגיעה".
על מנת לקבל תשלום דמי הפגיעה עליך להחתים את המעסיק על טופס "בל 250" (ניתן להורידו באינטרנט) ושבמסגרתו המעסיק מאשר כי עברת תאונת עבודה. עם טופס זה עליך לפנות לרופא המשפחה ולקבל "תעודה רפואית לנפגע בתאונת עבודה" ולהגיש את תעודה רפואית זו וכל שאר התעודות הרפואיות שיגיעו אחריה לביטוח לאומי באמצעות מילוי "טופס בל 211 "(ניתן להוריד מהאתר של ביטוח לאומי באינטרנט). במקרים בהם הפגיעה היא קשה ויש חשש כי נגרמה נכות יש להגיש תביעה לביטוח לאומי לזימון לוועדה רפואית ולקביעת דרגת נכות. מומלץ מאוד להיות מלווה בתהליך זה בעו"ד שזוהי תחום מומחיותו.
ברוב תאונות עבודה וגם במקרים הקלים, רצוי לדווח לביטוח לאומי על התאונה על מנת שאם בעתיד תיגרם לך החמרה במצבך בעקבות הפגיעה תוכל לקבל פיצוי מביטוח לאומי.
בכל מקרה, עומדת בפניך האפשרות לתבוע את ביטוח החובה של הרכב שלך ולקבל פיצוי כספי נאה (בסך של כמה אלפי שקלים) בגין תאונת הדרכים שעברת, גם אם מדובר בתאונה קלה. גם כאן, רצוי מאוד להיות מיוצג ע"י עורך דין הבקיא בתחום.
מועדים לשמחה,
סיון שטינברג, עו"ד
מנהלת פורום תאונות עבודה
שרה שלום,
בועדה רפואית עליך להציג את מצבך הרפואי וההגבלות התפקודיות שנגרמו לך בעקבות התאונה (הגבלת תנועה, ממצאים רפואיים, פגיעה ביכולת לעבוד וכו׳). אני ממליצה לך בחום להיות מיוצגת על ידי עורך דין הבקיא בתחום אשר יציג את הנזקים שנגרמו לך באופן מקצועי וברור והסיכוי שתקבלי מענק או קצבה מהביטוח הלאומי יהיו גבוהים יותר. אם תרצי אשמח לעזור פני אליי דרך הפרטים באתר, המון בריאות וחג שמח.