סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על ארנונה ומיסוי מוניציפאלי(299)

שאל בפורום ארנונה ומיסוי מוניציפאלי

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

לפורום זה אין מנהל

רוצה לנהל את הפורום?

צור קשר

05/07/2013 09:16 pe חיוב יארנונה חיוב יארנונה
שלום,, שלחתי לעיריה פקס במחצית 2011 המודיע על פינוי השוכר, ובקשתי פטור מחיוב ארנונה עד שיאוכלס המשרד שוב,, המשרד אוכלס בתחילת 2012 לא זכיתי לכל תגובה מהעיריה, לאחרונה קבלתי חיוב עבור תקופה זו(4 חודשים) ניסיתי לשוחח עם הממונה על הארנונה בעיריה , תגובתה אני לא מתייחסת ב2013 לחויובים מ2011 ואגיש נגדך תבעה משפטית אם לא תשלם, יש לי ענין לתבע את הפקידה על התנהלות לא הולמת במטרה לבטל את החיוב

שלום רב,
משום שפקודת הנזיקין מקנה חסינות לעובד ציבור על מעשה שעשה תוך כדי מילוי תפקידו, ניתן לתבוע, לכל היותר, את הרשות בה עובד אותו שליח ציבור.
עם זאת, חריג לכלל זה הינו מקרה בו אותו עובד ציבור עשה את המעשה ביודעין ומתוך כוונה לגרום נזק וכד'.
כמו כן, בכדי לקבל הנחת נכס ריק - אשר ניתנת לכל היותר ל-6 חודשים בתקופת חזקתו של הבעלים בנכס, על הנכס להיות ריק מכל חפץ ואדם.
בשאלתך ציינת כי שלחת פקס לעירייה - האם יש לך אישור שליחה בכתב ו/או האם אישרת הגעת הפקס לעירייה? אם כן, העירייה לא תוכל לטעון כי לא הודיעו לה.
בנוסף, את יכולה להציג לעירייה אישורים מחברת חשמל ומים המעידים על היות הנכס ריק.
בברכה,
אריק כהן, עו"ד.

04/07/2013 04:57 טלי האם העירייה יכולה לגבות סכומים מטורפים עבור הוצאות גבייה על חוב ארנונה? האם העירייה יכולה לגבות סכומים מטורפים עבור הוצאות גבייה על חוב ארנונה?
עבור חוב של חצי שנה ארנונה בסך 1300 שקל עיריית תל אביב רוצה 610 שקל עבור הוצאות גבייה. מה מותר להם על פי חוק? הם טוענים שעל כל הודעת עיקול שהם שלחו לכל גורם הקיים בישראל (חברות אשראי וכל הבנקים הקיימים בישראל שכמובן ברובם אין לי חשבון או כרטיס) אני צריכה לשלם להם סכום מטורף שכזה

טלי שלום,
הריבית החודשית על חיובים בפיגור הינה 0.75% ובשנה כ-9%.
כמו כן, רשויות מוסיפות לדרישה לתשלום הוצאות גבייה בגין משלוח מכתבים וכד'.
בכל מקרה, יש לעשות תחשיב ולבחון האם הריביות שהושתו, חושבו ע"י הרשות כחוק.
בברכה,
אריק כהו, עו"ד

02/07/2013 20:08 רזי איך ניתן לחייבהעירייה בשל הנסיבות לוותר על ריבית והצמדה.אם העיריה לא מוותרת מה עושים? איך ניתן לחייבהעירייה בשל הנסיבות לוותר על ריבית והצמדה.אם העיריה לא מוותרת מה עושים?
הקלד את שאלך

במקרה שבו נישום מבקש לתקוף את החלטת הרשות יש להבחין בין מקרה בו הנישום מבקש להשיב לו כספים ששולמו ביתר, לבין מקרה בו נישום מבקש להורות לרשות להימנע מלחייבו.
במקרה בו הכספים שולמו כבר לרשות, יכול הנישום להגיש תביעת השבה או עתירה מנהלית נגד הרשות. מאידך, במקרה בו נישום מבקש למנוע מהרשות לגבות כספים, הנישום יכול להגיש המרצת פתיחה לקבלת סעד הצהרתי, כאשר על הנישום לשלם לרשות את הסכומים שאינם שנויים במחלוקת.
כמו כן, חשוב לציין כי במקרה שציינת עלולה להיות בעייתיות רבה יותר מקום בו מדובר בהחלטה של שני הצדדים, אשר קיבלה תוקף של הסכם ע"י ועדת הערר.
בברכה,
אריק כהן, עו"ד.

01/07/2013 16:13 רזי האם ריבית והצמדה רק ממועד הוצאת השומה או ממועד החלטת הועדה? האם ריבית והצמדה רק ממועד הוצאת השומה או ממועד החלטת הועדה?
ראשית תודה ענקית על תשובתך, לא רציתי להטרידך בטלפון על כן העליתי את הפרטים שביקשת בפורום. מתשובתך הבינותי כי הריבית וההצמדה על התשלומים שדרישה להם ניתנה רק ב2012
צחול החל ממועד הדרישה, על פי איזה חוק או פסיקה? האם הכרעת הערר בפשרה פוטרת מתשלום ריבית והצמדה על החלק שנפסק שיש לשלם? האם ההצמדה תחול רק ממועד הכרעת ועדת הערר?
האם יש מצב בו לעירייה במקרה הזה יש בסיס לדרישת ריבית והצמדה על חיובי ארנונה משנת 2008-9 שלא דרשה אותם ממני אלא מהמחזיק הקודם למרות שפניתי אליהם בעניין עוד בשנת 2008? תודו תשוב

רזי,
עפ"י חוק הרשויות המקומיות (ריבית והפרשי הצמדה על תשלומי חובה), תש"ם-1980 החלת ריבית פיגורים תחול 30 יום מהיום שבו נקבע התשלום.
על כן, ככל והתקבלה הסכמה בין הצדדים (אשר קיבלה תוקף של הסכם ע"י ועדת ערר) כי תחויב החל משנת 2007/8 העירייה יכולה ומוסמכת להשית עליך הפרשי ריבית מיום "תחילת החיוב".
עם זאת, ועפ"י האמור בפנייתך, עולה כי פניתם לעירייה בבקשה להסדיר את התשלום בגין שנים קודמות, והעירייה לא קיבלה את התשלום משום שחויב נישום אחר בארנונה בגין אותו הנכס.
על כן, יכול וקיימות במקרה זה נסיבות אחרות, אשר יכולות להביא לביטול הפרשי ריבית והצמדה, בשל מחדלי העירייה, ככל והיו.
בברכה,
אריק כהן, עו"ד.

01/07/2013 04:54 רזי הסכם פשרה בועדת ערר על חוב ארנונה,האם צריך לשלם ריבית והצמדה על החוב למרות הסכם הפשרה? הסכם פשרה בועדת ערר על חוב ארנונה,האם צריך לשלם ריבית והצמדה על החוב למרות הסכם הפשרה?
ועדת ערר הנתנה הכרעתה בדרך שלפשרה בשל הנסיבותת הקשות של התיק ומחדלי הערייה בגבייה בזמו לחייב הנכון. בהכרעת הדין לא נזכרה ריבית והצמדה. ועדת הערר טוענת דשאין זה בסמכותה לדון בריבית והצמדה. בעירייה וטוענים שאין סמכותם לוותר על ריבית והצמדה על החוב.
ועדת הערר טוענת כי ניתן לפנות לערכאות נוספות בנושא ההצמדה.
מה ניתן לעשות והאם יש פסיקה בנושא העונה על שאלתנו?

רזי שלום,
עפ"י חוק הרשויות המקומיות, על כל תשלום חובה שלא שולם בתוך 30 יום מהיום שנקבע לשילומו, יושתו הפרשי הצמדה וריבית, וזאת בכדי לשוות לכספי החייב ערך ריאלי-עכשווי (שאחרת נוצר מצב בו נישום/בעל חוב ישלם ארנונה נמוכה מכפי שהיה עליו לשלם, קרי מתן הנחה אסורה בארנונה).
עם זאת, בשאלתך חסרות עובדות מהותיות אותן יש לבחון, לרבות, מהו המועד שיצאה השומה, מהו המועד בו ניתנה ההחלטה, מהו מועד החיוב שנקבע בהחלטה וכד', שהינן שאלות שיש בהם בכדי להבהיר האם וכיצד יש לחייבך בהפרשי הצמדה וריבית.
מאידך, יובהר כי קיימים מקרים בהם רשויות הפחיתו/ביטלו הפרשי ריבית והצמדה שהושתו על נישומים, אך יש לבחון כל מקרה לגופו, בכפוף לשאלות דלעיל.
הנך מוזמן ליצור עמי קשר לשם בדיקה מעמיקה יותר.
בברכה,
אריק כהן, עו"ד

הכרעת ועדת הערר היתה בפשרה היתה שבשל הנסיבות הקשות של התיק היא ממליצה לעירייה להגיע איתנו לפשרה -מחדלי הערייה היתה שכאשר אנחנו פנינו לעירייה לשלם את הארנונה טענו שהם גובים את הארנונה מהקבלן, רק ב-2012 הודיעו לנו שהם החליטו לעשות חילופי מחזיקים מ-2007 ובפסק ועדת הערר חוייבנו לשלם עבור 2008-9 וקיבלנו פטור מ 2007,2010,2011
לא נאמר דבר בפסק לגבי תשלומי ריבית והצמדה על החיובים החל משנת 2007 ועד היום
העירייה לא מוכנה לוותר על תשלומי ריבית והצמדה כי טוענת שעל פי חוק אינה יכולה לעשות זאת
תודה על התשובה המהירה ואודה לך על הפנייה למה שניתן לעשות מרווה שהפרטים ברורים כרגע

30/06/2013 09:54 רונן חיוב ארנונה לדירה לא בשימוש חיוב ארנונה לדירה לא בשימוש
חזרתי להתגורר בדירתי, שהיתה ריקה במשך חמש שנים כמעט. מכיוון ששהיתי בחו"ל, הדירה לא היתה בשימוש וללא כל חפצים. הסתבר לי שנוצר חוב גדול מאד בגין אי תשלום ארנונה. מה אני עושה? האם אוכל לקבל הנחה על החוב? האם מגיעות לי הקלות מסוימות בתשלום, שכן לא היה שימוש בדירה?

רונן שלום,
רשות מוסמכת להעניק הנחת נכס ריק לתקופה מקסימלית של חצי שנה, בכפוף להצגת ראיות (חשבון חשמל, מים וכד') כי הנכס עמד ריק.
מעבר לכך, אין חובה על הרשות ליתן הנחה נוספת.
עם זאת, קיימים מקרים בהם הרשות משיבה את ה"חוב" לסכום הקרן, קרי ללא הפרשי הצמדה וריבית (אותם אני מאמין שצברת בתקופה זו).
בברכה,
אריק כהן, עו"ד.

29/06/2013 05:09 וייגמן מאיר המחאות שלו שולמו לעירייה המחאות שלו שולמו לעירייה
היות והיה נפילה כלכלית לא שלמתי כמה המחאות לעירייה חלק מהמחאות הועברו לעורך דין לתביעה ואחרי שנודה לעירייה שהנני באיחוד תיקים לקחה את ההמחאות שלו שולמו ולא אברו לתביעה וחיבה את חשבון הארנונה האם זה חוקי או שהם חייבים להגיש את ההמחאות לבית המשפט
בברכה

מאיר שלום,
איחוד תיקים, במהותו, צריך לכלול את מלוא חובותיך, לרבות חובות ארנונה.
על כן, ככל ורשות, או כל נושה אחר, מבקש לגבות כספים בדרך אחרת, הרי שמבקש הוא ליתן העדפה לחובך כלפיו על פני חובך לשאר הנושים.
בברכה,
אריק כהן, עו"ד.

29/06/2013 05:03 וייגמן מאיר ריבית דריבית ריבית דריבית
עיריית ת-א חייבה חובות ארנונה בריבית בריבית לפי הצהרה שהגישה בבית המשפט הצהירה העירייה שהיא תזכה את החשבונות האם יש לך את ההצרה של העירייה בבית המשפט
בברכה

מאיר שלום,
"ההצהרה" אליה אתה מתייחס הינה למעשה הודעת החדילה של עיריית תל אביב בתביעה ייצוגית שהוגשה נגדה (ת"צ (תל-אביב-יפו) 40267-12-10), בה הועלתה טענה כי העירייה גובה ריבית פיגורים על חובות ארנונה בדרך של ריבית דריבית, במקום בדרך של ריבית צמודה.
עם הודעת החדילה, העירייה אינה חייבת בהשבת הכספים, אלא חייבת היא לחדול מלהמשיך ולחייב בדרך של ריבית דריבית מיום הודעת החדילה ואילך, ולחייב בדרך של ריבית צמודה בלבד.
בברכה,
אריק כהן, עו"ד

25/06/2013 08:23 עינת חיוב ארנונה חיוב ארנונה
קיבלתי חיוב ארנונה לשנים קודמות. מה לעשות?

שלום עינת,
חיוב ארנונה המתייחס לשנים קודמות, כלומר חיוב ארנונה רטרואקטיבי, נחשב בראשיתו כחיוב פסול ועל הרשות מוטלת החובה להוכיח אחרת.
עם זאת, יש לבחון כל מקרה ומקרה לגופו, לרבות התנהלות הנישום באותו מקרה.
בברכה,
אריק כהן, עו"ד.